• Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τη δική της πρόταση στην ολοένα και αυξανόμενη αγορά των drones, με το αναμενόμενο μάλλον όνομα Mi Drone.
   
  Σε γενικές γραμμές είχαν διαρρεύσει πληροφορίες και τα χαρακτηριστικά του αλλά αυτό που περιμένανε όλοι ήταν η τιμή του. Η Xiaomi λοιπόν ανακοίνωσε ότι η έκδοση με ανάλυση 4Κ θα στοιχίζει 460 δολάρια, ενώ η έκδοση με ανάλυση 1080p θα στοιχίζει 380 δολάρια. Έτσι διαψεύστηκαν οι φήμες που θέλανε το drone της Xiaomi να έχει τιμή στα 600 δολάρια αλλά τελικά είναι πολύ πιο κάτω και από τα 1000 και παραπάνω δολάρια του ανταγωνισμού. Και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν ευρυγώνιο φακό γωνίας  104 μοιρών.
   

   
  Το Mi Drone διαθέτει gimbal με σταθεροποίηση σε τρεις άξονες, το οποίο μπορεί να αποσβέσει μέχρι και 2000 δονήσεις ανά δευτερόλεπτο. Η εταιρία δήλωσε ότι το Mi Drone θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 5100 mAh με μέγιστη διάρκεια πτήσης τα 27 λεπτά και μέγιστη απόσταση από τον χειριστή το ένα χιλιόμετρο. Επίσης χρησιμοποιεί τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης GPS και GLONASS για περισσότερη ακρίβεια.
   

   
  Αν πέσει η μπαταρία και το drone είναι μακριά τότε γυρνάει αυτόματα πίσω, πριν τελειώσει η μπαταρία και πέσει στο έδαφος. Το Mi Drone διαθέτει αυτόματο πιλότο, με αυτόματη απογείωση και προσγείωση καθώς και λειτουργία κυκλικής πτήσης γύρω από ένα αντικείμενο στο έδαφος.
  Ο έλεγχος του drone γίνεται από το χειριστήριο που περιλαμβάνεται ενώ θα μπορείτε να παρακολουθείτε τι μαγνητοσκοπεί η κάμερα μέσω smartphone.
   
   
   
  Πηγή : nextpowerup
   
  Η G.SKILL ανακοίνωσε σήμερα ότι καταρρίφθηκε για πρώτη φορά το φράγμα της συχνότητας των 5GHz με τις DDR4 μνήμες της Trident Z Series .
  Το ρεκόρ αυτό σημειώθηκε χρησιμοποιόντας μία μητρική MSI Z170I GAMING PRO AC  και Samssung IC με χρονισμούς 31-31-31-63-2 (TCAS-TRC-TRP-Tras-TCR)  και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι πρώτες επτά θέσεις ανήκουν σε μνήμες της G.SKILL.
   

   
  Η κατάρριψη του φράγματος των 5GHz ήταν ο στόχος της κοινότητας του overclocking από την κυκλοφορία της πλατφόρμας Skylake της Intel. Αυτή η επιτυχία ανήκει στον γνωστό overclocker Toppc από την Ταϊβάν, ο οποίος χρησιμοποίησε υγρό άζωτο για την ψύξη του συστήματος.
   

   
  "Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επιτυχία αυτή, η οποία επιτευχθεί με εξαρτήματα από τη Samsung και μητρική από την MSI", δήλωσε ο Tequila Huang, Corporate Vice President and Director of R&D, της G.SKILL International. "Θα συνεχίσουμε να εξωθούμε τα όρια του hardware και να παρέχουμε ακόμα πιο προηγμένα προϊόντα".
     


  Το ρεκόρ αυτό πιστοποιήθηκε από το HWBOT και το CPU-Z, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του HWBOT όσον αφορά τις συχνότητα  στις μνήμες. 
   
   Πηγή : techpowerup
   
  Πολλές είναι οι θεωρίες για το τι θα ακολουθήσει την ανακοίνωση της GP104 της Nvidia. Τα πράγματα φαίνεται να αρχίζουν να αποκαλύπτονται μετά την επικοινωνία των δημιουργών του προγράμματος AIDA64 με το site videocardz και την αποκάλυψη όλων των GPUs αρχιτεκτονικής Pascal που θα δούμε στο άμεσο μέλλον, καθώς και πλήθος από device IDs τα οποία αντιστοιχούν σε μελλοντικές κάρτες γραφικών της Nvidia, τόσο της σειράς GeForce, όσο και των πιο επαγγελματικών, Titan, Quadro GRID και Tesla. 
   
  Ξέρουμε ότι το μεγάλο Pascal chip, το GP100 που χρησιμοποιείται στην Tesla P100, είναι ένα πολύ μεγάλο chip, ιδιαίτερα ακριβό στην παραγωγή του, το οποίο στοχεύει πρωτίστως στο compute παρά στο gaming, οπότε δύσκολα θα το δούμε σε κάποια κάρτα γραφικών της σειράς GeForce για παιχνίδια. Οι φήμες λοιπόν, θέλανε την Nvidia να διαθέτει και μία ακόμα GPU, η οποία να έχει την κωδική ονομασία GP102 και η οποία θα κάθεται ανάμεσα στο GP104 και το GP100 και θα χρησιμοποιεί την οικονομικότερη GDDR5X αντί της HBM2. Η GPU αυτή θα επικέντρωνε στο gaming προσφέροντας ιδιαίτερα αυξημένες επιδόσεις και θα αποτελούσε την καρδιά των μελλοντικών GTX 1080 Ti και Titan.
   

   
  Όπως φαίνεται παρακάτω, όχι μόνο επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της GP102, αλλά και τον μικρότερων GP106, GP107 και GP108.
   
  Αναλυτικότερα έχουμε την GP100 να χρησιμοποιείται σε πλήθος επαγγελματικών καρτών και δύο ακόμα που ίσως να στοχεύουν στο gaming. Όσοι κωδικοί έχουν στην ονομασία τους το GL, ανήκουν σε κάρτες που επικεντρώνουν στο compute Και γενικότερα στην επαγγελματική αγορά, δηλαδή κάρτες Quadro, Tesla και GRID. Βλέπουμε όμως ότι υπάρχουν και δύο κωδικοί χωρίς GL που πιθανόν αντιστοιχούν σε GeForce κάρτες που θα δούμε μέσα στο 2017.
   

   
  Το GP102 στοχεύει περισσότερο στο gaming με αρκετούς κωδικούς που δεν διαθέτουν GL στην ονομασία τους. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην αναμενόμενη GTX 1080 Ti και την Titan, καθώς και σε Quadro και Tesla μοντέλα.
   

   
  Το GP104 ήδη το έχουμε δει στις GTX 1080 και GTX 1070. Πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί και στις mobile εκδόσεις αυτών των δύο καρτών, καθώς και σε κάποιες Quadro.
   

   
  Ήδη η ASUS έχει διαρρεύσει ένα 3DMark score από gaming laptop της το οποίο φημολογείται ότι θα ενσωματώνει την GTX 1080M και αναμένεται να αποκαλυφθεί στην Computex.
   

   
  Το GP106 αναμένεται να αποτελέσει την καρδιά των GTX 1060 και GTX 1060Μ, καθώς και σε Quadro.
   

   
  Το GP107 θα είναι η GPU των GTX 1050 και 1050M, καθώς και μερικών Quadro.
   

   
  Τέλος, υπάρχει μόνο ένα device ID κάρτας που θα βασίζεται στο GP108 που θα είναι το μικρότερο chip της σειράς Pascal. Αναμένεται να το δούμε να χρησιμοποιείται στην GTX 1040 και την GTX 1040M.
   

   
   
  Πηγή: Breaking news: AIDA64 developers confirm Pascal GP102, GP106, GP107 and GP108 | VideoCardz.com
  Η Samsung πραγματοποίησε μια πανευρωπαϊκή έρευνα όσον αφορά την σχέση των Ευρωπαίων καταναλωτών με την τεχνολογία. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν και Έλληνες καταναλωτές, οπότε δίνονται στοιχεία και ειδικότερα για το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι, ενώ ο ενθουσιασμός για την τεχνολογία αυξάνει, το καταναλωτικό κοινό αδυνατεί σε μεγάλο βαθμό να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, μένοντας πίσω όσον αφορά τους τεχνολογικούς όρους, αδυνατώντας να κατανοήσει έννοιες όπως για παράδειγμα το Cloud και το Internet of Things. Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας αναλύονται στο παρακάτω δελτίο τύπου. Μια γρήγορη παρουσίαση της έρευνας με μία εικόνα, βρίσκεται στο τέλος του δελτίου τύπου.
   
   
  Αθήνα - 25 Μαΐου 2016 – Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τεχνολογία μπορεί να μας καταπλήξει με μοναδικές εμπειρίες: συσκευές εικονικής πραγματικότητας, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, έξυπνα ψυγεία. H νέα έρευνα από τη Samsung Electronics αποκαλύπτει πως, παρόλο που ο ρυθμός της καινοτομίας επιταχύνει, οι Ευρωπαίοι δίνουν αγώνα για να συμβαδίσουν με τη γλώσσα της τεχνολογίας, που αλλάζει διαρκώς. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι, ενώ ο ενθουσιασμός σχετικά με την τεχνολογία αυξάνεται, η βιομηχανία αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο κίνδυνο του να αφήσει πίσω τους καταναλωτές με μια συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία.
   
  Οι Έλληνες αγκαλιάζουν την ψηφιακή επανάσταση όπως ποτέ πριν, με το 58% να αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία πολύ περισσότερο από ότι πριν από δύο χρόνια και το 17% να παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν. Τα ποσοστά αυτά για την Ευρώπη είναι 52% και 13% αντιστοίχως. Περισσότεροι από τους μισούς στους 10.000 ερωτηθέντες σε όλη την Ευρώπη –ανάμεσα τους και η Ελλάδα– είναι ενθουσιασμένοι με τις τελευταίες καινοτομίες, όπως το Cloud ή το Internet of Things, αλλά σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) παραδέχτηκαν ότι συχνά προσποιούνται ότι ξέρουν τι σημαίνουν πραγματικά οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό αγγίζει το 80%.
   
  Επιπροσθέτως, προκύπτει ότι η συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία οδήγησε το 31% των Ελλήνων στο να μην χρησιμοποιήσει στην πλήρη δυναμική του ένα τεχνολογικό προϊόν σε σύγκριση με το 23% του μέσου όρου στην Ευρώπη. Το 39% των Ελλήνων δήλωσε ότι είχε τουλάχιστον ένα τεχνολογικό προϊόν, το οποίο ήταν πιο προηγμένο από ότι χρειάζονταν, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 43% των Ευρωπαίων. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 11% των Ευρωπαίων αισθάνεται ότι η τεχνολογία τους έχει αφήσει πίσω.
   
  Η έρευνα διεξήχθη από τη Samsung Electronics Europe σε περισσότερους από 10.000 Ευρωπαίους σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, για να διερευνήσει πώς η σχέση μας με την τεχνολογία αλλάζει, καθώς αυτή εξελίσσεται. Σε απάντηση προς την έρευνα, η Samsung Europe έχει δημιουργήσει ένα εύχρηστο γλωσσάρι «Τον Απλό Οδηγό Τεχνολογίας» για να εξηγήσει τι σημαίνουν οι πιο πρόσφατοι όροι και πώς βοηθούν τη ζωή μας.
   
  Ο David Lowes, CMO της Samsung Electronics Europe, δήλωσε: «Η έρευνά μας δείχνει ότι η ορολογία, που χρησιμοποιείται στη σημερινή τεχνολογία, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για ορισμένους καταναλωτές. Λαμβάνουμε μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού, απλοποιώντας τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε και προσφέροντας δεξιότητες ψηφιακής κατάρτισης σε 400.000 νέους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη τη βιομηχανία και που θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της τεχνολογικής προόδου, εάν δεν αντιμετωπιστεί.
   
  Καθώς πιέζουμε τα όρια του mobile, της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνολογίας των τηλεοράσεων, η βιομηχανία μας θα πρέπει να ενδιαφέρεται για το πώς να κάνουμε τα οφέλη προσιτά σε όλους και να υποστηρίξουμε εκείνους, που δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι με τις πιο πρόσφατες έννοιες, όπως το Internet of Things. Είναι σημαντικό να τους έχουμε όλους μαζί μας, γεγονός που αποτελεί και τον λόγο για τον οποίο επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία προϊόντων, που είναι πραγματικά έξυπνα - απλά, φιλικά προς τον χρήστη, ασφαλή και εύκολο να γίνουν κατανοητά. Επιπλέον, προσφέρουμε άμεση υποστήριξη πελατών από εξειδικευμένο προσωπικό στο διαδίκτυο και στα καταστήματα λιανικής πώλησης που διαθέτουμε».
   
  Πανευρωπαϊκά για να εξασφαλίσει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι εξοικειωμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η Samsung συνεργάζεται με σχολεία και πανεπιστήμια, προκειμένου να διευκολύνει την προηγμένη εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από δύο βασικά προγράμματα: τις Ψηφιακές Τάξεις και τα Ινστιτούτα Τεχνολογίας. Στόχος της Samsung είναι να εκπαιδεύσει 400.000 νέους σε όλη την Ευρώπη έως το 2020, δεσμευόμενη ως μέρος του Grand Coalition for Digital Jobs της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέχρι στιγμής, η Samsung έχει δημιουργήσει πάνω από 600 Ψηφιακές Τάξεις, 48 Ινστιτούτα Τεχνολογίας και έχει ωφελήσει περισσότερους από 100.000 νέους.
   
  Οι Ευρωπαίοι λατρεύουν τα emojis
  Ενώ η γλώσσα της τεχνολογίας αναπτύσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος επιλέγει να εκφράσει τον εαυτό του με οπτικά μέσα. Τα emojis θεωρούνται ως μία νέα παγκόσμια γλώσσα, ωστόσο η μελέτη της Samsung βρήκε πως πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όσον αφορά στο τι πραγματικά είναι αυτοί οι νέοι χαρακτήρες. Το 18% των Ελλήνων προσποιήθηκαν ότι γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνουν τα emojis σε σύγκριση με το 13% των Ευρωπαίων.
   
  Οι πιο χρήσιμες εφαρμογές
  Η έρευνα επίσης εξέτασε ποιες εφαρμογές βρίσκουν περισσότερο χρήσιμες οι Ευρωπαίοι. Αποκαλύφθηκε πως οι εφαρμογές με χάρτες έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο, με την έννοια ότι έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη - πράγμα που ανέφερε το 66%. Ακολουθούν οι εφαρμογές για τον καιρό (56%) και οι εφαρμογές για την κάμερα του κινητού (51%). Αντίστοιχα οι ίδιες εφαρμογές ενδιαφέρουν περισσότερο και τους Έλληνες.
   
  Επιπλέον ενδιαφέροντα πορίσματα της έρευνας για την Ελλάδα
  Σύμφωνα με την έρευνα,το 83% των Ελλήνων διαθέτει smartphone και το 53% διαθέτει tablet, συμβαδίζοντας με το αντίστοιχο ποσοστό του μέσου όρου της Ευρώπης (83% των Ευρωπαίων διαθέτουν smartphone και 50% διαθέτουν tablet). Επιπλέον, οι δύο πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες προσποιούνται για τις γνώσεις τους στην τεχνολογία είναι για να μην φανούν ανόητοι ή αδαείς μπροστά στους συνάδελφούς τους (23%) ή στους φίλους τους και τον σύντροφό τους (21%). Η γνώμη του περίγυρου φαίνεται να απασχολεί λιγότερο τους Ευρωπαίους, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 18% και 14%.
   

   
  Σημειώσεις για τους συντάκτες
   
  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Opinium Research από τις 16 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου 2016 και βασίστηκε σε 10.138 online συνεντεύξεις ενηλίκων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία. Η μελέτη είναι βασισμένη στα αποτελέσματα online έρευνας. Δεν έχει δοθεί βάρος σε οποιαδήποτε χώρα, εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου*, το δείγμα σχεδιάστηκε για να επιτύχει μια κατά προσέγγιση ίση κατανομή των ηλικιακών ομάδων και των φύλων μέσα στο πλαίσιο της online πρόσβασης.
   
  *Πηγή: Η αξιολόγηση της Ψηφιακής Τάξης και των Ινστιτούτων Τεχνολογίας διεξήχθη σε 15 χώρες κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2014/2015.
   
  Κάποια δεδομένα αποτελούν μέρος μίας επιπρόσθετης έρευνας, που διεξήχθη πέρυσι, στην οποία η εταιρεία Lightspeed GMI προχώρησε σε συνεντεύξεις σε 18.000 ενήλικες από 16 χρονών και άνω σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ρουμανία και Ηνωμένο βασίλειο (1.000 άτομα ανά αγορά). Τα δεδομένα σταθμίστηκαν βάσει ηλικίας και προφίλ φύλου για την κάθε χώρα. Οι συνεντεύξεις διεξήχθησαν online από τις 21 Απριλίου έως και τις 18 Μαΐου 2015.
  Η Toshiba και η Samsung είχαν συνεργαστεί το 2004 δημιουργώντας την κοινοπραξία TSST (Toshiba-Samsung Storage Technology), η οποία θα αναλάμβανε την κατασκευή οδηγών οπτικών δίσκων(CDRW drives, DVDRW drives, BDRW drives) . Δώδεκα χρόνια μετά, η παραγωγή οδηγών οπτικών δίσκων φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.
   
  Σύμφωνα με πηγές σε εταιρίες που χρησιμοποιούν οδηγούς οπτικών δίσκων της κοινοπραξίας TSST, αλλά και τον Mike Huang της LiteOn, η παραπάνω πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με την TSST να έχει σταματήσει την παραγωγή από τα μέσα Απριλίου και αναμένεται να διαθέσει τους τελευταίους οδηγούς οπτικών δίσκων σε πελάτες της μέχρι τα τέλη του 2016.  Αυτό σημαίνει ότι το 2017 θα έχουμε μόνο δύο εταιρίες που θα συνεχίζουν να κατασκευάζουν οδηγούς οπτικών δίσκων, την LiteOn και την HL-DT, η οποία είναι κοινοπραξία των Hitachi και LG. Μάλιστα ειδικά στην περίπτωση της LiteOn, η εταιρία έχει βάλει ως στόχο να διεκδικήσει το 50% της αγοράς με νέα μοντέλα στην αγορά.
   

   

   
  Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ASUS, η οποία αποτελεί πελάτη της TSST, δεν έχει σκοπό να εξέλθει της αγοράς, το οποίο σημαίνει ότι θα επιδιώξει να βρει οδηγούς οπτικών δίσκων από τους δύο εναπομείναντες κατασκευαστές.
   
  Πηγή: Toshiba-Samsung Stops Manufacturing Optical Drives
  H Microsoft δέχτηκε ακόμα ένα πλήγμα ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και ο λόγος είναι το αποτυχημένο πείραμά της Nokia. H εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναδιαρθρώνει (ξανά) το τμήμα των smartphones σβήνοντας από τον ισολογισμό της 950 εκατομμύρια δολάρια και απολύοντας επιπλέον 1850 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 1350 βρίσκονται στη Φινλανδία.

  Οι περικοπές αυτές έρχονται ένα χρόνο σχεδόν μετά τη απώλεια 7.6 δισεκατομμυρίων και 7,800 θέσεων εργασίας. Μόνο ένα μικρός αριθμός πρώην εργαζομένων στη Nokia θα παραμείνει στη Microsoft, η οποία αποσύρεται οριστικά από την κατασκευή smartphones. H Microsoft σπατάλησε σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια εξαγοράζοντας τη  Nokia με επιπλέον κόστος την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Αρχικά η Microsoft είχε προσλάβει 25,000 εργαζόμενους της Nokia ως μέρος της εξαγοράς με αντίτιμο τα 7.2 δισεκατομμύρια δολάρια του τμήματος τηλεφώνων της Nokia.
   
  Η αμφιλεγόμενη συμφωνία αυτή είχε σχεδιαστεί από τον προηγούμενο πρόεδρο της Microsoft, τον Steve Ballmer. Από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα CEO ο Satya Nadella, ήταν ξεκάθαρο  ότι ο νέος CEO δεν ενδιαφερόταν για το κομμάτι αυτό. Ο Nadella είχε ανακοινώσει μία στρατηγική μακριά από "συσκευές και υπηρεσίες", λίγους μήνες μόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nokia, ενώ τον περασμένο χρόνο η στρατηγική της εταιρίας απομακρύνθηκε τελείως από την κατασκευή τηλεφώνων.
   

   
  Πολλοί θα ισχυριστούν ότι η Microsoft δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξαγοράσει τη Φινλανδική εταιρία, αφού η Nokia είχε τον έλεγχο του 90 τοις εκατό της αγοράς των Windows Phones, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα άλλαζε λειτουργικό και θα υιοθετούσε το Android.  Το αντίστοιχο αποτυχημένο πείραμα της Google, με σκοπό να κατασκευάζει μόνη της τα Android τηλέφωνα, κατέληξε στο να πουλήσει τη Motorola στη Lenovo έναντι 2.91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόλις δύο χρόνια αφότου την είχε εξαγοράσει για 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Βέβαια ενώ η επένδυση αυτή της Google της άφησε μία τεράστια συλλογή από πολύτιμες πατέντες, δεν γνωρίζουμε αν αποκόμισε από τη Nokia παρόμοια οφέλη και η Microsoft .
   
  Ίσως δεν μάθουμε ποτέ τους αληθινούς λόγους που η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα τηλεφώνων της Nokia, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρία σπατάλησε δισεκατομμύρια προσπαθώντας να μπει στο παιχνίδι των κινητών συσκευών. 
   
  Φήμες αναφέρουν ότι η Microsoft ετοιμάζει ένα τηλέφωνο για τη σειρά Surface, αλλά μάλλον θα απευθύνεται σε πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς που  θα ενδιαφέρεται για εκδόσεις των Windows για τηλέφωνα, και σίγουρα  δεν θα μπορέσει να αναστρέψει την καθοδική πορεία των Windows Phones.
   
  Πηγή : theverge
  Οι M.2 SSDs προσφέρουν εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες, αλλά παράλληλα αναπτύσσουν και υψηλές θερμοκρασίες. Σε αυτή την περίπτωση ο SSD καταφεύγει σε throttling με αντίστοιχη μείωση των επιδόσεών του. Για όσους λοιπόν θα ήθελαν να προσφέρουν καλύτερη ψύξη στον M.2 SSD τους ή απλά να τον τοποθετήσουν σε μία PCIe θύρα, η Γερμανική Aqua Computers ανακοίνωσε την νέα της PCIe riser κάρτα, KryoM.2.
   
  Η KryoM.2 είναι μία PCIe 3.0 x4 riser κάρτα η οποία επιπλέον μπορεί να εφοδιαστεί και με παθητικό σύστημα ψύξη ή waterblock ειδικά για M.2 SSDs. Η κατασκευή της KryoM.2 είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, από το PCB και τις επαφές έως την υποδοχή για τον M.2 ώστε να προσφέρει η κάρτα είναι απόλυτα αξιόπιστη. Με την βοήθεια thermal pad η KryoM.2 μπορεί από μόνη της να αποτελέσει ένα παθητικό σύστημα ψύξης για τον M.2 SSD. Για την βελτίωση της ψύξης αυτής, υπάρχει η επιλογή να αγοραστεί η KryoM.2 μαζί με μια μαύρη αλουμινένια ψύκτρα ή ένα χάλκινο water block. Τόσο η ψύκτρα όσο και το waterblock πωλούνται και ξεχωριστά. Το waterblock προσφέρει συμβατότητα με σπείρωμα G1/4 και προς τις δύο κατευθύνσεις, ενώ υπάρχει συμβατότητα και με τα kryoconnect adapter kits.
   

   
   

   
  Η νέα KryoM.2, η ψύκτρα και το waterblock είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία, με την διαθεσιμότητα να έχει οριστεί για τα τέλη του μήνα. Οι τιμές, συμπεριλαμβανομένου του φόρου, είναι οι παρακάτω
   
  kryoM.2 PCIe 3.0 x4 adapter - 18.90 EUR kryoM.2 PCIe 3.0 x4 adapter with passive heat sink - 29.90 EUR kryoM.2 PCIe 3.0 x4 adapter with water block - 67.90 EUR Passive heat sink for kryoM.2 PCIe 3.0 x4 adapter - 12.90 EUR Water block for kryoM.2 PCIe 3.0 x4 adapter - 49.90 EUR  

   

   

   

   
  Πηγή: Aqua Computer Unveils KryoM.2 PCIe Riser, Heatsink, and Block for M.2 SSDs
  Η Lian Li είναι γνωστή σε πολλούς για τα πολύ ποιοτικά κουτιά της από αλουμίνιο. Το πρόβλημα είναι ότι η εταιρία είναι επίσης γνωστή για τις υψηλές τιμές της. Η νέα σειρά κουτιών της εταιρίας Ebonsteel, έρχεται να αλλάξει εντελώς τα παραπάνω με το υλικό κατασκευής των κουτιών να είναι το ατσάλι και τις τιμές τους να είναι ιδιαίτερα προσιτές.
   
  Η σειρά Ebonsteel περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα PC-K5, PC-K6 και PC-K6S. Και τα τρία κουτιά ανήκουν στην κατηγορία mid tower και απευθύνονται στους gamers που ψάχνουν ένα κουτί το οποίο να μπορεί να δεχθεί ATX μητρική,  να προσφέρει ικανοποιητικές δυνατότητες όσον αφορά την δυνατότητα ψύξης των εξαρτημάτων με αέρα ή νερό και παράλληλα να προσφέρεται σε προσιτή τιμή. Επιπλέον τα κουτιά προσφέρουν χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στα ακριβότερα αλουμινένια κουτιά της εταιρίας, όπως δυνατότητα εγκατάστασης εξαρτημάτων χωρίς την ανάγκη χρήσης εργαλείων, ανοίγματα για αποτελεσματικότερη διαχείριση των καλωδίων, αντικραδασμική βάση για το τροφοδοτικό και τα κλουβιά τοποθέτησης των δίσκων,  αφαιρούμενα φίλτρα για τους ανεμιστήρες και πολλά άλλα συνήθη χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στα κουτιά της Lian Li.
   
  Από τα τρία κουτιά το πλέον οικονομικό είναι το PC-K05 με τιμή στα $56 με μεταλλικό πλαϊνό και $60 για την έκδοση με παράθυρο. Μπορεί να δεχθεί έως τέσσερις δίσκους, 3,5'' ή 2,5'' σε δύο κλουβιά τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν επιτρέποντας έτσι την τοποθέτηση κάρτας γραφικών με μήκος έως και 400 χιλιοστά. Το σύστημα ψύξης επεξεργαστή μπορεί να φτάσει 160 χιλιοστά, ενώ υποστηρίζεται τροφοδοτικό με μήκος έως 250 χιλιοστά. Μπορεί να δεχθεί έως πέντε ανεμιστήρες των 120 χιλιοστών, αλλά και ψυγείο των 120x240x60 χιλιοστών στο πάνω μέρος του.
   

   

   

   

   
   
   
   
  Το PC-K6 μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά δίσκους 3,5'' ή 2,5''. Οι θέσεις του τροφοδοτικού και των δίσκων καλύπτονται με μεταλλικό πλαίσιο αποκρύπτοντάς τα, δημιουργώντας παράλληλα δύο ξεχωριστά διαμερίσματα. Μπορεί να δεχθεί κάρτες γραφικών με μήκος έως 310 χιλιοστά, σύστημα ψύξης επεξεργαστή με ύψος έως 170 χιλιοστά και τροφοδοτικό με μήκος έως και 310 χιλιοστά. Διαθέτει θέσεις για πέντε ανεμιστήρες. Αυτοί μπορούν να είναι των 120 χιλιοστών, αλλά υπάρχει η δυνατότητα στις δύο θέσεις εμπρός και στις δύο θέσεις στο πάνω μέρος του κουτιού να τοποθετηθούν ανεμιστήρες των 140 χιλιοστών. Υποστηρίζεται και ψυγείο υδρόψυξης με διαστάσεις 120x240x60 ή 140x280x60 χιλιοστά.  Η τιμή του είναι $93.
   

   

   

   

   

   
  Τέλος, το PC-K6S είναι η ειδική έκδοση του PC-K6 για αυτούς που εστιάζουν στην αθόρυβη λειτουργία. Τα πλαίσιά του είναι ενισχυμένα με ειδικό ηχομονωτικό υλικό, ενώ η έκδοση S διαθέτει επιπλέον και πορτάκι που καλύπτει την πρόσοψη και πορτάκι που καλύπτει τις USB και audio θύρες. Η τιμή του είναι $109.
   

   

   
   
  Το PC-K5 θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Ιουνίου με τα PC-K6 και PC-K6S να γίνονται διαθέσιμα λίγο αργότερα, στα τέλη Ιουνίου.
   
  Πηγή: Lian Li Announces New Ebonsteel Series Cases
  Η CORSAIR ανακοίνωσε την προσθήκη της νέας της σειράς μνημών DDR4 στην ήδη υπάρχουσα γκάμα μνημών, οι οποίες διαθέτουν ενσωματωμένο το προφίλ  XMP 2.0, τις Dominator Platinum ROG Edition. 

  Οι μνήμες αυτές κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την ομάδα της ASUS Republic of Gamers και είναι μνήμες μεγέθους 16GB (4 x 4GB DDR4) με τα χαρακτηριστικά κόκκινα αλουμίνια που βρίσκουμε στις γνωστές μητρικές ROG της ASUS.
   

   
  Οι μνήμες είναι χρονισμένες στα  3,200MHz για ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις στις μητρικές με το chipset 100 της Intel. Στις ASUS Z170 μητρικές οι μνήμες αυτές έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν ακόμα ένα προφίλ XMP 2.0 στα 3,333MHz με μία απλή ρύθμιση στο BIOS.  Οι μνήμες Dominator Platinum διαθέτουν αλουμινένιες ψύκτρες οι οποίες εφάπτονται στο PCB για καλύτερη ψύξη αλλά και χαρακτηριστικό φωτισμό από LED lighting που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.
   
  Από την πρώτη κυκλοφορία τους το 2012 οι μνήμες CORSAIR Dominator Platinum είναι πρώτες στην προτίμηση των πρωταθλητών στο overclockocking, στους extreme gamers αλλά και σε όσους κατασκευάζουν συστήματα υψηλών επιδόσεων. Τώρα με τις CORSAIR Dominator Platinum ROG Edition, οι κάτοχοι αυτών μητρικών της ASUS Republic of Gamers, μπορούν να  τις συνδυάσουν, αφού οι μνήμες αυτές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτές τις μητρικές .
   

   
  Οι CORSAIR Dominator Platinum ROG Edition είναι άμεσα διαθέσιμες παγκοσμίως στην προτεινόμενη λιανική τιμή των 189.99 δολαρίων χωρίς τους φόρους και καλύπτονται από εγγύηση εφ΄όρου ζωής.
   
  Συμβατές μητρικές ASUS Republic of Gamers Z170 για το ROG XMP 2.0 Profile: 
   
  •   ROG MAXIMUS VIII FORMULA
  •   MAXIMUS VIII HERO
  •   ROG MAXIMUS VIII EXTREME/ASSEMBLY
  •   ROG MAXIMUS VIII HERO ALPHA
  •   MAXIMUS VIII IMPACT
  •   MAXIMUS VIII EXTREME
  •   MAXIMUS VIII RANGER
  •   MAXIMUS VIII GENE