TheLab.gr Logo

Επιστροφή   TheLab.gr > Βασικό Hardware & Υπερχρονισμός > Κάρτες Γραφικών


Καλώς ήρθατε στο TheLab.gr
Καλώς ήρθατε στο TheLab.gr Εγγραφείτε σήμερα! Εγγραφείτε σήμερα! Επικοινωνήστε μαζί μας!

Απάντηση στο θέμα
 
LinkBack Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-04-09, 16:04   #1 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΤΙ RADEON 3870/SAMSUNG T220HD


Καλησπερα Παιδια ...Προσφατα πηρα μια 3870 και αλλαξα την παλια
8600 GTS..To προβλημα ειναι το εξης , παιζω για παραδειγμα ενα παιχνιδι
GTA IV το προβλημα εχει παρουσιαστει και με το Fear 2 εκει που παιζω
ο driver της καρτας σταματαει να ανταποκρινεται με αποτελεσμα να με πεταει
εξω και να κολλαει το παιχνιδι και γενικα ολος ο υπολογιστης, αλλες φορεσ μεν
κολλαει για δευτερολεπτα και μετα με ξαναβαζει στο game.εχω κανει update to
bios και εχω περασει τους τελευταιους drivers μαζι με το catalyst control Center
Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ???
Το συστημα μου:
Windows vista Extreme Edition
MOBO:gigabyte p31 ds3l
PROCESSOR -> .intel DUAL core 2,3
VGA->ATI RADEON 3870
PSU -> 450 watt
Ram -> Mushkin Ascent 4GB DDR2-1066
....................................................................
Eπισης για να μην ανοιγω αλλο thread,Επειδη πιστευω οτι φταιει η καρτα Για το προβλημα ...Eχω 22 samsung 220HD Kαι το προβλημα ειναι οτι σφυριζει
κανει ενα βουιτο απο πισω στα καλωδια ..χρησιμοποιω τα ηχεια του μονιτορ...βγαζω το καλωδιο του
ηχου συνεχιζει να βουιζει βγαζω το dvi και σταματαει.Κατεβαζω το volume apo to χειριστηριο γιατι ειναι
και τηλεοραση μαζι και το βουιτο σταματαει..Την πηγα στα παιδια στο multirama και σε αυτους δεν εκανε τιποτα...
Διαβασα στο internet κατι για ενσωματομενη καρτα ηχου στην 3870 και να κανω remove
τους driver της realtek και να περασω τουs uua κατι τετιο...ισχυει και στην δικια μ περιπτωση..??Θα φτιαξει με αυτο??
Ευχαριστω και Καλη Ανασταση..

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 17:22   #2 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη stratakisggiioo
 
Εγγραφή: 10-03-2008
Περιοχή: Ηράκλειο - Κρήτης
Μηνύματα: 162
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην stratakisggiioo
Καλησπέρα. Κατ' αρχάς, έσβησες τα ίχνη από τους drivers της 8600?? Αν όχι ψάξε για ένα πρόγραμμα driver sweep αν θυμάμαι καλά. Τέλος το ίδιο πρόβλημα με τα ηχεία στην τηλεόραση το έχω και εγώ και δεν έχω βρει λύση εδώ και 6 μήνες...αν βρεις λύση, με ενδιαφέρει πολύ γιατί με έχει εκνευρίσει και εμένα!!!

Καλή ανάσταση!!!

Ο χρήστης stratakisggiioo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 17:44   #3 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
Απο την παλια καρτα εκανα απλα remove τους drivers apo control panel
τιποτα αλλο και εσβησα και οτι αλλο που ειδα οτι υπηρχε στο program files
θα δοκιμασω το προγραμμα που αναφερεις και ελπιζω να φτιαξει.

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 18:20   #4 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη juno12
 
Εγγραφή: 08-06-2008
Περιοχή: αιγάλεω city
Μηνύματα: 742
Το 1ο πρόβλημα που έχεις μου το έκανε κι εμένα με τους 9.3 και με τους 9.4 διορθώθηκε.
Δοκίμασε άλλη έκδοση οδηγών και δές πως πάει,αν και νομίζω πως οι καλύτεροι που βγήκαν γι'αυτή την κάρτα ήταν οι 8.12.

Ο χρήστης juno12 είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 20:28   #5 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
ok filos εβαλα παλι drivers...αυτην την φορα μονο drivers και οχι το
Catalyst CC..Aντε να δουμε.Οσο για τον φιλο π εχουμε το ιδιο προβλημα με
την οθονη που βουιζει πιστευω ,ειμαι αρκετα σιγουρος δλδ οτι φταιει η καρτα ηχου
που ειναι στην καρτα γραφικων.

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 20:38   #6 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη juno12
 
Εγγραφή: 08-06-2008
Περιοχή: αιγάλεω city
Μηνύματα: 742
δοκίμασες να την απενεργοποιήσεις;

Ο χρήστης juno12 είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 23:03   #7 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη stratakisggiioo
 
Εγγραφή: 10-03-2008
Περιοχή: Ηράκλειο - Κρήτης
Μηνύματα: 162
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην stratakisggiioo
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο nikos-kom Εμφάνιση μηνυμάτων
ok filos εβαλα παλι drivers...αυτην την φορα μονο drivers και οχι το
Catalyst CC..Aντε να δουμε.Οσο για τον φιλο π εχουμε το ιδιο προβλημα με
την οθονη που βουιζει πιστευω ,ειμαι αρκετα σιγουρος δλδ οτι φταιει η καρτα ηχου
που ειναι στην καρτα γραφικων.
Βασικά, εγώ έχω παλιά κάρτα γραφικών x800 gto. Και αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε η on board κάρτα ήχου, έτσι αγόρασα μία audigy se και το πρόβλημα συνεχιζόταν. η μόνη λύση είναι να μην έχει εικόνα η τηλεόραση!!! anyway, καλή επιτυχία.

Ο χρήστης stratakisggiioo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 23:22   #8 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
Λοιπον μετα αφοτου ξαναπερασα drivers καμια διαφορα το προβλημα
συνεχιζεται με πεταει και συνεχιζει να μου σπαει τα νευρα..Κατι αλλο
Παρατηρησα το εξης οταν παω να παιξω το πρωι για παραδειγμα και ολο το βραδυ ειναι
κλειστος παιζει χωρις να κρασαρει για κανα 2ωρο οταν ζοριζεται το κανει..
Και για αυτο πηγα και ειδα temps τα οποια ειναι σε idle 62 ενω σε
full load οταν παιζω δλδ παει στουσ 78.Δεν πιστευω να ειναι προβλημα με τις
θερμοκρασιες εχει και δικο της ανεμιστηρα η καρτα.Το τροφοδοτικο μενει να φταει και
και τελος να εχει προβλημα η καρτα.


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos-kom : 17-04-09 στις 23:27
Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 23:25   #9 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο stratakisggiioo Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασικά, εγώ έχω παλιά κάρτα γραφικών x800 gto. Και αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε η on board κάρτα ήχου, έτσι αγόρασα μία audigy se και το πρόβλημα συνεχιζόταν. η μόνη λύση είναι να μην έχει εικόνα η τηλεόραση!!! anyway, καλή επιτυχία.


Ναι οταν βγαζειs
το dvi δηλαδη .Επισης επειδη εγω χρησιμοποιω ακουστικα το volume της οθονης
το εχω χαμηλα γυρω στο 40-60 και ετσι δεν βουιζει πολυ..Το βουιτο, σε εμενα τουλαχιστον
το κανει μονο οταν την εχω se mode pc ενω Οταν βαζω τηλεοραση δεν βουιζει ολα μια χαρα.

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 23:28   #10 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο juno12 Εμφάνιση μηνυμάτων
δοκίμασες να την απενεργοποιήσεις;
Να απενεργοποιησω ποια την καρτα ηχου της καρτας γραφικων?Και αν ναι
πως γινετε αυτο...???

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-09, 23:42   #11 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη juno12
 
Εγγραφή: 08-06-2008
Περιοχή: αιγάλεω city
Μηνύματα: 742
Στο εικονίδιο έντασης ήχου στην μπάρα εργασιών κάνε δεξί κλικ κι επέλεξε συσκευές αναπαραγωγής.
Στη λίστα που θα βγεί πρέπει να έχει και την έξοδο ήχου της κάρτας γραφικών (νομίζω έχει σαν εικονίδιο μια οθόνη).Με δεξί κλικ επέλεξε απενεργοποίηση.

Ο χρήστης juno12 είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-09, 06:53   #12 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο juno12 Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο εικονίδιο έντασης ήχου στην μπάρα εργασιών κάνε δεξί κλικ κι επέλεξε συσκευές αναπαραγωγής.
Στη λίστα που θα βγεί πρέπει να έχει και την έξοδο ήχου της κάρτας γραφικών (νομίζω έχει σαν εικονίδιο μια οθόνη).Με δεξί κλικ επέλεξε απενεργοποίηση.
Kαι ναι επιτελους το προβλημα με το βουιτο λυθηκε την εκανα disable οπως ειπε ο φιλος
juno12...και επιτελους ησυχιαααααααα
Τωρα αν καταφερουμε και φτιαξουμε και την καρτα ....Τα 450 watt ειναι ενταξει?

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-09, 08:51   #13 (permalink)
Workallergic xaploholic
 
Το avatar του χρήστη tamerlan
 
Εγγραφή: 21-03-2009
Μηνύματα: 1.204
Και ναι και οχι...

Σύμφωνα με την ΑΤΙ τα 450W είναι το minimum, ενω προτείνει 550W

http://ati.amd.com/products/Radeonhd...uirements.html

Αν το 450άρι σου δεν είναι κάποιο επώνυμο τροφοδοτικό, παίζει και να μην επαρκεί.
Το πρόβλημα σου πάντως μου φαίνεται software related. Δεν εχω όμως να σου προτείνω κάτι συγκεκριμμένο. Έναν καλύτερο καθαρισμό από τους driver's της Nvidia ίσως.
Λες ότι έψαξες για κατάλοιπα στο program files. Εκεί δεν υπάρχει τίποτα. Δες Local disk C, και σβήσε το φάκελο Nvidia.
Κάνε ενα search στα windows για αρχεία που ξεκινούν με nv.

Μετά πήγαινε :

Start>Run και γράψε :RegEdit , μετά
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Nvidia Corporation

Κάνε δεξί κλικ στο Nvidia Corporation, και σβήστο εντελώς.

Επίσης νομίζω πως ενα format μόνο καλό θα έκανε, αλλά δε στο προτείνω γιατί μπορεί και να μη δοθεί λύση, και να ταλαιπωρηθείς άδικα.

__________________
VideoGamesApparatus
GamesPlayingUnit
bench free process : completed


Ο χρήστης tamerlan δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-09, 10:34   #14 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη cabdik
 
Εγγραφή: 27-01-2006
Περιοχή: Αμαλιαδα
Μηνύματα: 3.335
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο nikos-kom Εμφάνιση μηνυμάτων
τα 450 watt ειναι ενταξει?
εγω την ειχα με ενα 500αρι chieftec στο συστημα της υπογραφης. ειχα κι εγω προβλημα με το vpu recover. παγωνε η εικονα κι εκανε restart η καρτα γραφικων, και μετα απο μερικα δευτερολεπτα, επανερχοταν η εικονα. δεν καταφερα να βρω ακρη και την αλλαξα. πιθανως ομως να παιζει ρολο το τροφοδοτικο, γιατι φαινεται οτι η 3870 ειναι αρκετα ενεργοβορα. αν εχεις τη δυνατοτητα δοκιμασε με μεγαλυτερο τροφοδοτικο. και κανε καλο καθαρισμα στους drivers της nvidia με driver cleaner δεν αρκει η απεγκατασταση των drivers.

__________________
Main PC Gigabyte 990XA-UD3*AMD FX-8320*KINGSTON HyperX 2x2gb 1600MhZ+ 2x4gb Kingston HyperX Beast 2400MhZ*Sapphire 7950 VAPOR-X Boost*SSD Samsung 830 120gb+2xWD6400AAKS*DVDRW Samsung SH224B*CM Stacker 831 SE*Silverstone ST60F-ES 600W*LG W2361V-PF*

HTPC Phenom II X3 720BE /MSI 790FX-GD70/2x2gb Kingston HyperX DDR3 1333Mhz+2x2gb GEIL DDR3 1333Mhz/ Αsus HD7750/2χ SG 1TB/SS Sp F1 1TB/ 2xDVDRW DL LG 22x/ ARCTIC POWER A-430BX PFC 430W/Asus Xonar DG
Ο χρήστης cabdik είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-09, 12:01   #15 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη juno12
 
Εγγραφή: 08-06-2008
Περιοχή: αιγάλεω city
Μηνύματα: 742
Έχω 2 ερωτήσεις να κάνω.

1η:Δοκίμασες με λίγο παλιότερους οδηγούς ή ξαναπέρασες τους ίδιους από το cd της συσκευασίας;
2η:Ποιάς εταιρίας είναι η καρτούλα;

Ο χρήστης juno12 είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-09, 17:48   #16 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη Occultist
 
Εγγραφή: 03-07-2005
Περιοχή: Χαϊδάρι
Μηνύματα: 1.641
Με 450ρι το κόβω πολύ χλωμό να σε βγάλει, εκτός και αν είναι κανα πολύ ποιοτικό. Τα vpu recover μπορεί να τα βγάζει και λόγω τροφοδοσίας. Δοκίμασε την κλασσική λύση του format πρώτα, γιατί μερικές φορές τα σκουπίδια από παλιούς drivers είναι πολύ επίμονα.

__________________
Case : Thermaltake V9 VJ4000 |-| C.P.U. : Intel Core i5 3570 |-| C.P.U. Cooler : Zalman CNPS5X Performa |-| Motherboard : Gigabyte Z77M D3H |-| R.A.M. : 16384mb Crucial Ballistix Sport XT 1600mhz DDR3 |-| S.S.D. : Kingston HyperX 3K 120gb |-| H.D.D. : Seagate Gen. 14 1024gb SATA3.0-7200rpm-64mb cache |-| V.G.A. : Sapphire R9 280X OC DUAL-X 3072mb GDDR5 |-| Optical Disc Drive : Samsung SH-224BB |-| Sound Adapter : Asus Xonar DG |-| P.S.U. : Corsair TX 750w |-| O.S. : Windows 7 Home Premium 64 bit
Ο χρήστης Occultist δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-09, 17:53   #17 (permalink)
abarth
 
Το avatar του χρήστη CmoS
 
Εγγραφή: 26-06-2005
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 921
Δοκιμασε να βαλεις το fan πανω απο 60% (μεσω rivatuner) και να εχεις καλο airflow.Λογικα αυτο θα λυσει το κολλημα.

Ο χρήστης CmoS δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-09, 18:57   #18 (permalink)
Registered User
 
Το avatar του χρήστη juno12
 
Εγγραφή: 08-06-2008
Περιοχή: αιγάλεω city
Μηνύματα: 742
για ανεμιστήρα δές κι αυτό
http://forums.amd.com/game/messagevi...&enterthread=y

Ο χρήστης juno12 είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-04-09, 17:59   #19 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
Γεια σας παιδια ελειπα σε διακοπες το πασχα και γι αυτο δεν απαντουσα..λοιπον εχουμε και λεμε...Εσβησα απο registry τον φακελο της Nvidia στο, program files το ειχα σβησει ηδη , εκανα και ενα search για nv οπως μου ειπατε δεν βρηκε τιποτα...Το τροφοδοτικο τωρα
το ειχα παρει μαζι με το κουτι 30-40 euro, γνωριζω οτι ειναι ανεπαρκες ..ειναι μεσα στα σχεδια μου να το αλλαξω και να παρω ενα αρκετα καλο...για αυτο και δεν θελω να παρω ενα μετριο με 60-80 euro αμεσα..Επισης την τελευταια φορα που κολησε μετα τα windows δεν καταφεραν να ανοιξουν περναγε το Post και μετα error..Eβαλα το cd Με τα windows εκανα repair και μια χαρα...Εχω την δυνατοτητα να παω την καρτα για αλλαγη η εγγυηση ισχυει ακομα..τι λετε να παω??Απλα να δουμε αν ειναι προβλημα της καρτας καμια μνημη ξερω γω ...η αν ειναι software το προβλημα ...

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-04-09, 18:03   #20 (permalink)
Registered User
 
Εγγραφή: 18-04-2008
Μηνύματα: 69
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο juno12 Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω 2 ερωτήσεις να κάνω.

1η:Δοκίμασες με λίγο παλιότερους οδηγούς ή ξαναπέρασες τους ίδιους από το cd της συσκευασίας;
2η:Ποιάς εταιρίας είναι η καρτούλα;
Oχι παντα εβαζα τους πιο τελευταιους οδηγους απο το site της Αti δεν εχω δοκιμασει πιο παλιους
και οσο για την καρτα ειναι η ΑΤΙ RADEON

Ο χρήστης nikos-kom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης




Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:45.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του TheLab.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
:: vBulletin :: Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!
Copyright© 2003 - 2013 TheLab.Gr

Επικοινωνήστε μαζί μας - TheLab.gr - Επειδή τα μεγάλα παιδιά δε σταματούν να παίζουν ποτέ - Αρχείο - Όροι Χρήσης - TheLab.gr Team - Αρχή