Jump to content



  • yanni
    yanni

    Oppo και Vivo στην πεντάδα των κατασκευαστών με τις περισσότερες πωλήσεις

    Η IDC έδωσε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ερευνάς της, όσον αφορά την πωλήσεις smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αγορά παρέμεινε σταθερή, με ελάχιστη ανάπτυξη της τάξης του 0,2%, σε σχέση με το πρώτο τέταρτο του 2015. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι οι ανακατατάξεις στην Κινεζική αγορά, φέρνοντας Oppo και Vivo, πάνω από τις Lenovo και Xiaomi.

     

    Συνολικά για το πρώτο τρίμηνο του 2016, πωλήθηκαν 334, 9 εκατομμύρια συσκευές. Στην κορυφή της κατάταξης παρέμεινε η Samsung η οποία βοηθήθηκε πάρα πολύ από τις πωλήσεις των κορυφαίων της Samsung S7 και S7 Edge. Μάλιστα οι πωλήσεις των δύο αυτών συσκευών, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να παρουσιάσει η εταιρία αυξημένη κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Στην δεύτερη θέση παραμένει η Αpple παρόλο την μείωση των πωλήσεων iPhone συσκευών για πρώτη φορά, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Huawei, η οποία είναι και η μόνη εταιρία από τις τρεις πρώτες που είδε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι.

     

    Αν είδε σημαντική αύξηση η Huawei, τι να πουν οι Oppo και η Vivo, με τις πωλήσεις τους να εκτινάσσονται κατά 153,2% και 123,8% αντίστοιχα, φέρνοντάς τις στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, πάνω από τις γνωστές μας Lenovo και Xiaomi. Παρόλο την αύξηση αυτή όμως, οι εταιρίες αυτές παραμένουν σχετικά άγνωστες στο καταναλωτικό κοινό πέραν της Κινεζικής αγοράς και αν επιθυμούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, θα πρέπει να αρχίσουν να στοχεύουν και άλλες αγορές.

     

    IDC smartphones g1 2016 -1.jpg

     

    57249e9679981-IDCsmartphonesg12016-2.jpg

     

    Πηγή: Oppo and Vivo joined the top 5 smartphone companies in Q1 2016


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.