Jump to content



  • yanni
    yanni

    Toshiba και Samsung σταματάνε την κατασκευή οδηγών οπτικών δίσκων

    Η Toshiba και η Samsung είχαν συνεργαστεί το 2004 δημιουργώντας την κοινοπραξία TSST (Toshiba-Samsung Storage Technology), η οποία θα αναλάμβανε την κατασκευή οδηγών οπτικών δίσκων(CDRW drives, DVDRW drives, BDRW drives) . Δώδεκα χρόνια μετά, η παραγωγή οδηγών οπτικών δίσκων φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.

     

    Σύμφωνα με πηγές σε εταιρίες που χρησιμοποιούν οδηγούς οπτικών δίσκων της κοινοπραξίας TSST, αλλά και τον Mike Huang της LiteOn, η παραπάνω πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με την TSST να έχει σταματήσει την παραγωγή από τα μέσα Απριλίου και αναμένεται να διαθέσει τους τελευταίους οδηγούς οπτικών δίσκων σε πελάτες της μέχρι τα τέλη του 2016.  Αυτό σημαίνει ότι το 2017 θα έχουμε μόνο δύο εταιρίες που θα συνεχίζουν να κατασκευάζουν οδηγούς οπτικών δίσκων, την LiteOn και την HL-DT, η οποία είναι κοινοπραξία των Hitachi και LG. Μάλιστα ειδικά στην περίπτωση της LiteOn, η εταιρία έχει βάλει ως στόχο να διεκδικήσει το 50% της αγοράς με νέα μοντέλα στην αγορά.

     

    samsung-odd.jpg

     

    toshiba odd_.jpg

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ASUS, η οποία αποτελεί πελάτη της TSST, δεν έχει σκοπό να εξέλθει της αγοράς, το οποίο σημαίνει ότι θα επιδιώξει να βρει οδηγούς οπτικών δίσκων από τους δύο εναπομείναντες κατασκευαστές.

     

    Πηγή: Toshiba-Samsung Stops Manufacturing Optical Drives


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.