Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Αλλάξτε τους κωδικούς σας σε Dropbox και Opera

    To Dropbox ειδοποίησε τους χρήστες του σε όλον τον κόσμο να αλλάξουν τους κωδικούς τους. Όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή από τα μέσα του 2012 και δεν έχουν αλλάξει τους κωδικούς τους από τότε, είναι πιθανόν να είναι εκτεθειμένοι αφού εκείνη την περίοδο είχε σημειωθεί μία εισβολή στους servers του Dropbox.

     

    Το Dropbox δήλωσε ότι διευθύνσεις email αλλά και κρυπτογραφημένοι κωδικοί είχαν κλαπεί τότε και αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί, η εταιρία λαμβάνει προληπτικά μέτρα.

     

    dropbox-biz1.jpg

     

    Αν λάβατε ένα τέτοιο μήνυμα από το Dropbox, πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί. Αλλά προληπτικά η εταιρία προτρέπει τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους ειδικά όσους δεν τους έχουν αλλάξει από την συγκεκριμένη περίοδο που σημειώθηκε η διαρροή. Την ίδια χρονική περίοδο είχε σημειωθεί και μία μεγάλη διαρροή κωδικών από το Linkedin, με αποτέλεσμα 117 εκατομμύρια κωδικοί να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο.

     

    Οι χρήστες επίσης προειδοποιούνται να αλλάξουν και τους κωδικούς τους και σε άλλες ιστοσελίδες αν έχουν χρησιμοποιήσει και εκεί τους ίδιους κωδικούς. Επίσης η καλύτερη πρακτική είναι να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση ταυτότητας σε δύο βήματα, σε όσες ιστοσελίδες το υποστηρίζουν.

     

    Την ίδια στιγμή ο Opera έστειλε emails σε όλους τους χρήστες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία του συγχρονισμού στον Opera ζητώντας τους να αλλάξουν τους κωδικούς τους και από εκεί, αφού ανιχνεύθηκαν σημάδια επίθεσης στο σύστημα συγχρονισμού του Opera, όπου και αποκτήθηκε πρόσβαση από τους εισβολείς.

     

    Bookmark-syncing-requires-an-Opera-account.png

     

    Αμέσως μετά την εισβολή ξεκίνησαν έρευνες και διαπιστώθηκε ότι ονόματα  των χρηστών αλλά και κωδικοί είχαν κλαπεί, και σαν αποτέλεσμα η εταιρία προτρέπει τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

     

    Η εισβολή αυτη αφορά 1.7 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι οποίοι αποτελούν μόλις το 0.5 τοις εκατό των συνολικών χρηστών αφού ο Opera ισχυρίζεται ότι έχει 350 εκατομμύρια χρήστες. Όσοι δεν είχαν ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση αυτή.

     

    Πηγή : neowin

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.