Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Cyanogen ίσως να σταματήσει να αναπτύσσει custom λειτουργικά

    Η Cyanogen είναι γνωστή για την δημιουργία custom ROMs για android smartphones. Φαίνεται όμως ότι η αδυναμία της εταιρίας να πείσει κατασκευαστές να προτιμούν τις δικές της εκδόσεις του Android, έναντι αυτών της Google, ωθεί την εταιρία να αλλάξει πορεία.

     

    Σύμφωνα με την σελίδα Android Police, η οποία επικαλείται πολλαπλές πηγές, η Cyanogen προχωράει σε μείωση του προσωπικού της κατά 20% με την πλειοψηφία αυτών να δουλεύουν πάνω στην open source έκδοση του Cyanogen, ενώ ίσως να κλείσει εντελώς και μικρότερα γραφεία που διατηρεί σε Λισαβόνα και Ινδία. Η Cyanogen διαθέτει 136 υπαλλήλους οπότε περίπου 30 άτομα αναμένεται να απολυθούν. 

     

    Η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια μιας εταιρικής αναδιάρθρωσης, η οποία φημολογείται ότι έχει σκοπό να αλλάξει και τον τομέα πάνω στον οποίο ειδικεύεται η εταιρία. Έτσι η Cyanogen φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την δημιουργία custom ROMs και θα επικεντρώνει περισσότερο στην δημιουργία εφαρμογών.

     

    cyanogenos-hero.jpg

     

    Η Cyanogen κατάφερε να επιτύχει κάποιες συμφωνίες πέρσι, ιδίως με την Microsoft, ώστε να συμπεριλάβει εφαρμογές και υπηρεσίες της τελευταίας στις ROMs της. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να έχει αντίστοιχη επιτυχία στην υιοθέτηση του λειτουργικού της από τους κατασκευαστές smartphones. Παρόλο την συνεργασία της με τις OnePlusAlcatelWileyFox, MicroMax και Qualcomm, ελάχιστες κυκλοφόρησαν με Cyanogen OS, με γνωστότερη περίπτωση αυτή του One Plus One. Αλλά και σε αυτήν ακόμα την περίπτωση η One Plus One προχώρησε στην ανάπτυξη δική της ROM για τα επόμενα μοντέλα της. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.