Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας KickassTorrents

    Οι αρχές των Η.Π.Α. συνέλαβαν στην Πολωνία τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του KickassTorrents, τον τριαντάχρονο Ουκρανό Artem Vaulin, με κατηγορίες παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και ξέπλυμα χρήματος και ζητήθηκε η άμεση έκδοσή του στις Η.Π.Α.


    Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντιμετωπίζει  κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ως συνεργός με σκοπό την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων,  συνεργία με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος αλλά και δύο περιπτώσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως φαίνεται από το ίδιο έγγραφο, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί παρουσιάστηκαν ως πελάτες με σκοπό να αγοράσουν διαφημίσεις και έτσι ανακάλυψαν τον τραπεζικό λογαριασμό που συνδεόταν με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

     

    Στο έγγραφο αποκαλύπτεται επίσης ότι Apple παρέδωσε προσωπικά στοιχεία του Vaulin στις αρχές και οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιήθηκε για μια συναλλαγή μέσω iTunes αλλά και για την είσοδο στην σελίδα του Kickass Torrents στο Facebook.

     

    ddos-attack-hits-kickass-torrents-dns-servers-crippled-499019-2.jpg

     

    Παράλληλα με τη σύλληψή του στην Πολωνία, δόθηκε άδεια από το δικαστήριο για την κατάσχεση του τραπεζικού του  λογαριασμού αλλά και των σχετικών ιστοσελίδων. Από ότι φαίνεται οι αρχές των Η.Π.Α κατάφεραν να εκδώσουν ένταλμα για την σύλληψή του αφού ένας από τους server βρισκόταν στο Σικάγο.  

     

    Σχολιάζοντας αυτήν την ανακοίνωση ο Assistant Attorney General Caldwell, δήλωσε ότι το KickassTorrents βοήθησε στον διαμοιρασμό πειρατικών αρχείων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η ιστοσελίδα αυτή είχε πάνω από 50 εκατομμύρια επισκέπτες ημερησίως και είχε ξεπεράσει ακόμα και το PirateBay. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις για το τρέχον έτος ανέρχονται στα 16 εκατομμύρια δολάρια.

     

    Σε μια προσπάθεια να αποφύγει την δικαιοσύνη, ο Vaulin φέρεται να χρησιμοποίησε servers σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και μετακινούσε τα domains τα οποία αντιμετώπιζαν κατάσχεση και μηνύσεις. Η σύλληψή του στην Πολωνία δείχνει ότι οι κυβερνοεγκληματίες δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη".

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.