Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το Facebook, Google, Snapchat και WhatsApp επεκτείνουν την κρυπτογράφηση δεδομένων μεταξύ των χρηστών

    Η διαμάχη, μεταξύ της Apple και της κυβέρνησης των Η.Π.Α., για το  ξεκλείδωμα μίας συσκευής iPhone, είχε σαν αποτέλεσμα η συζήτηση περί της κρυπτογράφησης των δεδομένων να πάρει φωτιά. Να θυμίσουμε ότι η συσκευή αυτή άνηκε σε έναν από τους τρομοκράτες στο επεισόδιο στο San Bernandino, στο οποίο χάσανε τη ζωή τους δέκα τέσσερα άτομα και είκοσι δύο ακόμα τραυματίστηκαν,

     

    Αφού δηλώσαν την υποστήριξή τους στην Apple, η οποία αρνείται να ξεκλειδώσει το iphone και να τοποθετήσει μόνιμα μία "πίσω πόρτα" στο λειτουργικό της σύστημα στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι αρχές των Η.Π.Α., πολλές εταιρίες τεχνολογίας ετοιμάζουν, σύμφωνα με αναφορές, αυξημένα μέτρα με σκοπό την προστασία των δεδομένων των χρηστών τους.

     

    Σύμφωνα λοιπόν με τον Guardian, μερικές από τις μεγάλες εταιρίες, όπως το Facebook και η Google, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν την κρυπτογράφηση των δεδομένων που διακινούνται από υπηρεσίες που προσφέρουν. Το  Facebook φέρεται να ετοιμάζει την κρυπτογράφηση της υπηρεσίας του  Messenger, ενώ οι κλήσεις που θα πραγματοποιούνται μέσω του WhatsApp Messenger θα κρυπτογραφούνται και αυτές μέσα στους επόμενους μήνες.

     

    Το Snapchat, η υπηρεσία μηνυμάτων με όριο λήξης, που είχε στο παρελθόν προβλήματα με τη διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων, αποκάλυψε επίσης ότι εργάζεται πάνω σε ένα ασφαλές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων ώστε να αποφύγει παρόμοια λάθη στο μέλλον.

     

    Πολλές κυβερνήσεις έχουν ζητήσει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα διαφόρων online υπηρεσιών, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα η άρνησή παράδοσής τους να τις έχει αναγκάσει να σταματήσουν τη λειτουργία τους σε συγκεκριμένες χώρες. Μερικά τέτοια περιστατικά είναι οι υπηρεσίες της BlackBerry στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Πακιστάν, και η πρόσφατη απαγόρευση λειτουργίας του WhatsApp στη Βραζιλία για 24 hours. 

     

    Είναι σίγουρα ενθαρρυντικό ότι αυτές οι εταιρίες προφυλάσσουν τα συμφέροντα και την ιδιωτικότητα των χρηστών τους και δεν υποκύπτουν στα αιτήματα και τις πιέσεις των διαφόρων κυβερνήσεων.

     

    Πηγή: neowin


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.