Jump to content

BasiliCeLew

Premium Members
  • Posts

    1.671
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About BasiliCeLew

  • Γενέθλια 29/04/1993

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

4.754 Εμφανίσεις προφίλ

BasiliCeLew's Achievements

  1. BasiliCeLew

    Οι αγορές μας..!!

    Αν το πάρεις τώρα (το εχω σε δολάρια) με την εφαρμογή το δείχνει 42,79$ και αν βάλεις AEDF29 κουπόνι μαζί με coins βγαίνει στα 33,27$~ 31,30ευρώ. Πολύ πιθανό να βγαίνει και κάπου στο 28-29άρι αν σου το πετάξει σαν offer στο home page. Γενικά στο aliexpress όπως έχει γίνει, βλέπεις κάτι που σου αρέσει το βάζεις στο καλάθι, όποτε θυμάσαι χτυπάς τα coins και μέσα από το coins page , παίρνεις σχεδόν πάντα μία πολύ μεγαλύτερη έκπτωση (η οποία συνδυάζεται και με κουπόνια καταστήματος, αν υπάρχουν, και με τα global κουπόνια του ali) και περιμένεις το επόμενο choice day με κουπόνια και επιπλέον εκπτώσεις. Οπότε αγοράζεις πάντα στην χαμηλότερη τιμή (τη δεδομένη στιγμή) που μπορείς να το βρεις. Έτσι εγώ γλίτωσα πάνω από 150-200$ τώρα που κάνω σταδιακά μετατροπή το σπίτι σε smarthome.
  2. Αν το χρησιμοποιήσεις μέσω skype είναι λίγο καλύτερο. Αλλά έχει ξεφύγει τελείως είναι η αλήθεια (προς το χειρότερο) μέρα με την μέρα από τον browser. Η διαφορά πάντως είναι αισθητή μεταξύ browser vs Skype. Αν και GPT 4.0 μετά την τελευταία αναβάθμιση τον αύγουστο με χαλάει σε κάποιες απαντήσεις γιατί κάνει αχρείαστο censored σε κώδικα , αλλά τουλάχιστον διπλασίασαν το όριο μηνυμάτων οπότε παλεύεται.
  3. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Ακριβώς! Είμαι σε μια παράξενη κατάσταση επαγγελματικά και χρειάζεται να μετακινούμε σε 3 πόλεις ανά κάποιες μέρες, σε εκείνα τα σπίτια έβαλα ήδη οθόνη και θα κουμπώνω στο UM790 Pro μόλις μου έρθει (τώρα κουβαλάω το HX99G απλά σε σχέση με το UM790 Pro είναι διπλάσιο σε όγκο αρκετά πιο βαρύ και λόγω ότι το max TDP είναι 230Watt δεν λειτουργεί με USB4 PD οπότε θέλει εξωτερική τροφοδοσία). Καλά οκ για να μην είμαι υπερβολικό αντί να έχω 3 λεπτά setup θα γίνει 30 δευτερόλεπτα, δεν είναι αμαν η διαφορά Βασικά χωρίς υπερβολή πλέον δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά από Desktop, αυτοί οι νέοι mobile Ryzen τρέχουν σε τόσα λίγα Watt τόσο μεγάλο Performance σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Δλδ το performance / watt που έχουν είναι τρομερό. Οκ δεν αντικαθιστούν όλα τα workload των desktop αλλά σίγουρα καλύπτουν στο 95%+ των χρηστών ακόμα και επαγγελματιών. Και αν κρατήσει 3-4 χρόνια στην ουσία αγοράζεις ξανά καινούριο μοντέλο με τα λεφτά που γλιτώνεις από το ρεύμα συγκριτικά με το desktop Το μόνο "ρισκο" είναι ότι δεν είναι επισκευάσιμα, αλλά με 2 χρόνια εγγύηση δεν σε νοιάζει και πολύ.
  4. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Τα αγόρασα όλα τα parts, ήρθαν όλα και τώρα απλά περιμένω να βρω χρόνο για να τα στήσω Τώρα είμαι σε φάση ότι δουλεύω 15-18 ώρες την ημέρα και όταν σταματάω απλά κοιμάμαι ή πηγαίνω για λίγο περμάτημα. Και επειδή βολεύτηκα με το Mini pc, μόλις στήσω το pc θα το γυρίσω το HX99G (γιατί το External GPU μου ήταν ψιλο-άχρηστο τελικά) και θα πάω σε mini pc (το UM790 Pro) με τον Ryzen R9 7940HS όπου σίγουρα με καλύπτει το νέο RDNA3 igpu που έχει και τσιμπάω και ένα ελαφρώς πιο δυνατό cpu ταυτόχρονα (και μου μένει και ένα 250-300άρικο στην τσέπη, σε amazon credit, από την τράμπα ) αλλά το κυριότερο είναι ότι είναι ακόμα πιο μικρό και είναι 1-cable solution (USB4 DP + PD 100Watt) και μπορώ να το παίρνω μαζί μου. Και αν γυρίσει η δουλειά έτσι και χρειάζομαι σοβαρό GPU θα αγοράσω για το PC όπως αρχικά είπαμε. Και νομίζω ότι υπερκαλύφθηκαν οι ανάγκες πλέον. Οκ..... μένει και ένα Laptopάκι να πάρω αλλά δεν υπάρχει σάλιο πλέον , και η γυναίκα ζητάει διακοπές (μπας και σταματήσω να δουλεύω λίγο) και εκ νέου μετακόμιση σε νέα πόλη γιατί θα κάνω μία προσπάθεια επαγγελματικής αλλαγής για να μειώσω τις ώρες εργασίας μου οπότε κομμένα τα έξοδα για μερικούς μήνες! χαχαχα
  5. BasiliCeLew

    AMD ZEN thread

    Thanks, οπότε να παίξω σαν παιδί και εγώ Ή μου έτυχε πολύ καλό Silicon cpu ή έχω πολύ καλή ψύξη! χαχαχαχα
  6. BasiliCeLew

    AMD ZEN thread

    Παιδιά ξεκίνησα να παίζω και να πειράζω (χωρίς λόγο φυσικά ) τον mobile apu Ryzen 9 6900HX γιατί έτρεχε υπερβολικά δροσερός. 1. Στις αρχικές ρυθμίσεις το TDP ήταν στο auto , και έπιανε boost clock 5-10 sec στα 65Watt ένα middle boost clock στα 54Watt για 7-8 λεπτά και μετά έπεφτε ξανά στα 45Watt, και μέγιστη θερμοκρασία σε stress test έπιανε 60-62 βαθμούς (στην αρχή όταν αγοράστηκε ήταν 70 βαθμοί max αλλά για κάποιο λόγο μετά έπεσε 8-10 βαθμούς. CPU clock σε full load 4150Mhz με max boost σε 4900Mhz --> Cinebench R23: Multi core 13100 ------------------------------------------------------------ 2. Μετά όταν άλλαξα το TDP στα 54W (που είναι το μέγιστο στα bios από τις επιλογές), είχα boost clock 7 λεπτών στα 65Watt μετά 2 λεπτά στα 54Watt και μετά έπεφτε στα 45Watt CPU clock σε full load 4300Mhz με max boost σε 4950Mhz --> Cinebench R23: Multi core 13900 (τώρα που το boost clock το άλλαξα και παίζει μόνο στα 65W πιάνει 14100) ------------------------------------------------------------ 3. Μετά όταν ξεκλείδωσα το CPU γιατί ήμασταν ακόμα σε θερμοκρασίες κάτω των 75βαθμών το μόνο που έκανα ήταν να βάλω το "Overclock" option στο AMD Adrenalin , και να πειράξω στο boost clock ώστε να μην πέφτει καθόλου (το max που κλειδώνει είναι 1024sec σε Fast boot clock). Και εδώ ξεκίνησαν τα παράξενα Πλέον το CPU λειτουργεί με TDP 85Watt και max TDP boost τα 90Watt-92Watt, με θερμοκρασίες μέγιστες στους 86c βαθμούς (οκ έβαλα φουλ speed fan γιατί είχα "χεστεί" ότι θα το κάψω ) σε ένα full workload των 20 λεπτών όπου έκανα cpu rendering μια δουλειά μου. CPU clock σε full load 4550mhz με max boost σε 5452Mhz --> Cinebench R23: Multi core 15200 ------------------------------------------------------------ Μόλις είδα αυτά τα νούμερα ξαναγύρισα στο σενάριο 2. , γιατί αποκλείεται να είναι καλό να τρέχει με 92Watt στα 5452Mhz ένα mobile cpu των 54Watt με Max core speed factory τα 4900mhz. Απλά να πω την αλήθεια δεν ήξερα τι ελέγχους να κάνω για να δω αν ήταν πραγματικά stable, από άποψη επιδόσεων να πω ότι real scenario case δεν είδα κάποια διαφορά. Αλλά θα με ενδιέφερε να κάνω δοκιμές για να δω πόσο stable είναι. Είδα μικρές διαφορές στο Rendering αλλά όχι κάτι που να αξίζει ρίσκο, στα παιχνίδια έδινε +10-15 random max fps χωρίς να επηρεάζει καθόλου τα low και average fps. Σε κανένα σενάριο δεν έφαγα bluescreen ή οτιδήποτε άλλο.
  7. BasiliCeLew

    Οι αγορές μας..!!

    Και εγώ επέκτεινα την MX συλλογή μου σήμερα αγόρασα το Logitech MX Keys Plus (με το Pad) για να σετάρω το Logitech MX Vertical (που με έσωσε από τους πόνους του καρπού). Δούλεψα και πρώτη φορά το Logi Flow (για να δουλεύω σταθερό και Laptop ταυτόχρονα) και πραγματικά εντυπωσιάστηκα για το πόσο καλά λειτουργούσε. Το Feeling που δίνει το πληκτρολόγιο είναι ακριβώς αυτό που ήθελα , και το κυριότερο είναι σχεδόν αθόρυβο κάτι που ήταν must. Medium feeling keys αλλά καταλαβαίνεις full την ανάδραση με αποτέλεσμα να παίρνεις ένα πολύ καλό feedback και μπορείς να γράψεις αρκετά γρήγορα. Επειδή δούλευα το τελευταίο μήνα με ένα σάπιο Logitech (στο προηγούμενο page φαίνεται δεν ξέρω καν το Model) είχα κουραστεί γιατί το 5-10% της πληκτρολόγησης δεν γινόταν import αν δεν έβαζα πραγματικά πολύ δύναμη. Μπορεί να το έχω 3-4 χρόνια αλλά πρώτη φορά το χρησιμοποίησα και έπαθα σοκ ότι δεν μπορούσες να πληκτρολογήσεις, ήταν σίγουρα για DOA. Φουλ χαρούμενος οπότε με την επιλογή του MX Keys ,αγορά από eshop στα 116 ευρω , το αγόρασα Πέμπτη 12 το βράδυ και ήρθε σήμερα (επαρχία είμαι) και έπαθα σοκ.
  8. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    In the meanwhile μερικά νούμερα από τον HX99G out of the box. PS. Στο Cinebench , όταν βάζω τους ανεμιστήρες να δουλεύουν φουλ από τους 70+βαθμούς (και όχι από τους 94 που έχει το σύστημα όπου δεν το φτάνει ποτέ), βγάζει ένα score κάπου στις 15.200 γιατί κρατάει τα 65Watt TDP για περισσότερο χρόνο, αλλά ακούγεται σαν ηλεκτρική σκούπα , οπότε το γύρισα στο default.
  9. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Ωραίος ευχαριστώ! Θα δω αν μπορέσω να το αγοράσω μέσα στην βδομάδα
  10. BasiliCeLew

    Οι αγορές μας..!!

    Καινούρια οθόνη μετά από αρκετό καιρό στο σπιτι. Πήρα την Dell U2722DE QHD 27" Και ένα πολύ ωραίο δωράκι που ήρθε, ένα Mini PC (δεν είναι τόσο mini βέβαια) HX99G με Ryzen 9 6900HX / 32gb DDR5 4800 Mhz / 512GB PCIE 4.0 M2 / RX 6600M 8GB 100W που είναι αρκετά εώς πολύ δυνατό, και το κυριότερο πολύ αθόρυβο και χωρίς να ανεβάζει θερμοκρασία. Neptune HX99G/HX90M/HX80G STORE.MINISFORUM.COM Minisforum HX99G is Powered by AMD Ryzen™ 9 6900HX Processor and AMD Radeon™ RX 6600M(GDDR6 8GB). Λογικά το mini pc θα πουληθεί μιας και μπήκα σε διαδικασία να φτιάξω mini itx desktop. Τώρα χρήζει άμεση αλλαγή γραφείου και πληκτρολογίου που είναι και τα 2 σαπάκια.
  11. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Update: Το δωράκι ήρθε, οπότε σήμερα θα παίξω με το HX99G ήταν με express αποστολή και ήρθε σφαίρα και λογικά θα το κρατήσω μέχρι να φτιάξω το PC. Τώρα σε 30-45 μέρες θα έρθει το κουτί και μόλις έρθει θα ξεκινήσω να αγοράζω τα κομμάτια και ίσως βρω κάτι και σε προσφορά. Πήρα τελικά το GEEEK G1 SE 2 σε μαύρο με glass panel τελικά bundle (μαζί με τροφοδοτικό Corsair SF750 + Riser pci-e 4.0 cable) , και βγήκε 195 ευρώ, -130 ευρώ το bundle (είχε 35% έκπτωση) -50 ευρώ μεταφορικά DDP (με τρένο διάλεξα γιατί αεροπλάνο λόγω όγκου έβγαινε ακριβά). -10 ευρώ ασφάλεια -5 ευρώ αμοιβή κινέζου (που λογικά με χρέωσε και κάτι παραπάνω στο από πάνω κατά 99%) Τώρα με "συνεπήρε" η αγορά δεν ξέρω αν η επιλογή του τροφοδοτικού ήταν σωστή (χωράει μέσα τουλάχιστον ) σε 2-3 μέρες θα το παραλάβει ο κινέζος agent και του ζήτησα να επιβεβαιώσει και την γνησιότητα του τροφοδοτικού. Οριακά ήμουν στο να αγοράσω και το CPU motherboard από κίνα γιατί βγαίνει περίπου 20-25% φθηνότερα αλλά κρατήθηκα
  12. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Επίσης ένας πελάτης που έχω από Αμερική θα μου στείλει δώρο αυτό το PC (μου είπε ότι θέλει να μου κάνει bonus tip είτε laptop είναι σταθερό και του έστειλα αυτό για να μου φύγει το "άχτι") οπότε θα το πουλήσω για να φτιάξω πιο άμεσα το build , θα "παίξω" λίγο μαζί τους και θα πάει προς πώληση. Οπότε θα σας κάνω update και για αυτό PS (offtopic).
  13. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Παιδιά μου έτυχε μια αβαρία και για αυτό δεν έχω απαντήσει ακόμα, οπότε αντί να το αγοράσω μια και έξω θα πάει κομμάτι κομμάτι τώρα. @BloodMage Μου άρεσαν πολύ κάποια cases από το Geeek , θα ψάξω να τα φέρω κατευθείαν από κίνα μέσω agent που έχω για να μου βγεί πιο φθηνά (τελωνείο / μεταφορικά) συγκριτικά με το να το παραγγείλω κατευθείαν από το site τους. Σκέφτομαι για αυτό μου αρέσει που έχει απλές γραμμές, θα βγει περίπου 100ευρώ τελική θα πρέπει να δω όμως αν χωράνε όλα πρώτα μέσα. ( 50 ευρώ το case + ~50ευρώ μεταφορικά τελωνείο) GEEEK G1 SE 2 MINI-ITX CASE – GEEEK CASE WWW.GEEEKSTORE.COM Feaures 1.CPU and GPU space are adjustable. 2.The power supply and motherboard bracket are detachable. 3.Adding a front-facing USB-C port. Specifications Model G1 SE 2 Available Color Silver... Για χρώμα θα πάρω ή αυτό ή αυτό
  14. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Έχουμε μια βασική διαφορά στο ύψος και είναι και ελάχιστα πιο φαρδύ, θα το μετρήσω μόλις πάω σπίτι, και θα επανέλθω και σχετικά και με το υπόλοιπο set up που προτάθηκε. Screenshot PRNTSCR.COM Captured with Lightshot ,
  15. BasiliCeLew

    Αγορά Mini PC Ryzen

    Παιδιά θα τα δω σε μερικές ώρες γιατί με έχουν πεθάνει στα τηλέφωνα για προβλήματα στην δουλειά (γιατί κλασσικά όταν έχει 1 πρόβλημα τυχαίνει και έχουν πρόβλημα όλοι την ίδια μέρα...) για να τα δω αναλυτικά και επανέρχομαι με πιθανές απορίες! In the mid-time, αξίζει να πάω και σε βασικό GPU ή θα είναι "πεταμένα" λεφτά; σας ευχαριστώ πολύ !!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.