Jump to content



  • Εισαγωγή

     

    Η βιομηχανική κατασκοπεία, ειδικά στον αδυσώπητο αγώνα των ηλεκτρονικών, είναι ένα αναπόσπαστο και πολύ επικερδές κομμάτι της πραγματικότητας. Η Τζέμα το ξέρει πολύ καλά και η σκέψη της δίνει κουράγιο καθώς κρέμεται ανάποδα από ένα λεπτό μεταξένιο σχοινί, πάνω από το κεντρικό τερματικό. Δεν τη φοβίζουν οι ανιχνευτές πίεσης που βρίσκονται παντού στο δωμάτιο και η ειδικά σχεδιασμένη εφαρμοστή φόρμα της την κάνει αόρατη στους ανιχνευτές θερμότητας. Το πρόβλημα είναι άλλο. Η μεταφορά του αρχείου των 3GB πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 10 δευτερόλεπτα, γιατί τόσος είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ των ελέγχων ασφαλείας του συστήματος. 10 δευτερόλεπτα και 1ms και το σχέδιο που ετοίμαζε η ομάδα της εδώ και 6 μήνες καταρρέει μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από φώτα και σειρήνες, ενώ η ίδια θα καταλήξει... δε θέλει ούτε να το σκεφτεί.

     

    Το μπουλντόγκ, ο μάγος των ηλεκτρονικών της ομάδας, την είχε διαβεβαιώσει ότι το USB Flash Drive που σχεδίαζε τους τελευταίους 4 μήνες, βασισμένο σε SSD Controller, μπορεί να γράψει 1 GB σε 3 δευτερόλεπτα. Είχαν γίνει δοκιμές αλλά όχι φυσικά στο κεντρικό τερματικό που είχε μπροστά της. Με μια βαθιά ανάσα, συνέδεσε το USB Flash Drive και πάτησε το χρονόμετρο. Ο χρόνος άρχισε να μετράει αργά αλλά αδυσώπητα. 7, 8, 9... Η εγγραφή ολοκληρώθηκε. Ο συναγερμός δεν ενεργοποιήθηκε.

     

    Η Τζέμα πήρε το Flash Drive με τις κρυπτογραφημένες πληροφορίες και εξαφανίστηκε στη μαύρη νύχτα.

     

     

    gallery_33152_961_21168.png

    Λίγες μέρες μετά, ο κώδικας είχε σπάσει. Τα τόσο καλά φυλαγμένα σχέδια αφορούσαν... ένα καινούριο, πολύ γρήγορο USB Flash Drive. Τόσο γρήγορο που μπορούσε να γράψει 1GB δεδομένων σε 5 δευτερόλεπτα.

     


    Η ειρωνεία χτύπησε τη Τζέμα σαν ένας τόνος τούβλα. Στην προσπάθεια να κλέψουν τα σχέδια για το πιο γρήγορο USB Flash Drive πριν αυτό βγει στην αγορά, είχαν κατασκευάσει ένα ακόμη ταχύτερο.

     

    Τελικά, πούλησαν τα σχέδια του δικού τους drive στην Corsair και αυτή έβγαλε στην αγορά το Corsair Voyager GTX, το πιο γρήγορο USB Flash Drive του κόσμου.

     

    Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και η Corsair έστειλε στο TheLab.gr δείγματα του Corsair Voyager GTX για να σας παρουσιάσουμε. Όσο για τη Τζέμα, πίνει το εξωτικό ποτό της σε κάποια μακρινή παραλία, απολαμβάνοντας τα τίμια κέρδη μια ανέντιμης δουλειάς.

     

    Από τη συσκευασία μέχρι το περιεχόμενο - Τι ακριβώς αγοράζουμε

     

    Το Corsair Voyager GTX έρχεται σε κλασσική συσκευασία από σκληρό διάφανο νάιλον με χαρτονένια πλάτη. Βγαίνει σε 2 χωρητικότητες, 128GB και 256GB και η Corsair μας έδωσε να δοκιμάσουμε και τις 2. Στις φωτογραφίες βλέπετε την έκδοση των 256GB καθώς εμφανισιακά οι 2 χωρητικότητες είναι πανομοιότυπες.

     

    Στην μπροστινή πλευρά της συσκευασίας μπορούμε να δούμε το ίδιο το Corsair Voyager GTX καθώς και το ότι υποστηρίζει σύνδεση USB 3.0 και καλύπτεται από 5ετή εγγύηση. Επίσης ότι είναι γρήγορο, αφού τερματίζει το κοντέρ και ότι έχει κάτι να κάνει με τον ψευδάργυρο (Zn).

     

    Η άλλη όψη της συσκευασίας επεξηγεί τα εικονίδια και έτσι μαθαίνουμε ότι το κέλυφος του Corsair Voyager GTX είναι από κράμα ψευδαργύρου. Επίσης βλέπουμε ένα πινακάκι με εντυπωσιακές επιδόσεις στο ATTO και στο CrystalDiskMark που θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε στην πορεία.

     

    IMG 2073

    IMG 2074

     

    Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκουμε το Flash Drive Και ένα μικρό φυλλάδιο της εγγύησης. Το Flash Drive από την άλλη δεν το λες μικρό μιας και οι διαστάσεις του είναι 78 x 26.4 x 9.6 χιλιοστά με το καπάκι, το οποίο έχει μάλιστα πάχος που φτάνει τα 10.75 χιλιοστά.

     

    IMG 2076

     

    Η ποιότητα κατασκευής είναι πραγματικά εξαιρετική και η αισθητική του διαχρονική. Το σήμα και το όνομα της Corsair είναι ανάγλυφα, ενώ το κόκκινο GTX του προσδίδει ένα σπορ χαρακτήρα.

     

    IMG 2078

    IMG 2077

     

    Στο πίσω μέρος υπάρχει διαφανές ενδεικτικό LED που ανάβει σε μπλε χρώμα και υποδοχή για να το περάσετε σε κλειδιά (και να το γεμίσετε γρατσουνιές. Ιεροσυλία!).

     

    Το καπάκι του βγαίνει και μπαίνει με απαλό, ασφαλή τρόπο που βασίζεται στο σκληρό αφρώδες που περιέχει. Η χωρητικότητα αναγράφεται αχνά πάνω στο βύσμα και αυτό είναι το μόνο σημείο που διαφοροποιεί οπτικά τις 2 εκδόσεις του Corsair Voyager GTX.

     

    IMG 2082

    IMG 2085

     

    Και κάπως έτσι τελειώνει η φωτογράφιση του Corsair Voyager GTX το οποίο αισθητικά και ποιοτικά μας εντυπωσίασε. Πάμε να δούμε τώρα αν τα χαρακτηριστικά του είναι εξ' ίσου εντυπωσιακά.

     

    Χαρακτηριστικά

     

    Τα χαρακτηριστικά του Corsair Voyager GTX αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    Οι επιδόσεις είναι κοινές για τις 2 προσφερόμενες χωρητικότητες των 128GB και 256GB και είναι πραγματικά εντυπωσιακές για USB Flash Drive.

     

    Βλέπουμε στον πίνακα ότι η Corsair μας δίνει μετρήσεις στο ATTO, οι οποίες δείχνουν τις επιδόσεις του Corsair Voyager GTX με συμπιέσιμα δεδομένα. Στη συνέχεια μας δίνει τις επιδόσεις του στο CrystalDiskMark, οι οποίες αφορούν μη συμπιέσιμα δεδομένα, εξ' ου και η εμφανής διαφορά στις επιδόσεις των εγγραφών. Τέλος μας δίνει τα μέγιστα IOPS του Corsair Voyager GTX που είναι εξαιρετικά για συσκευή USB.


     

     

    gallery_33152_961_57886.png

    Τα διαγράμματα που ακολουθούν είναι από την ιστοσελίδα της Corsair. Το πρώτο δείχνει τις επιδόσεις του Corsair Voyager GTX σε σύγκριση με αυτές ενός τυπικού high end USB Flash Drive. Πέρα από τη σαφή υπεροχή του Corsair Voyager GTX, έχω την εντύπωση ότι οι επιδόσεις του ανταγωνιστικού drive, με τις μπάρες λευκού χρώματος, θα έπρεπε να είναι ανάποδα, με αυτές που αναφέρονται για το ATTO να αφορούν το CrystalDiskMark και το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ενδιαφέρει εδώ είναι οι πραγματικά απίστευτες ταχύτητες που υπόσχεται η Corsair.

     



     

     

    gallery_33152_961_45802.png

    Στη συνέχεια βλέπουμε περίπου πόσες φωτογραφίες και πόσες ώρες HD Video μπορεί να αποθηκεύσει κανείς σε 128GB και σε 256GB.

     



     

     

    gallery_33152_961_3531.png

    Εντυπωσιακές και οι προδιαγραφές λοιπόν, όπως και η εμφάνιση. Ήρθε όμως η ώρα να δούμε με ποιον τρόπο ακριβώς θα τις επιβεβαιώσουμε. Πάμε στην επόμενη σελίδα να δούμε τη μεθοδολογία μας.

     

     

    Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία


     

     

    gallery_33152_961_9934.png

    Το σύστημα δοκιμών μας είναι στημένο πάνω στην Asrock Z97X Killer. Η συγκεκριμένη μητρική διαθέτει διασυνδέσεις USB 3.0 και USB 2.0 ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε όλες τις δοκιμασίες που χρειάζονται για να εκτιμήσουμε τις επιδόσεις του υπό δοκιμή προϊόντος.

     


    Ο επεξεργαστής είναι ο Intel G3258 Anniversary Edition, με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή που μας επέτρεψε τον εύκολο υπερχρονισμό του στα 4,5 GHz. Με δεδομένο ότι οι δοκιμές των μέσων αποθήκευσης και τα υψηλά IOPS απαιτούν υψηλές συχνότητες αλλά τρέχουν σε ένα μόνο νήμα, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ιδανικός για τις δοκιμές μας.

     

    Η μνήμη είναι στα 8GB που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μας στα συγκεκριμένα τεστ, το τροφοδοτικό είναι το V650 της Cooler Master και το σύστημα είναι στημένο στο Cooler Master Test Bench V1.0.

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Asrock και την Cooler Master για τα εξαρτήματα που μας παρείχαν για την κατασκευή του συστήματος δοκιμών!

     

    Το λειτουργικό σύστημα πάνω στο οποίο γίνονται οι δοκιμές είναι τα Windows 7 64bit και περιλαμβάνει εκτός από όλους τους drivers και τα βασικά προγράμματα που έρχονται με τη συγκεκριμένη μητρική, με σκοπό να πετύχουμε ένα πιο ρεαλιστικό και κοντά στην πραγματικότητα περιβάλλον δοκιμών. Ο driver του SATA controller που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο Intel 13.10.1058, προφανώς σε AHCI mode.


     

     

    gallery_33152_955_243935.jpg

    Όμως το Corsair Voyager GTX δεν είναι ένα συνηθισμένο USB flash drive. Χρησιμοποιεί SSD Controller και για να πετύχει τις μέγιστες επιδόσεις του, αυτές που διαφημίζει η corsair, χρειάζεται παράλληλη διαμεταγωγή δεδομένων. Η ASRock το παρέχει αυτό μέσω του utility XFast. Αλλά για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, χρησιμοποιήσαμε και ένα ακόμη σύστημα βασισμένο σε μητρική της ASUS, ώστε να πάρουμε αποτελέσματα με το αντίστοιχο utility της ASUS, που ονομάζεται USB 3.1 Boost. Τα χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι τα ακόλουθα:

     



     

     

    gallery_33152_961_2965.png

    Οι δοκιμές στις οποίες θα υποβάλουμε το Corsair Voyager GTX χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

     


    1: ATTO για να επιβεβαιώσουμε τις θεωρητικές επιδόσεις.

     

    2: Συνθετικά Benchmarks.

     

    3: Το εξειδικευμένο για USB Flash Drives Benchmark, FlashBench.

     

    4: Πραγματικές αντιγραφές αρχείων με τη χρήση του προγράμματος Fastcopy 2.11 κατά τις οποίες χρονομετρούνται οι αντιγραφές πέντε διαφορετικών τύπων αρχείων.

     

    Τα USB Flash Drives που περιλαμβάνονται στα συγκριτικά μας είναι το Corsair Flash Voyager GT 16GB USB 2.0, το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB, το SanDisk Ultra 16GB USB 3.0 και φυσικά, ο πρωταγωνιστής μας, το Corsair Voyager GTX.

     

    Μείνετε συντονισμένοι. Μετά τις δοκιμές ακολουθεί σχολιασμός και βαθμολογία!

     

    ATTO

     

    Ξεκινάμε λοιπόν τις δοκιμές μας με το ATTO και βλέπουμε ότι το Corsair Voyager GTX έχει επιδόσεις πέρα από κάθε άλλο USB Flash Drive έχουμε δει, αλλά χωρίς να φτάνει καν κοντά στις επιδόσεις που υπόσχεται η Corsair.

     

    Όπως σας είπαμε και στην προηγούμενη σελίδα, αυτό δεν οφείλεται στο drive, αλλά στον τρόπο λειτουργίας της USB.


     

     

    gallery_33152_961_17464.png

    Χρησιμοποιούμε λοιπόν το ASRock XFast USB και το ASUS USB Boost για να δούμε αν το drive θα φτάσει τις επιδόσεις που υπόσχεται.

     


    Πράγματι βλέπουμε ότι με το ASRock XFast USB το Corsair Voyager GTX φτάνει την θεωρητική ταχύτητα εγγραφής αλλά όχι της ανάγνωσης. Αντίθετα, με το ASUS USB Boost, φτάνει σχεδόν τη θεωρητική ταχύτητα ανάγνωσης αλλά υπολείπεται σε αυτή της εγγραφής.


     

     

    gallery_33152_961_20856.pnggallery_33152_961_2107.png

    Είναι σαφές από αυτές τις δοκιμές ότι το Corsair Voyager GTX μπορεί να πιάσει τις θεωρητικές του επιδόσεις, αλλά χρειάζεται καλύτερη υποστήριξη από τις μητρικές. Δε γνωρίζουμε αν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια μητρική που να του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει με τις πλήρεις του δυνατότητες, αλλά όπως και να έχει, οι επιδόσεις του είναι ότι καλύτερο μπορεί κάποιος να αγοράσει σε USB Flash Drive αυτή τη στιγμή.

     

     

    Συνθετικά Benchmarks

     

    Ας περάσουμε τώρα στα υπόλοιπα συνθετικά Benchmarks για να δούμε πώς θα τα πάει το Corsair Voyager GTX. Η συνεχής γραμμή περιβάλλει την επίδοση του drive χωρίς κάποια τεχνολογία ενίσχυσης της USB. Η διακεκομμένη γραμμή περιβάλλει τις επιδόσεις με το ASUS USB Boost ενεργοποιημένο και η στικτή γραμμή τις επιδόσεις με το ASRock XFast.

     

    Ξεκινάμε τις δοκιμές μας με το Average Access του AIDA 64 4.50. Η δοκιμή αυτή μας δείχνει την αμεσότητα στην ανταπόκριση του drive και όπως βλέπετε το Corsair Voyager GTX έχει πολύ χαμηλό latency.


     

     

    gallery_33152_961_12915.png

    Συνεχίζουμε με το AS SSD Benchmark, έκδοση 1.7.4739.38088. Στη δοκιμασία αυτή δεν συμπεριλάβαμε το Corsair Voyager GTX 16GB USB 2.0 καθώς φαινόταν ότι θα χρειαζόταν περίπου 5 μέρες για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες των 4K και 4K-64Thrd.

     


    Το Corsair Voyager GTX επιτυγχάνει τις θεωρητικές του επιδόσεις στην ανάγνωση στο sequential test μόνο με τη χρήση του ASUS USB Boost. To ASRock XFast USB ακολουθεί αλλά και χωρίς κάποια τεχνολογία ενίσχυσης του USB, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Στα 4K οι επιδόσεις θυμίζουν entry level SSD ενώ δεν παρατηρείται scaling με την αύξηση του queue depth, λόγω της σύνδεσης μέσω USB.


     

     

    gallery_33152_961_53381.png

    Στην εγγραφή, σε αντίθεση με το ATTO όπου τον πρώτο λόγο είχε το XFast USB της ASRock, οι καλύτερες επιδόσεις και σχεδόν στο επίπεδο των θεωρητικών, δίνονται από το USB Boost της ASUS.

     



     

     

    gallery_33152_961_12503.png

    Στην αντιγραφή όμως, το ASRock XFast USB περνάει μπροστά ενώ το ASUS USB Boost υπολείπεται ακόμη και της μη χρήσης κάποιας τεχνολογίας ενίσχυσης του USB. Αυτό υποδηλώνει προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη στην τεχνολογία της ASUS.

     



     

     

    gallery_33152_961_44879.png

    Στη συνέχεια έχουμε ακόμη ένα παρόμοιο τεστ, το CrystalDiskMark 3.03b x64, το οποίο μπόρεσαν να ολοκληρώσουν όλα τα drives και που επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Corsair Voyager GTX. Οι επιδόσεις του ASUS USB Boost σε εγγραφές και αναγνώσεις είναι ακριβώς στο όριο που υπόσχεται η Corsair ενώ το ASRock XFast USB υπολείπεται στις αναγνώσεις.

     



     

     

    gallery_33152_961_68058.png

     


     

     

    gallery_33152_961_67539.png

    Το Anvils Storage Utilities 1.1.0 και το HD Tune Pro 5.50 ολοκληρώνουν τα συνθετικά μας Benchmarks επιβεβαιώνοντας για δύο ακόμη φορές τα ευρήματά μας.

     



     

     

    gallery_33152_961_48295.png

     


     

     

    gallery_33152_961_9670.png

    Όπως βλέπετε, όλα μας τα σχόλια αφορούν τον ανταγωνισμό του Corsair Voyager GTX με τον εαυτό του, αφού τα υπόλοιπα drives που είχαμε στη διάθεσή μας δεν αποτελούν ουσιαστικά ανταγωνισμό.

     


    Ακολουθεί το FlashBench, ένα εξειδικευμένο ημισυνθετικό Benchmark, ειδικό για USB Flash Drives.

     

    FlashBench

     

    To FlashBench μετράει τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής σε USB Flash Drives κάνοντας δοκιμές με διάφορα μεγέθη αρχείων για να δείξει πώς συμπεριφέρεται το κάθε drive σε κάθε μέγεθος αρχείου που του ζητείται να αναγνώσει ή να γράψει. Επαναλαμβάνει τα τεστ και δίνει ως αποτελέσματα τους μέσους όρους.

     

    Στο πρώτο διάγραμμα βλέπετε τις ταχύτητες που επιτυγχάνουν τα drive της δοκιμής, στην ανάγνωση διαφόρων μεγεθών αρχείων. Παρατηρείστε πώς το Corsair Voyager GTX πετυχαίνει τις καλύτερες επιδόσεις του με τη χρήση του ASUS USB Boost μέχρι να πέσουμε στα αρχεία των 32ΚΒ όπου οι επιδόσεις πέφτουν και συναντάνε αυτές που δίνει το drive χωρίς υποβοήθηση της USB. Αντιθέτως, το ASRock XFast αν και δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις αρχικά, παραμένει σε υχηλά επίπεδα μέχρι το τέλος των δοκιμών.

     

    Άξιο παρατήρησης είναι ότι χωρίς το ASRock XFast USB, το Corsair Voyager GTX πέφτει οριακά κάτω από τις επιδόσεις του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB στα αρχεία των 2KB και 1KB. Βέβαια αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για ένα USB Flash Drive, καθώς ουσιαστικά ποτέ δεν το χρησιμοποιεί κανείς για τόσο μικρά αρχεία.


     

     

    gallery_33152_961_133244.png

    Στις εγγραφές η κυριαρχία του Corsair Voyager GTX με ASRock XFast USB είναι ξεκάθαρη σε όλα τα μεγέθη αρχείων. Μάλιστα σε αρχεία κάτω των 32ΚΒ οι επιδόσεις του Corsair Voyager GTX χωρίς την τεχνολογία ASRock XFast USB πέφτουν πολύ κάτω από αυτές του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB. Αυτό είναι και το μοναδικό μελανό σημείο που βρήκαμε στις επιδόσεις του Corsair Voyager GTX.

     



     

     

    gallery_33152_961_117548.png

    Ας προχωρήσουμε τώρα και στις πραγματικές δοκιμές ανάγνωσης και εγγραφής αρχείων στα drives.

     

     

    Πραγματικές Δοκιμές

     

    Επιστρατεύσαμε τα πακέτα των αρχείων με τα οποία δοκιμάζουμε συνήθως τους SSD, μόνο που αυτή τη φορά τα χρησιμοποιήσαμε για αντιγραφή από και προς τα USB Flash Drives.

     

    Ξεκινάμε με τις αναγνώσεις και βλέπουμε το Corsair Voyager GTX έχει σε κάθε περίπτωση μακράν τις καλύτερες επιδόσεις. Το ASUS USB Boost βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις του drive σε όλες τις δοκιμές εκτός από την ανάγνωση 32000 αρχείων μεγέθους 4K, που για κάποιον περίεργο λόγο, τις χειροτερεύει και μάλιστα σημαντικά αφού διπλασιάζει το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της δοκιμασίας.


     

     

    gallery_33152_961_77001.png

    Στις δοκιμασίες εγγραφών, τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού οι τεχνολογίες ενίσχυσης της USB δεν αποδίδουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Μάλιστα, η τεχνολογία ASUS USB Boost φαίνεται να έχει μεγάλο πρόβλημα με την εγγραφή 32000 αρχείων 4K αφού αυξάνει το χρόνο που απαιτείται από 7,54 δευτερόλεπτα σε σχεδόν 83 δευτερόλεπτα!!!

     


    Σίγουρα δε θα χρησιμοποιήσει κανείς το drive αυτό για να μεταφέρει 32000 αρχεία τόσο μικρού μεγέθους, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε την αδυναμία αυτή, η οποία οφείλεται ξεκάθαρα στην ASUS και όχι στο Corsair Voyager GTX.


     

     

    gallery_33152_961_109618.png

    Επιβεβαιώσαμε λοιπόν και με τις πραγματικές δοκιμές ότι το Corsair Voyager GTX έχει επιδόσεις που είναι πολύ μακρυά από αυτές του ανταγωνισμού, αφού και σε αυτή τη σελίδα το μόνο που είχαμε να σχολιάσουμε ήταν οι διαφορετικές επιδόσεις του ίδιου του Corsair Voyager GTX με διάφορες τεχνολογίες ενίσχυσης της USB.

     


    Παρεμπιπτόντως, για να μην πείτε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε τις τεχνολογίες αυτές για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις και των άλλων drives, να σας πούμε ότι φυσικά και το δοκιμάσαμε, γνωρίζοντας όμως από πριν ότι δε θα βλέπαμε διαφορά καθώς η τεχνολογία αυτή ουσιαστικά εξυπηρετεί την παράλληλη μεταφορά δεδομένων, κάτι που μόνο το Corsair Voyager GTX με τον SSD Controller του μπορεί να εκμεταλλευτεί.

     

    Πάμε τώρα στον απολογισμό.

     

    Ο Απολογισμός

     

    Για τους εκλεκτούς που δεν πηδάνε από την εισαγωγή στον απολογισμό, ο σημερινός απολογισμός είναι σχεδόν περιττός. Οι επιδόσεις του Corsair Voyager GTX κινούνται κοντά σε αυτές ενός entry level SSD, πράγμα απόλυτα αναμενόμενο, εφ' όσον το drive έχει SSD Controller.

     

    Οι επιδόσεις του περιορίζονται κυρίως από τους περιορισμούς της διεπαφής USB 3.0 και γι αυτό το λόγο είναι πολύ μεγάλης σημασίας η χρήση κάποιας τεχνολογίας ενίσχυσης της USB, όπως είναι το ASRock XFast USB ή το ASUS USB Boost, έτσι ώστε να μπορέσει το Corsair Voyager GTX να δείξει τις δυνατότητές του.


     

     

    gallery_33152_961_200229.png

    Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη και το μέγεθος αν και σαφώς επιβλητικό, δεν είναι απαγορευτικό ως προς τη φορητότητα. Πρέπει όμως να έχετε υπ' όψιν ότι ενδέχεται να εμποδίσει κάποια διπλανή USB θύρα. Τα υλικά του είναι εξαιρετικά με το μεταλλικό σώμα να αποτελείται από κράμα ψευδαργύρου και το καπάκι να κλείνει με χρήση ποιοτικού αφρώδους.

     


    Όλα αυτά βέβαια δεν έρχονται χωρίς κάποιο κόστος. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κόστος στην Ελληνική αγορά ξεκινάει από τα 124.40 ευρώ για το Corsair Voyager GTX 128GB και τα 237.72 ευρώ για το Corsair Voyager GTX 256GB. Τιμές που δεν είναι καθόλου χαμηλές αλλά και καθόλου αδικαιολόγητες, δεδομένης της κατηγορίας του προϊόντος. Όποιος θέλει τα καλύτερα θα πρέπει να προτίθεται να πληρώσει και το τίμημα, που κατά τη γνώμη μας είναι λογικό σε αυτή την περίπτωση.

     

    Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Corsair Voyager GTX:

     

    Πλεονεκτήματα
    + Είναι το ταχύτερο USB Flash Drive
    + Άριστη ποιότητα κατασκευής
    + Εξαιρετικής ποιότητας υλικά
    + Μεγάλη χωρητικότητα με επιλογή ανάμεσα σε 128GB και 256GB
    + Ενδεικτικό LED

     

    Μειονεκτήματα
    - Είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος
    - Θα μπορούσε να είχε καλύτερες επιδόσεις στις εγγραφές 4K

     

    Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του Corsair Voyager GTX είναι:

     

     
    00
    Loading.

     

     

     


     

     

     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής


    gallery_33152_961_13606.png
    Πολύμερος Αχανιώτης 26/6/2015

    Συντελεστές Review
    Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:8.50
    Ποιότητα:10
    Επιδόσεις:10
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:9
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardYes
    Design AwardYes
    Value for MoneyNo

    • Like 21

    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.