TheLab.gr Logo

Επιστροφή   TheLab.gr > Βασικό Hardware & Υπερχρονισμός > Μητρικές για Intel Επεξεργαστές

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-08-07, 15:25   #1
gdp77
Banned

Το avatar του χρήστη gdp77

Κάηκε η P5K (κυριολεκτικά)

Φίλος κάνει power-on το pc του και πριν προλάβει να κάτσει στην καρέκλα πετάγονται φλόγες (?!?!?) από το κουτί

Το σβήνει αμέσως και με παίρνει τηλέφωνο. Πετάγομαι σπίτι του και τι να δω :

O firewire controller ( VIA chip-άκι) ήταν το επίκεντρο της μαυρισμένης περιοχής, οπότε θεωρήσαμε ότι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Οι φλόγες πλησίασαν και την 8800 GTS και ελπίζουμε να είναι Ok. Το μηχάνημα ήταν σε ups οπότε να είναι υπεύθυνη η ΔΕΗ είναι μάλλον απίθανο. Δεν μπορούμε παρά μόνο να υποθέσουμε ότι ήταν ελαττωματική η κατασκευή της ASUS ή του chip της VIA. Την μητρική την είχε αγοράσει πριν ενάμιση μήνα περίπου...

Μου φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ξαναφήσω το pc μόνο του να κατεβάζει βράδυ....

Υ.Γ. Αναμένουμε τώρα καινούρια μητρική για να δούμε αν έχουν διασωθεί τα υπόλοιπα parts (cpu, ram, vga κτλ.).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gdp77 : 11-08-07 στις 15:28.
Ο χρήστης gdp77 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 15:39   #2
Dodo
Aoua

Μια φορα Εχω δει σκηνικο με τσαφ Μπαμ απο Firewire και αυτο συναιβει οταν ο τυπας ειχε τοποθετησει σε ολοκαινουριο μηχανημα το Καλωδιο πανω σε usb controler!! Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι εγινε!! Μobo και τροφοδοτικο δεν δουλεψαν ουτε για 1 sec!!
Ο χρήστης Dodo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 15:49   #3
dubber
My neck, my back...

Re: Κάηκε η P5K (κυριολεκτικά)

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 16:25]
Μου φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ξαναφήσω το pc μόνο του να κατεβάζει βράδυ....
Βασικά το μάθημα θα ήταν: "Δεν ξαναπαίρνω Asus motherboard"

Παλιά 11-08-07, 15:50   #4
gdp77
Banned

Το avatar του χρήστη gdp77

Παράθεση:
Μια φορα Εχω δει σκηνικο με τσαφ Μπαμ απο Firewire και αυτο συναιβει οταν ο τυπας ειχε τοποθετησει σε ολοκαινουριο μηχανημα το Καλωδιο πανω σε usb controler!! Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι εγινε!! Μobo και τροφοδοτικο δεν δουλεψαν ουτε για 1 sec!!

Εδώ όμως τα καλώδια ήταν σωστά τοποθετημένα και το μηχάνημα δούλευε ρολόι για κανά μήνα. Πραγματικά ανεξήγητο...

Παράθεση:
Προσωπικά, το έχω πει για τα προϊόντα MSI και DFI. Άμα διαγράψω και τις ASUS θα πρέπει να αγοράζω noname μητρικές...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gdp77 : 11-08-07 στις 15:52.
Ο χρήστης gdp77 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 15:52   #5
Lazy Dog
Bazinga!

Το avatar του χρήστη Lazy Dog

Re: Re: Κάηκε η P5K (κυριολεκτικά)

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 16:49]
Υπερβάλλεις λιγάκι νομίζω...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lazy Dog : 11-08-07 στις 15:56.
Ο χρήστης Lazy Dog είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 15:58   #6
ea6gka
Registered User

Το avatar του χρήστη ea6gka

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από dubber
βασικα πεταξες βλ****

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο CrazyAnt Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα εισαι εκει στο London.Μακρια και αγαπημενοι
Ο χρήστης ea6gka δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 16:01   #7
Mertsa
-------------

μήπως έγινε καμιά βραχυκύκλωση????παράξενα πράγματα.......
Ο χρήστης Mertsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 16:23   #8
Chessman
Senior Member

Το avatar του χρήστη Chessman

Re: Κάηκε η P5K (κυριολεκτικά)

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 14:25]
O firewire controller ( VIA chip-άκι) ήταν το επίκεντρο της μαυρισμένης περιοχής, οπότε θεωρήσαμε ότι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν μπορούμε παρά μόνο να υποθέσουμε ότι ήταν ελαττωματική η κατασκευή της ASUS ή του chip της VIA. Την μητρική την είχε αγοράσει πριν ενάμιση μήνα περίπου...

Δυστυχώς το πρόβλημα του VIA VT6308P Firewire controller είναι υπαρκτό και εντοπισμένο από τους χρήστες πρόβλημα στην P5K. Γι' αυτό και στην P5K Deluxe έβαλαν τον Agere FW322 controller. Αλλά να πάρει και φωτιά !!

"The problem with the Asus P5K is that it comes with the junkish VIA VT6308P controller for Firewire solution, meaning you'd have to get an extra PCI card if you need reliable Firewire connection, meaning, on top of the expense, you'd loose usage of a PCI slot."

Ήταν υπερχρονισμένο το μηχάνημα ;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chessman : 11-08-07 στις 16:32.
Ο χρήστης Chessman δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 16:28   #9
giorgos th.
ScooterMania

Το avatar του χρήστη giorgos th.

το junkish VIA VT6308P controller απο το παιρνουμε φωτια και καιγομαστε εχει διαφορα....
μπας και εβαλε τιποτα αναποδα το βυσμα και εκανε κανα βραχυκυλωμα?

Παλιά 11-08-07, 16:35   #10
AN7 OverClocker
Banned

Το avatar του χρήστη AN7 OverClocker

Ελπίζω μόνο να μην ήταν από το e-chop
Ο χρήστης AN7 OverClocker δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 16:42   #11
Lazy Dog
Bazinga!

Το avatar του χρήστη Lazy Dog

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 17:35]
Ελπίζω μόνο να μην ήταν από το e-chop

Και ότι πήγαινα να ρωτήσω από που την αγόρασε...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lazy Dog : 11-08-07 στις 16:45.
Ο χρήστης Lazy Dog είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 16:51   #12
dubber
My neck, my back...

Sorry κιόλας αλλά ότι έχω πάρει σε Asus ήταν επιεικώς για το ψιλοπ€ος.

Τόσο καιρό βλέπω διάφορα threads από άμοιρους users της commando και δεν ξέρω κι εγώ ποιας άλλης για τις οποίες έδωσαν ένα σκασμό λεφτά για να κάνουν O.C. και τελικά μόνο αυτό δεν κάνουν.

Παλιά 11-08-07, 17:02   #13
AN7 OverClocker
Banned

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από dubber

Τόσο καιρό βλέπω διάφορα threads από άμοιρους users της commando και δεν ξέρω κι εγώ ποιας άλλης για τις οποίες έδωσαν ένα σκασμό λεφτά για να κάνουν O.C. και τελικά μόνο αυτό δεν κάνουν.
Σε αυτό είσαι λίγο άδικος.
Όσο για το commando.
Όταν βγήκε απλά δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλο 965 board που να είναι καλύτερο
Παλιά 11-08-07, 17:12   #14
gbak
Αεροτουρμπατος..

Το avatar του χρήστη gbak

asus rulez...μα τι λετε τωρα..ειδικα η p5k ειναι αψογη...μην κολλαμε σε ενα μεμονωμενο περιστατικο..

Παλιά 11-08-07, 17:43   #15
Dodo
Aoua

Προσωπικα Τις Asus Τι θεωρώ κορυφέες Μητρικές ειδικά απο θέμα ποιότητας κατασκευής και αντοχής !Μη Ξεχνατε πως παντα παίζουν ελλατωματικά κομμάτια!
Ο χρήστης Dodo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 17:46   #16
gbak
Αεροτουρμπατος..

Το avatar του χρήστη gbak

παντως εγω την εχω ξεπατωσει στα ρευματα και στα πειραματα..και ουτε ενα cmos δεν εχει χρειαστει..απιστευτο
εντωμεταξυ φαινεται καθαρα οτι ηταν μουφα το κομματι..αφου ακλοκαριστη και χωρις ρευματα επαθε οτι επαθε..

Παλιά 11-08-07, 17:46   #17
honda22
Airman

Το avatar του χρήστη honda22

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 17:51]

Συμφωνώ με τον dubber.

PC --> Cpu: Intel core 2 duo 6750 @ 2800MHz | Mobo: Gigabyte P35-DS4 rev 1.0 | Ram: 2 sticks Geil DDRII * 1gb @ 900Mhz | Gpu: Gigabyte 8800GT 512MB | Hdd: 2 * Wd 250YS | PSU: Enermax FMAII 535Watt | OS: Win7 Ultimate 64-bit
Ο χρήστης honda22 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 18:44   #18
effect
Registered User

Και εμένα 2 commando η κάθε μία έζησε 1 βδομάδα. Βέβαια όσο δούλευαν πήγαιναν σφαίρα.
Ο χρήστης effect δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 18:52   #19
perp
airport 1136

Το avatar του χρήστη perp

Παράθεση:
Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 18:46]
παντως εγω την εχω ξεπατωσει στα ρευματα και στα πειραματα..και ουτε ενα cmos δεν εχει χρειαστει..απιστευτο
εντωμεταξυ φαινεται καθαρα οτι ηταν μουφα το κομματι..αφου ακλοκαριστη και χωρις ρευματα επαθε οτι επαθε..
Συμφωνώ και επ'αυξάνω....

Μία απο τα ίδια και εδώ... 10μέρες τώρα τις έχω κάνει παπάδες και ούτε ένα clear CMOS δεν έχει χρειαστεί να κάνω (φτου-φτου-φτού).... σε αντίθεση με την P5B Deluxe που είχα...

Στα 500 κομμάτια βγήκε και 1 σκάρτο... Αν υποθέσουμε ότι έτσι είναι το ποσοστό και ειναι στα πλαισια που έχει θέσει η ΑSUS στην γραμμή παραγωγής των mobo δεν υπάρχει πρόβλημα.... Χρησιμοποιούνται μοντέλα στατιστικής για αυτά τα θέματα... Το περιθώριο λάθους πάντα υπάρχει...και το ξέρουν...

Ελπιζω το παλικάρι να την πήρε απο κάνα Πλαίσιο για να μην έχει πολλή μανούρα... αν και σε αυτην την περίπτωση δεν νομίζω ότι και το e-chop θα έκανε κάτι διαφορετικό....

C2Quad Q6600 G0 @ 3.6GHz || ASUS P5K DLX|| Sparkle 8800GTS G92 512ΜΒ || DELL 20.1'' 2007WFP || 4GB Mushkin 1066|| CM Stacker 810 || Enermax 850W Galaxy || Raptor 150 || 2 X WD 500GB + 1X WD 1TB|| W/C: D-Tek Fuzion, GT Stealth III, Laing D5 || PX-760 SA || | Logitech G9/Illuminated/Force 3D Pro/Z-5500 || USR 9108 || Epson PX800FW

I see dumb people... They don't know they're dumb... They only see what they wanna see...
Ο χρήστης perp δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-07, 18:58   #20
AN7 OverClocker
Banned

Ναι καλά...
Πήρα Asrock,έσκασε το mosfet στις 2 πρώτες ώρες λειτουργείας,δεν είχε καεί το mobo όπως του παιδιού,
"Η μητρική πέρασε από οπτικό έλεγχο και δεν το καλύπτει η εγγύηση επειδή η ζημιά είναι εμφανής"

Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο ή όχι?
Βέβαια το ζήτησα γραπτώς αυτό και εκεί άλλαξε, "Καλά θα στείλουμε φωτογραφία στην asrock και θα περιμένουμε απάντηση"

Η μητρική βέβαια δεν είχε υποστεί τπτ,τι να προλάβω να κάνω μέσα σε 2 ώρες λειτουργίας...μπλέ οθόνη και καμπούμ .

Ax...είπα τον πόνο μου
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές