TheLab.gr Logo

Επιστροφή   TheLab.gr > TheLab.gr > Reviews > VGAs/Motherboards/CPUs/RAM Reviews

Σχολιασμός

Εργαλεία Review Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-09-08, 10:56  
psolord
Registered User

Το avatar του χρήστη psolord

ATI 4870x2 Review + Philips CINEOS 32PFL9603D - Υπέρτατη Gaming Εμπειρία

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Φίλοι του THE LAB, σας καλωσορίζω σε μία προσπάθεια μου να κάνω αυτό που στα Αγγλικά λέμε “review”.

Ξεκλέβοντας χρόνο από την καθημερινότητα μου, συγκέντρωσα μερικά δεδομένα και εμπειρίες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, αλλά και να σας προτείνω να τις ζήσετε και εσείς.

Βάζω χαλαρή μουσικούλα, φτιάχνω καφεδάκι και ξεκινάω.

Λόγω αυτής της καθημερινότητας που είπα παραπάνω, ψάχνω συνεχώς τρόπους να κάνω την ζωή μου όσο πιο ευχάριστη γίνεται, όπως όλοι μας άλλωστε. Και εγώ όπως και εσείς...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DJD : 22-09-08 στις 18:09.
Ο χρήστης psolord δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-12-08, 09:38   #100
Τζώρτζης
Σφυρηλατώ...

Το avatar του χρήστη Τζώρτζης

Πολύ καλή προσπάθεια

i7 920 (cooled by Asus triton 88)|DFI UT X58-T3eH8|3*2Gb OCZ 1600|Gainward gtx 275|wd 640gb AALS - WD 320gb AAKS|Seasonic 550w|nec AD-7203 & 7240s|Coolermaster HAF 932|DELL 2209wa|Logitech G15 & G9|Creative gigaworks s750|Audigy2 ZS|Otenet 1mbit
Ο χρήστης Τζώρτζης δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-12-08, 21:37   #101
justapstar7
Registered User

Το avatar του χρήστη justapstar7

Μπράβο σου..
Ο χρήστης justapstar7 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-12-08, 01:37   #102
psolord
Registered User

Ευχαριστώ παίδες. Χρόνια πολλά και καλά σας εύχομαι!
Παλιά 28-12-08, 13:36   #103
amartolos
Registered User

Το avatar του χρήστη amartolos

φοβερο review, ο τροπος γραφης του psolord(με τις ατακες του..) δεν σε κουραζει καθολου....ευγε...

Ο χρήστης amartolos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-12-08, 12:43   #104
psolord
Registered User

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο amartolos Εμφάνιση μηνυμάτων
φοβερο review, ο τροπος γραφης του psolord(με τις ατακες του..) δεν σε κουραζει καθολου....ευγε...
Να'σαι καλά φίλε μου!
Παλιά 30-12-08, 17:03   #105
GruntGR
RON AWAY RON AWAY !

Το avatar του χρήστη GruntGR

Ωραια δουλεια μπραβο κι απο μενα αλλα πρεπει να σου πω οτι στην σελιδα που εγραφες για input lag και games με καραφλιασες, εχω που εχω αφησει τοσες τριχες σε κρανη μπερεδες και jockey ηρθες κι εσυ να δωσεις το τελειωτικο χτυπημα καταρχην τα lcd monitor που αναφερεις οτι βγαζουν 100hz το κανουν μεσω interploration, πραγμα που μονο στο gaming δεν βοηθαει http://www.esreality.com/?a=post&id=1603211#pid1646362

Δευτερο φαουλ που θεωρησες αρχικα οτι η samsung εχει 0ms input lag, οταν κανουμε τετοιες μετρησεις το 2ο monitor ειναι ΠΑΝΤΑ crt Τελος που γραφεις οτι τα 60hz και τα 76ms σε μια οθονη ειναι αποδεκτα για gaming κρινοντας μονο απο ενα arcade rallακι που δοκιμασες, ηηηημαρτον ρε που λεει και ο γεωργιου Να επαιζες και με vsync ενεργοποιημενο ( αλλα 24 ms lag ) εκει θα ειχα αρχισει να πεφτω και να παιρνω

Tα παιχνιδια που θελουν 100fps κολλημενα οταν παιζεις online για να μπορεις να στελνεις 100 updates το δευτερολεπτο στον server δεν τα εχεις ακουστα ? Ή καποια αλλα που τα physics τους ειναι fps based και αμα δεν εχεις εναν συγκεκριμενο αριθμο τοτε δεν μπορεις κανεις το ταδε αλμα ή πολυ απλα δεν βλεπεις το game να πηγαινει smooth ( βλεπε cod2/cod4/quake3 engine ) Δοκιμασε να παιξεις πχ Q3 στα 125fps σε συνδυασμο με 120hz refresh rate και να στελνεις ταυτοχρονα στον server 125 updates το δευτερολεπτο (cl_maxpackets 125), θα δεις πραγματικα ομαλη κινηση μαζι με βελτιστη αποκριση στον χειρισμο και στην καταγραφη των βολων σου (δεδομενου οτι δεν τα πινει ο server ) πραγματα που μπορει να τα εκτιμησει καποιος ειτε παιζει "σοβαρα" ειτε οχι πιστευω. προσωπικα με clans και 40+ gaming hours ανα 15νθημενο (οπως διαφορα steam profiles που εχει παρει το ματι μου ) εχω τουλαχιστον 3 χρονια να κανω οποτε ουτε εγω ανηκω σε αυτη την κατηγορια.

Συγγνωμη αλλα δεν μου φαινεται εμενα "υπερτατη gaming εμπειρια" το παιξιμο στην οθονη του review,πιο πολυ για την "απολυτη υπερτιμημενη gaming εμπειρια για casuals" Βρες μου μια LCD που να συνδυαζει σοβαρα χρωματα και γωνιες θεασης με μηδενικο input lag ελαχιστο/καθολου motion blur ( το οποιο btw οσο πιο μεγαλο framerate εχεις τοσο πιο ευκολα το κανεις να εμφανιστει σε συνδυασμο με ενα γρηγορο fps, πχ κανοντας μερικα trickjump στο warsow οχι public play στο νουμποCOD ) 100/120hz ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ refresh rate και φυσικα 1:1 pixel mapping για να παιζω τα παλια μου games σε χαμηλοτερες αναλυσεις απο την native χωρις downscaling.

Για χαρη μια τετοιας οθονης θα πεταγα το 25κιλο μπαουλο της lg απ'το γραφειο ανετοτατα, μεχρι τοτε θα προτιμω να παιζω τα fps μου εκει γιατι it just feels better Τεσπα το 2009 αναμενεται να δουμε καλυτερες οθονες για games ( http://hardware.gotfrag.com/portal/f...thread/382555/ ) οποτε εδω θα εισαι παλι με τα φφφφφανταστικες παρουσιασεις σου (σλουρπ ) να τις καμαρωσουμε και οι υπολοιποι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GruntGR : 30-12-08 στις 18:12.
Ο χρήστης GruntGR είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-12-08, 19:33   #106
psolord
Registered User

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο GruntGR Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραια δουλεια μπραβο κι απο μενα αλλα πρεπει να σου πω οτι στην σελιδα που εγραφες για input lag και games με καραφλιασες, εχω που εχω αφησει τοσες τριχες σε κρανη μπερεδες και jockey ηρθες κι εσυ να δωσεις το τελειωτικο χτυπημα καταρχην τα lcd monitor που αναφερεις οτι βγαζουν 100hz το κανουν μεσω interploration, πραγμα που μονο στο gaming δεν βοηθαει http://www.esreality.com/?a=post&id=1603211#pid1646362

Δευτερο φαουλ που θεωρησες αρχικα οτι η samsung εχει 0ms input lag, οταν κανουμε τετοιες μετρησεις το 2ο monitor ειναι ΠΑΝΤΑ crt Τελος που γραφεις οτι τα 60hz και τα 76ms σε μια οθονη ειναι αποδεκτα για gaming κρινοντας μονο απο ενα arcade rallακι που δοκιμασες, ηηηημαρτον ρε που λεει και ο γεωργιου Να επαιζες και με vsync ενεργοποιημενο ( αλλα 24 ms lag ) εκει θα ειχα αρχισει να πεφτω και να παιρνω

Tα παιχνιδια που θελουν 100fps κολλημενα οταν παιζεις online για να μπορεις να στελνεις 100 updates το δευτερολεπτο στον server δεν τα εχεις ακουστα ? Ή καποια αλλα που τα physics τους ειναι fps based και αμα δεν εχεις εναν συγκεκριμενο αριθμο τοτε δεν μπορεις κανεις το ταδε αλμα ή πολυ απλα δεν βλεπεις το game να πηγαινει smooth ( βλεπε cod2/cod4/quake3 engine ) Δοκιμασε να παιξεις πχ Q3 στα 125fps σε συνδυασμο με 120hz refresh rate και να στελνεις ταυτοχρονα στον server 125 updates το δευτερολεπτο (cl_maxpackets 125), θα δεις πραγματικα ομαλη κινηση μαζι με βελτιστη αποκριση στον χειρισμο και στην καταγραφη των βολων σου (δεδομενου οτι δεν τα πινει ο server ) πραγματα που μπορει να τα εκτιμησει καποιος ειτε παιζει "σοβαρα" ειτε οχι πιστευω. προσωπικα με clans και 40+ gaming hours ανα 15νθημενο (οπως διαφορα steam profiles που εχει παρει το ματι μου ) εχω τουλαχιστον 3 χρονια να κανω οποτε ουτε εγω ανηκω σε αυτη την κατηγορια.

Συγγνωμη αλλα δεν μου φαινεται εμενα "υπερτατη gaming εμπειρια" το παιξιμο στην οθονη του review,πιο πολυ για την "απολυτη υπερτιμημενη gaming εμπειρια για casuals" Βρες μου μια LCD που να συνδυαζει σοβαρα χρωματα και γωνιες θεασης με μηδενικο input lag ελαχιστο/καθολου motion blur ( το οποιο btw οσο πιο μεγαλο framerate εχεις τοσο πιο ευκολα το κανεις να εμφανιστει σε συνδυασμο με ενα γρηγορο fps, πχ κανοντας μερικα trickjump στο warsow οχι public play στο νουμποCOD ) 100/120hz ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ refresh rate και φυσικα 1:1 pixel mapping για να παιζω τα παλια μου games σε χαμηλοτερες αναλυσεις απο την native χωρις downscaling.

Για χαρη μια τετοιας οθονης θα πεταγα το 25κιλο μπαουλο της lg απ'το γραφειο ανετοτατα, μεχρι τοτε θα προτιμω να παιζω τα fps μου εκει γιατι it just feels better Τεσπα το 2009 αναμενεται να δουμε καλυτερες οθονες για games ( http://hardware.gotfrag.com/portal/f...thread/382555/ ) οποτε εδω θα εισαι παλι με τα φφφφφανταστικες παρουσιασεις σου (σλουρπ ) να τις καμαρωσουμε και οι υπολοιποι
Να'σαι καλά αγορινά και καλός πολίτης!

Δεκτές οι ενστάσεις σου αλλά μέχρι στιμγής όντως ζω την υπερτάτη gaming εμπειρία. Σαν forum member και όχι δημοσιογράφος reviewer έβαλα έναν περισσότερο έντονο προσωπικό τόνο!

Έχω ανεβάσει έκτοτε αρκετά βιντεάκια και τα πιο πρόσφατα είναι HD. Όλα γραμμένα απο την Philips. My point being, παίζω μια χαρά χωρίς να προβληματίζομαι απο input lag. Δες πχ το Left 4 Dead που είναι αρκετά γρήγορο. Δεν ένοιωσα ποτέ έλλειψη αποκρισιμότητας του Panel σε στιγμές πανικού!

Στο μέλλον όντως θα δουμε πολύ καλύτερες τηλεοράσεις δεν υπάρχει αμφιβολία.

Καλή χρονιά σε όλους!
Παλιά 18-01-09, 11:27   #107
deathstar64
Registered User

Καλησπέρα,

κατ'αρχήν συνχαρητήρια για το θεικό review. Ομολογουμένως, επειδή πήρα την ίδια κάρτα οθόνης, μου έδωσες μερικά pointers για το πως να κινηθώ όσον αφορά ποια οθόνη να παρω!
Μια γρήγορη ερώτηση μόνο: Το GPU Clock/Memory Clock στο CCC είναι κολλημένα 507/500 (με default ως γνωστόν 750/900). Ούτε manually με sliding τις μπάρες αλλάζουν (κάνοντας accept τις καινούριες τιμές, δεν αλλάζουν εκεί που λέει Current Values), ούτε με το Auto-Tune και ούτε κάνοντας enable/disable το ΑΙ Catalyst... καμιά ιδέα?
Ο χρήστης deathstar64 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-01-09, 15:39   #108
Theovaz
Santa left the town!

Το avatar του χρήστη Theovaz

To overdrive είναι ενεργοποιημένο;Δοκίμασε και το ati tool εάν δεν βγάλεις άκρη.

How long shall they kill our prophets,While we stand aside and look?We've got to fulfil the book.**
Ο χρήστης Theovaz δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-09, 15:37   #109
deathstar64
Registered User

Ναι απο το overdrive δοκίμαζα να μετακινήσω τους sliders και να αλλάξω τις τιμες. Δεν δουλεύει ούτε το ATITool.
Καπου διάβασα ότι το 507/500 είναι για 2d mode, και το 750/900 είναι για 3D. Στο ATITool όμως κάνω toggle το 3d mode (το τετραγωνάκι που γυρίζει), αλλά οι τιμές δεν αλλάζουν ούτε στο CCC ούτε στο GPU-Z...
Any ideas?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Theovaz Εμφάνιση μηνυμάτων
To overdrive είναι ενεργοποιημένο;Δοκίμασε και το ati tool εάν δεν βγάλεις άκρη.
Ο χρήστης deathstar64 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 00:31   #110
naz
old school

Το avatar του χρήστη naz

Έχωσες πολύ χρόνο στη παρουσίαση και δεν κρύβετε αυτό.Λόγκαρα να σου πω και γω ένα μπράβο.

Παλιά 21-01-09, 16:52   #111
psolord
Registered User

Ευχαριστώ παίδες, να είστε καλά! Άντε και στην 5870Χ2/GTX 395 (λέμε τώρα)!

@deathstar
Προφανώς η κάρτα που έχεις είναι νεότερο revision και έχει σχεδιαστεί έτσι για μεγαλύτερη οικονομία. Κάνε το εξής:

Βάλε την τελευταία έκδοση του Rivatuner και άνοιξε το monitor κομμάτι του. Εκει που δείχνει θερμοκρασίες, συχνότητες κλπ. Άσε το ανοιχτό και τρέξε κάτι 3D. Όχι furmark σε παράθυρο. Κάνα game/3dmark fullscreen. Μόλις τρέξει κάνα λεπτό, πάτα alt+tab και γύρνα στο monitor του rivatuner. Εκεί θα δεις όλα τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν, όσο έτρεχε το 3D.

Και overclοck να κάνεις, η κάρτα πάλι στα default idle που της λέει το Bios θα πέσει. Μόλις όμως μπει σε 3D mode, θα δεις οτι παίρνει της τιμές που της έδωσες.
Παλιά 07-06-09, 01:24   #112
polisv
Registered User

Ειναι ένα πολύ ωραίο review και με βοήθησε με την δικιά μου Philips CINEOS 32PFL9603D .
Σε ευχαριστώ γιατί ο δικό σου κόπος μου έδωσε γνώσεις.
Να είσαι καλά

Σχολιασμός

Bookmarks
Εργαλεία Review
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές