Jump to content



Πρόβλημα με Samsung S23A700D


OverPain

Recommended Posts

Γεια χαρα και απο μενα.

Εχω εδω και 7 μηνες την Samsung S23A700D, την 120ρα 23ων ιντσων δηλαδη.

Διαπιστωνω πως στο Game Που παιζω (cod4 promod) αργω να δω τα Hitboxes των αλλων. Input lag λεγεται αυτο;

Εχω την 6870 1 gb overclocked της gigabyte. Oi ρυθμισεις της καρτας δεν τις εχω πειραξει καθολου (balanced δηλαδη), εχω 6 Gb ram, ssd σκληρο.

Στην φουλ αναλυση (1920χ1080 @120hz) και με aspect ratio 4:3 Που παιζω Ingame παρατηρω οτι "αργει" και στην κινηση αλλα και στην αποκριση οταν ειναι να χιταρω.

Εχω δοκιμασει ολες τις αναλυσεις (1280x1024, 1680x1050) αλλα σε αυτες δεν βλεπω σχεδον τιποτα σε μακρινες αποστασεις.

Εχω καλωδιο dual dvi (απο το πλαισιο, αυτοπ το turbo-x). Λεω να δοκιμασω displayport σε dual dvi αλλα ακομ,η δεν εχω βρει εδω πανω Θεσσαλονικη, πρεπει να το παραγγειλω απο Αθηνα. Αξιζει να το παρω η δεν θα κερδισω κατι;

Το Lightboost υποθετω δεν μπορω να το εφαρμοσω, μιας και εχω ati, σωστα;

Να σημειωσω πως δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το 3d. Μηπως πρεπει να βαλω αυτο το tridef μπας και στρωσει αυτο το lag που βλεπω στο game;

Αν και στην αρχη ημουν ευχαριστημενος με την οθονη, λεω να την πουλησω για να παρω καμια ips που διαβαζω στα φορουμ, η δεν αξιζει για fps game?

Ευχαριστω για οποιαδηποτε συμβουλη ^_^

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=24443]OverPain[/MENTION] Φιλε μου επειδη εχω και εγω την ιδια οθονη και δεν εχω τετοια προβληματα θελω να σε ρωτησω εχεις τσεκαρει οτι η καρτα γραφικων σου παιζει τα 120 Hz;

Αν βαλεις displayport νομιζω οτι δεν υποστηριζει τα 120 Hz.

Στις Ατι καρτες γραφικων εχει διακοπτακι στο pcb για να δει τα 120 το εχεις βαλει στην σωστη θεση;

Link to comment
Share on other sites

Στην φουλ αναλυση (1920χ1080 @120hz) και με aspect ratio 4:3 Που παιζω Ingame παρατηρω οτι "αργει" και στην κινηση αλλα και στην αποκριση οταν ειναι να χιταρω.

Το 4:3 είναι λάθος από βιασύνη ή η ρύθμιση που έχεις μέσα στο παιχνίδι; Γιατί η ανάλυση 1920x1080 που χρησιμοποιείς είναι 16:9.

Link to comment
Share on other sites

@OverPain Φιλε μου επειδη εχω και εγω την ιδια οθονη και δεν εχω τετοια προβληματα θελω να σε ρωτησω εχεις τσεκαρει οτι η καρτα γραφικων σου παιζει τα 120 Hz;

Αν βαλεις displayport νομιζω οτι δεν υποστηριζει τα 120 Hz.

Στις Ατι καρτες γραφικων εχει διακοπτακι στο pcb για να δει τα 120 το εχεις βαλει στην σωστη θεση;

Φιλε μου την εβγαλα την καρτα αλλα δεν βλεπω καποιο διακοπτη να πειραξω. Μονο την υποδοχη για τροφοδοσια βλεπω. Μπορεις να μου υποδειξεις στην εικονα; (τελικα λαθος μου, εχω την 6850 και οχι 6870)

http://aphnetworks.com/review/gigabyte_radeon_hd_6850_1gb_oc/005.JPG

Τα 120 hz τα πιανει και στα windows Και ingame απλα το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος με την αποκριση, σε σχεση με crt που ειχα παλιοτερα.

Αν το ριξω στα 60 η 100 hz μεσα στο game, τοτε κινειται πολυ ασχημα, σχιζεται συνεχως η εικονα. Συμβαινει και σε σενα αυτο οταν μειωνεις το refresh rate;

Πανω κατω ειμαι προβληματισμενος σαν αυτον απο ενα φορουμ:

mine arrived on saturday (£230 shipped to the uk from amazon germany) - looks lovely, very sleek, no dead pixels, little backlight bleed, all in all very pleased initally.

tried out 2d to 3d conversion on a ps3 connected via hdmi, worked ok to be honest - then hooked up via dvi-d to my 6850, tried quakelive and bf3 (only tried 3d briefly in bf3 using built in bf3 steroscopic drivers, worked quite well although it wasnt overly breathtaking).

the montior its self looks great, and is very sharp, nice colour (I have been using a 22" Lacie high end CRT for about 8 years... and a 22 inch samsung flat pannel at work) - but thats where the praise stops..

im a competitive qlive player, and the monitor just felt awful compaired to a crt... i was expecting a slight difference in feel but this was huge imo (verified running in 120hz etc) - i think its just the input lag, they say its low on these (according to most 750d reviews, 10ms ish) - but for me its a deal breaker, was horrible to play on and i found it instantly frustrating - and its not what you see on screen, i noticed no ghosting/bluring etc, its what you feel, its just not responsive or quick enough for me.

mines back in the box, and ive submitted a return to supplier after only having it 2 days, wish i could say my experience was better as i would have loved to replace my old crt, but it seems this isnt the one for me

Μηπως να δοκιμαζα να αγορασω αλλο καλωδιο dual dvi; Η να παω για αλλη καρτα γραφικων; To μονο παιχινιδι που παιζω ειναι το COD 4, και αυτο με ολα τα graphic options low και off, οποτε δεν ξερω αν αξιζει να πληρωσω 400 ευρω για να παρω μια gtx 680 πχ, οπως εχεις εσυ.

Φιλε Τακη, το ratio το βαζω 4:3 για να φαρδυνει την εικονα και ετσι μπορω να διακρινω πιο ευκολα τους παικτες. Με 16:9 η 16:10 δεν μπορω να διακρινω ευκολα τον παικτη οταν ειναι μακρια στο map.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι, μπας και ειναι προβληματικη πλεον η οθονη.

Στο pixperan, στο κεντρικο μενου, βλεπω πως δεν ειναι σταθερα τα fps. Απο 120 katebainei sta 60. Επισης τα εικονιδια με το αμαξι ανα περιοδικες φασεις κινουνται πιο αργα. Ακουγεται λογικο αυτο; Μονο στις υψηλες επιδοσεις οταν εχω την παροχη ενεργειας, τοε μενει σταθερο στα 120 fps, και αυτο με ενα πολυ μικρο ξεπεταγμα στα 60 παλι.

Παιζει ρολο αν αγορασω καποιο πιο ακριβο καλωδιο dual link dvi;

Επσιης, στο βιντεο του τυπα που βαζει το Lightboost, εχω και γω αυτη την επιλογη (frame sequential) αλλα εχει κανει πολυ σκουρη την οθονη. Να το αφησω ετσι; Παντως σε αυτον βλεπω δεν πεφτει καθολου στο pixperan κατω απ'τα 120 fps και εχει μονο 3% cpu load. Εμενα γραφει 56%!!! και εκανα προσφατα φορματ και δεν εχω σχεδον κανενα παιχινιδι μεσα στον ssd, μον ο το cod4. Στην διαχειριση εργασιων εχω 6% cpu. Γιατι μου βγαζει τοσαο πολυ στο Pixperan;

Volrath, το fov το εχω 90 οποτε δεν χανω κατι οριζοντια. Mouse εχω παρει το deathadder 2013, 1000hz το εχω αφησει, με force την usb θυρα για πιο σταθρεο polling rate.

H native αναλυση ποια ειναι της s23a700d δηλαδη; Δεν ειναι 1920-1080;

Link to comment
Share on other sites

Volrath, το fov το εχω 90 οποτε δεν χανω κατι οριζοντια. Mouse εχω παρει το deathadder 2013, 1000hz το εχω αφησει, με force την usb θυρα για πιο σταθρεο polling rate.

H native αναλυση ποια ειναι της s23a700d δηλαδη; Δεν ειναι 1920-1080;

Θα είναι λίγο Offtopic, αλλά, με ίδιο fov, όταν πας από 16:9 σε 4:3 χάνεις οριζόντιο field of view. Να σου δώσω να καταλάβεις:

16:9. Τα "μαύρα" περιθώρια είναι αυτά που χάνεις όταν το γυρνάς σε 4:3

16-9-8274.jpg

Πώς φαίνεται το 4:3 σε 16:9 μονιτορ

4-3-8275.jpg

Τι κερδίζεις από το 4:3=>16:9. To άσπρο είναι το hitbox σε 16:9, ότι μένει είναι το hitbox που "κερδίζεις" από το 4:3

differences-8276.jpg

Τέλος, εδώ έχει ένα clip 4:3/16:9 ταυτόχρονα.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=AgO7fi06D-8]Test aspect ratio COD4 (4:3 vs 16:9) - YouTube[/ame]

Άμα πιστεύεις ότι αξίζει και σε βολεύει, οκ.

Ναι, η οθόνη σου είναι 1920x1080. Απλά, άμα σκεφτόσουν να ρίξεις την ανάλυση για κάποιο λόγο, ότι μπορεί να επιφέρει κάποιο latency άμα αφήσεις το monitor να κάνει το scale.

Ωστόσο δε κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα σου. Τρέξε το fraps ingame και δες πώς πάνε τα fps. Είσαι στα 120; Έχει μεγάλα drops;

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Volrath ευχαριστω για την υπενθυμιση, τα γνωριζω αυτα που λες και ξανατονιζω πως Ingame εχω fov 90 (με fovscale 1.125) οποτε δεν χανω τιποτα στο οριζοντιο πεδιο.

Με 16:9 δεν μπορω να δικαρινω σχεδον καθολου τον παικτη σε μακρινη αποσταση, μιλαμε παντα για 1920χ1080 και οχι 1280χ720 που εχει στο βιντεο.

Το προβλημα μου ειναι πως αργω στην αποκριση, κινουμαι πιο αργα στο map σε σχεση με τα 60 hz που ειχα στις παλιοτερες οθονες. Εκει βεβαι σχιζοταν η εικονα στις γρηγορες κινησεις, κατι που δεν συμβαινει καθολου στην 120ρα, ομως με εχει κανει ζημια το input lag που λενε για την συγκεκριμενη οθονη. Μιλαμε παντα για γρηγορα fps οπως το cod και quake που παιζω.

Αυτο που θελβ να ρωτησω ειναι σε τι αλλαγες να προβω.

Να αλλαξω καλωδιο dvi-d;

Να αγορασω αλλη καρτα γραφικων;

Ειναι προβληματικη η οθονη τελικα;

Στο Pixperan δεν μενει σταθερο στα 120fps οπως ειχε στο παραπανω βιντεο, αλλα συνεχως αλλαζει απο 120 στα 60.

3.4 ghz quad amd εχω cpu, με θερμοκρασιες στους 35 βαυμους Maximum, οποτε δεν νομιζω να φταει αυτο.

Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση.

Μηπως πρεπει να πειραξω κατι απ'τα bios;

Το διακοπτακι τελικα πανω στην καρτα δεν το εχω βρει, μπορειτςε να μου πειτε πως το βρισκω; Πρεπει να ξεβιδωσω τα ανεμιστηρακια της;

Link to comment
Share on other sites

Εχει λιγο τσιμπημένο input lag σε σχεση με καποια αλλα 120Hz monitors αλλα οχι τπτ σπουδαίο.

Αρκει να μην πας να κανεις 2D to 3D conversion, εκει ανεβαινεις στα 38ms και ειναι αρκετα.

Samsung S23A700D 120hz 3D Monitor Review

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.