Μετάβαση σε περιεχόμενο

TheLab.gr uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Αγαπητά μέλη, ενδέχεται να παρατηρήσετε καθυστερήσεις ή κολλήματα στις σελίδες μας. Αν ξαφνικά χαθούμε μην ανησυχήσετε, να παρακολουθείτε το Facebook για ενημερώσεις!
Φωτογραφία
- - - - -

Corsair Hydro Series H110

cooler corsair h110 jalapeno liguid cooling

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
34 απαντήσεις στο θέμα

#1 crmaris

crmaris

  Junior Member

 • 5.738 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 20-12-03

Δημοσιεύθηκε 04 Μάρτιος 2013 - 10:21:05

Η Corsair αποφάσισε να "παίξει" σε διπλό ταμπλό, κυκλοφορώντας δύο σειρές έτοιμων κιτ υδρόψυξης με κατασκευαστές την CoolIT (H80/100i) και την παλιά αγαπημένη τους Asetek (Η90/110) η οποία ήταν ο αρχικός κατασκευαστής των Hydro series προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του θρυλικού Η100 που παρόλα τα προβλήματα αξιοπιστίας που εμφάνισε, ακόμη και σήμερα θεωρείτε μια από τις κορυφαίες λύσεις "έτοιμης" υδρόψυξης.

Για όλους εσάς που πιθανών έχετε μπερδευτεί με τα μοντέλα ψύξης της Corsair τα πράγματα είναι απλά: αυτά που φέρουν το γράμμα "i" έχουν όλα τα μπιχλιμπίδια που αρέσουν στους gamers/modders όπως LED φωτισμό, καλώδια για την τροφοδοσία των ανεμιστήρων κατευθείαν από το μπλοκ και φυσικά υποστηρίζουν το CorsairLink 2 λογισμικό. Τα μοντέλα τώρα που δε φέρουν το "i" χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη απλότητα μιας και από το μπλοκ φεύγει μόλις ένα καλώδιο, αυτό που τροφοδοτεί με ρεύμα την αντλία και επιπλέον τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν υποστηρίζουν έλεγχο μέσω λογισμικού, οπότε δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε έξτρα προγράμματα και φυσικά τους κατάλληλους οδηγούς (drivers). Με λίγα λόγια τα H90 και H110 είναι πολύ πιο λιτά από τα αντίστοιχα της σειράς "i", χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι μειονεκτούν σε επιδόσεις. Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα εξακριβώσουμε πάνω στο Jalapeno, με τη βοήθεια των 345 W που μπορεί να αποδώσει με τέρμα τα γκάζια.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει το H110, ένα από τα κορυφαία μοντέλα ψύξης της Corsair που εφοδιάζεται με 280 mm ψυγείο έτσι ώστε να καταφέρει να συνδυάσει υψηλές επιδόσεις με χαμηλά επίπεδα θορύβου. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, δε διαθέτει κύκλωμα ελέγχου στροφών των ανεμιστήρων, οι τελευταίοι θα πρέπει να συνδεθούν κατευθείαν στη μητρική και να ελέγχονται μέσω αυτής. Το καλό της όλης υπόθεσης είναι ότι υποστηρίζουν έλεγχο PWM (δηλαδή εξοπλίζονται με 4 pin connector), οπότε τα πράγματα απλουστεύουν.
 [BREAK=Τεχνικά Χαρακτηριστικά]

Τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά του H110 παραθέτονται στον παρακάτω πίνακα.
 

Specifications Corsair H110
Socket compatibility Intel: LGA2011, LGA1366, LGA1156, LGA1155 &
AMD: AM2,, AM3, FM1, FM2
Material
Block Base: Copper
Radiator: Aluminum
Motor Speed
1500*+*150 RPM
Pump Lifetime
no info
Max supported Fans 4

Equipped Fans

2
Tubing Length 280 mm
Radiator Fan Dimensions 140x140x25mm
Radiator Dimensions
138.4 mm (W) x 312 mm (H) x 29 mm (D)
Warranty
5 years
Price
124€ (23% VAT included)


Ο συνδυασμός υλικών είναι ο γνωστός/συνήθης για έτοιμο κιτ υδρόψυξης: μπλοκ κατασκευασμένο από χαλκό και ψυγείο από αλουμίνιο, έτσι ώστε το κόστος να κρατιέται σε λογικά επίπεδα. Επίσης, η Asetek δε διαθέτει καμιά πληροφορία για το προσδόκιμο ζωής της αντλίας, αλλά αυτό πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ειδάλλως η Corsair δε θα παρείχε πέντε ολόκληρα χρόνια εγγύησης στο συγκεκριμένο προϊόν.
Οι διαστάσεις του ψυγείου ξεφεύγουν αρκετά από την πεπατημένη, οπότε πριν προβείτε στην αγορά του H110 φρόνιμο είναι να ελέγξετε αν το κουτί του υπολογιστή σας μπορεί να το φιλοξενήσει ή θα αναγκαστείτε να κάνετε διάφορες "πατέντες". Δυστυχώς η Corsair δεν προσφέρει μια εκτεταμένη λίστα συμβατότητας, όπως κάνει η NZXT για το παρόμοιο Kraken X60 που εξοπλίζεται με ίδιο μεγέθους ψυγείο, το οποίο όμως έχει 15 mm fan spacing (απόσταση ανάμεσα στους ανεμιστήρες) σε αντίθεση με το H110 που έχει 20 mm.

Τα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων με τους οποίους εξοπλίζεται το H110 φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα.
 

Corsair H110 Fan Specifications
Bearing no info
Voltage Range
12 V
Rotational Speed
1500 +/- 10% RPM
Airflow 94 CFM
Static Pressure 1.64mm-H2O
Life Expectance
no info
Noise Level
35 dBA
Connector
4 Pin
Dimensions
140(H) x 140(D) x 25(W) mm

Οι ανεμιστήρες που συνοδεύουν το H110 είναι χαμηλών στροφών, οπότε ο θόρυβος τους αναμένεται να είναι εξίσου χαμηλός τουλάχιστον για νορμάλ χρήστες, που δε διαθέτουν ακοή επιπέδου "Superman". Επίσης, η στατική τους πίεση είναι χαμηλή αν και η μέγιστη ροή αέρα είναι ικανοποιητική. Επιπλέον, ο PWM connector σημαίνει ότι μπορούν να ελεγχθούν εύκολα και αποτελεσματικά από μια σύγχρονη μητρική και τέλος τα 35 dBA μέγιστου θορύβου που δίνει η Corsair δείχνουν πολύ λίγα για να είναι αληθινά, κάτι που δυστυχώς ισχύει για σχεδόν όλους τους ανεμιστήρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Πραγματικά αναρωτιόμαστε σε τι συνθήκες μετρούν οι κατασκευαστές τους ανεμιστήρες και καταλήγουν σε τόσο υπέρ-αισιόδοξες μετρήσεις. Μάλλον στο ένα μέτρο απόστασης που μετράνε παρεμβάλλεται και ένα ντουβάρι, αλλιώς δεν εξηγείται.

[BREAK= Συσκευασία και παρελκόμενα]

Η συσκευασία είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν του H100i, κάτι λογικό μιας και το ψυγείο του H110 είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια φωτογραφία του προϊόντος με τους ανεμιστήρες εγκατεστημένους στο ψυγείο. Επίσης, στην κάτω δεξιά γωνία και πάνω από την περιγραφή του μοντέλου (H110) η Corsair ενημερώνει τους μελλοντικούς αγοραστές ότι μέσα στο πακέτο περιλαμβάνονται και δύο 140 mm ανεμιστήρες. Το ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς θα θέλατε να υπήρχαν τέσσερις, αλλά τότε η τιμή θα πήγαινε περίπατο, προς τα ψηλά πατώματα! Δυστυχώς οι 140 mm PWM ανεμιστήρες είναι αρκετά ακριβοί, μιας και δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων σε αυτή τη διάσταση (σε αντίθεση με τους 120 mm ανεμιστήρες).
Στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο γραφήματα, παρόμοια με αυτά που συναντήσαμε και στη συσκευασία του H100. Το πρώτο συγκρίνει την απόδοση του H110 με το stock cooler της Intel (εντελώς άκυρη σύγκριση μιας και το ένα έρχεται μαζί με το CPU ενώ το άλλο κοστίζει >120€). Το δεύτερο γράφημα δείχνει τη διαφορά του θορύβου μεταξύ των δύο προαναφερθεισών λύσεων ψύξης. Σε αυτή την πλευρά υπάρχει επίσης και μια περιγραφή των συμβατών sockets καθώς και μια λίστα με το τι θα βρείτε μέσα στο κουτί (παρελκόμενα), εκτός από το ίδιο το H110.
Στην πρώτη από τις δύο πλευρές του κουτιού αναγράφονται περιληπτικά τα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων που εξοπλίζουν το H110 και στην άλλη η Corsair αναφέρει το κύριο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου κιτ υδρόψυξης, το οποίο δεν είναι άλλο από το μεγάλο ψυγείο. Το τελευταίο βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί μπορεί να προσφέρει υψηλές επιδόσεις, αλλά ταυτόχρονα καθιστά το H110 μη συμβατό με πληθώρα κουτιών (cases), που δεν έχουν θέσεις/χώρο για δύο 140 mm ανεμιστήρες στο πάνω μέρος τους.
Στην πάνω πλευρά υπάρχει μια πολύγλωσση και περιληπτική περιγραφή των πιο σημαντικών χαρακτηριστικών του H110. Επίσης η Corsair αναφέρει ότι για να εξακριβώσετε ποια κουτιά της είναι συμβατά με το συγκεκριμένο προϊόν θα πρέπει να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της.
Όλα τα επιμέρους εξαρτήματα βρίσκονται επιμελώς τοποθετημένα μέσα σε μια οικολογική συσκευασία, η οποία προσφέρει ικανοποιητική προστασία. Το ψυγείο προστατεύεται επίσης από ένα κάλυμμα χαρτονιού.
Στο εγχειρίδιο χρήσης κάνει παρέα ένα πιο μικρό που αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την εγγύηση του προϊόντος. Αυτή τη φορά η Corsair δε συμπερίλαβε το χαρτί με την γνωστή ανακοίνωση, που αναφέρει ότι σε περίπτωση προβλήματος το προϊόν πρέπει να αποσταλεί κατευθείαν πίσω στην εταιρία και όχι στο μαγαζί αρχικής αγοράς.
Παρέχονται όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την τοποθέτηση του μπλοκ σε sockets τύπου Intel και AMD, καθώς και για την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων στο ψυγείο. Βέβαια, καλό θα ήταν να υπήρχαν οι απαραίτητες βίδες για την τοποθέτηση και των δύο προαιρετικών ανεμιστήρων, έτσι ώστε να μην τρέχει ο χρήστης να τις βρει αν αποφασίσει να αγοράσει επιπλέον ανεμιστήρες. Στο κάτω κάτω το κόστους τους είναι μηδαμινό σε σχέση με το συνολικό κόστος του H110. Ακόμη ένα πράγμα που δε μας άρεσε (καθόλου) ήταν η απουσία σωληναρίου με θερμό-αγώγιμη πάστα. Γιατί τόση πολύ τσιγκουνιά βρε Corsair σε ένα τόσο ακριβό προϊόν;[BREAK=Το H110 κάτω από το φακό]

Το ψυγείο είναι σχετικά λεπτό αλλά η επιφάνεια του είναι μεγάλη, οπότε έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, σε συνδυασμό βέβαια με το ανάλογο μπλοκ. Παρόλο που το ψυγείο είναι ίδιο με αυτό του Kraken X60, η απόσταση ανάμεσα στους ανεμιστήρες είναι 20 mm, ενώ στο τελευταίο είναι 15 mm. Αυτό σημαίνει ότι η λίστα συμβατότητας του X60 δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας και για το H110. Επίσης εδώ να αναφέρουμε ότι μερικές βίδες, των ανεμιστήρων θέλανε λίγο ζόρι για να βιδώσουν στα αντίστοιχα πάσα, κάτι που σημαίνει ότι τα τελευταία δεν ανοίχτηκαν και τόσο καλά. Με το που τις βιδώσαμε/ξεβιδώσαμε όμως μερικές φορές όλα έφτιαξαν.
Το μπλοκ διαθέτει πολύ χαμηλό προφίλ και είναι πράγματι άξιο απορίας πώς κατάφεραν και χώρεσαν την αντλία μέσα σε αυτό. Επίσης, σε αντίθεση με το X60 δεν εξοπλίζεται με LED φωτισμό, μιας και η Corsair αποφάσισε να κόψει οτιδήποτε το περιττό, για να προσφέρει το H110 στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.
Το φινίρισμα του μπλοκ είναι πιο γυαλιστερό από το αντίστοιχο του H100i και υπάρχει προ-εγκατεστημένο ένα στρώμα θερμό-αγώγιμης πάστας, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κουμπώσετε το μπλοκ πάνω στο socket. Τέλος, από το τελευταίο φεύγει μόνο ένα καλώδιο (3 pin), το οποίο και τροφοδοτεί την αντλία με ισχύ.
Οι ανεμιστήρες που εξοπλίζουν το H110 με μια πρώτη ματιά, δε φαίνονται και τόσο ποιοτικοί. Επίσης, η Corsair δεν αναφέρει λεπτομέρειες για τον τύπο ρουλεμάν που χρησιμοποιούν ή για το προσδόκιμο ζωής τους. Το καλό πάντως είναι ότι η πενταετής εγγύηση καλύπτει και αυτούς (λογικά), οπότε αφού η Corsair τους εμπιστεύεται τόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για εσάς.[BREAK=Μετρήσεις]
Όλες οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Jalapeno, ενός θερμομέτρου που μπορεί να παρακολουθήσει 2 θερμοκρασίες ταυτόχρονα και έχει τη δυνατότητα καταγραφής των μέγιστων-μικρότερων τιμών, ενός Fluke 175 (για την ακριβή μέτρηση των Watts), ενός ταχομέτρου UNI-T UT372 και ενός CEM DT-8852 Sound Level Meter Datalogger. Θα υποβάλουμε την ψύκτρα σε πέντε διαφορετικά φορτία (117.1W, 175.4W, 232.1W, 289.9W και 345.1W) και με διαφορετικές ταχύτητες του/των ανεμιστήρων.

Ακολουθούν τρεις πίνακες με όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε από τις μετρήσεις μας.
 

Thermal and Acoustic Tests
Corsair H110 Stock (2 fans Push)
Test # Watts Fan Speed
(A/B)*
Noise** (dBA) Heatsink Temperature Ambient Delta
1 117.1 50% / 50% 40.5 30.6°C 20.8°C 9.8°C
2 175.4 50% / 50% 40.5 35.5°C 20.8°C 14.7°C
3 232.1 50% / 50% 40.5 40.4°C 20.8°C 19.6°C
4 289.9 50% / 50% 40.5 44.6°C 20.9°C 23.7°C
5 345.1 50% / 50% 40.5 48.9°C 21.0°C 27.9°C
6 117.1 75% / 75% 44.6 30.4°C 21.0°C 9.4°C
7 175.4 75% / 75% 44.6 34.1°C 21.1°C 13.0°C
8 232.1 75% / 75% 44.6 38.2°C 21.1°C 17.1°C
9 289.9 75% / 75% 44.6 41.3°C 21.1°C 20.2°C
10 345.1 75% / 75% 44.6 45.0°C 21.2°C 23.8°C
11 117.1 100% / 100% 48.0 30.1°C 21.3°C 8.8°C
12 175.4 100% / 100% 48.0 33.6°C 21.3°C 12.3°C
13 232.1 100% / 100% 48.0 37.5°C 21.3°C 16.2°C
14 289.9 100% / 100% 48.0 40.9°C 21.4°C 19.5°C
15 345.1 100% / 100% 48.0 44.2°C 21.4°C 22.8°C
* Fan A, B: Corsair H110 stock fans (Push)
** Measured at 0.5m distance

Το H110 έβαλε φωτιά στην πίστα, με τις επιδόσεις του. Ακόμη και με τους ανεμιστήρες να λειτουργούν στο 50% των στροφών τους, οι θερμοκρασίες που σημείωσε ξεπερνούν αυτές των καλύτερων λύσεων αερόψυξης. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό! Τώρα με τους ανεμιστήρες στο 75% έφτασε την απόδοση του μέχρι πρότινος κορυφαίου H100i και με τα φουρφούρια να δουλεύουν στις μέγιστες στροφές τους κατακτά άνετα την πρώτη θέση, στη βάση δεδομένων μας.

 

Thermal and Acoustic Tests
Corsair H110 Stock (2 fans Pull)
Test # Watts Fan Speed
(A/B)*
Noise** (dBA) Heatsink Temperature Ambient Delta
1 117.1 50% / 50% 40.5 31.7°C 21.6°C 10.1°C
2 175.4 50% / 50% 40.5 36.1°C 21.6°C 14.5°C
3 232.1 50% / 50% 40.5 40.8°C 21.7°C 19.1°C
4 289.9 50% / 50% 40.5 44.6°C 21.7°C 22.9°C
5 345.1 50% / 50% 40.5 49.1°C 21.5°C 27.6°C
6 117.1 75% / 75% 44.8 31.1°C 21.8°C 9.3°C
7 175.4 75% / 75% 44.8 34.7°C 21.8°C 12.9°C
8 232.1 75% / 75% 44.8 38.9°C 21.8°C 17.1°C
9 289.9 75% / 75% 44.8 42.5°C 21.8°C 20.7°C
10 345.1 75% / 75% 44.8 46.1°C 21.8°C 24.3°C
11 117.1 100% / 100% 48.7 30.4°C 21.6°C 8.8°C
12 175.4 100% / 100% 48.7 33.7°C 21.6°C 12.1°C
13 232.1 100% / 100% 48.7 37.7°C 21.7°C 16.0°C
14 289.9 100% / 100% 48.7 41.1°C 21.8°C 19.3°C
15 345.1 100% / 100% 48.7 44.4°C 21.9°C 22.5°C
* Fan A, B: Corsair H110 stock fans (Pull)
** Measured at 0.5m distance

Όπως το περιμέναμε, με τους ανεμιστήρες σε διάταξη "Pull" οι επιδόσεις ήταν ακόμη καλύτερες (στο πλείστο των περιπτώσεων)! Από ότι φαίνεται η Corsair με τα μαγικά της κατάφερε και ξεπέρασε με άνεση το αντίστοιχο προϊόν της NZXT (Kraken X60) και ας εξοπλίζεται το τελευταίο με ισχυρότερους ανεμιστήρες. Προφανώς το σημαντικά μικρότερο μήκος των σωληνώσεων που χρησιμοποιεί το H110 καθώς και η έλλειψη έξτρα κυκλωμάτων στο μπλοκ (fan controller και LED φωτισμού) που συμβάλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας στη συγκεκριμένη περιοχή, προσφέρουν αυτή τη - μικρή έστω - διαφορά στις επιδόσεις.

 

Thermal and Acoustic Tests
Corsair H110 (4 fans Push-Pull)
Test # Watts Fan Speed
(A/B)*
Noise** (dBA) Heatsink Temperature Ambient Delta
1 117.1 25% / 25% 49.9 29.3°C 21.5°C 7.8°C
2 175.4 25% / 25% 49.9 32.7°C 21.7°C 11.0°C
3 232.1 25% / 25% 49.9 36.5°C 21.6°C 14.9°C
4 289.9 25% / 25% 49.9 39.5°C 21.5°C 18.0°C
5 345.1 25% / 25% 49.9 42.6°C 21.5°C 21.1°C
* Fan A, B: 2x Corsair H110 stock fans (Push), 2x PLA14025S12H (Pull)
** Measured at 0.5m distance

Με τέσσερις ανεμιστήρες εγκατεστημένους στο ψυγείο του H110 τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Corsair δεν προσφέρει στα παρελκόμενα όχι μόνο έξτρα βίδες αλλά και Y-splitters για την ευκολότερη σύνδεση των ανεμιστήρων. Έτσι αφού δε διαθέταμε 4 pin Υ-splitters αναγκαστικά πραγματοποιήσαμε δοκιμές μόνο με όλους τους ανεμιστήρες να λειτουργούν στις μέγιστες στροφές τους.

[BREAK=Συγκεντρωτικά Γραφήματα]
Στο παρακάτω γράφημα απεικονίζεται η απόδοση της υπό δοκιμή ψύκτρας σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, οι οποίες έχουν αντέξει τη μέγιστη ισχύ του Jalapeno.
 


Το H110 σχετικά εύκολα παίρνει κεφάλι από τα Corsair Η110i και Kraken ΝΖΧΤ Χ60. Τα κορυφαία, έτοιμα, κιτ υδρόψυξης έχουν εξελιχτεί πια σε τέτοιο βαθμό που εύκολα ξεπερνούν σε επιδόσεις τις αντίστοιχες κορυφαίες λύσεις αερόψυξης, που μερικές φορές φτάνουν να ζυγίζουν άνω του κιλού.

Το γράφημα που ακολουθεί αναπαριστά το επίπεδο του θορύβου που εκλύει η ψύκτρα της δοκιμής σε σχέση με άλλες ψύκτρες που έχουν μετρηθεί κάτω από παρόμοιες συνθήκες.
 


Οι μεσαίας ταχύτητας ανεμιστήρες του H110 σημειώνουν κάτω από 50 dBA θόρυβο, ακόμη και στις μέγιστες στροφές τους. Τώρα σε χαμηλότερες στροφές ο θόρυβος είναι υπαρκτός, αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικός, τουλάχιστον για τα αυτιά μας.

[BREAK=Συμπεράσματα]
 Πάνω που έλεγα ότι το H100i είναι ο βασιλιάς των έτοιμων κιτ υδρόψυξης, ήρθε το H110 για να τα ανατρέψει όλα. Μπορεί να μη διαθέτει τα μπιχλιμπίδια του πρώτου, όπως USB θύρα για έλεγχο από το CorsairLink 2 λογισμικό ούτε και κύκλωμα ελέγχου των στροφών των ανεμιστήρων, καθώς και LED φωτισμό, αλλά καταφέρνει και παραδίδει μαθήματα απόδοσης. Μερικές φορές όσο πιο απλό είναι κάτι τόσο το καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι πολλοί χρήστες δε θέλουν να μπλέκουν με την εγκατάσταση οδηγών ακόμη και για την ψύξη, ούτε και να απασχολούνται με τις πάμπολλες δυνατότητες/επιλογές του CorsairLink. Οι περισσότεροι χρήστες, το μόνο που επιθυμούν είναι αφού εγκαταστήσουν την ψύξη, να μη χρειάζεται να ξανασχοληθούν ξανά μαζί της αλλά αυτή να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση με το H110. Όσον αφορά τώρα τον έλεγχο των στροφών των ανεμιστήρων του, αυτόν μπορεί κάλλιστα να τον αναλάβει η μητρική μέσω PWM, αφού οι τελευταίοι εξοπλίζονται με τους αντίστοιχους connectors. Τέλος, το σημαντικότερο πλεονέκτημα του H110 έναντι του άμεσου αντιπάλου της NZXT είναι η χαμηλότερη τιμή και κυρίως η πενταετής εγγύηση, έναντι των μόνο δύο χρόνων που συνοδεύουν το Kraken. Η μικρή εγγύηση και μόνο του τελευταίου, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποτρεπτικός παράγοντας για τους περισσότερους χρήστες.
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του H110, το οποίο όμως ταυτόχρονα είναι και το σημαντικότερο πλεονέκτημα του, είναι το 280 mm ψυγείο που δεν είναι συμβατό με όλα τα κουτιού υπολογιστών. Οπότε πριν αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι υποστηρίζεται από το κουτί που διαθέτετε (ή προτίθεστε να αγοράσετε) και επίσης να ελέγξετε αν η απόσταση ανάμεσα στους ανεμιστήρες είναι 20 mm (σε αντίθεση με το Kraken X60 το οποίο φέρει το ίδιο ψυγείο αλλά η απόσταση ανάμεσα στους ανεμιστήρες είναι 15 mm).

Το H110 της Corsair κοστίζει 124€ και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της είναι τα παρακάτω:
Πλεονεκτήματα

 • Κορυφαίες επιδόσεις
 • Ιδιαίτερα καλές επιδόσεις ακόμη και με τους ανεμιστήρες να λειτουργούν σε χαμηλές στροφές
 • Δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι και τεσσάρων ανεμιστήρων
 • Συμβατότητα με όλα τα sockets (AMD/Intel)
 • Χαμηλού προφίλ μπλοκ
 • Χαμηλός θόρυβος από την αντλία
 • PWM fans
 • 5 χρόνια εγγύηση

Μειονεκτήματα

 • Τσουχτερή τιμή
 • Δεν είναι συμβατό με όλα τα cases λόγω του μεγάλου ψυγείου
 • Το ψυγείο δεν υποστηρίζει 120 mm ανεμιστήρες
 • Δεν υπάρχει κύκλωμα ελέγχου στροφών των ανεμιστήρων (αλλά οι ίδιοι είναι PWM ελεγχόμενοι)
 • Παρέχεται θερμό-αγώγιμη πάστα μόνο για μια χρήση
 • Δεν παρέχεται έστω ένα Υ καλώδιο για τη σύνδεση των ανεμιστήρων σε έναν connector


Δεδομένου όλων των παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά το Corsair Hydro Series H110 είναι:

 Εδώ τέλειωσε και η σημερινή παρουσίαση. Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για τη διάθεση του δείγματος.

 

crmaris


Επεξεργάσθηκε από tragikos, 21 Απρίλιος 2015 - 16:01:07.


#2 ponaei8anasi

ponaei8anasi

  Registered User

 • 1.187 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 26-08-11
 • Περιοχή: Πετρουπολη-Αθηνα

Δημοσιεύθηκε 04 Μάρτιος 2013 - 10:37:46

Ετσι οπως ριχνουν τις θερμοκρασιες οι plug n play υδροψυξεις σε δυο(και πολλα λεω) χρονια δεν εχει κανενα απολυτως νοημα(περα του εμφανισιακου) να πας σε custom υδροψυξη...
Αριστο το review για αλλη μια φορα!!:T:

#3 narta

narta

  Trust No One

 • 4.831 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 06-03-09

Δημοσιεύθηκε 04 Μάρτιος 2013 - 10:46:47

Ετσι οπως ριχνουν τις θερμοκρασιες οι plug n play υδροψυξεις σε δυο(και πολλα λεω) χρονια δεν εχει κανενα απολυτως νοημα(περα του εμφανισιακου) να πας σε custom υδροψυξη...
Αριστο το review για αλλη μια φορα!!:T:


O κυριος λογος που καποιος παει σε custom υδρόψηξη, περαν το θερμοκρασιων, ειναι η δυνατοτητα να προσθεσει gpu στο κυκλωμα και να εχει ενα πραγματικά ομορφό και κυριότερα ησυχο αποτέλεσμα. Αν καταφέρουν να βγαλουν και universal LC closed κυκλώματα για gpu το ξανασυζητάμε :)

Αρη το review οπως παντα εξαιρετικο :T:

#4 Freedom

Freedom

  Voodoo Child

 • 1.150 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-09-03
 • Περιοχή: Athens, Greece

Δημοσιεύθηκε 04 Μάρτιος 2013 - 11:17:42

[MENTION=403]crmaris[/MENTION] , καλα βρε αθεοφοβε, είπαμε σύντομα αλλα ΤΟΣΟ σύντομα??? :T:

Πήγα κατευθειαν στις μετρήσεις και με τρόμαξε το "25% / 25%" στο "4 fans Push-Pull" πινακάκι (ενταξει διαβασα το κειμενο μετά, flat out ειναι).

Ευχαριστουμε! ;)

Επεξεργάσθηκε από Freedom, 04 Μάρτιος 2013 - 11:42:47.


#5 crmaris

crmaris

  Junior Member

 • 5.738 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 20-12-03

Δημοσιεύθηκε 04 Μάρτιος 2013 - 11:22:19

να πω την αλήθεια δεν περίμενα τόσο καλή τη συγκεκριμένη. Δεν ξέρω τι κάνει η Corsair και πάντα καταφέρνει και είναι top στις επιδόσεις.

Το σύντομα για μένα κανονικά είναι χτες :D

#6 sakinor

sakinor

  Spectre

 • 1.837 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-11-12
 • Περιοχή: Beneath the Shadows

Δημοσιεύθηκε 04 Μάρτιος 2013 - 12:55:13

πολυ καλη η παρουσιαση .ποιοτικη ψυχτρα με καλη τιμη. περιεργο παντως να διαθετει δυο σχεδον ιδιες στην αγορα h110/100i

#7 dhmhtries22

dhmhtries22

  OC + Mohha breakthrough

 • 44 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 27-09-09

Δημοσιεύθηκε 04 Μάρτιος 2013 - 15:04:49

Πολύ καλό review.Υπάρχει περίπτωση να δούμε πως τα πάει και η Prolimatech Megahalems?

Συγχαρητήρια και πάλι

Επεξεργάσθηκε από dhmhtries22, 04 Μάρτιος 2013 - 15:40:46.


#8 johngamer

johngamer

  Registered User

 • 208 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 31-01-05
 • Περιοχή: Τρίκαλα

Δημοσιεύθηκε 05 Μάρτιος 2013 - 07:38:49

Θα μου αρεσε μια συγκριση με H90...

#9 eXhale

eXhale

  tired

 • 279 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-06-12

Δημοσιεύθηκε 05 Μάρτιος 2013 - 19:43:27

Εξαιρετικο review για ακομη μια φορα,μπραβο :)

#10 jkanaks

jkanaks

  Junior Member

 • 521 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 04-05-12

Δημοσιεύθηκε 05 Μάρτιος 2013 - 20:44:52

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι η corsair δίνει 5ετή εγγύηση σε κλειστό κύκλωμα και εμεις παιδευόμαστε με υγρά, silver coils, Pt nukes, Plasticisers issues και όλα αυτά χωρίς να μπερδεύουμε μέταλα (αλουμίνιο με χαλκό), ε δε μπορεί, κάποιο λάκο έχει η φάβα.
Δε μου το βγάζεις απ' το μυαλό οτι η απόδοση τους θα πέφτει αρκετά μετα απο κάνα δυο χρονάκια που θα έχει κηρυχθεί εθνικός δρυμός το εσωτερικό του κυκλώματος. Θά είχε ενδιαφέρον και ένα τέτοιο τέστ μακράς διάρκειας, γιατί αν δεν έχουν πρόβλημα τότε να μάθουμε υγρά και σωλήνες που χρησιμοποιούν να τελειώνει και η ταλαιπωρία μας.

#11 ThReSh

ThReSh

  Noldoran

 • 429 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 06-06-07
 • Περιοχή: Beyond The Coast

Δημοσιεύθηκε 05 Μάρτιος 2013 - 20:48:42

και μετά θα περιμένουμε την H110i, έτσι ξεζούμισμα στην αγελάδα...

#12 Helly

Helly

  The Cook

 • 2.341 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 27-09-03
 • Περιοχή: Πατρα , Λαρισα

Δημοσιεύθηκε 05 Μάρτιος 2013 - 22:03:10

Εχει σπασει η τρυπησει η κοψει κανενας h100 να δουμε τι σκατα "υγρο" εχει μεσα?Γιατι αντλια block και τοσο λεπτο ψυγειο δε με πειθουν για τις υπερβολικα καλες επιδοσεις...

#13 NooDle

NooDle

  Registered User

 • 2.460 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 25-02-08
 • Περιοχή: Γιαννιτσά

Δημοσιεύθηκε 05 Μάρτιος 2013 - 22:55:09

Αρη ενα μέγαλο μπράβο για ακόμη ενα ωραίο review !!
Οσο για την corsair τι να πει κανεις...
Μακάρι να την ακολουθήσουν και άλλοι

#14 Grisos

Grisos

  ...Φρομ Αναδερ Πλανετ

 • 903 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 01-01-06
 • Περιοχή: Outer Space

Δημοσιεύθηκε 06 Μάρτιος 2013 - 00:03:25

Εχει σπασει η τρυπησει η κοψει κανενας h100 να δουμε τι σκατα "υγρο" εχει μεσα?Γιατι αντλια block και τοσο λεπτο ψυγειο δε με πειθουν για τις υπερβολικα καλες επιδοσεις...


Άντε [MENTION=6900]AnimaTronic[/MENTION] αργείς.

#15 AnimaTronic

AnimaTronic

  Dark Soul

 • 845 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 26-05-07

Δημοσιεύθηκε 06 Μάρτιος 2013 - 08:20:00

Εχει σπασει η τρυπησει η κοψει κανενας h100 να δουμε τι σκατα "υγρο" εχει μεσα?Γιατι αντλια block και τοσο λεπτο ψυγειο δε με πειθουν για τις υπερβολικα καλες επιδοσεις...


Παρων! H100i. Φαντασου το σαν ανοιχτου χρωματος πρασινο νερο. Ελπιζω να βοηθησα :-P

#16 Helly

Helly

  The Cook

 • 2.341 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 27-09-03
 • Περιοχή: Πατρα , Λαρισα

Δημοσιεύθηκε 06 Μάρτιος 2013 - 08:25:24

Πρασινο χμμ..Θα το ψαξω παραπανω αυτο χεχε κατι μου λεει θα κανει και στις custom διαφορα.Αν και το combo χαλκου - αλουμινιου περιπλεκει τα πραγματα σε σχεση με full copper,brass-copper custom.

#17 mikem1

mikem1

  Junior Member

 • 15 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 27-12-08

Δημοσιεύθηκε 06 Μάρτιος 2013 - 13:37:26

Αρη αλλη μια μπραβο πολυ καλο το review!!!Επισης αποφασισα θελω H110i γινεται?:hmm:

#18 Vagosman

Vagosman

  Registered User

 • 223 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 14-03-13
 • Περιοχή: Νότια Προάστια

Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2013 - 18:54:51

Συγνώμη που το χαλάω αλλα βρήκα κάτι ενδιαφέρον. Οι θερμοκρασίες απίστευτες![ame="http://www.youtube.com/watch?v=VUbpb23yTK8"]Ultimate Corsair H100 Cooling Mod - YouTube[/ame]

#19 npetras

npetras

  #Viperlesgr

 • 288 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 26-08-06
 • Περιοχή: ΑΘΗΝΑ

Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2013 - 21:04:20

Το σχόλιο του παρουσιαστή με έλιωσε !. Εβάλε 40 fans corsair 120SP και το μόνο που το ενοχλούσε απο θόρυβο δεν ήταν τα fans αλλα η αντλία της H100 . Φαντάσου τι έχει τραβήξει ο κοσμάκης με την ρημάδα την αντλία ..

#20 crmaris

crmaris

  Junior Member

 • 5.738 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 20-12-03

Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2013 - 22:28:25

δε μου στέλνει και μένα 40 fans η Corsair να φτιάξω ένα ελικοπτεράκι :D

Επίσης με ετικέτα cooler, corsair, h110, jalapeno, liguid cooling