Jump to content


Shutdown σε toshiba A200


Volrath

Recommended Posts

Μου φέρανε ένα λάπτοπ που τους έβγαζε πρόβλημα - αρχικά με το lan. Με το που μου το έφεραν άρχισε να σβήνει μετά απο λίγη ώρα λειτουργίας.

Το πρώτο πράμα που πέρασε από το μυαλό μου είναι υπερθέρμανση. Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να τρέξω OS και να δω θερμοκρασίες από dos (HWinfo16). Fedora live έτρωγε ρεσετ όταν κατέβαζα το πακέτο με τους lm_sensors, οπότε δε μπόρεσα να διασταυρώσω τις θερμοκρασίες με άλλο πρόγραμμα.

Ξεκίναγε από 58C, που είναι πολύ. Ανέβαινε σιγά σιγά (idle πάντα) και έσβηνε όμως στους ~63C, που δεν είναι πολύ. Το έλυσα τελείως το laptop και ήταν πεντακάθαρο μέσα.

Να βάλω πάστα ή είναι hw πρόβλημα; Πώς το βλέπετε; Θα το είχα κάνει ήδη, όμως το παλικάρι το είχε ανοίξει το laptop παλιότερα και είχε κάνει ζημιά στο κλιπάκι της υποδοχής του ribbon cable του πληκτρολογίου στη μητρική και μου έβγαλε την παναγία για να το ξαναβάλω ώστε να κάνει επαφή σωστά. Οπότε έχω ενδιασμούς άμα αξίζει να πετάξω 2-3 ώρες πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον το άνοιξες έπρεπε να είχες βάλει πάστα ήδη.

Σου κλείνει μήπως από τροφοδοσία; μπαταρία νεκρή; τροφοδοτικό μήπως δουλεύει οπότε θέλει;

*GNex*

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το ξαναάνοιξα και έβαλα πάστα. (Έπρεπε να το λύσω τελείως - δεν είχα φτάσει σε αυτό το σημείο τη πρώτη φορά).

Έπεσαν οι temps κάτι ψιλά, αλλά πάλι σβήνει. Δεν είναι θέμα τροφοδοτίκου και η μπαταρία δουλεύει μια χαρά. Κάτι άλλο παίζει...

Link to comment
Share on other sites

Παίξε με τις μνήμες μήπως είναι από εκεί

Μπα, τις άλλαξα, ούτε εκεί είναι το πρόβλημα.

Δεν είναι υπερθέρμανση.

Δεν είναι μνήμες/δίσκοι.

Δεν είναι θέμα bios/software.

Δεν είναι θέμα μπαταρίας/τροφοδοτικού.

Από ότι διαβάζω κάμποσοι είχαν πρόβλημα με κάτι πυκνωτές του cpu socket, αλλά οι δικοί μου είναι από τους μικρούς και δεν αλλάζονται.

Το παράτησα, είπα στο παλικάρι ότι δεν...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.