Μετάβαση σε περιεχόμενο

TheLab.gr uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Αγαπητά μέλη, ενδέχεται να παρατηρήσετε καθυστερήσεις ή κολλήματα στις σελίδες μας. Αν ξαφνικά χαθούμε μην ανησυχήσετε, να παρακολουθείτε το Facebook για ενημερώσεις!
Φωτογραφία
- - - - -

Streacom FC8 EVO review - "What a... quiet world"

case review fanless fc8 evo nano 150 streacom

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
33 απαντήσεις στο θέμα

#1 karmen1983

karmen1983

  Marika Power

 • 13.053 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-07-11
 • Περιοχή: Κάπου γύρω από την Ακρόπολη

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 10:32:08

Streacom Logo
Τόσο καιρό μπορώ να πω ότι πέρασαν από τις οθόνες σας -αλλά και από τα χέρια μου- πολλά είδη κουτιών. Από mini κουτιά μέχρι πραγματικά full towers. Υπήρχαν στιγμές που μπορούσα μόνη μου να κάνω τη παρουσίαση ενός κουτιού και υπήρχαν άλλες, που πραγματικά θα ήθελα να έχω ένα κλαρκ δίπλα μου, όπως ακριβώς ψάχνει κάποιος νερό στην έρημο.

Όλα όμως τα κουτιά που είδατε και είδα, είχαν ένα κοινό παρανομαστή. Τη ψύξη με αέρα μέσω ανεμιστήρων! Σήμερα η εταιρία Streacom μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό και να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Να δούμε ένα κουτί που δεν εξοπλίζεται με μια ντουζίνα ανεμιστήρες, εάν ο χρήστης το επιθυμεί, αλλά ένα κουτί, που δεν έχει καμία θέση για ανεμιστήρα και το ρόλο του "ανεμιστήρα" θα παίξει το ίδιο το κουτί. Δε το κρύβω ότι χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι στη θέση να παρουσιάσω ένα τέτοιο κουτί στο κοινό του TheLab.gr και εύχομαι αυτή η αρχή να είναι απλά το ίσιωμα πριν την "ανηφόρα".

Λίγα λόγια όμως για το λιλιπούτειο τέρας της σημερινής παρουσίασης. Το FC8 EVO πέρα από το θέμα ψύξης, πρωτοτυπεί και στο τομέα των υλικών. Είναι ένα κουτί κατασκευασμένο από αλουμίνιο και παρά το μικρό του μέγεθος, ζυγίζει 2,5 κιλά. Δε σας κρύβω ότι την ημέρα της παραλαβής νόμιζα ότι ο courier έφερε μια σειρά ανεμιστήρων που περίμενα. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως, η μικρή συσκευασία είχε μέσα όχι μόνο ένα κουτί, αλλά και ένα τροφοδοτικό!!!

Δε ξέρω αν θα καταφέρω μέσα από διάφορες φωτογραφίες να σας δώσω να καταλάβετε την έννοια του μεγέθους, αλλά είμαι σίγουρη ότι ακόμα και αν την καταλάβετε -όσο αυτό είναι δυνατό- όταν το δείτε θα εντυπωσιαστείτε. Καιρός όμως να προχωρήσουμε στη σημερινή παρουσίαση και να ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του σημερινού κουτιού.

 

Streacom FC8 EVO review

[BREAK=Χαρακτηριστικά]Αρχικά, ας ρίξουμε μία ματιά στα χαρακτηριστικά του κουτιού, τα οποία παρατίθενται στην παρακάτω φωτογραφία.
 

Streacom FC8 EVO review

To Streacom FC8 EVO, διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές, για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Η μία είναι χρώματος ασημί και η άλλη μαύρου.
Tη στιγμή που γράφεται το παρόν review, το προϊόν δεν διατίθεται στον ελληνικό χώρο, ενώ η προτεινόμενη τιμή από την εταιρία είναι 149,90 ευρώ.
 

Τέλος, το σημερινό κουτί συνοδεύεται από διετή εγγύηση.

[break=Συσκευασία και περιεχόμενα]Όπως σας είπα και στο πρόλογο η σημερινή παρουσίαση έχει να κάνει με δύο προϊόντα, τα οποία παρέλαβα. Η εταιρία Streacom έστειλε ένα κουτί και ένα τροφοδοτικό για τις ανάγκες της σημερινής παρουσίασης.
Στη φωτογραφία που ακολουθεί και στα αριστερά, είναι η συσκευασία του κουτιού, ενώ στα δεξιά -η λίγο πιο μικρή- είναι η συσκευασία του NANO τροφοδοτικού.
 

Streacom FC8 EVO review

Ας ξεκινήσουμε όμως από το case της εταιρίας και τη συσκευασία του.
Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο σε όλες τις πλευρές της μικρής κούτας. Επάνω του δεν αναφέρονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του κουτιού -όπως έχουμε συνηθίσει- και το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι το λογότυπο της κατασκευάστριας αλλά και το μοντέλο του προϊόντος.
Στο επάνω μέρος της συσκευασία, υπάρχει μία χειρολαβή, για να μας διευκολύνει κατά τη μεταφορά.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


Streacom FC8 EVO review

Στο εσωτερικό βρίσκεται καλά προστατευμένο το κουτί της σημερινής παρουσίασης. Για το σκοπό αυτό, η εταιρία έχει επιλέξει μία λευκή υφασμάτινη θήκη και δύο κομμάτια φελιζόλ, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το προϊόν θα φτάσει στα χέρια σας, χωρίς κάποια χτυπήματα ή γρατσουνιές. Όλα αυτά βέβαια, αν οι μεταφορείς δεν ονειρεύονται να μοιάσουν σε κάποιον εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών.
 

Streacom FC8 EVO review

Επίσης, μέσα στη συσκευασία συναντήσαμε το εγχειρίδιο χρήσης του κουτιού. H Streacom συνοδεύει το προϊόν της με ένα πολυσέλιδο εγχειρίδιο, το οποίο μάλιστα αποτελείται από αναλυτικές οδηγίες, έγχρωμα σχεδιαγράμματα και εικόνες. Σε κουτιά όπως το σημερινό που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, είναι απαραίτητη η παρουσία ενός κατατοπιστικού και αναλυτικού εγχειριδίου χρήσης. Σε αυτό το σημείο να πούμε ένα μπράβο στη Streacom για τη προσοχή στη λεπτομέρεια.
Το εγχειρίδιο χρήσης μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Κλείνοντας με τα της συσκευασίας και τα περιεχόμενά της, αφήσαμε για το τέλος το κύριο μέρος από τα παρελκόμενα του κουτιού, τα οποία θα μας φανούν χρήσιμα κατά την εγκατάσταση του υλικού στο εσωτερικό του.
Αξίζει να πούμε ένα ακόμα μπράβο στη Streacom για τα τακτοποιημένα παρελκόμενα και τα αυτοκόλλητα που έχει επάνω σε κάθε μικρή σακούλα.
Επίσης, τόσα πολλά παρελκόμενα καθώς και πάστα συναντάμε πρώτη φορά σε κουτί. Αλίμονο βέβαια να μην εξόπλιζε το κουτί της με θερμοαγώγιμη πάστα, αφού αυτό στηρίζεται σε δικό του σύστημα παθητικής ψύξης.
 

Streacom FC8 EVO review

[BREAK=Αναλυτικά τα παρελκόμενα]Το block που θα αναλάβει να ψύξει τον επεξεργαστή του συστήματος, έρχεται με προεγκατεστημένο το intel bracket.
Στο κέντρο του εντοπίζουμε το λογότυπο της εταιρίας ενώ τη συγκράτηση του intel bracket επάνω του, έχουν αναλάβει τέσσερις αλενόβιδες.
Η επιφάνεια επαφής με τον επεξεργαστή δεν έχει φινίρισμα καθρέπτη, αλλά όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία μας, είναι κάτι που δεν προδικάζει καλές ή κακές επιδόσεις.
Τέλος, μπορούμε να διακρίνουμε τέσσερις οπές από τις οποίες θα περάσουν τα heatpipes, τα οποία υπάρχουν και αυτά στα παρελκόμενα του κουτιού.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


Streacom FC8 EVO review

Το ξεβίδωμα του intel bracket θα γίνει είτε ο χρήστης έχει intel επεξεργαστή, είτε όχι. Είναι μία διαδικασία απαραίτητη, καθώς θα πρέπει να περαστούν τα heatpipes. Το άλεν κλειδί που απαιτείται για τη αποσυναρμολόγηση του block, θα το βρείτε και αυτό μέσα στη συσκευασία.
 

Streacom FC8 EVO review

Αφού ξεβιδώσαμε τις τέσσερις αλενόβιδες πλέον αποκτήσαμε θέα στο εσωτερικό του block. Και η εσωτερική επιφάνεια είναι ματ και όχι με φινίρισμα καθρέπτη όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Το βάρος του κάτω μέρους είναι 32 γραμμάρια ενώ του intel bracket είναι 31 γραμμάρια.

 

Streacom FC8 EVO review

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Στη περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει τη πλατφόρμα της AMD για το σύστημά του, στα παρελκόμενα υπάρχει το αντίστοιχο συμβατό bracket, το οποίο και αυτό ζυγίζει 31 γραμμάρια.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Tα heatpipes όπως είδαμε στη προηγούμενη σελίδα είναι μέσα σε τέσσερις νάιλον σακούλες οι οποίες είναι αριθμημένες (1-4). Βάση του εγχειριδίου χρήσης, προχωρήσαμε σε μία γρήγορη τοποθέτηση, έτσι ώστε να έχετε την πρώτη εικόνα από το block που θα αναλάβει να ψύξει τον επεξεργαστή.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Στη δεύτερη φωτογραφία επάνω -όπου σας δείξαμε για πρώτη φορά εγκατεστημένα τα heatpipes στο block- μπορείτε να δείτε ότι αριστερά και πάνω, τα heatpipes έχουν μικρότερο μήκος, από αυτά που βρίσκονται πάνω και δεξιά.
Σε αυτά τα δύο σημεία θα εγκατασταθούν δύο ακόμα brackets και θα αναλάβουν να φέρουν τα heatpipes σε άμεση επαφή με το σκελετό του κουτιού.
Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα δύο brackets είναι διαφορετικού μεγέθους και στο κέντρο τους έχουν δύο σπειρώματα, στα οποία θα βιδώσουν δύο βίδες στο καθένα κατά την εγκατάστασή τους. Το εσωτερικό και σε αυτά τα εξαρτήματα είναι ματ και όχι με φινίρισμα καθρέπτη.
 

Streacom FC8 EVO review

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Για το τέλος αφήσαμε τα δύο σωληνάρια θερμοαγώγιμης πάστας, τα οποία συνοδεύουν το προϊόν. Έκαστο περιέχει 1 γραμμάριο θερμοαγώγιμης πάστας, η θερμική αγωγιμότητα της οποίας είναι 5W/m-k.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

[BREAK=Συσκευασία και δύο λόγια για το Nano150]Ας ρίξουμε μία ματιά και στα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού το οποίο έφτασε στα χέρια μας.
 

Streacom FC8 EVO review

Στα θετικά του τροφοδοτικού κατατάσσουμε το γεγονός ότι είναι Haswell ready.
Το παραπάνω βέβαια σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, καθώς δεν είχαμε την δυνατότητα να το επαληθεύσουμε. To Streacom NANO150, τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, δεν διατίθεται στον ελληνικό χώρο, ενώ η προτεινόμενη τιμή από την εταιρία είναι 89,90 ευρώ, την οποία και θα χαρακτηρίσουμε αρκετά τσουχτερή.

Η συσκευασία του μικρού τροφοδοτικού ακολουθεί τα χνάρια αυτής του κουτιού. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο και σε μία από τις μικρές πλευρές της, βλέπουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά του, όπως τον αριθμό καλωδίων, αλλά και τα Αmpere.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Ανοίγοντας τη συσκευασία, στο εσωτερικό της είδαμε τακτοποιημένα τα διάφορα εξαρτήματα καθώς επίσης και ένα φακελάκι με silica gel, για να προστατευτεί το προϊόν σε περίπτωση που βρεθεί σε χώρο με υγρασία.
 

Streacom FC8 EVO review

Μέσα σε μία αντιστατική σακούλα βρήκαμε τις καλωδιώσεις του τροφοδοτικού, ένα καλώδιο τροφοδοσίας σούκο και το μετασχηματιστή που θα μετατρέψει τα 110-240V AC σε 12V DC.
Κάποιος βέβαια σε αυτό το σημείο θα αναρωτηθεί, γιατί αντιστατική σακούλα στα καλώδια; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δοθεί παρακάτω.
 

Streacom FC8 EVO review

Ο μετασχηματιστής είναι χρώματος μαύρου και για όσους ακούνε κάποιες διαφημίσεις, το βάρος του είναι 560 γραμμάρια.
Στο πίσω μέρος του -σε μία ετικέτα- βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του. Με το κύριο χαρακτηριστικό των 12V output με 12,5A, που σημαίνει 150W με ένα απλό πολλαπλασιασμό.
Στο καλώδιο εντοπίσαμε επίσης ένα φερρίτη, ο οποίος βοηθά στη μείωση των παρασίτων.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Τα καλώδια που συνοδεύουν το τροφοδοτικό είναι ένα 24pin, ένα 4pin EPS, δύο καλώδια Power Sata και ένα καλώδιο 4pin molex. Το καλώδιο το οποίο έχει επιλέξει η εταιρία είναι αρκετά λεπτό καθώς είναι 22AWG αλλά δεν νομίζουμε σε αυτά τα φορτία να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Και εδώ θα λυθεί η απορία! Προς τι η αντιστατική σακούλα για να προστατευτούν μερικά καλώδια.
Το 24pin δεν είναι ακριβώς καλώδιο αλλά ο "διαμοιραστής" της τάσης στα τριγύρω καλώδια. Στην ουσία σε αυτή την πλακέτα τα +12V -που έρχονται από το εξωτερικό τροφοδοτικό- παράγουν τις υπόλοιπες τάσεις που χρειάζεται ένα σύστημα για να λειτουργήσει (5V, 3.3V, 5VSB και -12V)
Σημαντικό είναι επίσης ότι διαθέτει αρκετούς πολυμερικούς πυκνωτές για να επιτευχθεί χαμηλό ripple.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Τέλος, η αρσενική υποδοχή Jack 5.5x2.5mm, η οποία θα πάρει τη θέση της στην οπή που υπάρχει στο πίσω μέρος του κουτιού και θα δώσει ζωή στο εσωτερικό, παίρνοντας τροφοδοσία από το θηλυκό Jack του μετασχηματιστή.
 

Streacom FC8 EVO review


[break=Μια πρώτη ματιά]Αρκετά όμως με τα της συσκευασίας και των παρελκομένων. Έφτασε η ώρα της αποκάλυψης του προϊόντος.
Νομίζω ποτέ δεν έχω σχολιάσει εμφάνιση σε ένα κουτί, οπότε καιρός να πρωτοτυπήσω.
Η πρώτη εντύπωση είναι πραγματικά άριστη. Η ποιότητα του κουτιού φάνηκε πριν καλά καλά το ακουμπήσω. Οι γραμμές του λιτές και με μερικές καμπύλες που του χαρίζουν το κάτι παραπάνω στο τομέα της αισθητικής.
Η βαφή φαίνεται αψεγάδιαστη και το βλέμμα το τραβάει αμέσως το heatsink στο δεξιό μέρος.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Ας το δούμε όμως αναλυτικά και ας ξεκινήσουμε όπως κάνουμε συνήθως από τη πρόσοψη του κουτιού.
 

Streacom FC8 EVO review

Στο επάνω μέρος της διακρίνουμε μία θέση 5.25" η οποία μπορεί να φιλοξενήσει ένα slim drive και ακριβώς από κάτω βλέπουμε ένα universal eject κουμπί.
 

Streacom FC8 EVO review

Κάτω αριστερά, υπάρχει το power κουμπί και πάνω από αυτό το power LED χρώματος μπλε.
Τέλος, κάτω και δεξιά, διακρίνουμε δύο θύρες USB 3.0 και ένα μικρό παράθυρο για το remote receiver.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Στο αριστερό πλαϊνό -όπως βλέπουμε το κουτί από το μπροστινό μέρος- δεν έχουμε να σχολιάσουμε και πολλά καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα μασίφ κομμάτι αλουμινίου.
 

Streacom FC8 EVO review

Στο πίσω μέρος και ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά, διακρίνουμε μία οπή στην οποία -όπως θα δούμε και στη συνέχεια- θα συνδεθεί ένα Jack βύσμα, για να τροφοδοτήσει τα επιμέρους εξαρτήματα.
Λίγο πιο δεξιά υπάρχουν οπές κατά μήκος του πίσω μέρους, για να μπορέσει ο θερμός αέρας να αποδράσει, από το εσωτερικό του κουτιού.
Ακριβώς από κάτω, είναι η θέση για το Ι/Ο της μητρικής και τέρμα δεξιά είναι μία PCI θέση, για να εγκατασταθεί μία κάρτα γραφικών χαμηλού προφίλ.
Τέλος, στο επάνω μέρος υπάρχουν δύο φρεζάτες βίδες οι οποίες συγκρατούν μία αρκετά χοντρή δοκό αλουμινίου στο εσωτερικό του κουτιού.
 

Streacom FC8 EVO review

To αριστερό πλαϊνό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αν όχι το σημαντικότερο, ένα από τα σημαντικότερα μέρη και όπλα του σημερινού κουτιού. Το FC8 EVO έχει ειδικά διαμορφωμένο πλαϊνό, που ουσιαστικά θα παίξει το ρόλο που παίζουν τα fins σε μία ψύκτρα.
 

Streacom FC8 EVO review

Με μια πιο κοντινή ματιά διακρίνουμε δύο βίδες αριστερά και δεξιά, αλλά και τέσσερις συνολικά οπές, δύο σε κάθε μεριά του πλαϊνού. Οι πάνω βίδες -μαζί με άλλες δύο στο κάτω μέρος του κουτιού- συγκρατούν το κάλυμμα διατομής Γ, που θα μας χαρίσει πρόσβαση στο εσωτερικό του κουτιού, στη θέση του.
Από τις οπές, θα περαστούν βίδες και θα βιδωθούν επάνω στο κουτί τα brackets, συγκρατώντας τα heatpipesπου είδαμε σε προηγούμενη σελίδα.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Η διαμόρφωση -με μια πιο κοντινή ματιά- έχει αρκετό ενδιαφέρον. Τα κομμάτια μετάλλου δεν είναι ίσια κομμένα, αλλά παρουσιάζουν κυματιστή επιφάνεια. Το γεγονός αυτό θα αυξήσει την επιφάνεια ψύξης και η αποβολή θερμότητας θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική.
 

Streacom FC8 EVO review

Η οροφή του κουτιού αποτελείται από διάτρητα τμήματα, δίνοντας την δυνατότητα στον θερμό αέρα -που θα υπάρχει στο εσωτερικό του κουτιού- να βρει διέξοδο.
 

Streacom FC8 EVO review

Το κάτω μέρος του κουτιού παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.
Καταρχήν να σταματήσουμε στις πολλές στρογγυλές οπές που υπάρχουν. Αυτές σε συνδυασμό με τις οπές στο πάνω και στο πίσω μέρος του κουτιού, θα "δημιουργήσουν" ένα ρεύμα αέρα. Οι επάνω θα βγάζουν το θερμό, ενώ οι κάτω θα εισάγουν κρύο αέρα στο εσωτερικό.
Τέρμα δεξιά και ακριβώς κάτω από το ειδικά διαμορφωμένο πλαϊνό του κουτιού, λείπει ολόκληρο κομμάτι μετάλλου για να βοηθήσει και αυτό με τη σειρά του ώστε να δημιουργηθεί μία ροή αέρα.
 

Streacom FC8 EVO review

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Από το κάτω μέρος θα έρχεται ο κρύος και θα ψύχει ουσιαστικά τα heatsinks, άρα και τον επεξεργαστή.
 

Streacom FC8 EVO review

Τέλος, με τη βόλτα μας στον εξωτερικό κόσμο του FC8 EVO, δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το φωτογραφικό μας φακό τα πόδια του κουτιού, τα οποία περιμετρικά είναι νίκελ, ενώ στο σημείο επαφής με την επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουτί, είναι εξοπλισμένα με λαστιχένια επένδυση.
Με αυτό το τρόπο πετυχαίνει δύο πράγματα η εταιρία. Αρχικά να προστατέψει την επιφάνεια πάνω στην οποία θα πατήσει το κουτί, αλλά και να αποτρέψει τυχόν κραδασμούς. Βέβαια το δεύτερο σε fanless κουτί ακούγεται περίεργο, αλλά στο εσωτερικό θα έχουμε και μηχανικό δίσκο από ότι θα δούμε, κατά την εγκατάσταση του συστήματος. Μικρές οι πιθανότητες κραδασμών αλλά πάντα καλοδεχούμενες τέτοιες επιλογές.
 

Streacom FC8 EVO review

[break=Ματιές στο εσωτερικό]Ώρα να δούμε το εσωτερικό του μικρού. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση όπως ξαναείπαμε στο εσωτερικό θα πρέπει να ξεβιδώσουμε δύο βίδες στο κάτω μέρος και δύο βίδες που βρίσκονται "κρυμμένες" ανάμεσα στα πτερύγια του πλαϊνού.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Το ξεβίδωμα των βιδών στο κάτω μέρος δεν παρουσιάζει κάποια δυσκολία.
Η δυσκολία είναι να φτάσουμε σε αυτές που βρίσκονται ανάμεσα στα πτερύγια. Η λύση είναι ένα λεπτό και μακρύ κατσαβίδι που είναι απαραίτητο να διαθέτει και μαγνήτη.
Αυτό όχι τόσο για το ξεβίδωμα αλλά όσο για το βίδωμα όταν χρειαστεί να κλείσουμε το πλαϊνό.
Ίσως εδώ να ήθελα να δω -μέσα στα τόσα παρελκόμενα του κουτιού- και ένα κατσαβίδι.
 

Streacom FC8 EVO review

Το κάλυμμα βγήκε από τη θέση του -και όπως φαίνεται και στις δύο παρακάτω φωτογραφίες- είναι από ένα κομμάτι αλουμινίου διατομής Γ.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Κάπου εδώ το παχύμετρο βγήκε από την εργαλειοθήκη μας και πήραμε μετρήσεις.
Το πάχος του πλαϊνού είναι πάνω από 2 χιλιοστά ενώ οι μασίφ δοκοί, ξεπερνούν το ένα εκατοστό. Νούμερο πραγματικά εντυπωσιακό! Άλλοι κάνουν ειδικές διαμορφώσεις στα πλαϊνά με τσακίσματα και νεύρα και άλλοι τοποθετούν μία δοκό αλουμινίου και κάνουν την όλη κατασκευή κυριολεκτικά άκαμπτη!
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Αφήσαμε το πλαϊνό σε μία άκρη και ρίξαμε μία πρώτη ματιά στο εσωτερικό του FC8 EVO.
Εδώ για πρώτη φορά "σπάει η μονοτονία" του αλουμινίου και κάνει την εμφάνισή της η κλασική λαμαρίνα που βλέπουμε στα κουτιά. Το χρώμα της είναι μαύρο και στηρίζεται πάνω στο κουτί με τέσσερις βίδες.
 

Streacom FC8 EVO review

Η αφαίρεση ήταν σχετικά απλή και πλέον μπορούμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.
πάνω σε αυτό το κομμάτι μετάλλου μπορούν να εγκατασταθούν ένας δίσκος 2,5", έναν επιπλέον δίσκο 3,5" ή 2,5" και ένα slim optical drive.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Στο σημείο όπου θα εγκατασταθεί ο δίσκος 3,5" υπάρχουν grommets για να αποτρέψουν τυχόν κραδασμούς.
Επίσης μέσα στη συσκευασία με τα παρελκόμενα υπάρχουν επιπλέον λαστιχένια pads αν θέλετε να τοποθετήσετε στο δίσκο αλλά και στο optical drive.
 

Streacom FC8 EVO review

Κάτι που είδαμε και δεν μας άρεσε, ήταν κάποιες ατέλειες της ηλεκτροστατικής βαφής. Δε ξέρουμε αν είναι πρόβλημα του δείγματος ή γενικό, αλλά μας είχε κακομάθει η εταιρία με το κύριο μέρος του κουτιού στο θέμα ποιότητας βαφής.
 

Streacom FC8 EVO review

Αφήνουμε και το bracket συσκευών σε μία άκρη και επανερχόμαστε στο εσωτερικό του κουτιού.
Αρχικά δεξιά και αριστερά, βλέπουμε δύο χοντρές μπάρες αλουμινίου όπως έχουμε προαναφέρει.
 

Streacom FC8 EVO review

Μπροστά και δεξιά υπάρχει η πλακέτα με το power on κουμπί αλλά και το power LED.
 

Streacom FC8 EVO review

Λίγο πιο αριστερά και μένοντας στην ίδια μεριά του εσωτερικού εντοπίζουμε μία δεύτερη πλακέτα.
Η συγκεκριμένη έχει συνδεδεμένες επάνω της, τις δύο θύρες USB 3.0 που είδαμε κατά τη πλοήγησή μας στο εξωτερικό του κουτιού.
Όμως εργοστασιακά το κουτί λειτουργεί τις συγκεκριμένες θύρες σαν USB 2.0. Όπως μπορείτε να δείτε, το 20pin καλώδιο λάμπει δια της απουσίας του!
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Το καλώδιο αυτό βέβαια, μπορείτε να το προμηθευτείτε από την εταιρία, καθώς πωλείται ξεχωριστά. Βέβαια σε αυτό το εύρος τιμής -που βρίσκεται το σημερινό κουτί- δε μπορούμε να καταλάβουμε για πoιo λόγο δεν παρέχεται μαζί με το κουτί. Εξάλλου το κόστος του καλωδίου δεν είναι εξωπραγματικό.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Αφήνουμε την γκρίνια και επιστρέφουμε στο σημείο που είχαμε μείνει, στη πλακέτα USB.
Tέρμα αριστερά διακρίνουμε δύο αποστάτες με σπειρώματα ακριβώς πάνω από το μικρό παράθυρο για το remote receiver.
 

Streacom FC8 EVO review

Εκεί βιδώνει η πλακέτα του IR receiver, δίνοντάς σας τη δυνατότητα μέσω ενός τηλεκοντρόλ να πραγματοποιήσετε τις διάφορες λειτουργίες στον υπολογιστή σας.
Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το παρακάτω σετ, δεν συμπεριλαμβάνεται μαζί με το προϊόν, αλλά πωλείται ξεχωριστά.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


Streacom FC8 EVO review

Αφήσαμε τη δεξιά μεριά του εσωτερικού και πάμε στο μπροστινό μέρος. Εκεί βλέπουμε -πλέον από το εσωτερικό- τις οπές που θα περάσουν οι βίδες για τη συγκράτηση των brackets και κατ' επέκταση των heatpipes.
 

Streacom FC8 EVO review

Στο αριστερό μέρος του εσωτερικού, βλέπουμε το πίσω μέρος του κουτιού από την εσωτερική όμως πλευρά αυτή τη φορά.
 

Streacom FC8 EVO review

Και μιας και έχουμε περιγράψει το πίσω μέρος σε προηγούμενη σελίδα, το μόνο που μένει να δούμε είναι το πάχος της μπάρας στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και το πάχος του αλουμινίου που σχηματίζει τον σκελετό του σημερινού κουτιού.
Νούμερα πραγματικά εντυπωσιακά για μία ακόμα φορά!! Η μπάρα αλουμινίου ακουμπάει τα εφτά χιλιοστά, ενώ ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από τέσσερα χιλιοστά αλουμινίου!
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Για το τέλος της βόλτα μας στο εσωτερικό, αφήσαμε τους αποστάτες οι οποίοι έρχονται προ-εγκατεστημένοι.
 

Streacom FC8 EVO review

Αλλά και τα καλώδια του front panel. Δύο καλώδια για τη σύνδεση των USB σε θέση USB 2.0 της μητρικής και άλλα δύο καλώδια ένα για το power κουμπί και ένα για το power LED.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Δε ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά βιάζομαι να γεμίσω το μικρο... Αλλάζουμε σελίδα και καιρός για το πραγματικό τεστ.

[BREAK=Εγκατάσταση συστήματος]Το σύστημα της δοκιμής αναφέρεται παρακάτω:
 

Επεξεργαστής: Intel Pentium G2020
Μητρική: Gigabyte H61N-USB3
Mνήμες: Kingston HyperX Grey Edition KHX1600C9D3X2K2/4G
ssd: OCZ Agility
hdd: Samsung f3 spinpoint 1TB
Τροφοδοτικό: Streacom NANO 150 W

Αυτό το στάδιο σε ένα case review, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Εδώ κρίνεται η χρηστικότητα ενός κουτιού και κατά κανόνα, εδώ βγάζει τα σημαντικότερα ελαττώματά του.
Το κουτί παρά το μικρό του μέγεθος δε μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Ένα σημείο που με στεναχώρησε και δεν είχε να κάνει με το κουτί αλλά με τον εξοπλισμό μου, ήταν ότι δεν είχα απολύτως συμβατή μητρική για το συγκεκριμένο κουτί.
Η εταιρία μας ενημέρωσε αμέσως για το θέμα συμβατότητας και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή αν σκέφτεστε να αγοράσετε το συγκεκριμένο κουτί.
Καλό είναι να ρίξετε μία ματιά στη φωτογραφία που ακολουθεί, αλλά να ακολουθήσετε και τον σύνδεσμο που σας δίνουμε.
 

Streacom FC8 EVO review

Ας αρχίσουμε όμως με την εγκατάσταση του υλικού στο εσωτερικό του FC8 EVO.
Αρχικά από τα παρελκόμενα πήραμε τα τέσσερα CPU cooler mounting Nuts, αφαιρέσαμε την προστατευτική ταινία και στο εσωτερικό αντικρίσαμε μία ταινία διπλής όψεως.
Καλό θα ήταν βέβαια η εταιρία να συνόδευε το προϊόν της με ένα universal backplate, έτσι ώστε αν ο χρήστης αλλάξει μητρική ή μητρικές, να μην ψάχνεται για ταινίες διπλής όψεως.
Από την άλλη μέχρι και μία αλλαγή μητρικής δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα, καθώς στα παρελκόμενα του κουτιού υπάρχουν τέσσερις ανταλλακτικές ταινίες.
Τέλος το μόνο που κάναμε ήταν να πιέσουμε τα nuts στις οπές της μητρικής για να κολλήσουν.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Στη συνέχεια τοποθετήσαμε το I/O shield της μητρικής και τη βιδώσαμε στη θέση της.
 

Streacom FC8 EVO review

Σειρά πήρε ο επεξεργαστής και η τοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας στο εσωτερικό του block.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πόσο μεγάλη βοήθεια μας πρόσφερε το εγχειρίδιο χρήσης με τις οδηγίες βήμα βήμα.
Δε το κρύβω ότι οι εμπειρία μου με τέτοιου είδους κουτιά είναι μικρή, οπότε το manual ήταν για μένα Ευαγγέλιο!
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Και αφού έγινε μία γρήγορη τοποθέτηση, θυμήθηκα τα λόγια του PR manager της Streacom που με είχε ενημερώσει για το τι θα αντιμετωπίσω.
Έπεσε τόσο μέσα που με κάνει να απορώ αν κατά τύχη είχε δοκιμαστεί η μητρική μου στο συγκεκριμένο κουτί ή έχουν κάνει τόσες πολλές δοκιμές με διάφορες μητρικές και έχουν κρατήσει μία database με ακρίβεια χιλιοστού.
Το πρόβλημα λοιπόν ήταν στο ότι η μητρική που είχα στη κατοχή μου, είχε το 24pin βύσμα ακριβώς κάτω απο τα heatpipes. Το αποτέλεσμα για μόλις 1-2 χιλιοστά να μην μπορώ να κουμπώσω το block χωρίς να κινδυνεύει η πλακέτα του 24pin βύσματος.
Η λύση ήταν να βγει το ένα απο τα τρία heatpipes (με τη συγκατάθεση της εταιρίας φυσικά) ή να χρησιμοποιούσα κάποιο extension καλώδιο για το 24pin.
Προτίμησα τη δεύτερη λύση αλλά δυστυχώς για μερικά χιλιοστά και πάλι δε τα κατάφερα. Οπότε η λύση της μη εγκατάστασης ενός heatpipe ήταν μονόδρομος.

Streacom FC8 EVO review

Η θερμοαγώγιμη πάστα απλώθηκε πρόχειρα και επίσης -βάση του manual- προσθέσαμε πάστα και στα heatpipes που θα έρθουν σε επαφή με το εσωτερικό μέρος του σκελετού του κουτιού.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Σφίξαμε τις βίδες -οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ελατήρια- και η εγκατάσταση ήταν πλέον γεγονός. Εδώ, παρόλο που υπάρχουν τα ελατήρια, θέλει προσοχή μην το παρακάνετε στο σφίξιμο. Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί, είναι απλά το σύστημα να μην καταφέρει να εκκινήσει.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Οι δίσκοι πήραν και αυτοί με τη σειρά τους τη θέση τους, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε και κάποιο slim DVD για να σας δείξουμε την εγκατάσταση και το πως λειτουργεί.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Συνδέθηκε και η Jack υποδοχή στο πίσω μέρος και η ροδέλα καλώς υπάρχει, καθώς θα προστατέψει τη βαφή του κουτιού.
 

Όλα στη θέση τους και έτοιμοι να πατήσουμε το power κουμπί, αφού τοποθετήσουμε και το καπάκι του κουτιού.
Βέβαια όπως βλέπουμε τον δίσκο 3,5" μάλλον θα έχει να περάσει δύσκολες στιγμές και συνθήκες καύσωνα.
 

Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

Τρία επεισόδια Homeland FullHD μας περιμένουν στην επόμενη σελίδα, για να δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες.
 

Streacom FC8 EVO review


[BREAK=Μέτρηση θερμοκρασιών]Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του υλικού που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Streacom FC8 EVO.

Εδώ να σημειώσω τα εξής:

Αρχικά προτιμήθηκε ένα real life test και όχι κάποιο benchmark ή κάποιο πρόγραμμα τύπου prime, occt, linx. Ο λόγος είναι ότι όποιος αγοράσει το συγκεκριμένο κουτί δε θα θα αρχίσει ούτε τους υπερχρονισμούς αλλά ούτε θα περνάει την ώρα του σε προγράμματα τέτοιου τύπου. Θα το πάρει να το έχει στο σαλόνι του και να απολαύσει τις ταινίες του αλλά και να σερφάρει στο internet.
Επίσης, όπως είδατε δεν χρησιμοποιήσαμε κάποια κάρτα γραφικών πέραν αυτής του επεξεργαστή, καθώς την θεωρούμε παραπάνω από ικανή, να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα για τα οποία προορίζεται το προϊόν.
Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των δοκιμών ήταν στους 25°C. Είναι θεωρούμε ένας καλός μέσος όρος θερμοκρασίας, ανάλογα την εποχή μέσα σε κάθε σπίτι.

Στις μετρήσεις μπορώ να πω ότι περίμενα πάνω κάτω τα νούμερα που αντίκρισα, μετά την προβολή μιας από τις αγαπημένες μου σειρές αλλά και με λίγο σερφάρισμα στο TheLab.gr. Ο δίσκος πήρε την ανηφόρα, ενώ οι θερμοκρασίες στον επεξεργαστή ήταν αρκετά ικανοποιητικές παρόλο που είχαμε εγκαταστήσει τα τρία από τα τέσσερα heatpipes.
 

Streacom FC8 EVO review

Τέλος και με αυτή τη σελίδα και πριν προχωρήσουμε στον επίλογο της σημερινής παρουσίασης, δεν θα σας παρουσιάσω αυτή τη φορά μετρήσεις ήχου. Το κουτί από μόνο του είναι εντελώς αθόρυβο πραγματικά και το μόνο που άκουγα ήταν ο σκληρός δίσκος.


[BREAK=O Απολογισμός...]

Streacom FC8 EVO review

Ένα ακόμα review έφτασε στο τέλος του και ένας ακόμα επίλογος, είναι έτοιμος να γραφτεί.
Μετά τις μετρήσεις θερμοκρασιών, την εγκατάσταση hardware αλλά και μετά από μία ξενάγηση σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό μέρος, ήρθε η ώρα να αναλύσει η γραφούσα τις σκέψεις της.

Πραγματικά δηλώνω εντυπωσιασμένη από το σημερινό προϊόν και δε το έκρυψα από τον πρόλογο κιόλας. Εξάλλου ένα προϊόν πρώτα δοκιμάζεται και μετά γράφεται το κείμενο της παρουσίασης.
Η ποιότητα πραγματικά είναι κορυφαία. Η εταιρία δεν τσιγκουνεύτηκε σε καμία περίπτωση τα υλικά, αλλά ούτε και τη τεχνογνωσία που έβαλε επάνω στο κουτί.
Το κάθε του μέρος και κομμάτι έδειχνε πολύ καλά μελετημένο και δυσκολεύτηκα να βρω ελαττώματα στο τομέα της κατασκευής, κάτι που είναι σχετικά εύκολο σε άλλα κουτιά. Τα σπειρώματα ήταν καθαρά και με μεγάλα μήκη. Η κοπή του μετάλλου του σκελετού αψεγάδιαστη όπως και η βαφή του. Τα παρελκόμενα άψογα συσκευασμένα και τακτοποιημένα και γενικά μύριζε ποιότητα από την ώρα που έπιασα τη συσκευασία στα χέρια μου.

Τα μόνα ελαττώματα που του βρήκα ήταν ότι πόνεσε στις θερμοκρασίες του 3,5" δίσκου. Ίσως να ήθελα να δω το κάτι σε αυτό το σημείο του κουτιού από τη Streacom για να μην συναντήσω 53°C. Ίσως μια διαφορετική τοποθέτηση του δίσκου, για παράδειγμα στο πάνω μέρος του hdd bracket, ώστε να έρχεται σε επαφή η μεταλλική του επιφάνεια με αυτή του κουτιού. Φυσικά σε αυτή τη περίπτωση θα υπήρχαν και άλλες αλλαγές, απλά το διατυπώνω σαν σκέψη.
Επίσης δε μου άρεσε που η εταιρία δεν εξοπλίζει το κουτί της με ένα εσωτερικό καλώδιο USB 3.0. Νομίζω σε αυτό το εύρος τιμής, θα μπορούσε να το έχει μέσα στα παρελκόμενα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μου άρεσε που δεν έχει να κάνει μόνο με θέμα αισθητικής, αλλά και λειτουργικότητας είναι ότι το κουτί διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές. Σήμερα σας παρουσιάσαμε την ασημί έκδοση, αλλά υπάρχει και η μαύρη ματ. Η δεύτερη εκδοχή του κουτιού -όπως έχουμε δει από τα διάφορα reviews ψυκτρών- λογικά θα έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά σε σχέση με αυτή της σημερινής παρουσίασης. Οπότε, αν το επιλέξετε σαν το επόμενο κουτί σας, σκεφτείτε και αυτή την εκδοχή.

Πριν το κλείσιμο να κάνω ένα σχόλιο για τη τιμή του κουτιού αλλά και για τον τομέα των επιδόσεων όπου δεν έβαλα βαθμολογία.

Κάποιοι θα θεωρήσετε υπερβολική τη τιμή του. Θεωρώ ότι δεν είναι, καθώς το σημερινό κουτί πέρα από τα υλικά έχει και μια ολόκληρη επιστήμη πάνω του στο τομέα της ψύξης. Τίποτα δεν αφέθηκε στη τύχη του απολύτως και αν το συγκρίνεται με αντίστοιχου μεγέθους cases, που δεν είναι από αλουμίνιο αλλά από απλή λαμαρίνα, μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί μου.
Στο τομέα των επιδόσεων δεν έβαλα βαθμολογία για δύο λόγους. Ο ένας είναι το γεγονός ότι δοκίμασα το κουτί με τρία από τα τέσσερα heatpipes και ο άλλος ότι δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου τέτοιου είδους κουτί για να ξέρω με πόσο πρέπει να το βαθμολογήσω. Οπότε συμπαθάτε με.

Κλείνοντας το Streacom FC8 EVO έχει προτεινόμενη τιμή από την εταιρία τα 149.90 ευρώ και σε κάποια ευρωπαϊκά καταστήματα ξεκινάει από τα 135.00 ευρώ. Αξίζει να σημειώσω εδώ ότι τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, το κουτί δεν είναι διαθέσιμο στον ελληνικό χώρο και η ευχή μου είναι σύντομα να δούμε στην αγορά μας αρκετά από τα προϊόντα της εταιρίας.

Παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματά του σημερινού κουτιού:

Πλεονεκτήματα
 

 • Αλουμινένιος σκελετός με πάχος υλικού εντυπωσιακό!
 • Καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
 • Πολύ καλή μελέτη στη διαμόρφωση των heatsinks.
 • Επαρκή παρελκόμενα και επιμελώς τακτοποιημένα.
 • Δόθηκε μεγάλη προσοχή από την εταιρία στα τυχόν θέματα κραδασμών.
 • Αθόρυβη λειτουργία.
 • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο χρωματικές εκδοχές.
 • Δυνατότητα εγκατάστασης remote receiver.

Μειονεκτήματα

 • Αυξημένες θερμοκρασίες στο μηχανικό δίσκο.
 • Απουσία εσωτερικού καλωδίου USB 3.0.
 • Δεν είναι συμβατό με όλες τις mini ITX μητρικές.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία δύο λόγια για το δεύτερο δείγμα που μας έστειλε η εταιρία που δεν είναι άλλο από το NANO150.

Αν και δεν είμαι η ειδικός σε αυτό το τομέα, μετά από συνομιλία που είχα με τον Άρη, μπόρεσα να γράψω δύο λόγια για το συγκεκριμένο προϊόν.
Στα θετικά του το γεγονός ότι σύμφωνα με την εταιρία είναι Haswell ready και ότι είδαμε και εδώ την προσοχή στη λεπτομέρεια. Η passive λειτουργία του, ακολουθεί αυτή του κουτιού. Δε θα θέλαμε για παράδειγμα να αγοράσουμε ένα fanless κουτί και τελικά να ακούμε το τροφοδοτικό.
Κλείνοντας το σημερινό μαραθώνιο να αναφέρουμε ότι η τιμή είναι τσιμπημένη, καθώς έχει προτεινόμενη τιμή από την εταιρία τα 89.90 ευρώ και σε κάποια ευρωπαϊκά καταστήματα ξεκινάει από τα 93.00 ευρώ.

Παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματά του Nano150:

Πλεονεκτήματα
 

 • Haswell ready.
 • Πολυμερικοί πυκνωτές για χαμηλό ripple.
 • Passive λειτουργία.
 • Φερρίτης στο καλώδιο τροφοδοσίας για τη μείωση των παρασίτων.

Μειονεκτήματα

 • Τιμή.
 • Θα προτιμούσαμε πιο χοντρά καλώδια από τα ήδη υπάρχοντα 22AWG.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:
 

karmen1983 20/12/2013

Ευχαριστούμε θερμά τη Streacom, για την παραχώρηση των δειγμάτων της δοκιμής#2 spH3RiCal

spH3RiCal

  Junior Member

 • 1.268 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 04-10-06

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 11:39:46

Υδροψυξη? :p

#3 DJD

DJD

  Rated E for Epic.

 • 22.456 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 18-05-03
 • Περιοχή: Grassland

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 11:49:55

Είναι πολύ όμορφο και έξυπνα στημένο αλλά στα μάτια μου είναι πάρα πολύ ακριβό. Χτυπάς τα 250ευρώ με κουτί και τροφοδοτικό πριν καν ξεκινήσεις να κοιτάς το hardware. Κάνει τις λύσεις της Shuttle να φαίνονται οικονομικές μπροστά του.

#4 Chosen

Chosen

  Ξέρω τον admin

 • 15.423 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 23-09-03
 • Περιοχή: 2560x1600

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 12:15:25

Εγώ είμαι ερωτευμένος με το FC5 EVO WS, το οποίο βγαίνει στις 200 λίρες από μόνο του.

Το συγκεκριμένο κουτί του review, αν και τσιμπημένο, δεν το θεωρώ πανάκριβο γι'αυτά που προσφέρει. Με 150 ευρώ παίρνεις κουτί και ψύξη 0db που μπορεί να σηκώσει άνετα εώς και 4770T ή 4765T.
Αν πάρεις και μητρική που δεν θέλει τροφοδοτικό (π.χ. η Asus Q87T που σκέφτομαι να πάρω, θέλει μόνο το "τούβλο"), τότε το όλο σύστημα σου βγαίνει ελάχιστα πιο ακριβό απ΄ότι θα σου κόστιζε μια πιο θορυβώδης λύση.


Εξαιρετικό review, karmen :D

#5 karmen1983

karmen1983

  Marika Power

 • 13.053 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-07-11
 • Περιοχή: Κάπου γύρω από την Ακρόπολη

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 12:57:32

^^^εσυ δες το θέμα συμβατότητας καλύτερα. Μη σου μείνει η μητρική στο χέρι ε; :p
Αν και έχουν τόσο καλή εξυπηρέτηση που μπορείς να στείλεις ένα μέιλ και να σου πουν τι και πως.

Οσο για τη τιμή περίμενα αντίθετες απόψεις αλλά σαν άτομο που ασχολούμαι με το θέμα κατασκευών δε μπορώ να αφήσω να περάσει απαρατήρητος ένας σκελετός με 4 χιλιοστά αλουμίνιο να μου κουνάνε το δάκτυλο.

επίσης ακόμα και με άλλα αλουμινένια κουτιά Mini itx να το συγκρίνετε τύπου LC12 που είναι κάπου στα 120 ευρά αν θυμάμαι καλά πάλι δεν έχει σχέση η μία ποιότητα κατασκευής με την άλλη. Το μεν φιγουράρει με σκελετό 4mm το δε με 1mm μόλις. Το ένα έχει μελετηθεί και σαν ψύκτρα ταυτόχρονα, το άλλο μόνο σαν κουτί.
ολα πιστεύω είναι θέμα επιλογών και το τι ψάχνει κανείς σε αυτή τη ζωή.

#6 Chosen

Chosen

  Ξέρω τον admin

 • 15.423 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 23-09-03
 • Περιοχή: 2560x1600

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 13:23:08

... και το τι ψάχνει κανείς σε αυτή τη ζωή.


Ώπα, το χόντρυνες τώρα, για κουτιά μιλάμε :hehe:

#7 alldaynews

alldaynews

  Junior Member

 • 434 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 04-08-12

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 13:23:19

Σίγουρα κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα.Ποιότητα υλικών σίγουρα κορυφαία και η τιμή είναι μέσα στα πλαίσια.Θα βρεί σίγουρα θέση σε htpc σαλονάτα συστήματα

#8 karmen1983

karmen1983

  Marika Power

 • 13.053 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-07-11
 • Περιοχή: Κάπου γύρω από την Ακρόπολη

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 13:25:36

Ώπα, το χόντρυνες τώρα, για κουτιά μιλάμε :hehe:


ε δεν είπα δα και ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!! :p

#9 Chosen

Chosen

  Ξέρω τον admin

 • 15.423 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 23-09-03
 • Περιοχή: 2560x1600

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 13:52:05

Άσχετο: Να πω εδώ ότι είχα για κανα χρόνο το Wesena ITX6 το οποίο φιλοξενούσε το κυρίως PC μου, το οποίο Wesena είναι η ΟΕΜ "βάση" του Streacom FC8, όπως και του OrigenAE M10

Αυτό σημαίνει ότι αν ψήνεστε για το κουτάκι και σας φαίνεται ακριβό, μπορείτε να πάρετε το Wesena ITX6 στα μισά λεφτά, ενώ αν σας φαίνεται φτηνό, μπορείτε να πάρετε το OrigenAE M10 με τα τριπλάσια λεφτά :hehe:

Επεξεργάσθηκε από Chosen, 20 Δεκέμβριος 2013 - 13:54:26.


#10 gorg

gorg

  Junior Member

 • 782 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 07-03-08

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 14:29:56

Και εγώ τα κοιτούσα τα Streacom εδώ και καιρό αλλά αποφάσισα να μην πάω σε αυτά για το HTPC που σκοπεύω να φτιάξω όταν κατέβω Ελλάδα για τις γιορτές (έχω παραγγείλει τα πράγματα εδώ και κανά μήνα από 100 μεριές, ελπίζω να έχουν φτάσει και να μην χρειάζεται να ψάχνω για καλώδια χρονιάρες μέρες).

Επεξεργάσθηκε από gorg, 20 Δεκέμβριος 2013 - 14:32:03.


#11 kpetros

kpetros

  Watashi wa kawaii desu ka?

 • 3.321 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 07-12-13
 • Περιοχή: Ιλιον

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 14:32:47

Ομορφο ....αλλα ...
-δεν καταλαβαινω την τιμολογιακη τους πολιτικη
-εγω στο review ειδα ενα ομορφο μικρο κουτι , απο αλουμινιο και πολυ απλη κατασκευη (σε σχεση με τα full tower τερατα που εχουν διαφορα εξτρα)
-δεν μαρεσουν καθολου τα γυμνα κυκλωματακια , ακομα και αν αυτο ειναι το on, reset etc , αμα ηθελε καποιος γυμνα , θα επερνε κολλητιρι και μια πλακετα και θα τα εκανε ....

- τελος θεωρω απαραδεκτο , να δινει καποιος 150ε για το κουτι , καινα πρεπει να δωσει αλλα τοσα για κερατιατικα τροφοδοτικα . Νομιζω πως το κουτακι εχει αρκετο χωρο για να του βαλουν ενα εσωτερικο custom τροφοδοτικο .

- τηλεκοντρολ για τα windows ....αλλο ενα χαρακτηριστηκο που οφειλε να ειναι standar

#12 karmen1983

karmen1983

  Marika Power

 • 13.053 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-07-11
 • Περιοχή: Κάπου γύρω από την Ακρόπολη

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 15:29:42

θα σου απαντήσω :) (εννοείται χωρίς να θέλω να υπερασπίσω την εταιρία απλά σαν τροφή για σκέψη)

-εγω στο review ειδα ενα ομορφο μικρο κουτι , απο αλουμινιο και πολυ απλη κατασκευη (σε σχεση με τα full tower τερατα που εχουν διαφορα εξτρα)


θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο θέμα απλότητας κατασκευής.
Για να καταφέρει ένα τόσο μικρό κουτί να κρατήσει το εσωτερικό σου χωρίς να γίνει καμιά έκρηξη σε καλά επίπεδα απαιτείται μεγάλη μελέτη.
Από το τρόπο σχεδιασμόυ των heatpipes/block μέχρι και τη κατασκευή του heatsink που είναι ουσιαστικά και το κομμάτι που κάνει όλη τη διαφορά.

-δεν μαρεσουν καθολου τα γυμνα κυκλωματακια , ακομα και αν αυτο ειναι το on, reset etc , αμα ηθελε καποιος γυμνα , θα επερνε κολλητιρι και μια πλακετα και θα τα εκανε ....


Αν γυμνά κυκλώματα εννοείς το 24pin τότε google pico psu. Ολα έτσι είναι. Αν σε φοβίζει τότε βάλε και ένα backplate στη κάρτα γραφικών σου αλλά και στη μητρική σου. :)

Αν σου φάνηκαν παράξενες οι πλακέτες στα USB/poweron/power led τότε έχω δει και full tower και mid tower όπως αναφέρεις που η πλακέτα είναι χύμα στο κύμα.

- τηλεκοντρολ για τα windows ....αλλο ενα χαρακτηριστηκο που οφειλε να ειναι standar


Αυτό εδώ είναι ένα εξάρτημα που κάνει γύρω στα 20ευρά και επίσης μπορείς να το αντικαταστήσεις και με κάποιο άλλο. Σε κάποιους θα φανεί χρήσιμο σε άλλους όχι. όπως είχα πει για το 900D, πλέον είμαι σε ένα εύρος τιμής αρκετά υψηλό και κάποιες επιλογές θέλω να τις κάνω εγώ.

Από εκεί και πέρα ζυγίζεις τα πράγματα και αποφασίζεις. Μην αφήνετε έξω όμως από το θέμα τιμής ενός προϊόντος τη μελέτη που έχει πέσει πίσω του. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον τομέα της επιλογής των υλικών.

#13 kpetros

kpetros

  Watashi wa kawaii desu ka?

 • 3.321 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 07-12-13
 • Περιοχή: Ιλιον

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 15:42:31

λεγοντας απλοτητα κατασκευης ,εννοουσα πως το μεταλο δεν εχει υποστει καμοια extreme μορφοποιηση , παντα λαμβανοντας υποπψην , πως πολλα full towers εχουν ομορφα φτιαγμενα hdd cages , και αλλα παρομοια καλουδια , Αλλα θα δεχτω το οτι οντως χρειαζοταν μια καλη μελετη πανω στον τροπο ψυξης .

Γυμνα καλωδιακια .... δεν τα φοβαμε , εφοσον ξερω πως ειναι στα 12v και οχι στα 230 XD , απλα θα ηθελα ενα κομψο καλλυματακι πλαστικου .

Οσο για το τηλεκοντρολ, νομιζω πως δεν υσχιει αυτο που λες "σε καποιους θα φανει καλο , σε καποιους οχι " , ειδικα οταν αυτο το case στο 90% θα μπει κατω απο καμια τηλεορασηΤελος , δεν νομιζεις και εσυ , πως θα ηταν μια "ποιο ολοκληρωμενη" προταση , αν ολα αυτα ερχονταν πακετακι στα 200ε ?

#14 karmen1983

karmen1983

  Marika Power

 • 13.053 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-07-11
 • Περιοχή: Κάπου γύρω από την Ακρόπολη

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 16:00:54

Εγω θα τα ηθελα ολα στα εκατο. Οπως κ το 900d στα εκατοπενηντα.
Για το remote . Επειδη εζω htpc εξοπλισμενο με τηλεκοντρολ μετά απο καιρο χρησης κατεληξα σε ενα μικρο ασυρματο πληκτρολογιο που εχει κ ποντίκι πανω του. Οποτε προσωπικά δε θα το ηθελα μεσα κ να μεινει σε κανα συρταρι :)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

#15 cabdik

cabdik

  Registered User

 • 3.936 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 27-01-06
 • Περιοχή: Αμαλιαδα

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 16:02:26

1 συγχαρητηρια στην Karmen1983, αλλη μια φορα για την παρουσιαση ενος ακομα case...!!

2 θα διαφωνησω με τον kpetros, για την "απλοτητα της κατασκευης". ειναι πολυ πιο δυσκολο να μελετησεις και να κατασκευασεις ενα μικρο κουτι, το οποιο ειναι ταυτοχρονα και η "ψυκτρα" του συστηματος, και ειναι ολο απο αλουμινιο.., απο το να φτιαξεις ενα μεγαλο κουτι που να τα εχει ολα..!!

3 για αυτο το λογο και μονο θα δικαιλογησω και την τιμη του. δεν δικαιολογω την τιμη του τροφοδοτικου, ωστοσο...!!!!
βεβαιως...., θα ηθελα να ειναι πιο φθηνο, ωστε να μπορεσει να πουλησει πιο πολλα κομματια..!! αλλα αρχη ειναι ακομα, αργοτερα μπορει να πεσει και η τιμη του.!

Επεξεργάσθηκε από cabdik, 20 Δεκέμβριος 2013 - 16:05:22.


#16 GeorgeMan

GeorgeMan

  Registered User

 • 590 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 24-10-05
 • Περιοχή: Βριλήσσια, Αττική

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 16:24:39

Αψογο review για μια ακομη φορα και επιτελους κατι ενδιαφερον για τα προσωπικα μου γουστα!

Βεβαια γιατι καποιος να παρει κατι τετοιο και οχι μια thin ITX μητρικη με ενα τετοιο, εναν SSD και ενα τουβλακι τροφοδοτικο και να του ερθουν ολα στη μιση τιμη και βγαλε! Θα εχει και ακομα μικροτερο ογκο κατω απ την τηλεοραση!

(ναι ξερω, υποστηριζει και καλα μεχρι 35W CPUs αλλα σε review δοκιμασαν και 65W και εφτασε εως 75 βαθμους full loaded. αρα αν δεν το εχεις χωμενο ασφυκτικα σε ραφι και δεν κανεις επεξεργασια video 20ωρες δεν νομιζω να εχει καποιο θεμα και με normal CPU...)

Με 150 ευρώ παίρνεις κουτί και ψύξη 0db που μπορεί να σηκώσει άνετα εώς και 4770T ή 4765T.

Αυτο θα με ενδιεφερε!

#17 Chosen

Chosen

  Ξέρω τον admin

 • 15.423 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 23-09-03
 • Περιοχή: 2560x1600

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 17:17:51

δεν δικαιολογω την τιμη του τροφοδοτικου, ωστοσο...!!!!


LinITX.com - 12V 160W picoPSU-160-XT

και τουβλάκι από κανένα παλιό λάπτοπ

#18 ΝTG

ΝTG

  Xρόνιο Member

 • 15.651 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 10-03-04
 • Περιοχή: Room 404

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 17:53:00

Παντως ιδιαιτερα ακριβο δεν ειναι το τροφοδοτικο του.

Σιγουρα εχουμε συνδιασει τιμη και watt..αλλα picoPsu+τουβλακι στα 150watt παιζει οντως κοντα στο 80αρι.(νομιζω με τα ζορια φτανεις στα 70Ε)
Αν ειναι και fsp το τουβλακι για λιγο ποιοτητα παραπανω μαλλον το ξεπερναει και το 80ευρω.

Επεξεργάσθηκε από ΝTG, 20 Δεκέμβριος 2013 - 17:59:47.


#19 Chosen

Chosen

  Ξέρω τον admin

 • 15.423 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 23-09-03
 • Περιοχή: 2560x1600

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 18:07:46

Βεβαια γιατι καποιος να παρει κατι τετοιο και οχι μια thin ITX μητρικη με ενα τετοιο, εναν SSD και ενα τουβλακι τροφοδοτικο και να του ερθουν ολα στη μιση τιμη και βγαλε! Θα εχει και ακομα μικροτερο ογκο κατω απ την τηλεοραση!


Έχε υπόψην ότι το συγκεκριμένο κουτί σηκώνει διπύρηνο μετά βίας, αλλά το μεγαλύτερό του μειονέκτημα είναι η συμβατότητα με μητρικές. Παίρνει μόνο thin mini ITX, και τέτοιες υπάρχουν μόνο 3 (Asus Q87T για Haswell και μια Gigabyte & μια Intel για Ivy Bridge).

Το συγκεκριμένο θέμα το κυνηγάω εδώ και κανένα μήνα, καθώς έχω γλυκαθεί με το Mac Mini που πήρα, το οποίο είναι το απαύγασμα ησυχίας και μικρού μεγέθους. Αλλά έχω γλυκαθεί και με την 4600 των Haswell που είναι 2 φορές καλύτερη από την 4000 των Ivy Bridge.

Το σκεπτικό μου ήταν ένα build με τα παρακάτω:

- CPU: 4770T/4765T
- RAM: 16Gb DDR3 SO-DIMMs
- M/B: Asus Q87T (που παίρνει κατευθείαν τροφοδοσία 5V και θέλει μόνο τούβλο)

Κι έχω σκαλώσει στο κουτί, για το οποίο έχω καταλήξει σε 3 υποψήφιους:

- Impactics C3LI (ακριβούτσικο αν σκεφτείς ότι θέλει ξεχωριστό κιτάκι με heatpipes, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν βγάλει ακόμα για την Asus Q87T)
- Streacom FC8 EVO (το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το ύψος του, συγκρινόμενο με τους άλλους 2 υποψήφιους)
- Streacom FC5 (το τέλειο κουτί, φετούλα, πολύ πιο όμορφο και συμμαζεμένο από το FC8, αλλά κάνει 250 ευρώ)

Και ακόμα το ψάχνω...

#20 GeorgeMan

GeorgeMan

  Registered User

 • 590 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 24-10-05
 • Περιοχή: Βριλήσσια, Αττική

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2013 - 22:28:21

Πιστευω πως με την επομενη γενια Intel CPU θα εχουμε περισσοτερες ITX και thin ITX υλοποιησεις, ειδικα εαν ειναι και BGA εκτος απο περισσοτερο ενεργειακα αποδοτικοι.
Εως τοτε... αναμονη με το τωρινο μεγαλο ITX και τον 2500Κ. :)

- M/B: Asus Q87T (που παίρνει κατευθείαν τροφοδοσία 5V και θέλει μόνο τούβλο)


5 ή 12 παιρνει?

Επεξεργάσθηκε από GeorgeMan, 20 Δεκέμβριος 2013 - 22:35:41.


Επίσης με ετικέτα case review, fanless, fc8 evo, nano 150, streacom