Μετάβαση σε περιεχόμενο

TheLab.gr uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Αγαπητά μέλη, ενδέχεται να παρατηρήσετε καθυστερήσεις ή κολλήματα στις σελίδες μας. Αν ξαφνικά χαθούμε μην ανησυχήσετε, να παρακολουθείτε το Facebook για ενημερώσεις!
Φωτογραφία
- - - - -

Cooler Master Devastator Gaming Combo

cm storm cooler master gaming keyboard mouse

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
5 απαντήσεις στο θέμα

#1 jpavly

jpavly

  Rated A for Awesome

 • 22.177 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 11-08-04
 • Περιοχή: Αθήνα

Δημοσιεύθηκε 08 Απρίλιος 2014 - 15:43:32

<div align="justify"> <img src="http://www.thelab.gr/gallery3/var/resizes/reviews/reviews-icons/icon_coolermaster2.png?m=1276441994"" align="left" hspace="8" vspace="8" alt="Cooler Master Logo"/>Μετά την δοκιμή του CM Storm MS2K ή αλλιώς Devastator mouse, δοκιμάζουμε το πλήρες Devastator Gaming combo, το οποίο είναι ένα entry-level Keyboard+Mouse bundle.

Το Devastator combo αποτελείται από το ποντίκι 5+1 κουμπιών MS2K και το πληκτρολόγιο μεμβράνης MB24. Το Cooler Master Devastator προορίζεται για Gaming και όχι μόνο, εφόσον τόσο η τιμή του, όσο και ο σχεδιασμός του σε συνδυασμό με το φωτισμό θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Το ποντίκι το αναλύσαμε σε προηγούμενο Review ατομικά και ήταν ικανοποιητικό. Ένα set όμως κρίνεται από όλα του τα τμήματα, οπότε το "κοντέρ" μηδενίζεται και προχωράμε στη δοκιμή του CM Storm Devastator Combo.

Δημοσίευση Εικόνας


[BREAK=Συσκευασία και χαρακτηριστικά]

Τα χαρακτηριστικά του set είναι τα εξής:

Δημοσίευση Εικόνας


Το Cooler Master Devastator έρχεται σε μία συσκευασία από χαρτόνι που προσφέρει την απαραίτητη προστασία, ενώ το ποντίκι είναι πιο καλά προστατευμένο μέσα σε σπογγώδες υλικό.

Δημοσίευση Εικόνας


Τα δύο μέρη του set είναι συσκευασμένα και με νάυλον περίβλημα, ενώ το πληκτρολόγιο έχει αυτοκόλλητες μεμβράνες στα γυαλιστερά σημεία του για να μην γρατζουνιστεί στη μεταφορά.

Δημοσίευση Εικόνας


Στο εσωτερικό της συσκευασίας θα βρούμε και 2 εντυπάκια με τις απαραίτητες πληροφορίες για το Devastator Combo.

Δημοσίευση Εικόνας


[BREAK=Φωτογραφίες και εξωτερικό]

Η εμφάνιση είναι το "ατού" του CM Devastator Combo. Ο σχεδιασμός του πληκτρολογίου είναι μοντέρνος και ακολουθεί την gaming λογική της σειράς CM Storm.

Το πληκτρολόγιο έχει έντονες γραμμές και κοψίματα στις γωνίες και έτσι ξεφεύγει από τα κλασικά, τετράγωνα και βαρετά πληκτρολόγια, ενώ το ποντίκι συνοδεύει άριστα την ίδια γραμμή.

Δημοσίευση Εικόνας


Τα πλήκτρα έχουν χαραγμένους διάφανους χαρακτήρες ώστε να περνάει ο φωτισμός από μέσα τους και να φωτίζονται και αυτοί. Αυτό φυσικά σημαίνει και ότι όταν ο φωτισμός είναι σβηστός, οι χαρακτήρες δεν φαίνονται καλά.

Τα πλαστικά του είναι αρκετά καλής ποιότητας, με τα κουμπιά να είναι ανώτερης ποιότητας από το περίβλημα, η αίσθηση των πλήκτρων είναι λεία και ευχάριστη.

Δημοσίευση Εικόνας


Περνώντας στον φωτισμό, αρχικά όταν το σύνδεσα έψαχνα να βρω από που ανοίγει ο φωτισμός, αλλά δεν βρήκα κάποιο σχέτικο κουμπί.

Λύση στην απορία μου έδωσε ένα από τα 2 χαρτάκια που είχε η συσκευασία η οποία ανέφερε ότι ο φωτισμός ανοίγει με το πλήκτρο Scroll Lock.

Ενεργοποιώντας λοιπόν το Scroll lock άνοιξε ο φωτισμός. Όσο σπάνια κι αν πατάω το Scroll lock, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα dedicated κουμπί για αυτή τη δουλειά.

Δημοσίευση Εικόνας

Δημοσίευση Εικόνας


Άλλο ένα όμορφο σημείο, είναι ότι οι χαρακτήρες του πληκτρολογίου δεν έχουν τις κλασικές γραμματοσειρές, αλλά υπάρχει η ίδια γραμματοσειρά που έχουμε δει σε άλλα CM πληκτρολόγια, όπως το Trigger.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν προβλεφθεί και είναι χαραγμένοι και οι αντίστοιχοι Ελληνικοί χαρακτήρες στα αντίστοιχα κουμπιά.

Δημοσίευση Εικόνας


Στο επάνω αριστερό και επάνω δεξιό μέρος υπάρχουν dedicated multimedia κουμπιά. Αριστερά είναι τα Stop, Play/Pause, Back, Forward, ενώ δεξιά τα πλήκτρα Volume Down/Up.

Επίσης στο δεξιό τμήμα βρίσκονται οι τρεις φωτεινές ενδείξεις Num, Caps, και Scroll lock και το διακριτικό CM Storm.

Δημοσίευση Εικόνας


Επίσης να αναφέρω ότι σε κάθε boot θα πρέπει να ενεργοποιείτε ξανά τον φωτισμό, καθώς αυτός -τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση- παραμένει ανενεργός μέχρι να πατηθεί το Scroll Lock, ενώ το ποντίκι παραμένει φωτισμένο συνεχώς.

Κλείνοντας και με το οπτικό κομμάτι, πάμε να δούμε τις επιδόσεις του set.

Δημοσίευση Εικόνας


[BREAK=Στην πράξη]
Περνάμε τώρα στο επόμενο σημαντικό κομμάτι για τον Gamer, αυτό των επιδόσεων, άνεσης και της συμπεριφοράς.

Όπως ανάφερα και νωρίτερα, το ποντίκι το έχουμε αναλύσει εκτενώς σε προηγούμενο Review, οπότε θα ασχοληθούμε με το πληκτρολόγιο αυτή τη φορά.

Αρχικά ξεκινάμε από τον τομέα της άνεσης στην πληκτρολόγηση. Το πληκτρολόγιο διαφημίζεται ως low profile και συγκεκριμένα τα πρώτα πλήκτρα έχουν ύψος επαφής τα 2.9cm, ενώ τα πίσω πλήκτρα είναι στα 3.9cm με τα ποδαράκια σηκωμένα.

Αυτό θα ήταν αποδεκτό αν υπήρχε wrist rest, αλλά στην περίπτωση του Devastator δεν διατίθεται, οπότε αυτόματα αναγκαζόμαστε να κρατήσουμε τους καρπούς μας ψηλά για να πληκτρολογούμε άνετα.

Δημοσίευση Εικόνας


Φυσικά η έλειψη του wrist rest θα κουράσει αρκετούς χρήστες μετά από μερικές ώρες παιχνιδιού, πράγμα κακό για όσους Gamers θέλουν να παίζουν για ώρες.

Δημοσίευση Εικόνας


Στον τομέα του feedback, θα πρέπει να πω ότι τα κουμπιά είναι αρκετά σκληρά, με ακόμα πιο σκληρό το πλήκτρο Space, το οποίο είναι αρνητικό καθώς το Space είναι ένα κουμπί που χρησιμοποιούν τακτικότατα οι Gamers.

Όσον αφορά τον θόρυβο, το πληκτρολόγιο είναι κάθε άλλο παρά ήσυχο, με πρωταθλητή για ακόμη μία φορά το Space το οποίο εκτός από το πιο σκληρό κουμπί, είναι και το πιο θορυβώδες.

Οι ίδιες επιδόσεις θορύβου και σκληρότητας ισχύουν και για τα multimedia keys.

Επίσης σημαντικός τομέας για τον Gamer, το NKRO όπου τα πράγματα επίσης δεν είναι καλά.

Η δοκιμή έγινε με το Aqua KeyTest και με την παρακάτω εφαρμογή:

<iframe width='510' height='155' frameborder='0' scrolling='no' marginheight='0' marginwidth='0' src='http://www.microsoft.com/appliedsciences/content/projects/MultiKeyDisplay.aspx'></iframe>

Οι δοκιμές δείχνουν ότι έχουμε ghosting από τα 2 μόλις πλήκτρα, αν κρατήσουμε σταθερά τα AS, δεν μπορούμε να πατήσουμε κάποιο από τα παρακάτω:

Δημοσίευση ΕικόναςΟμοίως, αν κρατήσουμε τα ASD δεν μπορούμε να έχουμε ως 4ο key κάποιο από τα παρακάτω:

Δημοσίευση Εικόνας


Ακόμα μερικές δοκιμές διαπίστωσα ότι κρατώντας τα πλήκτρα RT απενεργοποιείται ολόκληρη η σειρά των πλήκτρων από το Tab μέχρι το Num9!

Το βασικό ωστόσο είναι ότι σε δοκιμές με 3 πλήκτρα από τα WASD μπορούμε να πατήσουμε άνετα τα Shift, Alt, Control, Space, οπότε στα περισσότερα παιχνίδια δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά τα παραπάνω δεν ενδιαφέρουν καν κάποιον που δεν θέλει να παίξει παιχνίδια.

Δοκιμάζοντας το σε παιχνίδια FPS η φασαρία και τα σκληρά κουμπιά δεν με ενόχλησαν, αλλά όταν άλλαξα σε Action games, όπως π.χ. της σειράς Batman Arkham δυσκολεύτηκα σε αρκετές "μάχες".

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όσο έπεφτε η νύχτα, καθώς όσο ησύχαζε το περιβάλλον τόσο περισσότερο ενοχλούσε το πληκτρολόγιο.

[BREAK=Επίλογος]

Δημοσίευση Εικόνας


Το Cooler Master Devastator Combo είναι ένα σίγουρα όμορφο σετ για το γραφείο. Το πληκτρολόγιο ωστόσο, είναι ναι μεν πολύ όμορφο, φωτιζόμενο και αρκετά ποιοτικό, στον τομέα των επιδόσεων όμως μας τα χάλασε. Βέβαια, το set περιλαμβάνει και το Devastator MS2K mouse, οπότε θα έλεγα ότι "σώνει" την κατάσταση αρκετά.

Σαφώς θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι πρόκειται για ένα set το οποίο πωλείται κάτω από 30€ και σίγουρα έστω για την ομορφιά, το φινίρισμα και το φωτισμό αξίζει τα λεφτά του. Αν είστε δε χρήστης που δεν ενδιαφέρεται για την ησυχία στα πλήκτρα ή καλό NKRO και θέλετε ένα budget keyboard-mouse set, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Σε σύνοψη:
Πλεονεκτήματα
 • Πολύ καλή εμφάνιση
 • Καλά υλικά κατασκευής
 • Φωτισμός
 • Top value for money

Μειονεκτήματα
 • Σκληρά κουμπιά πληκτρολογίου
 • Θορυβώδη κουμπιά πληκτρολογίου
 • Αρκετά Ghost κουμπιά
 • Σκληρά πλαϊνα κουμπιά ποντικιού
 • Polling rate ποντικιού στα 125hz

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία του Cooler Master Devastator Combo είναι:

Δημοσίευση Εικόνας

Ευχαριστούμε θερμά την Cooler Master Hellas για την διάθεση του δείγματος για τη δοκιμή.

</div>

Επεξεργάσθηκε από jpavly, 08 Απρίλιος 2014 - 15:45:38.


#2 akis_s

akis_s

  Registered User

 • 13 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 15-01-09

Δημοσιεύθηκε 08 Απρίλιος 2014 - 18:02:40

Το αγόρασα πρόσφατα σε προσφορά (25€) και μπορώ να πω για τα λεφτά του είναι μια χαρά.

#3 sakinor

sakinor

  Spectre

 • 1.837 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 16-11-12
 • Περιοχή: Beneath the Shadows

Δημοσιεύθηκε 09 Απρίλιος 2014 - 16:14:56

επειδη εχω το ποντικι και θελω να παρω και το πληκτρολογιο,υπαρχει περιπτωση να το βρω σκετο?

#4 jpavly

jpavly

  Rated A for Awesome

 • 22.177 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 11-08-04
 • Περιοχή: Αθήνα

Δημοσιεύθηκε 09 Απρίλιος 2014 - 16:51:04

Το αγόρασα πρόσφατα σε προσφορά (25€) και μπορώ να πω για τα λεφτά του είναι μια χαρά.

Όντως είναι, το ποσό των 25€ είναι πέρα για πέρα άξιο για το σετ. Με γειά σου και να το χαρείς :)

επειδη εχω το ποντικι και θελω να παρω και το πληκτρολογιο,υπαρχει περιπτωση να το βρω σκετο?

Δεν έχω δει τέτοια ενημέρωση από CM, αλλά θα ρωτήσω. Ίσως αν κοίταζες σε αγγελίες ή έβαζες μία αγγελία ζήτησης;

Εναλλακτικά, δώσε το ποντίκι σου και πάρε ένα νέο σετ :D

#5 GoriLLakoS

GoriLLakoS

  Self Control

 • 8.599 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 21-02-04
 • Περιοχή: Inside a Box

Δημοσιεύθηκε 10 Απρίλιος 2014 - 11:01:22

επειδη εχω το ποντικι και θελω να παρω και το πληκτρολογιο,υπαρχει περιπτωση να το βρω σκετο?


Δεν κυκλοφορεί σκέτο :)

#6 Sektor

Sektor

  Registered User

 • 407 Δημοσιεύσεις
 • Εγγραφή: 31-12-07
 • Περιοχή: Αθήνα

Δημοσιεύθηκε 27 Απρίλιος 2014 - 22:42:17

Το αγόρασα στα 30€ αν θυμάμαι καλά, πούλησα το ποντίκι 17€. Έχω μία χαρά φωτιζόμενο πληκτρολόγιο με 13€ και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές.

Το ποντίκι δυστυχώς ούτε καν το δοκίμασα. Έξω από το μαγαζί το έδωσα.

Επίσης με ετικέτα cm storm, cooler master, gaming, keyboard, mouse