Jump to content


850 Pro, Samsung Magician, Rapid Mode & Intel RST


Recommended Posts

Ο τίτλος τα λέει λίγο μπερδεμένα, αλλά όλα όσα αναφέρει εμπλέκονται στο πρόβλημά μου :)

 

Πρόσφατα απέκτησα έναν 850 Pro 256 gb, στον οποίο εγκατέστησα το λειτουργικό μου. Ο sata controller του Ζ97 δουλεύει σε RAID mode, καθώς για αποθηκευτικό χώρο έχω δύο raid 1 arrays (2 x WD Black 500 gb & 2 x Samsung Spinpoint 1 Tb). Σημειωτέον, ο 850 δουλεύει standalone πάνω στον SATA controller. Εχω επίσης εγκατεστημένο το Intel RST 13.2.4.1000 για την διαχείριση των Raid arrays.

 

Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν εγκαθιστώ το Samsung Magician (version 4.4), δεν μου επιτρέπει να κάνω Performance optimisation στον SSD (ok, μικρό το κακό, το trim δουλεύει έτσι κι αλλιώς), αλλά το κυριότερο δεν μου επιτρέπει να ενεργοποιήσω το Rapid Mode. Το μόνο που κατάφερα ήταν να ρυθμίσω το over provisioning. Στην αρχική οθόνη του Magician λέει κάτι σαν "sata drivers not supported, try a different driver".

 

Πριν τον 850 Pro στο ίδιο μηχάνημα είχα έναν 840 EVO 256 gb, ο οποίος αναγνωριζόταν από προηγούμενη έκδοση του Magician (4.2.1 αν θυμάμαι καλά), το οποίο ναι μεν έλεγε τα ίδια για τους sata drivers, αλλά τουλάχιστον μου επέτρεπε να ενεργοποιήσω το Rapid mode.

 

Εχει βρει κανείς κάποια λύση στο παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται ο ssd να μπει σε non raid port; Εγώ που τον έχω μοναχουλη παίζει μια χαρά, βέβαια το απενεργοποίησα γιατί δεν είδα καμμιά διαφορα παρα μόνο ότι μου έτρωγε μνήμη:)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν non raid ports στην mb, 6 sata έχει, όλες από το Ζ97 και είτε τις ρυθμίζεις ως Raid, είτε ως AHCI όλες μαζί.

 

Μνήμη περισσευάμενη έχω (16 gb), και απλά ήθελα να δοκιμάσω το Rapid mode. Ξέρω ότι δεν βοηθάει στις επιδόσεις σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε κάποιες,και αν μπορώ να το έχω γιατί όχι; (προφανώς δεν μπορώ λόγω Magician, αλλά λέμε τώρα)

 

Αν κάτι μου λείπει απότους Intel SSD (πρόσφατα είχα 320,330,520,530) είναι το SSD Toolbox, το οποίο δεν παρουσίαζε τέτοιους ... λόξυγγες  :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.