Jump to content



προβλημα με τη καρτα γραφικων


Recommended Posts

καλησπερα , εχω το εξης προβλημα και πιστευω πως ωφειλεται η καρτα γραφικων ... οταν κανω οποιαδηποτε δουλεια στον υπολογιστη , ολα λειτουργουν αψογα , οταν μπαινω να παιξω καποιο Game πχ dota 2 , lol , call of duty etc ... μετα απο καποια στιγμη ενω εχω τσεκαρει πως η θερμοκρασια της καρτας ειναι στους 60 βαθμους μαυριζει η οθονη χωρις να κλεινει το pc αλλα μη δεχομενο καμια εντολη οπως πχ ctrl alt del κτλπ και ενα περιεργος αθορυβος ακουγεται σα να τρελενεται το ανεμηστιρακι .... ξερει κανεις ποιο μπορει να ειναι το προβλημα .. τονιζω η θερμοκρασια ειναι αρκετα χαμηλη σχετικα .... ευχαριστω εκ των προτερων

post-64492-0-69134500-1417219011_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

ναι ολα κακονικα απλα κλεινει η οθονη και τρελενεται το ανεμιστηρακι και δεν κλεινει βασικα ... για αν το θεσω σωστα κλεινει η εικονα η οθονη ανοιχτη ειναι και αναβοσβηνει το λαμπακι

Link to comment
Share on other sites

Την θερμοκρασία την τσεκάρεις την ώρα που παίζεις;

Γιατί στο sceenshot που δίνεις φαίνεται οτι το σύστημα είναι χωρίς φορτίο (CPU 36 βαθμούς, μητρική 30) ενώ η κάρτα σου έχει ήδη 59 βαθμούς θερμοκρασία!

Link to comment
Share on other sites

Κάνει επανεκκίνηση μόνο του μετά από λίγο ή μένει έτσι?Παγώνει και ο ήχος?

Άν κάνει επανεκκίνηση μόνο του μάλλον κάποιο bsod κάνει πιθανότατα 0x000000116, βάλε κάποιο πρόγραμμα σαν το bluescreenview για να το τσεκάρεις.

Άν δεν κάνει ίσως απλά να σταματάει να ανταποκρίνεται το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών.

Έχεις κλοκάρει την κάρτα, ή την cpu ή τις μνήμες?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει θέμα με την τροφοδοσία (πολύ παλιό τροφοδοτικό, noname κτλ) πρέπει να είναι θέμα της κάρτας γραφικών. Το ανεμιστηράκι που "γκαζώνει" είναι σίγουρα της κάρτας (μήπως του επεξεργαστή);

Σε παλιότερή μου κάρτα γραφικών, μόλις έπαιζα λίγο κάποιο παιχνίδι, μαύρη οθόνη χωρίς να κλείνει ο υπολογιστής (και χωρίς να αντιδρά σε τίποτα) και μόνο με hard reset επανέρχονταν. Σάν την δική σου περίπτωση χωρίς τον γκαζιάρη ανεμιστήρα.

Την δοκίμασα με furmark και μόλις έπιανε περίπου 70 βαθμούς (ένδειξη μέσα στο furmark), μαύρη οθόνη. Όταν κρατούσα ανεμιστηράκι να φυσά κατευθείαν πάνω στην κάρτα (η ψύκτρα της κάλυπτε μόνο τον πυρήνα) συνέχιζε μέχρι και τους 76 όπου σταθεροποιούνταν η θερμοκρασία της. Πιθανόν κάποιο εξάρτημά της (VRM, μνήμη) υπερθερμαίνονταν. Την αντικατέστησα, εντός εγγύησης.

Δοκίμασε με αλλαγή drivers που σου είπαν πιο πάνω και αν η κάρτα σου έχει ψύκτρα μόνο στον πυρήνα, δοκίμασε και με ανεμηστιράκι να φυσά πάνω της.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.