Jump to content



Δίλημμα ....


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Το παρόν μου σύστημα, είναι αυτό στην υπογραφή μου, συγκεκριμένα :

 

  • Q8300@3,00GHz
  • 2x2gb corsair dominator
  • DFI P45t2rs (yea I know :p {FF})
  • WD caviar black 640
  • 2 WD ,1x160 & 1x250
  • GT240
  • Corsair TX650

 

Δουλεύω αρκετά photoshop λιγότερο corel, xampp και vm(κυρίως δοκιμάζω), Από παιχνίδια, λίγο skyrim, γενικά ελαφρύ gaming. Επειδή τα αρχεία στο photoshop μερικές φορές είναι αρκετά μεγάλα, υπάρχει μια καθυστέρηση.... Τώρα, κοιτώντας για νέο σύστημα, μου βγαίνει γύρω στα 650-700 ο πύργος μόνο.. και επειδή οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι,

 

αξίζει να πάω σε νέο, η να βάλω έναν ssd (πχ ssd) και άν μπορέσω να βρω άλλα 4 GB μνήμης,(+ ένα κουτάκι που μου άρεσε) ή να περιμένω λίγο ακόμα για ολική αναβάθμιση;

 

Για νέο σύστημα, αυτό που έχω στο μυαλό μου αυτή την στιγμή είναι κάτι σε ι5, Η97, 8gb Ram, 1tb Caviar black, τον ssd που έχω από πάνω, το κουτί που έχω πάνω, και μια GTX750. Πιστεύω το τροφοδοτικό θα με καλύψει, καθώς και το κουτί που επέλεξα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το αν αξιζει να πας σε νεο συστημα εξαρταται απο το ποσο που εισαι διατεθιμενος να δαπανησεις.. Και οι επεμβασεις που σκεφτεσαι για το τωρινο σου συστημα θα το κανουν να αναπνευσει και θα του δωσουν εναν αερα και η κατασκευη ενος ολοκαινουριου συστηματος θα σε κανει να δουλευεις πολυ πολυ καλυτερα.. Αν μπορεις να δωσεις το μπατζετ για καινουριο μηχανημα τοτε αξιζει.

Υ.Γ. επειδη μπαινω απο κινητο δεν ανοιξα τα λινκ για να δω τι εξαρτηματα κοιτας. Θα τα δω αυριο και θα σου πω αν αξιζουν η οχι αν ξερω.

Link to comment
Share on other sites

«αξίζει να πάω σε νέο, η να βάλω έναν ssd (πχ ssd) και άν μπορέσω να βρω άλλα 4 GB μνήμης,(+ ένα κουτάκι που μου άρεσε) ή να περιμένω λίγο ακόμα για ολική αναβάθμιση;»

 

Το πρώτο κλειδί της απόφασης: πόσος καιρός είναι το λίγο ακόμα; Αυτό θα καθορίσει αν έχει νόημα να βάλεις μνήμη, όσο περισσότερος είναι ο καιρός που μένεις με το υπάρχον σε συνδυασμό με το χρόνο που κερδίζεις από την περισσότερη μνήμη τόσο καλύτερα εξηγείται να βάλεις μνήμη.

 

SSD όπως σου είπαν, μπορείς να βάλεις ανά πάσα στιγμή. Απλώς αν καταλήξεις σε αγορά καινούριου σύντομα, φρόντισε το όποιο drive μπει προκαταβολικά να είναι αυτό που τελικά επιθυμείς για το νέο σύστημα. Αν η αγορά καινούριου μετατεθεί στο απώτερο μέλλον τότε βάλε όποιον να 'ναι, αυτός που δείχνεις καλός είναι.

 

Αλλαγή κουτιού ενώ υπάρχει οικονομική πίεση και δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή δεν έχει νόημα. Ιδιαιτέρως αν δεν συνδυάζεται με καινούριο hardware.

 

Το χρήμα και το πόσο πιεστικό είναι για σένα να δώσεις τα 700€+ είναι το δεύτερο κλειδί της απόφασής σου. Αν δεν σου είναι ασφυκτικό τότε είναι καλύτερο να προχωρήσεις στην ολική αλλαγή. Με άλλα λόγια:

 

α) μπορείς έστω και δύσκολα αλλά χωρίς να πνίγεσαι να πληρώσεις ολική αλλαγή σε κοντινό χρονικό σημείο; Προτίμησέ το.

 

β) δεν μπορείς να τα μαζέψεις τόσο γρήγορα (ας πούμε σε λιγότερο από τρίμηνο); Βάλε το SSD κι ίσως τη μνήμη αν το τρίμηνο+ τείνει προς το εξάμηνο+

 

γ) ο,τιδήποτε από τα παραπάνω εσύ το αποφασίζεις. Το μόνο λάθος θα ήταν να πληρώσεις τώρα τις τρεις αλλαγές που λες και σε σύντομο χρόνο να κάνεις και ολική αλλαγή. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

 

Το να δώσω αυτή την στιγμή το budget που έχω στο μυαλό μου είναι εφικτό, αλλά όπως είπε salde από πάνω, ναι, θα δυσκολευτώ αρκετά (ως πολυυυ), γι' αυτό βασικά έθεσα το ερώτημα του αν αξίζει να μείνω στο παρόν σύστημα που έχω, δίνοντας του μια ανάσα με ssd και μνήμη.

 

Προσωπικά, πιστεύω ότι θα με πάει μέχρι τέλους του έτους, για να καθορίσω το "ακόμα λίγο". Το να πάρω ένα κουτί, (@salde αν δεις το τωρινό θα σε πιάσουν τα γέλια) και έναν ssd, είναι πράγματα που θα μου μείνουν, και στο επόμενο σύστημα που θα κάνω, γι αυτό δεν το σκέφτομαι τόσο, 150€ μπορώ να δώσω για αυτά τα 2.

 

Η μνήμη είναι κάτι που με προβληματίζει, καθώς δεν πρόκειται να την πουλήσω ούτε να την χρησιμοποιήσω σε μελλοντική αλλαγή πλατφόρμας.

Link to comment
Share on other sites

@Constandinos, Το κουτί αφού θα το χρησιμοποιήσεις και στο επόμενο σύστημα να μην το βιαστείς. Να το επιλέξεις με βάση αυτό που σκέφτεσαι να πάρεις και να παρακολουθείς αν υπάρξει καμμιά προσφορά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με άλλα κομμάτια του υπολογιστή π.χ. τροφοδοτικό αν είναι να πάρεις καινούριο στο επόμενο σύστημα.

Όπως σου είπαν και οι παραπάνω ένας ssd αρκεί για το τωρινό σου σύστημα. Ότι αγορές κάνεις απο εκεί και πέρα να είναι για το καινούριο. Επειδή δεν επείγεσαι μπορείς να "απλώσεις" τον προυπολόγισμο σου χρονικά και να εκμεταλευτείς τυχόν ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

καλές αγορές, προτιμότερο να βάλεις μνήμη εκτός αν το υπάρχον κουτί είναι πραγματικά ανυπόφορο και δημιουργεί λειτουργικό πρόβλημα.

DDR2 ???? Καλυτερα κουτι :p 

Link to comment
Share on other sites

όχι, καλύτερα μνήμη: το θέμα είναι τι χρησιμοποιείς καθημερινά, δεν αγοράζουμε μνήμες με σκοπό τη μεταπώληση ούτε για επένδυση. Αν ο άνθρωπος με 40€ ανακουφιστεί Χ χρόνο στην καθημερινή δουλειά του τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι η μνήμη. Εφόσον γράφει πως μάλλον μένει με το υπάρχον μέχρι το τέλος του 2015, ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος για να δικαιολογεί αγορές που μειώνουν την ταλαιπωρία και διευκολύνουν την καθημερινότητα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εχεις ενα point. Απλως το λεω απο το θεμα παλαιοτητας. Αξιζει να δωσεις σημερα λεφτα για ddr2 μνημες; Το οτι θα τονωσουν παραπανω το συστημα ειναι σιγουρο , αλλα αυτες δε θα τις χρησιμοποιησει μετα,το κουτι πιθανον,ναι

Link to comment
Share on other sites

είναι καθαρά σχέση χρήματος/οφέλους. Αν πρόκειται να χρησιμοποιείς σύστημα με DDR2 μνήμες επί δωδεκάμηνο χωρίς δυνατότητα σύντομης αλλαγής και οφελείσαι με τρόπο αντιληπτό στην χρήση που κάνεις από την πρόσθεση μνήμης, κοιτάς πώς θα το βελτιώσεις όσο γίνεται. Το αν κάτι μπορεί ή όχι να χρησιμοποιηθεί αργότερα είναι δευτερεύων σκοπός. Μάλιστα γενικώς μιλώντας, αγορές hardware που γίνονται με το βλέμμα στο απώτερο μέλλον συνήθως δεν είναι ό,τι σοφότερο. Δέκα λεπτά λιγότερου σιχτιρίσματος τη βδομάδα να κερδίσει ο φίλος με την παραπάνω RAM, επί 52 βδομάδες, νομίζω το βγάζουν με το παραπάνω το 40άρι τους (αν κοστίζουν τόσο, δεν έχω ψάξει εσχάτως για DDR2) 

 

Στο παρελθόν είχα αγοράσει μνήμη για ένα δίμηνο, γνωρίζοντας εξ' αρχής ότι σύντομα πάω για νέο σύστημα. Το δίμηνο έγινε τετράμηνο, δεν μετάνοιωσα την προσωρινή αγορά ούτε δευτερόλεπτο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 με 8 σύνολο, θα δώ μεγάλη διαφορά; καθαρά σε photoshop, με αρχεία της τάξεως των 600mb

 

δεν ξέρω να στο απαντήσω, ρώτησε κάποιο από τα παιδιά που δουλεύουν σε photoshop. Νομίζω ο NTG το χρησιμοποιούσε, παίζει ρόλο και το τι κάνεις εντός photoshop. Σε λειτουργικό υποθέτω είσαι ήδη σε 64bit αλλιώς δεν έχει νόημα η όλη συζήτηση. Μην αγοράσεις μέχρι να ξέρεις κατά πόσον θα ωφεληθείς. Αν ξέρεις ότι θα υπάρξει όφελος έστω και μικρό, τότε ανεπιφύλακτα αγόρασε για ένα χρόνο χρήση. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα σε βοηθήσει η παραπάνω μνήμη εάν δουλεύεις με πολλά αρχεία ανοιχτά και πολλά layers. Αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα πεις wow ο επεξεργαστής είναι πια πολύ αργός.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θα προτεινα να μη ξεκινησεις "μαζικα" τις αγορες.

 

Ξεκινα με ssd μονο και μετα απο μια εβδομαδα κοιτας αν θα χρειαστεις κατι αλλο.

 

Σε αντιθεση με τους προηγουμενους ..ουτε καν κουτι δεν θα προτεινα.Αστο για την "ολικη" αναβαθμιση.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ,

 

Ξεκινάω με τον ssd, και επειδή ξέρω ότι το κουτί που θα πάρω θα το κρατήσω, το παίρνω και αυτό. Να δούμε πώς θα πάω με τον δίσκο, και μετά αποφασίζω αν θα πάρω και μνήμη.  Προφανώς, θα κοιτάξω κάτι μεταχειρισμένο σε μνήμη...  

 

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.