Jump to content


Προβλημα με HP Probook 6460b και Caddy για 2ο σκληρο.


Recommended Posts

Καλησπερα,

εχω το HP Probook 6460b. Γενικα το μηχανημα δουλευα παντα καλα και δεν ειχε προβληματα...

Ειπα να το αναβαθμισω με εναν σκληρο SSD και εναν 2ο 1TB.

Αγορασα απο το πλαισιο ενα Caddy που αντικαθιστα το DVD και μπαινει σκληρος. 
Αρχικα εβαλα τον SSD μεσα μεχρι να κανω εγκατασταση τα Windows και τα απαρετητα προγραμματα που χρειαζομαι για την δουλεια.

Εκανα κανονικα την εγκατασταση αλλα δεν ειχα προλαβει να περασω τα προγραμματα και ετσι το ειχα αφησει. Εκανα Boot απο τον "παλιο" μου δισκο και ξαφνικα απο κανενα μισαωρο πεταξε μια μπλε οθονη. Εκανα επανεκιννηση και ειδα οτι ο SSD δεν φαινοταν πουθενα. Εβγαλα ολο το Caddy για σιγουρια μην μου ξανατυχει αυτο. Με το που σχολασα πηγα σπιτι το ξανα εβαλα πανω και δουλευε μια χαρα. Εκανα εγκατασταση τα υπολοιπα προγραμματα χωρις κανενα προβλημα. Ξαφνικα την επομενη μερα δεν αναγνωριζε παλι τον SSD. Εβαλα στην θεση του SSD τον HDD μηπως ειχε τιποτα θεμα ο SSD αλλα τιποτα. Δεν φαινοταν πουθενα, ουτε στα BIOS. Εβαλα το DVD αλλα ουτε αυτο δεν το αναγνωριζει πλεον. 

 

Εκανα ενα BIOS Update αλλα και παλι τιποτα, δεν το βλεπει.

 

Τι να φταιει; Το να χαλασα την θυρα δεν νομιζω, γιατι το εβαλα με προσοχη και το αναγνωρισε κανονικα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον ειχα αλλαξει θεση! Τον ειχα στην κανονικη του θεση και ειχα βαλει τον SSD στο τραυ. 

Λες αμα βγαλω τα Ahci drivers μετα να το δειχνει κανονικα; Γιατι οπως ειπα και στα προηγουμενο ποστ, δεν αναγνωριζει ουτε το Caddy με τον SSD αλλα ουτε το κανονικο CD Drive που ειχε... Ουτε στα Windows αλλα ουτε και στα BIOS.

Καμια φορα ανοιγει κανονικα το laptop, δηλαδη αναγνωριζει και παιζει κανονικα το τραυ με τον SSD.

Μπορεις μηπως να μου πεις ακριβως πως να κανω απεγκατασταση τους Ahci driver; 

 

Να σημειωσω οτι μετα τα BIOS Update που εχω ενα και θεμα γενικα με την εκκινηση του Λαπτοπ. Δηλαδη παταω το κουμπι να ξεκινησω, αναβουν τα λαμπακια που εχει, ξεκιναει ο ανεμηστηρας, αναβοσβηνουν το Cps Lock και το Num Lock και μενει ετσι...

Έγινε επεξεργασία από skey
Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω στο youtube, αυτό το laptop έχει μόνο ένα καπάκι.

 

Που σημαίνει πως προκειμένου να βγάλεις το DVD, άνοιξες το καπάκι, για ξεβιδώσεις το "κ_λαράκι" του. Μήπως κατά λάθος κούνησες τις μνήμες; Θα έλεγα να τις κάνεις re-seat (βγάζεις-βάζεις), και όχι απλώς "σπρωξιματάκια". Ίσως σε αυτό οφείλεται πως κάποτε παίζει - κάποτε δεν παίζει: ανάλογα πως "τραντάχτηκαν" οι μνήμες όταν το ακούμπησες στο γραφείο.

 

Και κάτι λιγότερο πιθανό, αλλά το αναφέρω, καλού-κακού, αν δεν το άνοιξες για να βγάλεις το DVD, τότε μάθε πως στα περισσότερα laptop, το DVD είναι αρχικά (από τον κατασκευαστή) βιδωμένο στο πίσω μέρος του. Αν χρειάστηκε να ασκήσεις εκτεταμένη δύναμη για να το "αφαιρέσεις", έλκοντας από το εξωτερικό φατνίο, ίσως έσπασες κάτι εντός του laptop, και τώρα μία μεταλλική βιδούλα τριγυρνάει εκεί μέσα, βραχυκυκλώνοντας ότι μπορεί.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι το λαπτοπ αυτο εχει καπακι, που βγαινει βγαινει ανοιγοντας ενα διακοπτακι που εχει (χωρις να χρειαζεται καμια βιδα ξεβιδωμα) και για το DVD χρειαζεται μια βιδουλα μονο. Η βιδα δεν ηθελε και πολυ δυναμη να πω την αληθεια για να ανοιξει. Και το συγκεκριμενο λαπτοπ εχει ενα συστηματακι στις βιδες του σκληρου και του DVD που ξεβιδωνεις, αλλα οι βιδες μενουν απανω λογο οτι ειναι καπως κρατημενες με κατι ελατηρια. 

 

Παντως αυτο που ειπες με τις μνημες ειναι πολυ πιθανον, γιατι την μερα που εκανα το BIOS Update μετα εβαλα και μια δευτερη μνημη. 

Την μνημη αυτη την εβγαλα ομως οταν αρχησε τα νουμερα... Τωρα, πριν ανοιξω το λαπτοπ, μου περασε κ εμενα αυτο απο το μυαλο μηπως ειχε κουνηθει η μνημη. Την εβγαλα και την ξαναεβαλα και το λαπτοπ ανοιξε με την μια! Το Caddy εχει τωρα απο χθες που το αναγνωριζει χωρις προβλημα. Τωρα ομως ειμαι σε δυλιμα να βγαλω το caddy να του βαλω το HDD η να του αφησω οπως ειναι τον SSD μιας και δουλευει;

Σε ευχαριστω φιλε για την πληροφορια και γενικα για τον κοπο σου!!! Μακαρι να ηταν αυτο το προβλημα μου και τωρα να ειναι κομπλε!!!

Έγινε επεξεργασία από skey
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.