Jump to content



Πως να κάνω Format ενα SSD (Samsung EVO 120Gb)?


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. πως κάτω format τον αναγραφόμενο ssd αν δεν έχω την δυνατότητα να το κάνω μέσω του προγράμματος της Samsung?

 

Την τελευταία φορά είχα πάει σε φίλο μου και απλά το σύνδεσα στον υπολογιστή του και το έκανα μέσω magician. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?

Είναι ίδιο με το quick format κατα την διάρκεια εγκατάστασης των windows?

Έγινε επεξεργασία από BasiliCeLew
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως έτσι έκανα τους Crucial Μ4 που είχα, είναι ασφαλής τρόπος, σου γράφει όμως ένα P/E cycle, δηλαδή σβήνει όλα τα cells και μετρά ένας κύκλος για όλα.

 

Ενδέχεται με την πρώτη προσπάθεια να μην μπορέσεις να το τρέξεις στον SSD, καθώς υπάρχει περίπτωση να είναι σε "locked" mode από τη μητρική σου.

 

Η λύση σε αυτό είναι να κάνεις ένα power-cycle, δηλαδή ενώ τρέχει το Parted Magic να αφαιρέσεις καλώδια ρεύματος και δεδομένων από το δίσκο για να κάνει "restart" και να ξανασυνδέσεις και να τρέξεις το Secure Erase.

 

Έχω μία υποψία ότι μπορείς να φτιάξεις και bootable στικάκι USB από το Magian όμως με το οποίο μπορείς να κάνεις Secure Erase από το εργαλείο της Samsung.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ! Το έκανα έτσι (με το parted magic) και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ο σκληρός ήταν "frozen" όπως έλεγε και το πρόγραμμα, έκανε restart μόνο του και τον "ξεπάγωσε". 

 

Βιαζόμουν λίγο είναι η αλήθεια καθώς ήθελα να δώ αν έχει πρόβλημα ο σκληρός για κάτι κολλήματα που έτρωγε αλλά από ότι φαίνεται ήταν πρόβλημα του λειτουργικού καθώς όλα λύθηκαν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.