Jump to content



Saffire Pro 14 - Απώλεια ρεύματος


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Εχω μια  κάρτα ήχου Focusrite Saffire Pro 14 και το pc μου μαζί με όλα τα περιφερειακά είναι συνδεδεμένα πάνω σε ενα ups APC 1000άρι.

Όποτε πατάω το ηλεκτρικό ρολό ή (σπάνια) διπλή φορά τα φώτα του σπιτιού η κάρτα  βγαίνει εκτός σύνδεσης.

 

Η εταιρία έλεγε πως μόνο με 4pin firewire θέλει εξωτερική τροφοδοσία. Εμένα εφόσον είναι 6pin δεν έβαλα.

 

Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό και γιατί δεν το καλύπτει το ups ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ζήτημα πρώτον:

Γιατί έχεις βάλει όλα σου τα περιφερειακά πάνω στο UPS?

Υπάρχει ενδεχόμενο να ξεπερνάς τις δυνατότητες του UPS, το οποίο λες ότι είναι 1000ρι και πιθανότατα το αντιλαμβάνεσαι σαν 1000Watt , αλλά το πράγματα δεν είναι έτσι!

Το 1000 αυτό είναι VA (Volt Ampere) και ισοδυναμούν με ~580 Watt!

Συνεπώς αν την στιγμή που πατάς εσύ τα φώτα η το ρολό (που πιθανότατα είναι στην ίδια γραμμή του πίνακα σου, προκαλείται από το ρεύμα ζεύξης βύθιση τάσης, η οποία κανονικά θα την παρελάμβανε το τροφοδοτικό , το οποίο όμως πλέον υπερφορτισμένο , δεν μπορεί !

 

Αν δε τα φώτα σου είναι φθορισμού με μπαλαστ κλπ τότε και αυτά έχουν ρεύμα ζεύξης.

 Μια δοκιμή που πρέπει να κάνεις είναι να δεις  αν το UPS μπορεί να αντιμετωπίσει κατά πως πρέπει μια διακοπή ρεύματος.

Αν μπορεί τότε καλώς, αν όχι, τότε φυσικά κακώς και θα πρέπει να ψαχτεί! (μπαταρίες κλπ)

Αν όμως άλλοτε μπορεί και άλλοτε όχι, πάντα με το "ίδιο ακριβώς" φορτίο θα πρέπει να δεις αν υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στο χρόνο Hold Up του PSU σου και του χρόνου μεταγωγής του UPS, μήπως αυτά είναι οριακά κοντά.

 

Γενικά όμως θα ήταν μια καλή ιδέα να έχεις πάνω στο UPS MONO τις κρίσιμες καταναλώσεις των οποίων μια αστοχία στην τροφοδότηση, σημαίνει απώλεια δεδομένων.

Όλα τα άλλα (ενισχυτές , SUB, ηχεία, εκτυπωτές κλπ κλπ ), θα πρέπει να είναι εκτός UPS

 

Ένα άλλο ενδεχόμενο που πρέπει να δεις είναι μήπως η τροφοδότηση της κάρτας σου είναι οριακά χαμηλή, οπότε με μια βύθιση της τάσης (η οποία παραδόξως βεβαίως περνάει στην πλευρά της χαμηλής του PSU σου ! ), είναι ικανή να ελαττώσει την τάση τροφοδότησης κάτω από το επιτρεπτό όριο!

Βεβαίως για την ενδεχόμενη μειωμένη τάση τροφοδότησης μπορεί να φταίνε και άλλα πράγματα, από τα οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί μια κακή επαφή σε κάποιο βύσμα.

 

Επομένως το θέμα θέλει λίγο διερεύνηση! :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

^ πιο σωστός πεθαίνεις.

Να συμπληρωσω πως παιζει πολυ η θύρα firewire να μη βγαζει το ρευμα που θες ,υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται και υο τροφοδοτικο ,εμενα η δική μου saffire 24 pro είχε μεσα και τροφοδοτικο ,και επίσης προτιμώ ξεχωριστή pci η pci-e καρτα firewire που δέχεται τροφοδοσία .

Μια φτηνή με chip via που πηρα δουλευει κομπλέ.

Επίσης αν βάλεις το pc σε ρύθμιση για υψηλές επιδόσεις ,( η κάπως ετσι) ,βοηθάει τρελλα μεσα στο daw ,ακομα και σε δυνατο pc ,απο οτι καταλαβαίνω εχει να κανει με τα ρεύματα που παρέχει στις pci και usb θύρες ,και οχι με την ταχυτητα της cpu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@seafalco  Σωστή σκέψη αλλά δε δουλεύουν ποτέ όλα μαζί. Επίσης εχει δείκτη φορτίου που το βλέπω και είναι χαλαρό. Το ήξερα οτι τα 1000Va είναι καμια 600αρια watts.

Μπαταρίες του άλλαξα και το πρώτο που δοκίμασα ειναι να το δω σε ῾῾διακοπή῾῾ όπου και ανταποκρίθηκε κανονικά με όλα αναμμένα. Αυτό είναι που μου κανει και εντύπωση γιατί δεν αναλαμβάνει δράση στη βύθιση τάσης (ευχαριστω γιατι είχα καταλάβει οτι κάτι τέτοιο γίνεται αλλα δεν ήξερα τι ακριβώς)

 

Πολυ πιθανό αυτό με την οριακή τροφοδότηση της κάρτας και εκεί απαντάω και  στον @das : Η κάρτα είχε μέσα τροφοδοτικό που έλεγε να χρησιμοποιηθεί μόνο με 4pin firewire και εμένα εχει 6pin. Τώρα δεν ξέρω αν κανω κακό με το να το βάλω γιατί δεν το διευκρινίζει πουθενά.

Εσύ das το έβαλες;

Τέλος το pc το εχω (απο μικρός παράδοση) σε high performance power scheme.

 

Θα δοκιμάσω τι αλλάζει αν αλλάξω πρίζα, δηλαδή παω σε ξεχωριστή γραμμή απο αυτή που είναι πάνω το ρολό

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν το βάζω γενικά γιατί εχω pci καρτα firewire ,αλλα το εχω βάλει πολλες φορές για διάφορες δοκιμές ,δεν γινεται κατι ,απλα δεν τραβάει τροφοδοσία απο τη firewire,απλα για ευκολία σου εχει την επιλογή να μη χρησιμοποιείς τροφοδοσία ,για να σβήνει η καρτα μαζί με το pc .

Σε λαπτοπ θελει συνήθως ας πούμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν το βάζω γενικά γιατί εχω pci καρτα firewire ,αλλα το εχω βάλει πολλες φορές για διάφορες δοκιμές ,δεν γινεται κατι ,απλα δεν τραβάει τροφοδοσία απο τη firewire,απλα για ευκολία σου εχει την επιλογή να μη χρησιμοποιείς τροφοδοσία ,για να σβήνει η καρτα μαζί με το pc .

Σε λαπτοπ θελει συνήθως ας πούμε.

 

ωραια το βαζω και εγω και βλεπουμε. Αλλιως θα χτυπησω την pro 26 που μου εχει γυαλισει :)

Καλημερα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.