Jump to content



Προτάσεις αγοράς για κάρτα γραφικών


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Το πρώτο μου ποστ είναι άκρως πρωτότυπο και πραγματεύεται ένα θέμα που είμαι σίγουρος ότι δεν το έχετε ξανασυναντήσει: αγορά κάρτας γραφικών.

Για να βοηθήσω όσους θέλουν να μου δώσουν τα φώτα τους, εξηγούμαι: το pc μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά i5 4570 3.2, amd radeon hd 6570, 8gb ram, samsung 22'' 1920x1080, coolermaster 650w τροφοδοτικό. Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά (σχεδόν) για gaming. Δεν έχω τρέλα να maxάρω τα παιχνίδια (όχι ότι θα με χάλαγε), βολεύομαι και με high settings.

Για να πω την αμαρτία μου έλεγα να πάρω την gtx 970 (gigabyte windforce 3x), όμως είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση. Το έξτρα ερώτημα είναι αν το setup που έχω "σηκώνει" την gtx (μπορεί να προκύψει πρόβλημα με το τροφοδοτικό ή τον επεξεργαστή πχ?) και αν υπάρχει κάποια κάρτα που θα με βγάλει για 2-3 χρόνια, δεδομένου ότι κάθε τόσο περίπου θέλω να κάνω αναβαθμίσεις. Το να δώσω 400 ευρώ για την gtx και να με βγάλει 12 μήνες το θεωρώ πέταμα χρημάτων. Αν όμως με κρατήσει παραπάνω το συζητώ. Γενικά με το setup μου ποια κάρτα θα μου επέτρεπε να παίξω τα new games σε αξιοπρεπή settings; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έγινε επεξεργασία από DEADLAZARUS
Link to comment
Share on other sites

η 970 είναι μια χαρά λύση για 1080p. Τώρα αν σε 2-3 χρόνια αυξηθεί τόσο πολύ το memory usage απο τα παιχνίδια ώστε να αρχίσουν να φαίνονται τα προβλήματα του αργού 0.5GB της 970 (που είναι ο φόβος των περισσοτέρων γι'αυτήν την κάρτα) είναι κάτι που δεν ξέρουμε. Αλλά αμα παίζεις σε αξιοπρεπή settings όπως λες και μείνεις σε 1080p για 2-3 χρόνια δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή απο την 970.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα (και την αλλαγή τίτλου) και για τις συμβουλές. Διόρθωσα το op καθώς ο δαίμων του πληκτρολογίου έκανε το θαύμα του. Πράγματι, η κάρτα γραφικών που έχω είναι η amd radeon hd 6570 και όχι αυτή που ανέφερα, η οποία είναι του laptop μου. Ανεξαρτήτως αυτού, με συμφέρει να πάρω μια κάρτα τώρα (όποια και αν είναι αυτή τελικά) ή να περιμένω τις καινούργιες υλοποιήσεις? Και για να μην ανοίγω και νέο θέμα θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1) Σε περίπτωση αγοράς της gtx θα φάω κανένα μπουκάλι με τον επεξεργαστή που έχω? 2) το τροφοδοτικό μου δεν έχει τις υποδοχές εξωτερικής τροφοδοσίας για την gtx (η οποία θέλει μια 8pin και μια 6pin). Προτεινόμενες λύσεις? Αγορά νέου τροφοδοτικού ή με αντάπτορα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου?

Link to comment
Share on other sites

Ο επεξεργαστής είναι μια χαρά και με το παραπάνω για το κοντινό μέλλον, ίσως όχι για την επόμενη  δεκαετία :p

Δεν χρειάζεσαι άλλο τροφοδοτικό επίσης, είσαι υπερκαλυμμένος. Περίεργο μου φαίνεται να μην έχει. Πόσα 6+2 βύσματα έχει δλδ? Βάζεις αντάπτορα όπως και να χει.

Έγινε επεξεργασία από Matia
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.