Jump to content


κυρίως hbm vs gddr5 (390x vs 980ti)


Recommended Posts

σε λίγο καιρό θα πάρω καινούργια κάρτα μιας και η 7850 αρχίζει και κολλάει στα τελευταία παιχνίδια στην 2560χ1440 που παίζω .

πιστεύω ότι κολλάει περισσότερο λόγω της μνήμης και όχι λόγω έλλειψης πυρήνα.

στην αγορά θα εστιάσω περισσότερο στην μνήμη λοιπόν.

η καινούργια hbm έχει σίγουρα μεγαλύτερη μεταγωγή δεδομένων από την gddr5 .

1)όμως στα παιχνίδια τι είναι καλύτερο 4 GB hbm ή 6 GB gddr5 ????

2) υπάρχει περίπτωση εαν πάρεις κάρτα με αρκετή μνήμη πχ 290x 8 GB να μην την αναγνωρίζουν τα παιχνίδια και να είναι ουσιαστικά άχρηστη???

 

Link to comment
Share on other sites

Τα παιχνίδια και ο υπολογιστής δεν βλέπει gddr ή hbm. Βλέπει μνήμη.

Ότι και να πάρεις λοιπόν θα το βλέπει ο υπολογιστής. Τι χρήση κάνουν τα παιχνίδια και τι χρήση θα κάνουν μελλοντικά είναι άλλο θέμα. Η μνήμη θα είναι "ορατή" από τα παιχνίδια αλλά το αν την χρειάζονται ή μπορούν να την αξιοποιήσουν είναι άλλο θέμα και εξαρτάται από τον κώδικα του παιχνιδιού. Όσο πιο παλιό το game τόσο λιγότερα πράγματα εκμεταλλεύεται.

 

Πάντως μην εστιάζεις στο θέμα μνήμης. Η καλή μνήμη είναι θεμιτή αλλά πάντα σε συναρτηση με δυνατό πυρήνα. Από τη στιγμή που η ποσότητα μνήμης είναι ικανοποιητική καλύτερο είναι να βλέπεις το συνδυασμό μνήμης/πυρήνα σε πραγματική απόδοση και εδώ κάπου κολλάνε και τα benchmarks εκτός και αν η χρήση είναι πολύ εξεζητημένη και δεν προορίζεται για gaming.

Link to comment
Share on other sites

Ακομα δεν εχει κυκλοφορησει τιποτα για να εχουμε χειροπιαστες μετρησεις απο πολλους τεστερς η reviewers. Απ οτι leaks εχω δει, η hbm ναι μεν στα specs φαινεται να παταει κατω τη gddr5, αλλα στην πραξη οι καρτες που την χρησιμοποιουν εχουν το πολυ 10% διαφορα (προς τα πανω) σε σχεση με τις καρτες της nvidia με gddr5. Και αυτη η διαφορα βγαινει στα 4Κ. Σε πιο "γηινες" αναλυσεις ισως και να γινεται ακομα μικροτρερη.

Οτι σου ειπε ο @vagsk ειναι 100% σωστο. Η μνημη δεν κανει τιποτα μονη της. Για την ακριβεια ο πυρηνας ειναι αυτος που τα κανει ολα απλα οσο καλυτερης τεχνολογιας η μνημη, τοσο δυσκολοτερα θα τον "κοψει".

Παρε μια ιδεα απο εδω

http://wccftech.com/amd-r9-390x-nvidia-gtx-980ti-titanx-benchmarks/

Link to comment
Share on other sites

η hbm έχει τουλάχιστον 50/100 μεγαλύτερο δίαυλο στη διαμεταγωγή δεδομένων και έλεγα μήπως αυτό παίζει ρόλο σημαντικό τόσο που τα 4 να είναι πιο γρήγορα από τα 6 της gddr5 . μέχρι στιγμής σε τρια παιχνίδια δεν έχω δει να κολλάει από πυρήνα κάρτας γραφικών . η μνήμη φταίει περισσότερο . είναι και αυτή σημαντικός παράγοντας.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι υπερ των 6gb της ti αλλα οπως σου ειπαν και παραπανω το θεμα ειναι να τραβαει και ο πυρηνας αντιστοιχα. Τη στιγμη που πρακτικα και οι δυο καρτες ειναι στα χαρτια και δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα, περιμενεις να βγουν, τα βαζεις κατω, βλεπεις και τον παραγοντα frame per euro και αποφασιζεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.