Jump to content


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη τη παρέα!
Αν και είχα συζήτηση με αρκετά μέλη ανοίγω το θέμα για να μείνει η γνώση εδώ.

Λοιπόν το πράγμα είναι λίγο περίπλοκο στα μάτια μου και για μερικούς από εσάς μπορεί να φαίνεται γελοίο. Απλά πριν κάνω αγορές και λαμακίες, καλό είναι να πάρω γενικές απόψεις στο αν γίνεται αυτό που θέλω να κάνω.

Το Setup αυτή τη στιγμή διαθέτει τον Sansui AU aplha 607 MRX. Φωτογραφία από τα μετόπισθεν ακολουθεί

post-33144-0-96693000-1430625693_thumb.j

O συγκεκριμένος ελέγχει αυτή τη στιγμή τέσσερα ηχεία. Δύο TDL RTL4 και δύο Tangent TM3

Μετά απο κάποιες αλλαγές η τηλεόραση βρέθηκε στο ίδιο δωμάτιο με τον Sansui και μου μπήκαν ιδέες για 5.1 σύστημα για όταν βλέπω ταινίες.

Ο Sansui εκτός αν κάνω λάθος δεν είναι για 5.1 οπότε η αγορά ενός άλλου ενισχυτή θεωρείται must. Μετά απο συζητήσεις κατέληξα στον YAMAHA RX-V377. Εστω λοιπόν ότι την Τρίτη πάω και παίρνω τον yamaha μαζί με ένα κεντρικό ηχείο και ένα subwoofer. Αυτό το οποίο θέλω να κάνω είναι το εξής.

 

1) Ο Sansui να συνεχίσει να είναι ο κύριος ενισχυτής για όταν θέλω να ακούσω μουσική. 

2)  Ο yamaha να παίζει όταν βλέπω ταινία.

 

Και οι δύο ενισχυτές θα έχουν κοινά σίγουρα 2 από τα 4 ηχεία (Τα TDL). Ακόμα πιο σίγουρα δεν μπορώ να έχω ταυτόχρονα τα ηχεία πάνω στους ενισχυτές αν πχ παίζουν μαζί (είναι ανοικτοί)

Οπότε τίθεται το ερώτημα.

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδεθούν όλα αυτά χωρίς να αγοράσω επιπλέον ηχεία και να έχω άλλα ηχεία στον ένα ενισχυτή και άλλα στον άλλον. Το Passthrough που μου είπε ο Πολύμερος μοιάζει εύκολη και ιδανική λύση και βλέπω ότι υπάρχει στα χαρακτηριστικά του Yamaha (δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που έλεγε βέβαια μιας και δε θυμόμουν το ακριβές μοντέλο να του το πω και να το ψάξει). Αν λοιπόν υπάρχει που ακριβώς βάζω καλώδια στον Sansui? :p

 

Πάρτε σοβαρά υπόψιν σας ότι ότι μου πείτε εγώ θα το κάνω. Και επειδή είμαι άσχετη με δαύτα παίζει να κάνω λαλακίες, Οπότε όσο πιο αναλυτικά τόσο το καλύτερο για την υγεία των ηχείων μου. Γι αυτό τονίζω και το ακριβώς πιο πάνω :p

 

Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε τι έχω στο μυαλό μου.

 

 

ΥΓ Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παροπλίσω τον Sansui και να τα έχω όλα στον yamaha. Οπότε τέτοια λύση δε μου κάνει :)

 

ΥΓ2 κάνω και Mention τα μέλη με τα οποία έχω μιλήσει και με ανέχονται τις τελευταίες μέρες :hehe:

@Seafalco@Lakisss@pol77

Link to comment
Share on other sites

στο ξανα ειπα..ασε τον sansui Πανω και βαλε τα 4 ηχεια να παιζουν μαζι.θες αναγκαστικα 5.1?
επισης δε νομιζω να αποδωσουν σωστα τα ηχεια αυτα σα δορυφοροι.

Link to comment
Share on other sites

λες πουθενα για hdmi ?? :p με αλλον τροπο δε μπορεις ; απο καρτα ηχου ;

καλα απο το να εχεις 2 ενισχυτες και να μπλεξεις τα μπουτια σου , θα κραταγα το συστημα ως εχει και θα πηγαινα να παιρνα αντι ενισχυτη και subwoofer, ενα ετοιμο συστημα 5.1 ηχειων multimedia.Και τελειωνει η υποθεση.Αν επιμενεις βεβαια για 5.1

δορυφοροι λεγονται τα ηχεια πλην του κεντρικου και του sub.Απλα δε ξερω αν θα αποδιδει σωστα το ηχειο.Μηπως στελνει αλλο range συχνοτητων και δεν αποδιδει στα μεγιστα το ηχειο.

Link to comment
Share on other sites

Ταινίες απο που θα βλέπω ρε? :p

Για να πάρω έτοιμο σύστημα 5.1 όπως λες δε πρέπει να πάρω κάποιο με πάνω απο ένα HDMI?

Σκέψου ότι υπάρχει το pc το NAS και η NOVA.

Αν ναι το μαλλί πάει ψηλά + ότι θα γεμίσει το σαλόνι με ηχεία κάτι που δε το θέλω πραγματικά.

 

Οσο για το 5.1 ναι ναι ναι ναι το θέλω :p

 

 

Για τους δορυφόρους δεν έχω ιδέα οπότε δε ξέρω πως και τι θα αποδώσουν :p Αλλά λογικά θα αποδώσουν σίγουρα καλύτερα απο κάποιο έτοιμο. Λογική δική μου αυτή επειδή ξέρω τα ηχεία πως αποδίδουν τουλάχιστον σε μουσική (βινύλιο, cd)

Link to comment
Share on other sites

απλα σου λεω οτι θα χαραμιζεται το ιδιο το ηχειο σα θεση δορυφορου.Αν κανω λαθος ας με διορθωσουν οι γνωστες.Απο εκει και περα ολο αυτο που ψαχνεις μου θυμιζει πατεντες και ξερεις σε αυτα τα θεματα ειμαι λιγο περιεργος :p  οποτε και δε συμφωνω..
η δωστα ολα και παρε κατι νεο εξαρχης η μεινε οπως εισαι με τα ρετρο σου και τα 2.0 στερεο στον υπολογιστη μεσω καρτας ηχου

 

edit: αν εισαι αποφασισμενη να "χαρισεις" τα tangent , θελω τα T27 tweeter :D

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να βρει τρόπο να μοιράσει στους ενισχυτές τα μεγάλα ηχεία. 

Το πολύ πολύ παίρνει δύο νέους δορυφόρους και ένα κεντρικό που είναι προσιτά, και τα συνδέει με τον Yamaha.

Link to comment
Share on other sites

Karmen στο λέω από την εμπειρία μου, μιας και έχω 2 ενισχυτές στο σαλόνι, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με εσένα: Ο μόνος σωστός τρόπος να το κάνεις, είναι να πάρεις ένα σετ 5.1 ηχείων (σε μορφή δορυφόρων δλδ μικρά) που να περιλαμβάνει και sub για τον yamaha σου, και να έχεις τα άλλα ηχεία σου στον άλλον ενισχυτή για μουσική.

 

Πίστεψε με πως τα μεγάλα σου ηχεία θα πάνε χαμένα σαν 5.1 setup, μιας για σωστή απόδοση πρέπει όλα τα ηχεία να είναι ακριβώς ίδια.

 

Επιπλέον τα μικρά ηχεία-δορυφόροι είναι άκρως πρακτικά στην σωστή τοποθέτηση στο χώρο για μια καλή εμπειρία hone theatre!

 

Οπότε IMHO κάνε ένα έξοδο παραπάνω για να ακούς και σωστή μουσική και σωστό home theatre!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

οπότε εσύ μου προτείνεις να πάρω κάτι τέτοιο (τυχαίο παράδειγμα) http://www.skroutz.gr/s/93439/Yamaha-NS-P280.html και να τα συνδέσω στο yamaha και να αφήσω τον Sansui στην ησυχία του με τα ηχεία που είναι τώρα. Σωστά; 

 

επίσης αυτό το χαμένα θα πάνε τα μπροστά ηχεία το είπες και εσύ και ο Ιάσωνας. Όταν εννοείτε χαμένα, δε θα αποδώσουν καλά; Δε θα παίζουν με ένταση;

Sorry για τις ερωτήσεις αλλά είμαι παντελώς άσχετη.

Link to comment
Share on other sites

1) Ακριβώς αυτό εννοώ! Η επιλογή σαφώς τυχαία το ψάχνουμε μετά.

 

2) Ο home theatre ενισχυτής σου λέει ότι δίνει πχ 70w ανα κανάλι. Αυτό δεν σημαίνει 70Χ5=350w (το sub δεν το βάζω μιας και μιλαμε για ενεργό δλδ με δικό του ενισχυτή), αλλά ότι θα δώσει σε όποιο ηχείο πρέπει 70w σε συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό αυτομάτα σημαίνει πως αν δεν έχεις ακριβώς τα ίδια ηχεία παντού (w,Ω, specs), τότε θα ακούς ότι να ναι, οπότε ναι τα ωραία σου ηχεία θα πάνε χαμένα σε home theatre, αλλά για μουσική θα είναι εξαιρετικά (ενώ το 5.1 σετ θα είναι απαίσια για μουσική όπως και ο yamaha).

 

Πρέπει να φύγω τώρα. Μόλις επιστρέψω θα σου απαντήσω ότι άλλο θες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραία να σου πω τώρα και γω τι σκέφτομαι με το φτωχό το μυαλουδάκι μου και τις γνώσεις που δεν έχω στο θέμα hoem cinema.

 

 

1) Δε θέλω να βάλω και άλλα ηχεία στο σαλόνι. Όχι για το κόστος αλλά για το εμφανισιακό του πράγματος και του χώρου. Στο τέλος δε θα έχει που να βάλω τον καναπε :p

2) Είμαι ένας χρήστης που ξαφνικά απο τα χάλια ηχεία της τηλεόρασης, που καμιά φορά πρέπει να τα τερματίσω απλά για να ακούσω, να πάω σε ένα σύστημα με έναν ενισχυτή και με κάποια ηχεία που ίσως να χαραμίζονται. Μήπως εμένα θα μου φανεί παράδεισος αυτή η αλλαγή; Δεν είμαι ο extreme τρελαμένος χρήστης στο θέμα home cinema. Μήπως να μην πάω για i7 αλλά για κάνα celeroni? :unsure:

 

Απλά ερωτήματα βάζω, δεν αμφισβητώ το τι μου λέτε σε καμία περίπτωση. Προσπαθώ να έχω το πιο vfm για τις ανάγκες μου και τις απαιτήσεις μου στο σαλόνι μου.

Επίσης μπορεί και σίγουρα θα γίνει και το παρακάτω. Να πάρω τον yamaha να του βάλω πάνω τα ηχεία και να δω πως θα τα πάει και πως θα το εισπράξουν τα αυτιά μου και να κρίνω αν όντως χρειάζομαι έξτρα ηχεία μόνο για home cinema. :unsure:  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπη οι sansui για την εποχη τους ηταν ΠΑΡΑ πολυ καλοι.Δε ξερω αν θα παιζουν καλυτερα τα ηχεια στον yamaha.Δε σημαινει οτι επειδη ειναι και καινουργιος , θα ειναι και καλυτερος.
Επισης επειδη εισαι αποφασισμενη να παρεις τον yamaha παρτον.Αλλα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και σωστο η πρακτικο.

Η τα δινεις ολα και πας σε κατι νεο (5.1 + ενισχυτη)
η μενεις ως εχεις και συνδεεις την τηλεοραση με RCA σε μια απο τις εισοδου του ενισχυτη με τα 2 η 4 σου ηχεια.
η παιρνεις τον yamaha και αρχιζεις τα παντρεματα.Διαλεγεις και παιρνεις.
εγω ειμαι υπερ του 2
τα bose 901 τα εχω στον sansui au7900 χρονια τωρα και με το htpc συνδεδεμενο και οτι αλλο θελω σε αυτο.Απλα και ωραια :p

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να της πάνε τα μεγάλα ηχεία χαμένα στον Yamaha. Αυτός παίζει δικάναλα τη μουσική. 

Εγώ τον έχω καταβολευτεί, του βάζω το στικάκι στο usb με wav και παίζει άψογα.

Link to comment
Share on other sites

Μισό γιατί μάλλον σας μπέρδεψα :p

 

Μουσική θα ακούω απο τον sansui. Τον Yamaha τον θέλω μόνο για το 5.1 για τις ταινίες.

Ολα τα υπόλοιπα. βινύλια, cd κλπ είναι μαζί με τον sansui παρέα. 

Link to comment
Share on other sites

Αν και δε θέλω όπως είπα πιο πάνω να βάλω και άλλα ηχεία λόγω χώρου και αισθητικής. Για κάντε μία πρόταση να δω πόσο θα πάει το μαλλί ή αν θα καραφλιάσω :p

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ιδια τα ηχεια για 5.1 

 

Σε ταινιες ελαχιστη σημασια εχει .Αυτο σημαινει το 5.1  Οτι ανα πασα στιγμη εχεις 5 διαφορετικα σηματα και ελαχιστες φορες θα παιξουν το ιδιο πραμα.

Aλλιως το γυριζει σε διφωνικο που εχει τωρα.

Ουτως η αλλως απο τον rxv μπορει να ορισει το κερδος για το καθε ηχειο (και αλλα πραματα). Και επειδη υποστηριζει ypao απο ο,τι ειδα, δεν εχει να κανει κατι παραπανω απο το να κανει 2-3 κινησεις και να γινει αυτοματα.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι ο Sansui με τα ηχεία που έχεις και ένα σετ 5.1 για τον Yamaha.

Βέβαια πάντοτε υπάρχει και ο WAF  αλλά πρέπει να ξέρεις ότι  οι δυο ενισχυτές απλά δεν συγκρίνονται.

Ίσως κάτι τέτοιο να μπορούσε να σε βοηθήσει αλλά πάντα με επιφύλαξη γιατί δεν μπόρεσα να βρω το manual του και φωτογραφίες από την πίσω πλέυρά.

 

 

 

ΥΓ. Παραπάνω από ένα υπολογιστή και οθόνες έχεις.

Τα επιπλέον ηχεία τι σε ενοχλούν τα κακόμοιρα;

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω να σου βρω κάτι σε αυτό. 

http://www.adventuresinhifiaudio.com/13/06/2010/the-beresford-tc-7220-what-exactly-is-an-audio-crossover-network/

 

Είναι τα switch boxes που χρησιμοποιούν σε τυφλές δοκιμές ενισχυτών(πάνω στο ίδιο ηχείο).

 

Να ένα που κάνει αυτό που θέλουμε. http://www.amazon.com/TC-7220-Amplifier-Selector-Comparator-Crossover/dp/B00LNOAGZQ

Πρέπει να προσέξεις απλά να λέει δύο ενισχυτές σε ένα ηχείο αντί για το ανάποδο. Το γουγλάρεις όπως το βλέπεις στο amazon.

 

Τώρα για τη σύνδεση πηγής ενισχυτών.

Αν έχεις ξεχωριστό cd player απλά το βάζεις πάνω στον sansui.

Αν έχεις dvd player στέλνεις τη μουσική αναλογικά στον sansui και για τις ταινίες έχεις την ψηφιακή πάνω στον yamaha.

Μπορείς τέλος, αν ο yamaha έχει παράκαμψη αναλογική\προενίσχυση(αυτό εννοείς λέγοντας passthrough; ) να συνδέσεις πάνω του τον sansui.

 

Λάθος λινκ διορθώθηκε.

http://www.amazon.com/TC-7220-Amplifier-Selector-Comparator-Crossover/dp/B00LNOAGZQ

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.