Jump to content


Recommended Posts

Στους ενισχυτές οι υπαρκτές διαφορές είναι μικρές αν παίζουν στην ίδια/σχεδόν ίδια ένταση.

Τη "μουσικότητα" των ενισχυτών πιο σωστά θα ήταν να την αποκαλούμε ομαλότητα(χαμηλή παραμόρφωση, όχι κωδωνισμοί) και καλή δυναμική περιοχή. Γιατί το "μουσικότητα" παρεπέμπει και σε αλλοιωμένο ήχο που αρέσει σε κάποιους. 

 

κι επειδη, και το καθε μηχανημα (ενισχυτης) και το καθε ηχειο εχουν διαφορες κατασκευαστικες μεταξυ τους, αυτο αποδιδεται και στον ηχο.

 

Όχι. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε καλά(στην πράξη) μηχανήματα(ηλεκτρονικά) όσο και να διαφέρουν σχεδιαστικά. Γιατί ο στόχος του οποιουδήποτε-καλού- σχεδίου είναι η πιστότητα.  

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθώ πώς γίνεται δύο παρόμοια ηλεκτρονικά μηχανάκια να έχουν τόσο διαφορετικό αποτέλεσμα

Όπως οι τηλεοράσεις δεν έχουν όλες την ίδια εικόνα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μετά που μπήκε το κεντρικό ηχείο έχω ακόμα καλύτερη απόδοση :D

Subwoofer δε θα χρειαστώ με την καμία πάντως :hehe: Τα TDL βαράνε καλά οπότε το γλυτώσαμε αυτό :)

Είδα και καποιες απο τις ταινίες που προτείνατε και απορώ τόσο καιρό πως την έβγαζα με τα ηχεία της τηλεόρασης. Η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική :)

Την Τρίτη και την Τετάρτη που μας πέρασε ήταν αντροπαρέα στο σπίτι και έβλεπαν αγώνα. Kάπου εδώ λοιπόν μετάνιωσα που είχα surround σύστημα :p

 

 

Σε άλλα νέα. Τα πίσω ηχεία τα έχω προσωρινά πάνω σε δύο τραπεζάκια. Οπότε δανείστηκα την ιδέα που είχε ο Lakisss εδώ

http://www.thelab.gr/topic/142884-diy-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD-home-cinema/

 

Και θα προχωρήσω σε κάτι ανάλογο. Μόλις τελειώσω την κατασκευή θα σας ενημερώσω για τα καθέκαστα, όπως και για το κόστος :) Προσωπικά δε πήγα πράκτικερ για τα ξύλα αλλά θα τα έχω έτοιμα με τις ταινίες και τα PVC τους τη Τρίτη. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Mπα δεν υπάρχει χρόνος για worklog Στέλιο τρέχουν πολλά απο πίσω :)

 

Η αρχή έγινε. Αλλαγές σε σχέση με το τι έκανε ο Lakisss. Το σχέδιο πάνω κάτω είναι ίδιο αλλά οι διαστάσεις μεγαλύτερες μιας και τα ηχεία είναι μεγαλύτερα. Επειδή έχω γατούλα, εκεί που έβαλε ο Νίκος βότσαλα θα βάλω καπάκι για να μην έχουμε σκαλίσματα/χεσίματα :p. Επίσης στα σημεία κοπής μπήκε PVC στη βάση και στο καπάκι. Στα "πόδια" αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ταινία. Όλα έγιναν από το κατάστημα που μου έκοψε τα ξύλα και η ταινία, όπως και το PVC εννοείται έχουν άψογη εφαρμογή αλλά και χρωματικά είναι ίδια με το χρώμα της μελαμίνης (18mm), που επιλέχθηκε να είναι η καρυδιά.

Επίσης, για τη συναρμολόγηση δεν χρησιμοποίησα καμία βίδα παρα μόνο καβίλιες για να είναι αόρατες οι ενώσεις. Είναι ένας όμορφος τρόπος και εξασφαλίζει τη σίγουρη καθετότητα των διαφόρων τμημάτων απλά θέλει πολύ περισσότερη ώρα απο τις βίδες και πάρα πολύ προσοχή, μιας και δεν συγχωρούν ούτε χιλιοστό λάθος. Αν τρυπήσεις λίγο πιο πέρα τότε δεν θα έχεις ορθή γωνία και το επόμενο κομμάτι δε θα κουμπώσει. Προς το παρόν περιμένουμε την κόλλα να στεγνώσει και συνεχίζω με την επόμενη βάση.

 

Στη πρώτη φωτό είναι απλά κουμπωμένα τα κομμάτια για να δω ότι είμαι σωστή. Σαν έξτρα πληροφορία μπορώ να σας πω ότι ακόμα και χωρίς κόλλα με άντεξε σαν ¨"σκαμπό" μέχρι να τελειώσω κάποιες δουλειές :p

Στη δεύτερη φωτο εχει μπει η κόλλα και την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της, πίνοντας τον πρωινό μας καφέ :)

 

post-33144-0-85282900-1431499069_thumb.j

post-33144-0-56116900-1431499198_thumb.j

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Σαν έξτρα πληροφορία μπορώ να σας πω ότι ακόμα και χωρίς κόλλα με άντεξε σαν ¨"σκαμπό" μέχρι να τελειώσω κάποιες δουλειές :p

 

LOL!!!

 

Άμα δεν κάνεις το test drive με τον.... παραδοσιακό τρόπο, κάτι δε σου πάει καλά ε?  :D

Όμορφα είναι !! :T:

Καλή συνέχεια! :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!!! Απο κάτω στη βάση μπήκαν τσόχες λόγω παρκέ. Στα ηχεία θα μπουν κώνοι :)

 

Το καλώδιο θα περάσει την απαραίτητη "επεξεργασία". Κλείνω προς χαλκοσωλήνα όπως εσύ, άλλα πιο πιθανό το κόβω για μπρουτζινη σωλήνα η οπόια θα φαίνεται ελαφρά παλαιωμένη για να δέσει με το υπόλοιπο κλασικό του σπιτιού :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τώρα άμα σου πω ότι υπάρχουν και άλλοι "πρόχειροι" θα με πιστέψεις; :p

 

Είναι εργαλεία που χρειάζονται συχνά πυκνά, οπότε έχουν μαζευτεί διάφορα :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.