Jump to content


Επιλογη ψυκτρας και thermal paste.


tommybertsen

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολα τα παιδια!

 

Ειμαι στην φαση οπου αυριο-μεθαυριο θα παραγγειλω μια ψυκτρουλα για τον επεξεργαστη. Εχω αποφασισει 99.9% αυτην εδω . Νομιζω οτι ειναι κομπλε για τα λεφτα της , και εχω μαρτυριες απο ατομα εδω οτι κανει αριστα τη δουλεια της. Θελω να τη συνδιασω με μια καλη παστα. 

 

Ειμαι αναμεσα στις 

 

Arctic Silver 5

 

Και

 

Arctic mx-4

 

Tην πρωτη μπορω να την παραγγειλω μαζι με την ψυκτρα απο το ιδιο καταστημα. Την δευτερη δε την εχει και το eshop την πρωτη την εχει ακριβοτερη. Υπαρχει καποια διαφορα μεταξυ τους; Το +/- 1€ δε με πειραζει τοσο, οσο το αν αυτο κανει καποια διαφορά και αν αξιζει η μια παραπανω απο την αλλη. 

Η ψυκτρα θα τοποθετηθει στο pc 1 της υπογραφης. OC και τετοια δε παιζουν (δε μπορω και να ηθελα) , απλως η ψυκτρα φαινεται καλη και σε περιπτωση που θα θελησω να την χρησιμοποιησω αργοτερα σε διαφορετικο pc.

 

Αν εχετε καμμια καλυτερη σε αυτα τα λεφτα, ειμαι ανοιχτος σε προτασεις, καθως το ιδιο ισχυει και για παστα. 

 

Σας ευχαριστω πολυ :) 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να πω για την ψύχτρα ενα κουσούρι. Η βάση της δεν είναι σταθερή κουνιέται. Όταν λέω κουνιέται, όχι όλη την ώρα φυσικά, αλλά όταν βάζεις τον ανεμιστήρα. Φυσικά αν είσαι προσεχτικός, σιγά σιγά δεν θα κουνηθεί. Δεν είναι σαν τις noctua που "κλειδώνει" και δεν ταράζεται. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βγει η μητρική γιατί διαφορετικά θα δυσκολευτείς. Τέλος πριν από λίγες μέρες έβαλα και 2ο ανεμιστήρα και είδα 3-4 βαθμούς πιο κάτω.

 

Για πάστα δες τον πίνακα κατάταξης που έβαλε πρόσφατα ο tasos. Παραδοσιακά arctic βάζω, αλλά θα δοκίμαζα prolimatech.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

H mx-4 ειναι πιο ψηλα στην καταταξη και ειναι και φθηνοτερη. Χμμμ .. Μαλιστα. Βλεπω και την bequiet dc1 στα 7.2€ στο eshop 

 

Οσο για την ψυκτρα, το cpu cutout που εχει τo phanteks (ειναι αρκετα μεγαλο) , δε παιζει ρολο στην τοποθετηση; Δε θα με βοηθησει αυτο; Μη μου λες για βγαλσιμο μητρικης , θα αυτοκτονησω , προχτες την εβγαλα για να το καθαρισω :p Αλλα προχτες ακομη δεν ηξερα οτι μπορω να παρω την ψυκτρα απο βδομαδα.. Damn 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Η mx-4 είναι πιο χαμηλά από την Prolimatech PΚ-3.

 

Δεν θα έχεις θέμα με το cutout, αλλά όταν βάζεις την ψύκτρα λόγω του θέματος που είπα πιο πάνω. Στη συγκεκριμένη ψύκτρα θεωρώ για να κάνεις σωστή εγκατάσταση της ψύκτρας πρέπει να βγάλεις την μητρική.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Με τοση τριχα εδω περα με το σκυλι , θα κανω απολυμανση πριν τη βγαλω τη μητρικη :p 

 

Σε επιδοσεις,θορυβο κλπ (με τον ενα ανεμιστηρα) ,  πως ειναι;

 

Εγω ειμαι πιο κοντα στην mx-4 , silver 5 (βολευει λογω καταστηματος) και bequiet. Εχω διαβασει περιεργα πραγματα για την prolimatech και δε θυμαμαι που... 

Link to comment
Share on other sites

O μαμισιος cooler λειτουργεί στις 400 rpm. Τον ανέβασα στις 840-850 rpm και δεν ακουούγεται, πρόσθεσα και 2ο cooler στις 600 rpm και δεν ακούγονται και οι δύο μαζί επίσης.

 

Σε επιδόσεις με θερμοκρασία δωματίου στους 26-27, η θερμοκρασία cpu δεν ανέβηκε πάνω από 55 σε full load.

Link to comment
Share on other sites

Παντος απο το να παρεις καινουργια ψυχτρα 44ευρο  (+τα μεταφορικα ...) , νομιζω ειναι πολυ πιο λογικη κινηση να την παρεις απο κανα διπλανο σαιτ ..... 

Σιγουρα θα βρεις noctua σε λογικη τιμη

Link to comment
Share on other sites

TA μεταφορικά είναι 3.70 αντικαταβολή δωρεάν. Ποια noctua θα ήταν λογική επιλογή να ψάξω; 

 

Γενικα παιδια μου εκαναν κλικ 2-3 ψυκτρες, αλλα μεταχειρισμενη ψυκτρα να παρω , δε ξερω.. Δεν εμπιστευομαι και παρα πολυ.. Ειδικα οταν οι περισσοτεροι ειναι αθηνα και τα μεταφορικα θα βγουνε οσο θα επαιρνα καινουρια την alpenfoehn. Ειδα μερικες noctua,thermalright και reeven (okeanos & οuranos ) αλλα ολοι κανουν ship με δικα μου εξοδα και θα μου βγουν τα ιδια πανω-κατω. Αξιζουν αυτες οι reeven ? Εχω δει αρκετα καλα ριβιου.

 

εδιτ 2: Οσο και να ψαχνω στο θεμα performance/price δεν εχω βρει σα την alpenfoehn , και δε την βρισκω και μεταχειρω.. 

 

@pasjohn,  παντως δεν ειδα πουθενα να λενε για βγαλσιμο μητρικης, αν και σε ολα τα τεστ με βγαλμενη μητρικη τοποθετουν τις ψυκτρες. Οποτε λογικα θα το υποστω αν δε τα καταφερω με τη μητρικη πανω. (αυτο που λες δε το ειδα σε κανενα ριβιου με το κουνημα).

 

Τελος, το θεμα ειναι να κανω τη δουλεια μου . Θελω σε μεγαλο load να μην 70ριζει , ξερω , ειναι καλοκαιρι  , αλλα θελω λιγο καλυτερες θερμοκρασιες. Το θεμα εμφανιση λιγο με απασχολει (αλλιως θα διαλεγα καμμια ΑΙΟ και ενα ζευγαρι ωτοασπιδες :p ). 

 

Ενα ακομη ερωτημα. Με τι καθαρισες τον επεξεργαστη απο την παλια παστα; Ισοπροπυλικη; 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι η ψύκτρα, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο κουσούρι, κουμπώνει και ''κλειδώνει'' χωρίς κανένα θέμα. 

Την έχω βγάλει/βάλει με την μητρική πάνω στο κουτί.

Αν βρεις καμιά noctua-u14s σε αγγελία κοντά στην τιμή (επειδή υπήρχε μια) πας καρφί γι'αυτήν αλλά στα 80€+ δεν..

 

Για πάστα

Gelid Thermal Paste GC-Extreme

PROLIMATECH pk3 ή pk1

 

NOCTUA NT-H1

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

Αυτο κοιτουσα τωρα , οτι η Alpenfoehn εχει παρομοιες επιδοσεις με την u14s, περιεργο ομως μου φαινεται. Εσυ εχεις την Himalaya II ? Δεν επιζητω επιδοσεις για να προβω σε OC κλπ , και αν συμβει μελλοντικα (οχι με αυτο το cpu ) θα ειναι σε αλλο μηχανημα και δε θα ειναι κατι τρελο (δεν το'χω πολυ με το oc ). 

 

Πουθενα δεν υπαρχει σε αυτη την τιμη , ενας στη ζητηση την θελει με 40€ , μαλλον ονειρευεται :p

 

Καπου ειδα οτι ειναι πολυ φαρδια η Alpenfoehn. Ισχυει; Υπαρχει καμμια περιπτωση να ακουμπαει στην καρτα γραφικων μου; Πολλα ρωταω , αλλα μαλλον υπερβολες ,, για να ξε-αγχωθω :p

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

H noctua σε σχέση με την himalayaII έχει καλύτερη διάταξη/θέση τα heatpipes και ο λόγος που έχει ελάχιστα καλύτερες θερμοκρασίες η noctua.

Όχι δεν βρίσκει στην κάρτα γραφικών, έχει απόσταση κοντά στα 2cm σε VII Hero που την έχω πάνω.

 

Άλλη μια θερμοαγώγιμη που ψάχνω να βρω αλλά Ελλάδα δεν την έχω βρει κάπου (μόνο εξωτερικό) είναι η παρακάτω

Thermal Grizzly Kryonaut

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω να εχω προβλημα και στην Asrock . Ειναι κανονικη ΑΤΧ μητρικη η ζ97 προ4 . Δυστυχως δε την εχει πουθενα σε μεταχειρισμενη ουτε αυτη ουτε τη noctua. Βρηκα μια phanteks που μου αρεσει αρκετα και σαν εμφανιση , σαν επιδοσεις φαινεται εξαιρετικη, αλλα ειναι τεραστιων διαστασεων. Στα 50€ τη δινει, αλλα πολυ θεριο... Τη βλεπω και τρομαζω :hehe: 

Link to comment
Share on other sites

Οι μνημες μου ειναι τελειως low profile. Δε θα ειχα θεμα ουτως ή αλλως, καθως βλεπω οτι το εχει αρκετη αποσταση εαν θελω να προσθεσω μνημες. 

 

Και κατι τελευταιο. Η παστα που θα χρησιμοποιησω , ποση διαφορα θα κανει; Ειμαι αναμεσα σε mx-4 και silver 5. 

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Από το μυαλό μου δεν τα βγάζω. Όταν πήγα να κουμπώσω τον ανεμιστήρα η ψύκτρα κουνήθηκε. Επίσης κουνιέται δεξιά-αριστερά όταν πας να τη βιδώσεις και όταν πας το κάνεις αυτό μέσα στο κουτί σε δυσλολεύει περισσότερο. Η noctua πχ. όπως είπα δεν κουνιέται. Οι υποδοχές δημιουργούν κάτι σαν λακούβα και όταν τοποθετείς την ψύκτρα, κάθεται και δεν κουνιέται. Τώρα την ψύκτρα όταν κουνήθηκε δεν την έβγαλα. Την έστριψα για να κάτσει σε οριζόντια θέση και όλα καλά. Αλλά όπως και να το κάνουμς ο τρόπος που κάθεται η ψύκτρα δεν είναι και ο καλύτερος.

 

Κοίταξε επίσης και την Be quite Dark rock pro 3

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

pasjohn δεν ανέφερα κάπου ότι τα βγάζεις απ'το μυαλό σου, αλλά και γω την ψηκτρούλα την έχω βάλει/βγάλει (κι άλλες ψήκτρες) 

και δεν το έχω παρατηρήσει πουθενά αυτό που λες (μόνο αν δεν μπει σωστά μπορεί να γίνει).

Link to comment
Share on other sites

Tην be quiet dark rock pro 3 , στα 80+ € , λιγο δυσκολο :p  Δε σκοπευω xtreme oc και benchmarking να κανω και νομιζω ειναι υπερβολικα πολλα, δε τα διαθετω κιολας για ψυκτρα. Συνυπολογισε οτι θα παρω και ισοπροπυλικη για καθαρισμα (δε ξερω αν μπορω με κατι αλλο που θα βγει οικονομικοτερο , αν και νομιζω οτι εχει στα φαρμακεια με 2€ χωρις να ειμαι σιγουρος, θα ριξω μια ερωτηση ) , την παστα και την ψυκτρα, τα εχω στο νου γυρω στα (max) 60€ . Πανακι μικροϊνων εχω στη διαθεση μου για να σκουπισω την παστα, εκτος και αν καποιο αλλο υλικο ειναι καταλληλοτερο. 

 

Καποιος μου ειπε οτι καθαριζει παστα με καλα αποτελεσματα με μωρομαντηλα. Δεν επιχειρω επ'ουδενι λογο κατι τετοιο. 

 

Για παστα μαλλον για ΜΧ-4 ειμαι και εγω. 

 

Επισης ψυκτρα εχει "κλεισει" στο μυαλο μου η alpenfoehn ως η πιο money/performance συμφερουσα λυση. 

Η αληθεια ειναι οτι εχω περασει πολυ παλια ψυκτρα, aftermarket εχω να βαλω κατι αιωνες. Δε νομιζω παντως να εχω προβληματα, θα τα διαβασω προσεκτικα ολα πριν την τοποθετησω (εχει και μπολικους οδηγους στο ιντερνετ ). 

 

Ειναι η ιδια με τη Himalaya II αυτη Γιαννη;

Επισης βλεπω αρκετα ευκολο τροπο τοποθετησης. Εαν δεν εχω προβλημα , ας κουνιεται και κατα την διαρκεια της εγκαταστασης, το θεμα ειναι μετα να ειναι σταθερη...

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.