Jump to content


Επιλογή laptop ~1600


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

είμαι σε αναζήτηση ενός ισχυρού laptop, κυρίως για δουλειά, αλλά κάνα Σαββατοκύριακο μπορεί και να παίξω. Αυτό που θέλω απαραίτητα να έχει είναι επεξεργαστή i7 (πιθανόν 4720HQ) και 16 gb ram. Πάμε τώρα και στο κομμάτι που με έχει βάλει σε δίλημμα. 

 

Όπως είπα δεν παίζω πολύ και όταν το κάνω τα παιχνίδια που παίζω είναι cs, tropico 5, skyrim, ωστόσο κάποια στιγμή στο μέλλον πιθανόν να δοκιμάσω GTA V και witcher 3. Επίσης να τονίσω ότι δεν έχω πρόβλημα να ρίχνω τα γραφικά στο medium. Οπότε το δίλημμα μου είναι το εξής, να πάω για 960m ή για 970m. Ακόμα ένας λόγος που σκέφτομαι για 970, είναι ότι ασχολούμαι λίγο και με το unreal engine για 3d mobile games (είναι ο κύριος λόγος που δε παίζω πια) και σκέφτομαι ότι η 970 μάλλον θα βοηθήσει, ωστόσο ανεβαίνει αρκετά η τιμή :S .

 

Η αλήθεια είναι ό,τι αρχικά κοίταζα για γύρω στα 1400 και είχα βρει το G551, ωστόσο διάβασα ό,τι έχει προβλήματα με την θερμοκρασία και καλύτερα κάποιος να προτιμήσει το G501 που έχει καλύτερη ψύξη αλλά και 450 ευρώ ακριβότερα. Επίσης στα specs του είχα διαβάσει ότι έχει ethernet 100 και όχι gigabit (εκτός αν ήταν τυπογραφικό) που είναι ένα θέμα, γιατί ειδικά στο εργαστήριο μεταφέρω συχνά μεγάλο όγκο δεδομένων.

 

Άλλο laptop που έχω κοιτάξει είναι το lenovo Y50, το οποίο έχει γύρω στα 1400 με την gtx960, ωστόσο έχει υβριδικό δίσκο και δεν μου πολυαρέσει. Ακούγονται επίσης διάφορα για τα προγράμματα που έχουν μέσα τα laptop και έχει αρχίσει να με ξενίζει σαν εταιρεία.

 

Επόμενο laptop στη λίστα μου είναι το fangbook edge, το οποίο φαίνεται αρκετά δυνατό, ωστόσο δεν έχω δει κανένα από κοντά και ψάχνω από τα reviews για να δω τι ποιότητα κατασκευής έχει, αλλά άμα δε το δεις από κοντά δε μπορείς να ξέρεις. Επίσης με προβληματίζει που του έχουν βάλει 4k οθόνη και φοβάμαι μήπως το γονατίζει...

 

Τελευταίο laptop στη λίστα είναι το MSI GHOST PRO GS60 2QE, το οποίο η αλήθεια είναι ό,τι μου αρέσει πάρα πολύ, ωστόσο είναι λιγάκι πιο ακριβό στα 1800. Ούτε το συγκεκριμένο το έχω δει από κοντά.

 

Όπως ανέφερα και προηγουμένως σκοπός μου ήταν να μην ανέβω πάνω από τα 1400, όμως όταν σκέφτομαι ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια αυτό το laptop θα είναι ουσιαστικά το workstation μου, μπορώ να περιμένω 1-2 μήνες να μαζέψω τα λεφτά για κάτι καλύτερο. Επίσης για τον ίδιο λόγο μου έχει μπει και η σκέψη μήπως και πάω τελικά σε 17", αλλά είτε βρίσκομαι στο εργαστήριο είτε στο σπίτι πάντα έχω μία δεύτερη οθόνη πάνω, οπότε αυτή η σκέψη δε κρατάει πολύ. Ίσως ο μόνος λόγος που σκέφτομαι για 17" να είναι η καλύτερη ψύξη.

 

Σας ευχαριστώ!!!

Έγινε επεξεργασία από NaPoleoN
Link to comment
Share on other sites

Αα ναι αυτό ξέχασα να το αναφέρω. Γιατί χρειάζεται να το μεταφέρω από σπίτι εργαστήριο και γιατί μπορεί να φύγω και εξωτερικό σε λιγότερο από χρόνο. Επίσης κάποιες φορές γυρίζω στο πατρικό μου και με το laptop που έχω τώρα δεν γίνεται δουλειά (4gb ddr2, c2d). Έχω έναν σταθερό είναι λίγο παλιός αλλά αντέχει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

αλλά είτε βρίσκομαι στο εργαστήριο είτε στο σπίτι πάντα έχω μία δεύτερη οθόνη πάνω

Η 17άρα οθόνη ενός laptop"αφαιρεί" υπερβολικά πολύ απο το "portability" ενός laptop... Είχα 17άρι και δεν μου άρεσε καθόλου το κουβάλημά του... Ακόμα και στο 15άρι laptop έχω ένα θέμα αλλά με την 1080p οθόνη που μου προσφέρει το ξεπερνάω...

Η εξωτερική οθόνη που μπορείς να "κουμπώσεις" με HDMI, δεν έχει περιορισμούς σε μέγεθος, για να μην πώ... οι οθόνες..!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.