Jump to content



Ποιό νέο ποντίκι μετά το Logitech G5 lava blue;;;


Recommended Posts

Καλημέρα, ψάχνω πόντικα νεαρό κι είμαι αφεντικό παράξενο. 

 

Αγάπησα το g5 όσο κανένα άλλο, όχι για τα βαρίδια του ή για τα άπειρα dpi που μπορεί να έχει, ΑΛΛΑ για τον σχήμα του και την ευκολία του να μπαίνει κάτω από την παλάμη μου ολόκληρο. Θα ξαναέπαιρνα το ίδιο μα λέω να πάω σε κάτι νέο. Άπαξ και το σεταρω στο πόσο "γρήγορο" το θέλω, δε με νοιάζουν modes και ιστορίες... πολλά φρου φρου κι αρώματα νομίζω. Είμαι από αυτούς που δεν κρατάνε το ποντίκι σαν αράχνη αλλά το κρατώ με την παλάμη και το κουνάω κατά το δοκούν. Τρελό gamer δε με λες, ούτε φοβάμαι μην "δεν είναι γρήγορο", αλλά πραγματικά έχω πελαγώσει με το πόσα ποντίκια υπάρχουν.

Το αρνητικό στην όλη φάση είναι ότι είμαι σε νέα πόλη, εκτός ελλάδος και πραγματικά ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει κάποιο μαγαζί εδώ κοντά που να μπορώ να πάω και να δοκιμάσω 5-6 στο χέρι μου. Άρα θα παίξει amazon μάλλον.. 

 

Από εκεί και πέρα θέλω:

1. κάτι παραπάνω από 3 κουμπιά (όχι 13!!)

2. ένα υποτυπώδες led ή κάποιου είδους φωτισμό ώστε να το "βρίσκω" στα σκοτάδια

3. δε με νοιάζει αν είναι ασύρματο ή ενσύρματο (προφανώς όμως θεωρώ αδιανόητο να κάθομαι να φορτίζω, ειδικά επειδή θα κυκλοφορώ κι εκτός σπιτιού κ δε θέλω να "ξεμείνω")

4. όχι τεράστιο γιατί θα συνοδεύει laptop

5. κάποιο που να μην κάνει πολύ θόρυβο στο κλικάρισμά του (έχω δει ποντίκια που είναι απίστευτα θορυβώδη)

6. όσοι ξέρετε το g5, παίζει να βρω κάποιο παρόμοιο σε σχήμα; Π.χ. το g402 ή g502 θεωρώ πως είναι απίστευτα κακόγουστα και δεν θα με βολεύουν στο πιάσιμο, ενώ το g602 μου φαίνεται λίγο "μεγάλο", χωρίς να'μαι και σίγουρος.. 

 

υ.γ.: επίσης το βιάζομαι, μια και προτιμώ το touch της οθόνης, παρά το touchpad (θέλω να το σπάσω σε ΚΑΘΕ λαπτοπ)

Link to comment
Share on other sites

το final mouse is too simple εξωτερικά, αλλά δε με νοιάζει και το πόσο καλό είναι εσωτερικά.. και λόγω βάρους θα νομίζω ότι κρατάω παιχνιδάκι, άρα άκυρο.. 

 

To Roccat XTD ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα παραπάνω £ το optical αντί του πιο "απλού" laser. Βασικά έχει προσφορά το ακριβό το amazon στις 50£. Είναι και παραμετροποιήσιμο μέχρι αηδίας, οπότε δεν θα το βαρεθώ εύκολα :Ρ

Το military edition τι διαφορά έχει; Μέγεθος; Πιο μικρό;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω Mionix και είχα Roccat μπορώ να πω ότι και τα δύο είναι εξαιρετικά ποντίκια. Προτιμώ το Naos 7000 λόγω μεγέθους και σχήματος, αλλά για το λόγο που το θέλεις εσύ, δε σου κάνει, καλύτερα το Avior που πρότεινε ο @salde.

Ο λόγος που άλλαξα το Roccat είναι γιατί είχα πέσει στην παρτίδα που έβγαζαν προβλήματα με τις ροδέλες, αλλά αυτό θεωρητικά δεν είναι πλέον θέμα. Κάνε μια αναζήτηση καλού-κακού, αλλά από όσο έχω ψάξει, δεν ισχύει πλέον.

 

Τώρα, για τις διαφορές μεταξύ τους, τα Roccat έχουν πιό παραμετροποιήσημο software, αλλά για να το χρησιμοποιήσεις, πρέπει να το έχεις εγκατεστημένο, δηλαδή αν το χρησιμοποιείς σε διαφορετικά PCs, θέλει παντού εγκατάσταση και μεταφορά των settings. Το πλεονέκτημά του είναι πως μπορείς να φτιάξεις προφίλ για παιχνίδια ή εφαρμογές τα οποία ανιχνεύει κατά την εκίνηση τους και επιλέγει αυτόματα το αντίστοιχο προφίλ.

 

Τα Mionix από την άλλη, δεν παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, καταχωρείς τα προφιλ στο ποντίκι. Το πλεονέκτημα είναι πως όπου και να το βάλεις έχεις τις ρυθμίσεις μαζί σου, αλλά πρέπει να αλλάζεις manual το προφιλ, αφού δεν τρέχει η εφαρμογή για να το ανιχνεύει.

 

Σαν ποιότητα κατασκευής, ίσως τα Mionix να είναι λίγο καλύτερα, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή. Προσωπικά θα επέλεγα βάσει του τι με βολεύει από πλευράς software και σχήματος, σίγουρα όμως μεταξύ αυτών των δύο εταιριών.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

ωραία τα mionix, αν και ομολογώ πως η "λαστιχένια" υφή με φοβίζει λιγάκι.. ιδρώνουν πολύ τα χέρια μου και δε θέλω να μαζεύει κ βρώμα/γλίτσα εύκολα... έχουν πιο ιδιαίτερο σχήμα βέβαια.. 

Κλείνω προς roccat, μια και μου έκλεισε το μάτι από την αρχή. Έχει και σε προσφορά το άμαζον το ακριβό, οπότε ψήθηκα τρελά. Για τα προφίλ σε άλλα pc δε με νοιάζει, μια και θα παίζει μόνο σε μένα. Αυτό που είδα άλλωστε, έχει δική του μνήμη κι αποθηκεύεις πάνω του τις ρυθμίσεις.

Πού φτάσαμε ε; Να έχει το ποντίκι arm επεξεργαστή και μνήμη... 

Με το που το παραλάβω θα σας ποστάρω φωτοζ εδώ και στο "οι αγορές μας", όπως θα προσπαθήσω να κάνω κ μια μίνι παρουσίαση. 

Ευχαριστώ για τα φώτα σας :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

αν και ομολογώ πως η "λαστιχένια" υφή με φοβίζει λιγάκι.. ιδρώνουν πολύ τα χέρια μου και δε θέλω να μαζεύει κ βρώμα/γλίτσα εύκολα.


στο συγκεκριμένο θέμα είναι ίσως το καλύτερο ποντίκι που είχα ποτέ. Πάνω από microsoft, logitech, roccat κι ό,τι άλλο έχω δει. Αν είναι αυτό το κριτήριο κερδίζει τα υπόλοιπα.

 

έχουν πιο ιδιαίτερο σχήμα βέβαια..

έχω το Naos, το σχήμα του δεν μου αρέσει χωρίς να είναι απαγορευτικό. Αν αγόραζα σήμερα θα προτιμούσα το Avior που σου έδειξα, έτσι όπως τα περιέγραψες στην αρχή (4ο κριτήριο) το Naos μάλλον το ξεχνάς. Το Castor δεν το ξέρω.

Το μόνο μειονέκτημά του είναι το καλώδιο που μπορεί να φθαρεί αν δεν προσέχεις.

Link to comment
Share on other sites

Το ποντίκι ήρθε κι είναι ΥΠΕΡΟΧΟ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! 
Δεν το περίμενα τόσο καλό σε αίσθηση... είναι λες και το έφτιαξαν για το χέρι μου. Έχει πλαστική υφή μα δεν δείχνει καθόλου φθηνό. Εξαιρετικό φινίρισμα επίσης. Σου δίνει μια αίσθηση τελειότητας. Επίσης η ροδέλα έχει απίστευτη κίνηση, ναι μεν γυρνά εύκολα, αλλά κάνει κι ένα όμορφο σκαλοπατάκι και δεν σου δίνει την αίσθηση πως γυρνά τρελά. Δεν γλιστρά στο χέρι αλλά δεν έχει κ λαστιχένια υφή. Το ρύθμισα μέσα σε 5 λεπτάκια, βρήκα τις ρυθμίσεις που ήθελα, "έπαιξα" και με τον μπάρμπα που ανακοινώνει αν ανέβασες την ένταση του ήχου ή αν άλλαξες προφίλ ή dpi και μετά τον άφησα στην ησυχία του. Ένα θεματάκι με τα χρώματα είχα γιατί άλλα του έβαζα κι άλλα έπαιρνε, μα νομίζω βρήκα άκρη. Πραγματικά, νομίζω δε μπορεί να ζητήσει κάποιος κάτι άλλο από ένα ποντίκι. Βάζω ένα άλμπουμ με κάποιες φωτογραφίες εδώ. Σχωράτε με για την ποιότητα και το μέγεθος (έτσι τις τράβηξε στο σύννεφο το dropbox), μα ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος σε σχέση με το να τις κάνω upload εγώ στο imgur.
 
Ανοίγετε με προσοχή και δική σας ευθύνη!  :rolleyes:  :p 

Spoiler :

uBhu3rg.jpg?2
EBFR4VT.jpg
qfHO1JZ.jpg
b3lQHR9.jpg?1
fbiAoiU.jpg
BbZqxla.jpg?1
RZ15B3Z.jpg
z7t1EAZ.jpg
0vVhuhH.jpg
HJy1Qqc.jpg
LhV92Fw.jpg
3LwX5TW.jpg
Bq5y2iH.jpg
dAIpL7w.jpg
5KtmNy7.jpg
DvofRaq.jpg
ZR8U81V.jpg
fpwZfhb.jpg
lJ5Z7Dh.jpg
E6wcXda.jpg
Έγινε επεξεργασία από Delijohn
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Καλορίζικο φίλος,

 

Αν και δεν πρόλαβα να αναρτήσω και εγώ, κάλιο αργά παρά ποτέ.

 

Ιδού: RIPJAWS MX780 Ι'μ ιν λόβ <3

Υπάρχει βέβαια μια μεγάλη ομάδα ατόμων που θα διαφωνίσει οριζόντια, κάθετα και διαγώνια με τη χρήση laser sensor σε gaming mouse.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.