Μετάβαση σε περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

hol Internet Speed Test

kopimism

  • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
11 απαντήσεις στο θέμα

#1 digitaltiger

digitaltiger

    Registered User

  • 1.510 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 22-01-11

Δημοσιεύθηκε 10 Ιούλιος 2011 - 20:05:11

Καλησπερα παιδια,θελω να κανω μια απλη ερωτηση (κυριως στα παιδια που εχουν internet hellas online) σχετικα με την ταχυτητα internet μου (μιας και ειμαι ψιλο ασχετος με αυτα),εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγοτερο απο αυτο που θα επρεπε να εχω κανονικα,μπορει και να κανω λαθος.
Να επισυμανω οτι εχω το πακετο με το απεριοριστο (εως 24mbps).
Και μια φωτο απο το τεστ που εκανα της hol.
Δημοσίευση Εικόνας

#2 virus3bar

virus3bar

    τεχνολογικές ανησυχίες

  • 177 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 08-08-10

Δημοσιεύθηκε 10 Ιούλιος 2011 - 20:36:02

Ανάλογα πόσο μακριά είσαι απο το dslam.Το δικό μου είναι αυτό με 2,5 χλμ απόσταση

Επισυναπτόμενο(α) thumbnail(s)

  • hol.png


#3 Tsakonas

Tsakonas

    Ph.D. Γυναικολογία

  • 6.364 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 24-10-06

Δημοσιεύθηκε 10 Ιούλιος 2011 - 20:56:51

24 και παιρνεις 5????
εγω εχω hol 6mbps και βγαζω 5.2 (μην κοιτας που εγω ειμαι ο [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] )...

παλιοτερα που μουν κολλημενος με ιντερνετ και τοχα ψαξει,ειχα δει οτι εχει εναν κανονισμο η ΕΕΤΤ νομιζω οτι αν η ταχυτητα που εχεις ειναι κατω απτο μισο της ονομαστικης δικαιολογειται μειωση παγιου η κατι τετοιο..πρεπει να το λεει και στα χαρτια που υπεγραψες..Ψαχτο λιγο,εσυ ουτε το 1/5 δεν βγαζεις...Κριμα ειναι.

#4 AgentCain

AgentCain

    Pirate Engineer

  • 1.640 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 04-07-09

Δημοσιεύθηκε 10 Ιούλιος 2011 - 21:30:35

Μια απταίδια

Απόσταση 1000-1500 μετρα από τον ΟΤΕ, ένας τεχνικός τους επέμενε ότι πρέπει να είμαστε πάνω από 3000μέτρα μακριά, βάσει της ταχύτητας.

24αρα και πιάναμε 5-6αρι βαριά βαριά. Φταίνε λέει τα χιλιοκομμένα καλώδια του ΟΤΕ.
Τους πιστεύω, αλλά μας γράφουν κανονικά σαν πελάτες από τη στιγμή που δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας με το να αναγκάσουν τον ΟΤΕ να αλλάξει γραμμές.

Συνεπώς, κατεβήκαμε στην 6αρα γραμμή, πλέον έχουμε λιγότερους αποσυγχρονισμούς και πληρώνουμε λιγότερο. Προτείνω το ίδιο!

#5 Nick61

Nick61

    Registered User

  • 3.242 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 09-04-10

Δημοσιεύθηκε 11 Ιούλιος 2011 - 06:13:04

Να υπενθυμίσω ότι τέτοιου είδους tests δεν και πολύ αξιόπιστα. Καλό είναι να δούμε το μόντεμ/ρουτερ μας τί στοιχεία μας δίνει.

Εγώ έχω hol double play και δίνω στον browser 192.168.2.1, βάζω ώς κωδικούς admin και στα δύο και μετά πάω status και λέει τα πάντα. Έτσι πιστεύω να είναι και σε σένα.

Λέει πολλά στοιχεία, επικεντρώσου σε αυτά. :) Φυσικά για χαμηλές ταχύτητες, παίζουν ρόλο πολύ παράγοντες,όπως ποιότητα καλωδίωσης, απόσταση από dslam και λοιπά.

Καταγραφή.JPG

#6 AgentCain

AgentCain

    Pirate Engineer

  • 1.640 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 04-07-09

Δημοσιεύθηκε 11 Ιούλιος 2011 - 07:01:24

Το θέμα είναι ότι πρόκειται για δικό τους τεστ με δικους τους σέρβερ κτλ. Δεν είναι δλδ ένα speedtest.net. Όταν τους παραπονιέσαι για χαμηλή ταχύτητα, σου προτείνουν να τρέξεις το τεστ (ή πχ στη περίπτωση του ΟΤΕ να μπεις στον ftp τους και να κατεβασεις ενα αρχειο)

#7 qbiefox

qbiefox

    @qbieLoft

  • 5.284 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 20-09-06

Δημοσιεύθηκε 11 Ιούλιος 2011 - 09:42:11

Παντως να ξερετε οτι μας κοβουν και οι ιδιοι. Αυτοι λενε για λογους σταθεροτητας, εγω πιστευω απλα για λογους bandwidth. Εχω πολλα χρονια hol. Οταν την ειχα πρωτοβαλει συγχρονιζα στα 17.5+ Ξαφνικα μια ωραια πρωΐα αρχισα να συχρονιζω στα 14, το οποιο σταδιακα με τον καιρο επεσε στα 13.5, μετα 13 και πλεον ειμαι στα 12.5. Τα χαρακτηριστικα της γραμμης δεν εχουν αλλαξει ποτε, απο την 1η μερα. 25.5 attenuation και 11 SNR. Θεωρητικα, ειμαι στα 1.8km απο το dslam και επρεπε να συγχρονιζω στα 18, πραγμα το οποιο συνεβαινε μονο τον πρωτο καιρο.

Πιστευω ειναι καθαρα θεμα, οτι οι χρηστες adsl αυξηθηκαν πολυ, και τους ριχνουν ολους απο λιγο, γα να φτανει το bandwidth, αντι να κανουν αναβαθμιση στις γραμμες. Γιατι αν ειχε χαλασει η γραμμη μου, αυτο θα ειχε αντικτυπο και στο attenuation, δεν θα επεφτε απλα η ταχυτητα. Βεβαια η γραμμη παει καλα, οποτε δεν πολυ-ασχολουμε. Απλα οταν βιαζεσαι να κατεβασεις κατι μεγαλο, υπαρχει διαφορα. Και ξενερωνω επειδη καποτε το ειχα, και τωρα οχι.
Επισης ενα περιεργο που εγινε, ενω εδω και πολυ καιρο συγχρονιζω στα 12.5, μια μερα που ειχε διακοπη (εγω ειχα το router πανω σε ups) εκανα ενα restart to router, και κλειδωσε στα 16.5... Τυχαιο?

Επισυναπτόμενο(α) thumbnail(s)

  • speedtest.PNG


#8 digitaltiger

digitaltiger

    Registered User

  • 1.510 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 22-01-11

Δημοσιεύθηκε 11 Ιούλιος 2011 - 11:52:29

Συμφωνα με το modem/router μου λεει: (Τα λεει λιγο οπως θελει το Speed Test)
Δημοσίευση Εικόνας
Αλλα τους πειρα τηλ και μου ειπαν οτι ειχα καταλαβει λαθος,οτι εχω to double play lite μεχρι 6 mbps,αλλα θιμαμε στην αρχη μου ειχαν πει απεριοριστο και γιαυτο προβληματιστικα..:fist:
Ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον και της απαντησεις σας :T:

Επεξεργάσθηκε από digitaltiger, 11 Ιούλιος 2011 - 11:55:42.


#9 venom7

venom7

    Registered User

  • 5.892 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 24-06-08

Δημοσιεύθηκε 08 Νοέμβριος 2011 - 00:48:40

Ξεθάβω γιατί και εγώ από ΟΝ αν και πολύ ικανοποιημένος θα πάω σε HOL για καθαρά οικονομικούς λόγους(λόγω κινητού vodafone).Και απλά ήθελα να πω στον [MENTION=18621]digitaltiger[/MENTION] ότι μπορεί πολύ απλά να τους πει να ξεκλειδώσουν για μία μέρα(24h) την γραμμή σου ετσι ώστε να δεις πόσο πιάνεις με σκοπό άμα είναι να κάνεις άμα θέλεις αλλαγή προγράμματος σε μεγαλύτερο.
Δε νομίζω να αρνηθούν!
Επίσης,τι λέτε για ΟΝ και HOL?

#10 xionis

xionis

    Registered User

  • 2 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 09-11-11

Δημοσιεύθηκε 09 Νοέμβριος 2011 - 21:09:30

http://speedtest.hol.gr/24 mbps ταχύτητα επιασα σχεδόν 8 mbps απο πατρα...δεν ειναι και άσχημα :rolleyes::rolleyes:

#11 xionis

xionis

    Registered User

  • 2 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 09-11-11

Δημοσιεύθηκε 09 Νοέμβριος 2011 - 21:11:03

http://speedtest.hol.gr/24 mbps ταχύτητα επιασα σχεδόν 8 mbps απο πατρα...δεν ειναι και άσχημα :rolleyes::rolleyes:



#12 BILL5

BILL5

    Registered User

  • 1.104 Δημοσιεύσεις
  • Εγγραφή: 09-07-06

Δημοσιεύθηκε 08 Ιούνιος 2014 - 00:34:31

και εγω εδω αθηνα 4mbit Μου ποιανει ενω πληρωνω για 24