Jump to content


hol Internet Speed Test


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,θελω να κανω μια απλη ερωτηση (κυριως στα παιδια που εχουν internet hellas online) σχετικα με την ταχυτητα internet μου (μιας και ειμαι ψιλο ασχετος με αυτα),εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγοτερο απο αυτο που θα επρεπε να εχω κανονικα,μπορει και να κανω λαθος.

Να επισυμανω οτι εχω το πακετο με το απεριοριστο (εως 24mbps).

Και μια φωτο απο το τεστ που εκανα της hol.

62210226.png

Link to comment
Share on other sites

24 και παιρνεις 5????

εγω εχω hol 6mbps και βγαζω 5.2 (μην κοιτας που εγω ειμαι ο [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] )...

παλιοτερα που μουν κολλημενος με ιντερνετ και τοχα ψαξει,ειχα δει οτι εχει εναν κανονισμο η ΕΕΤΤ νομιζω οτι αν η ταχυτητα που εχεις ειναι κατω απτο μισο της ονομαστικης δικαιολογειται μειωση παγιου η κατι τετοιο..πρεπει να το λεει και στα χαρτια που υπεγραψες..Ψαχτο λιγο,εσυ ουτε το 1/5 δεν βγαζεις...Κριμα ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Μια απταίδια

Απόσταση 1000-1500 μετρα από τον ΟΤΕ, ένας τεχνικός τους επέμενε ότι πρέπει να είμαστε πάνω από 3000μέτρα μακριά, βάσει της ταχύτητας.

24αρα και πιάναμε 5-6αρι βαριά βαριά. Φταίνε λέει τα χιλιοκομμένα καλώδια του ΟΤΕ.

Τους πιστεύω, αλλά μας γράφουν κανονικά σαν πελάτες από τη στιγμή που δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας με το να αναγκάσουν τον ΟΤΕ να αλλάξει γραμμές.

Συνεπώς, κατεβήκαμε στην 6αρα γραμμή, πλέον έχουμε λιγότερους αποσυγχρονισμούς και πληρώνουμε λιγότερο. Προτείνω το ίδιο!

Link to comment
Share on other sites

Να υπενθυμίσω ότι τέτοιου είδους tests δεν και πολύ αξιόπιστα. Καλό είναι να δούμε το μόντεμ/ρουτερ μας τί στοιχεία μας δίνει.

Εγώ έχω hol double play και δίνω στον browser 192.168.2.1, βάζω ώς κωδικούς admin και στα δύο και μετά πάω status και λέει τα πάντα. Έτσι πιστεύω να είναι και σε σένα.

Λέει πολλά στοιχεία, επικεντρώσου σε αυτά. :) Φυσικά για χαμηλές ταχύτητες, παίζουν ρόλο πολύ παράγοντες,όπως ποιότητα καλωδίωσης, απόσταση από dslam και λοιπά.

post-15160-1416075321,8772_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι πρόκειται για δικό τους τεστ με δικους τους σέρβερ κτλ. Δεν είναι δλδ ένα speedtest.net. Όταν τους παραπονιέσαι για χαμηλή ταχύτητα, σου προτείνουν να τρέξεις το τεστ (ή πχ στη περίπτωση του ΟΤΕ να μπεις στον ftp τους και να κατεβασεις ενα αρχειο)

Link to comment
Share on other sites

Παντως να ξερετε οτι μας κοβουν και οι ιδιοι. Αυτοι λενε για λογους σταθεροτητας, εγω πιστευω απλα για λογους bandwidth. Εχω πολλα χρονια hol. Οταν την ειχα πρωτοβαλει συγχρονιζα στα 17.5+ Ξαφνικα μια ωραια πρωΐα αρχισα να συχρονιζω στα 14, το οποιο σταδιακα με τον καιρο επεσε στα 13.5, μετα 13 και πλεον ειμαι στα 12.5. Τα χαρακτηριστικα της γραμμης δεν εχουν αλλαξει ποτε, απο την 1η μερα. 25.5 attenuation και 11 SNR. Θεωρητικα, ειμαι στα 1.8km απο το dslam και επρεπε να συγχρονιζω στα 18, πραγμα το οποιο συνεβαινε μονο τον πρωτο καιρο.

Πιστευω ειναι καθαρα θεμα, οτι οι χρηστες adsl αυξηθηκαν πολυ, και τους ριχνουν ολους απο λιγο, γα να φτανει το bandwidth, αντι να κανουν αναβαθμιση στις γραμμες. Γιατι αν ειχε χαλασει η γραμμη μου, αυτο θα ειχε αντικτυπο και στο attenuation, δεν θα επεφτε απλα η ταχυτητα. Βεβαια η γραμμη παει καλα, οποτε δεν πολυ-ασχολουμε. Απλα οταν βιαζεσαι να κατεβασεις κατι μεγαλο, υπαρχει διαφορα. Και ξενερωνω επειδη καποτε το ειχα, και τωρα οχι.

Επισης ενα περιεργο που εγινε, ενω εδω και πολυ καιρο συγχρονιζω στα 12.5, μια μερα που ειχε διακοπη (εγω ειχα το router πανω σε ups) εκανα ενα restart to router, και κλειδωσε στα 16.5... Τυχαιο?

post-5110-1416075325,2259_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το modem/router μου λεει: (Τα λεει λιγο οπως θελει το Speed Test)

76527904.png

Αλλα τους πειρα τηλ και μου ειπαν οτι ειχα καταλαβει λαθος,οτι εχω to double play lite μεχρι 6 mbps,αλλα θιμαμε στην αρχη μου ειχαν πει απεριοριστο και γιαυτο προβληματιστικα..:fist:

Ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον και της απαντησεις σας :T:

Έγινε επεξεργασία από digitaltiger
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ξεθάβω γιατί και εγώ από ΟΝ αν και πολύ ικανοποιημένος θα πάω σε HOL για καθαρά οικονομικούς λόγους(λόγω κινητού vodafone).Και απλά ήθελα να πω στον [MENTION=18621]digitaltiger[/MENTION] ότι μπορεί πολύ απλά να τους πει να ξεκλειδώσουν για μία μέρα(24h) την γραμμή σου ετσι ώστε να δεις πόσο πιάνεις με σκοπό άμα είναι να κάνεις άμα θέλεις αλλαγή προγράμματος σε μεγαλύτερο.

Δε νομίζω να αρνηθούν!

Επίσης,τι λέτε για ΟΝ και HOL?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.