Jump to content

BilloukosGR

Premium Members
  • Posts

    198
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

BilloukosGR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Αντιμετώπιζα το πρόβλημα για αρκετό καιρό μέχρι που κάποια στιγμή έγινε κάρβουνο μια ενισχυτική μονάδα. Φοβάμαι πως κι εσύ κάποιο πρόβλημα με την πλακέτα έχεις. Μήπως σου καίνε και την ασφάλεια πολύ εύκολα?
  2. Σε καμία περίπτωση η σύνδεση με toslink απαιτεί κάρτα ήχου η οποία μπορεί να ονομαστεί "καλή"._
  3. BilloukosGR

    Project ''Bista''. Part -15 ( Vga ram cooler)

    Δεν ανεβάζεις καμιά μεγαλύτερη ανάλυση από την φωτογραφία που έχεις στο τέλος?
  4. Κι εμένα κάπου τόσο είναι το δωμάτιο (βέβαια εμένα είναι ψηλοτάβανο ~4m). Αν τοποθετηθούν σωστά στο χώρο δεν θα έχεις πρόβλημα. Κι επίσης δεν είναι τόσο το μέγεθος του χώρου, όσο τα υλικά τα οποία έχει μέσα. Πατώματα, ντουλάπες, τζαμαρίες, κούφιες γυψοσανίδες... κάνουν βαβούρα. Αντίθετα, μοκέτες και κουρτίνες "μαζεύουν" τον ήχο. Γενικά μη σε απασχολούν τα τετραγωνικά. Ίσα ίσα που σε μικρό χώρο μπορείς να πετύχεις πολύ καλή ακουστική χρησιμοποιώντας μόνο τα αυτιά σου... σε μεγάλους χώρους αυτό πολλές φορές είναι δύσκολο -έως πολύ δύσκολο χωρίς μηχανήματα.
  5. Το μόνο σημαντικό πρόβλημα που τους βρήκα μέχρι στιγμής είναι ότι το woofer δεν έχει τρύπα! Είχα το sub από τα z5500 κάτω από τα πόδια μου και έβαζα την πατούσα μου μέσα! Damn! Ξεβολεύτηκα!
  6. Καλύτερη παρουσίαση από την παρακάτω δεν νομίζω πως μπορώ να κάνω. Ρίξε μια ματιά: NitroWare.net :: Edifier S550 5.1 Multimedia Speaker In-Depth Review Σε γενικές γραμμές άκου πως έχει... Είναι αρκετά πιο ογκώδη (όχι με την κακή έννοια) από τους δορυφόρους της logitech. Θέλουν σίγουρα βάσεις ή κρέμασμα στον τοίχο. Είναι πιο πολύ για φάση "χρησιμοποιώ-το-pc-μου-για-home-cinema" μιας και δύσκολα θα οδηγηθούν σωστά χωρίς μια καλή κάρτα ήχου. Είναι για αυτόν που δεν έχει ούτε τον χώρο ούτε τα λεφτά για να φτιάξει κάτι ξεχωριστό για entertainment κι έτσι τα κάνει όλα με το pc --σαν εμένα. -,- Νομίζω οι επιλογές σου είναι ξεκάθαρες, απλά πρέπει να αποφασίσεις τι ακριβώς θες. Η μια μεριά στερεί σε ήχο, η άλλη σε ευκολίες. Simple! by the way, νομίζω πως θα πάρω πίσω αυτό που είπα για την ένταση τους. Έχει αλλάξει πολύ η συμπεριφορά τους από χθες.
  7. Ήρθαν τα Edifier σήμερα. Η ποιότητα κατασκευή τους είναι πολλές κλάσεις ανώτερη από τα Logitech. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, είναι σε άλλη κατηγορία. Για τον ήχο τους λίγα μπορώ να πω προς το παρόν. Πιο γεμάτος και καθαρός ήχος από τα Z5500. Η "ένταση" τους (δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος) είναι μικρότερη, αλλά ακόμη και τέρμα δεν φαίνεται να παραμορφώνουν. Σίγουρα θες μια πολύ καλή κάρτα ήχου για να τα οδηγήσεις σωστά, ενώ τα Logi τα πετάς πάνω σε ένα toslink και ξεμπέρδεψες --o διαχωρισμός των καναλιών όμως εδώ είναι καλύτερος. Θέλουν σίγουρα χρόνο για να σεταριστούν σωστά στον χώρο και τα αφτιά του καθενός, μιας και οι στάθμες δεν είναι απλά rear/center/sub όπως στα Logi αλλά έχεις ένα σωρό επιλογές. Για το woofer τώρα δεν έχω λόγια! Απλά... Καμία σχέση με το ανεξέλεγκτο μπαμ μπουμ των Ζ5500. Το έχω στο -7 και ακόμη μου γκρεμίζει το δωμάτιο (γαμώ το ξύλινο πάτωμα μου μέσα ). Το φαντάζομαι σε ένα μεγάλο σαλόνι να βαράει αβέρτα και μου τρέχουν τα σάλια.
  8. Η αποκωδικοποίηση γίνεται στην κάρτα (στέλνει το surround του dts για παράδειγμα, μέσω αναλογικών στο κάθε κανάλι ξεχωριστά). Στον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, η κάρτα ήχου δεν κάνει αποκωδικοποίηση. Στέλνει passthrough τον ήχο στον αποκωδικοποιητή των ηχείων. Με λίγα λόγια η μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό θα γίνει. Το θέμα είναι που γίνεται πιο σωστά. Στην κάρτα ήχου ή στον external decoder? Στην περίπτωση των Z5500 ο decoder είναι για τον πέοντα, και το έχω συμπεράνει με τα αφτιά μου for sure...
  9. Ναι λόγω ταινιών για τα S550 λέω και μ' έψησες άσχημα. Thanks
  10. Κάτοχος εδώ και πέντε χρόνια των Z5500. Προχτές μια ενισχυτική μονάδα έγινε κάρβουνο. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά τα Edifier. Ο μόνος προβληματισμός μου είναι η έλλειψη αποκωδικοποιητών. Βέβαια είμαι πεπεισμένος ότι η αποκωδικοποίηση που κάνει η X-fi platinum που έχω (κλάσεις ανώτερα DACs), είναι άνετα καλύτερη από τον αποκωδικοποιητή των z5500. Δεν ξέρω γιατί προβληματίζομαι... μάλλον θέμα συνήθειας στο ψηφιακό. Ποια η γνώμη σου? Υπάρχει διαφορά μεταξύ αποκωδικοποίηση στην κάρτα και passthrough?
  11. BilloukosGR

    Project ''Bista''. Part -15 ( Vga ram cooler)

    ahx0ahx0ahxa ενώ εσύ που πέταξες πάνω 3χιλιοστά αλουμίνιο είναι όλα cool!
  12. Τυχαίνει να σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός. ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ! Μαθητές παίρνεις? (σοβαρά μιλάω)
  13. BilloukosGR

    Γρίφοι - The Ponos Thread

    Απορώ γιατί τόσοι "χαζοί" ασχολούνται με γρίφους! ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? Σκεφτείτε και σταματήστε να ρωτάτε. OMG δηλαδή._
  14. BilloukosGR

    Ανέκδοτα, αστείες φώτος και video (FunLab)

    ahx0ahx0ahx0ha0xha επίτηδες το έγραψα έτσι ρε...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.