Jump to content

FANISTELROOY

Premium Members
  • Posts

    5.649
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About FANISTELROOY

  • Γενέθλια 27/11/1986

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Glasgow, Scotland, UK
  • Ενδιαφέροντα
    steelfm,internet,kickboxing,5x5
  • Επάγγελμα
    IT Support

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FANISTELROOY's Achievements

  1. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Μια γρήγορη ματιά, 60% προτείνει για το 00 αλεύρι που χρησιμοποιώ. Απ ότι έχω διαβάσει παίζει πολύ ρόλο και η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για το πόσες ώρες θα το αφήσεις να φουσκώσει. Πχ για το αλεύρι caputo 00, αν το αφήσεις να φουσκώσει κάτω από 24 ώρες θα πάρεις τη μπλε συσκευασία, ενώ για πιο πολλές ώρες πας στο κόκκινο. Γιατί το ένα έχει πιο πολύ πρωτεΐνη (δεν θυμάμαι ποιο). Είναι ολόκληρη επιστήμη. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το 00 μύλοι Αγίου Γεωργίου και βγαίνει κομπλέ. Είχα χρησιμοποιήσει και το κόκκινο caputo 00 πέρσυ, αλλά δεν είδα καμία διαφορά, οπότε δεν αξίζει το έξτρα κόστος να το φέρεις από Ιταλία.
  2. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Απ οτι εχω δει για αυτο το ειδος πιτσας παιζουν 60-65%, δεν ξερω το λογο να σου πω την αληθεια. Αλλα πιστευω οτι με πιο πολυ δεν θα μπορεσω να δουλεψω το ζυμαρι και να το ανοιξω, νομιζω θα κολλαει πολυ.
  3. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    https://play.google.com/store/apps/details?id=fisico.pizzapp&hl=en Βαζεις ποσες πιτσες θες να φτιαξεις. Μετα το βαρος (220γρ ειναι για 10" και 250γρ για 12" περιπου). Νερο το εχω στο 60% και αλατι στο 3%. Μετα βαζεις το ποσες ωρες θες να το αφησεις να φουσκωσει (συνολικα το κυριως φουσκωμα και αφου φτιαξεις τις μπαλες). Βαζεις θερμοκρασια δωματιου. Και διαλεγεις το ειδος της μαγιας που χρησιμοποιεις (IDY ειναι η κλασσικη ξηρη μαγια που ειναι στα σακουλακια των σουπερ μαρκετ). Αυτο ειναι το τελευταιο που εφτιαξα με μονο 0.25γρ μαγια!! Τεχνικη που ακολουθω ειναι αυτη εδω, αλλα χωρις μιξερ.
  4. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Εννοειται μονο καλα υλικα. Αυτα ειναι που κανουν τη μεγαλη διαφορα. Οσο καλη και να ειναι η ζυμη, αν βαλεις πανω ζαμπον ή γαλοπουλα δεν εχει καμια γευση η πιτσα. Ακομα και η κλασσικη μαργαριτα με σαλτσα (σκετα λιωμενα ντοματακια και αλατι), μοτσαρελα, βασιλικο και ελαιολαδο ειναι πολυ ανωτερη απο μια με "απλα καθημερινα" αλλαντικα. Βασικα για πολλους (ειδικα τους Ναπολιτανους) η μαργαριτα ειναι η καλυτερη πιτσα. Nduja μου την εχει φερει ενας φιλος απο Ιταλια. Για Αθηνα ισως παρω απο εδω οταν μου τελειωσει (εκτος και αν ξαναπαει μεχρι τοτε και μου φερει παλι) https://eshop.frati.gr/shop/allantika/salamia/nduja-di-spilinga-400-g/ Το φουρνακι το χρησιμοποιω στο μπαλκονι μονο εννοειται. Το λεει οτι ειναι για outdoor use only, αν και σε ενα facebook group που ειμαι καποιοι απο UK λενε οτι το εχουν χρησιμοποιησει και μεσα στο σπιτι με ανοιχτα παραθυρα. Δεν θα το εβαζα μεσα ομως, ισως σε κανενα γκαραζ μονο με ανοιχτη την πορτα.
  5. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσω ξυλοφουρνο... Πάντως είναι τέλειο για χρήση σε μπαλκόνι σε διαμέρισμα ή και σε βεράντα κήπο αν σας αρέσει η Ναπολιτανικη πίτσα. Για τις άλλες πίτσες κάνει και ο φούρνος ή ένα απλό BBQ.
  6. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Λίγο τρως χαχα. Όσες φορές έχω φτιάξει υπολογίζω δύο στο άτομο. Σκάμε στο φαΐ βέβαια, αλλά πίτσα είναι, ποιος θα πει όχι σε λίγο ακόμα? Επίσης αυτο το στυλ της πίτσας έχει λίγα υλικά, γιατί ψήνεται πολύ γρήγορα. Σκέψου ότι σε κάθε πίτσα βάζω μόνο μισή μπάλα φρέσκια Μοτσαρελα. Οπότε τρώγεται πολύ εύκολα. Σχετικά με το φουρνακι εδώ ένα βίντεο παρουσίασης
  7. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Και παραπάνω πάει αν το αφήσεις πολύ ώρα στο φουλ. Είναι ειδικό φουρνακι γκαζιού για Neapolitan pizza, που και σε κανονικό ξυλοφουρνο την ψήνουν στους 500.
  8. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Γυρω στα 25εκ διαμετρο βγαινει. Το ζυμαρι ειναι 215-220γραμμαρια. Μονο 1 λεπτο θελει, μαξ 1.5.
  9. FANISTELROOY

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Long time no see... Επιστρεφω με Neapolitan pizza ψημενη στους 500C για 1 λεπτο σε ooni koda. Ζυμη 18 ωρων με ξηρη μαγια. Εχω δοκιμασει και με προζυμι, αλλα δεν ειχε καμια ιδιαιτερη διαφορα στη γευση (ηταν απλα λιγο πιο sour). Οποτε επιλεγουμε την ευκολη λυση. Δοσολογιες βρισκω στο PizzaApp, αναλογα τις ωρες που θελω να το αφησω να φουσκωσει, το ειδος της μαγιας και το μεγεθος της καυε πιτσας. Υλικα που υπαρχουν στις πιτσες: Nduja (αγορασμενη απο Ιταλια) Truffle Salami (αυτα τα αλλα 3 αγορασμενα απο το Carnicero στο Ψυχικο) Salami Picante Wild boar Salami Mozzarella Βασιλικος Blue Cheese (σε μια μονο για δοκιμη. Αρκετα ενδιαφερουσα επιλογη) Sweet roasted peppers Truffle oil Ελαιολαδο
  10. FANISTELROOY

    Amazon Go. Μπαίνετε στο μαγαζί, ...βουτάτε ότι θέλετε και φεύγετε

    Υπαρχει και σε πλαστικο μπουκαλι
  11. FANISTELROOY

    Amazon Go. Μπαίνετε στο μαγαζί, ...βουτάτε ότι θέλετε και φεύγετε

    Κανει σχεδον το ιδιο εδω και χρονια το tesco, μονο που πληρωνεις κατα την εξοδο σε αυτοματα ταμεια (χωρις υπαλληλο).
  12. FANISTELROOY

    Ποια τηλεοπτική σειρά παρακολουθείτε 2.0 (TVLab)

    To House of Cards νομιζω εχει να κανει με πολιτικη και δεν με ψηνει. Ουτε τα sci-fi, αν και μου αρεσε το Lost. Ισως επειδη ηταν η πρωτη ξενη σειρα που εκατσα και ειδα...
  13. FANISTELROOY

    Ποια τηλεοπτική σειρά παρακολουθείτε 2.0 (TVLab)

    Θα τσεκαρω το person of interest που απ οτι βλεπω εχει τελειωσει κιολας
  14. FANISTELROOY

    Ποια τηλεοπτική σειρά παρακολουθείτε 2.0 (TVLab)

    Χρειαζομαι βοηθεια να διαλεξω την επομενη σειρα. Οι τελευταιες που ειδα ηταν το Boardwalk Empire και το Sopranos. Eχω δει τις εξης (μπορει να ξεχναω καποιες): The Wire The Shield Dexter Breaking Bad Rome Band of brothers Spartacus Game of Thrones The Walking Dead Sherlock True Detective Oz Better Call Saul Vikings Homeland Lost Prison Break Για πειτε καμια καλη? Αξιζει το Sons of Anarchy που εχει τελειωσει κιολας; Ή να πιασω καποια καινουρια εκ των Narcos, Stranger things, Westworld? Ή καποια αλλη καλη που μου εχει ξεφυγει;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.