Jump to content

diosak

Members
  • Posts

    38
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About diosak

  • Γενέθλια 12/10/1990

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Athens,Greece
  • Ενδιαφέροντα
    Android+Applied Physics+Nanotechnology
  • Επάγγελμα
    Applied Physics Student @ NTUA

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

diosak's Achievements

  1. diosak

    Συμβατότητα NVME M.2 σε Lenovo Legion Y530

    Είναι 2242 single sided, ναι. Η ταινία είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα. Δεν ξέρω αν μπορεί να πιεστεί καθώς η φωτογραφία είναι από παλαιότερο άνοιγμα. Λογικά θα μπορεί, αλλά εξαρτάται και από το που θα έχει chip ο ssd από την πίσω μεριά, εννοώντας ότι σε περίπτωση που ακουμπάνε και ζεσταίνεται, ε δεν είναι και ο,τι καλύτερο. Δυστυχώς δεν μπορώ να το ανοίξω αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να βρω και πουθενά πληροφορίες όσον αφορά το μέγιστο επιτρεπόμενο πάχος για m.2 nvme ssd.
  2. diosak

    Συμβατότητα NVME M.2 σε Lenovo Legion Y530

    Εχει μια ταινια απο κατω. Μαλλον αυτην εννοουν...
  3. diosak

    Συμβατότητα NVME M.2 σε Lenovo Legion Y530

    Κι ομως οσο ανεβαινει η χωρητικότητα αυξανεται δραματικα ο αριθμος αυτων που εχουν και στην πισω μεριά. Συν οτι στα 1TB η πλειονότητα πλεον εχει και στις δυο μεριές. Φυσικα υπάρχουν και εξαιρέσεις (βλ. 970 evo plus)... Επισης, επειδη αυξάνεται το πάχος του ssd αν ειναι double sided, σε πολλα laptop δεν μπαινουν οντως.
  4. Καλησπέρα, Είμαι σε αναζήτηση ενός 1TB nvme legion y530 και σκεφτόμουν τον Adata XPG SX8200 1TB. Αναζητώντας πιθανή συμβατότητα βρήκα ένα post στο φορουμ της Lenovo όπου ένας δυσκολευόταν να τον κουμπώσει γιατί στην πίσω μεριά εμποδίζει ένα καλωδιακι. Έχει κανείς εμπειρία επί του θέματος? Χωράνε μόνο single sided m.2 στο συγκεκριμένο laptop? Έχει κάποιος να προτείνει κάτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Ερευνητές του κέντρου της IBM στο San Jose της California ανακοίνωσαν πως μπόρεσαν να δημιουργήσουν τον μικρότερο μαγνήτη που έχει βρεθεί ως τώρα. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς τη σμίκρυνση των μαγνητικών μέσων αποθήκευσης δεδομένων, μιας και πρόκειται για μαγνήτες ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, ενώ σε έναν συμβατικό μέσο αποθήκευσης "επιστρατεύονται" έως και 100 χιλιάδες άτομα για την αποθήκευση ενός μόνο bit πληροφορίας, πλέον είναι δυνατή η ανάθεση ενός bit σε ένα και μόνο άτομο. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι το όλμιο, το υλικό με την μεγαλύτερη μαγνητική επιδεκτικότητα και για τον χειρισμό των ατόμων έγινε χρήση ενός μικροσκοπίου σάρωσης σήραγγας (Scanning Tunneling Microscope - STM). Slideshow: IBM Research Created the World's Smallest Magnet -- an Atom Nature Paper Πηγή
  6. diosak

    [Giveaway]Παυλάτος Tools

    Εργαλοιοθήκη από κόντρα πλακέ, κομμένη με σέγα στις γωνίες και λειασμένη με έκκεντρο τριβείο. Η λαβή είναι από καβίλια, ενώ έχουν μπει και εξωτερικά κάθετα στοπ από λεπτότερη καβίλια. Εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί αφρώδη μονωτικά πάνελ για προστασία του ξύλου από το πέταμα των εργαλείων. Στο κάτω μέρος υπάρχουν ελαστικά ποδαράκια στις 4 γωνίες. Το εργαλείο που θα ήθελα είναι το εξής πακέτο της Dewalt: Μπουλονόκλειδο Μπαταρίας Dewalt 18V 5.0Ah Brushless XR DCF899P2
  7. diosak

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Καλές γιορτές σε όλους!
  8. diosak

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr

    Χρόνια πολλά!
  9. Μιας και έβαλα σε ένα παλιό Laptop έναν SSD, είπα να βάλω τον 2.5" σκληρό που είχε σε θηκούλα USB 3.0 να βάζω όσα αρχεία θέλω. Πάω λοιπόν να τον συνδέσω σε μια από τις δύο USB 3.0 θύρες του Desktop (έχω ένα ανταπτοράκι από το Πλαίσιο), αλλά ενώ το φωτάκι του ανάβει ακούγεται συνεχώς ο ήχος αποσύνδεσης συσκευής USB. Δεν αναγνωρίζεται στις USB 3.0. Αντιθέτως, σε USB 2.0 αναγνωρίζεται και δουλεύει μια χαρά (και στο Dekstop και στο Laptop). Να προσθέσω πως στα 3-4 χρόνια που έχω τον αντάπτορα ουδέποτε είχα κανένα θέμα και δουλεύει μια χαρά με οποιαδήποτε συσκευή και να του βάλω, ακόμα και USB 3.0 εξωτερικό σκληρό. Καθε βοήθεια δεκτή.
  10. diosak

    #labxmas2014 day 18 gift 30

    DJD .38-.45 Suedehead RootX
  11. Για πάρ'τους αύριο ένα τηλέφωνο να δεις τι γίνεται..
  12. Λογικά η HOL σου έχει δώσει ένα account name κάτι@hol.gr και ένα password. Αυτά τα βάζεις για να συνδεθείς και τα βάζεις μόνο μια φορά. Το ίδιο ισχύει και στον ΟΤΕ που έχω και λογικά σε κάθε πάροχο. Όταν ενεργοποιήθηκε το VDSL δεν έμπαινα internet και λέω WTF...μετά το είδα.. (πάλι καλά που δεν είχα πετάξει το χαρτί με τα στοιχεία του λογαριασμού μου..)
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.