Jump to content

GnF

Premium Members
  • Posts

    158
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About GnF

  • Γενέθλια 07/05/1978

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Αθήνα

GnF's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. GnF

    Τοποθέτηση ssd και ρυθμίσεις

    βγάλε το virtual memory των windows απο το c:/ (ή αλλιώς τον σκληρό που είναι εγκατεστημένα τα windows) και βάλε το σε ένα άλλο μηχανικό (αν το μηχανάκι έχει και δεύτερο σκληρό βέβαια). Αφού κάνεις το format βέβαια αυτό. Αν δεν έχεις δεύτερο σκληρό (πχ λάπτοπ) τότε ότι λένε οι απο επάνω.
  2. GnF

    OnePlus One - Ο νεος επωνυμος Κινεζος

    handcent sms. Μην σαλτάρεις απλά με το πόσες ρυθμίσεις έχει.
  3. GnF

    openVPN σε ZXVDSL931 VII

    Να στο πώ με μία λέξη. Ξέχνα το Αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε τι τρέλα έχετε φάει όλοι σας να κάνετε κάτι τέτοιο? client για το pc δεν σου κάνει?
  4. GnF

    Οrigin παρατραγουδα

    Πέτα τις 780gtx βάλε καμια ATI να βρείς την υγεία σου ρε μαν. Να δείς μετά και πως θα σου απαντάνε στα email και πως αυτόματα μόλις κάνεις τους οδηγούς εγκατάσταση να γίνει το account σου unban. Ταυτόχρονα θα έχεις περισσότερα fps (και φάπες αν θες, βγαίνει χέρι απο το pc και στις δίνει), θα σου έρχεται αυτόματα η φραπεδιά μπροστά στο pc, και η origin για συγνώμη θα σου στείλει μια κοπελιδούλα (άγνωστο αν θα είναι ξανθια/μελαχρινή/κοκκινομάλλα, ότι έχει ο ντορβάς) η οποία θα κάτσει για 5 ώρες να καθαρίζει το γραφείο σου απο κάτω. Το αν θα κάθεσαι όσο κάνει η κοπέλα δουλειά είναι άλλο θέμα. απλά πράματα λέμε. Εννοείται ότι θα πρέπει να στείλεις γράμμα στο οποίο να αποδέχεσαι την κόκκινη μεριά σου σαν ισχυρότερη (μαυ δε φορσε μπει γιθ γιου), ότι ασπάζεσαι το ατισλαν/αμντσλαν, και θα προσεύχεσαι πλέων στην AMD κάθε βράδυ. Θα προσπαθείς επίσης να προμοτάρεις με όλο σου το είναι (συνηθισμένος είσαι εξάλλου σε αυτό) τις κόκκινες κάρτες. Άντε βρε και καλή ψαριά.
  5. GnF

    studio monitors στο pc

    Βρές κάποιον κοντά σου η φίλο σου με monitor και παρακάλα τον να στα φέρει για 30 λεπτά. Αν σου κάνουν σου κάνουν. Αν μετά θες να χρωματίσεις τον ήχο φτιάξε στο software σου κάποια preset στα eq και άλλαξέ το ανάλογα με το τι ακούς και σε ευχαριστεί. Το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι. Καλά τα monitor, κάποια καλύτερα κάποια χειρότερα, αλλά σε χάλια χώρο όλα άσχημα θα είναι. Σε χάλια χώρο τα χρωματισμένα ηχεία εμπορίου θα είναι μάλλον καλύτερα. Γιαυτό πρώτα στο χώρο σου. Σαν που..να ένα πράγμα ρε παιδί μου.
  6. GnF

    studio monitors στο pc

    στα krk τράβα μόνο αν σε τραβάνε τα μπασατα πράγματα. αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα μην εμπιστευτείς τίποτα άλλο πάρα μόνο το αυτί σου. Το ποιο βασικό είναι να μπορέσεις να κανονίσεις με κάποιον από εδώ να στα φέρει στο δικό σου χώρο να τα ακούσεις. Οι βασικότερες παραμορφώσεις στον ήχο είναι απο τον χώρο που θα βρίσκονται τα ηχεία, που πατάνε, τι υλικά (τζαμια πχ) θα έχουν απέναντί τους, το πάτωμα πόσα έπιπλα έχεις στο δωμάτιο, που τα έχεις, που κοιτάνε τα ηχεία, τι γωνίες έχουν οι τοίχοι και 100000000 άλλα πράγματα. Γιαυτό βλέπεις και υπάρχουν για τα ίδια ηχεία πολύ διαφορετικές γνώμες. Αν όλοι τα ακούγαμε στον ίδιο χώρο θα ήταν λίγο πιο πιστευτές οι γνώμες μας. Και μην ξεχνάς ότι μπορεί να ακούσεις κάπου ένα ηχείο να σου αρέσει, να το πάρεις και στο χώρο σου να μην σου κάθεται απόλυτα καλά. Πες σε κανα παιδί που να είναι κοντά σου και να έχει κανα monitor να στα φέρει για λίγο. Αν σου αρέσουν τράβα πάρτα. Εγώ αλλιώς δεν θα τα αγόραζα.
  7. GnF

    ΒCC Code 116 Error - Απαιτείται λύση

    κάνε μου μια χάρη και πες μία αν έχεις βάλει τα προγράμματα της asus (ai suite). Αν τα έχεις βάλει (και βασικά μιλάω για το fan expert2), κάνε μια καλή και ψάξε στα forum της ίδιας της asus και θα βρείς πρόγραμμα που στα ξηλώνει και καθαρίζει και το λειτουργικό απο τα απομεινάρια τους. Βλέπεις απλά απεγκατάσταση δεν κάνει απολύτως τίποτα. αν δεν τα έχεις τα προγράμματα της asus, τότε μην κάνεις τον κόπο να το διαβάσεις καν αυτό. αν το έχεις και τρέχεις windows 7 τότε θα έπρεπε να σου κάνει ξαφνικό shutdown και μετά να μην ανάβει το pc μέχρι να κόψεις το ρεύμα εντελώς. Αν το έχεις και τρέχεις windows 8 τότε θα έπρεπε να σου κάνει restart και να σου δείχνει ένα κάρο άσχετα πράγματα να φταίνε. Aν και έχω δει restart απο το διαολο πρόγραμμά τους και σε windows 7 software fault in hardware level. αν σε βοηθήσει αυτό να βρείς το thread στα forum της asus.
  8. GnF

    Καρτα στον φουρνο

    Φίλε μου ειλικρινά αν γίνει σωστά τότε το reballing δεν έχει πρόβλημα. Το αν θα γίνει σωστά είναι όμως ένα θέμα. Σαν παράδειγμα θα σου πώ απλά ότι οι περισσότεροι που λένε ότι κάνουν reballing δεν κάνουν preheat την πλακέτα. Ζεσταίνουν το τσιπ το βγάζουν, καθαρίζουν την πλακέτα και μετά το τσιπ, βάζουν με stensil τα μπαλάκια στην θέση τους, και κολλάνε. Προσωπικά εγώ χωρίς preheat στην πλακέτα δεν μπορώ να φανταστώ σωστή κόλληση, ειδικά μιας και η πλακέτα είναι από κάτω. Δεν την βλέπει σωστά τίποτα. Γιαυτό λέω αν γίνει σωστά το reballing. Εκτός και αν το rebbaling το κάνουνε μέσα σε φούρνο για πλακέτες. Που τσιπάκι και πλακέτα θα έχουν την ίδια θερμοκρασία για να γίνει σωστά η κόλληση και στις δύο μεριές. Αν όμως το reflow δεν πέτυχε πως ξέρεις ότι το πρόβλημα είναι εκεί? Είναι από τις σειρές που βάζανε leaded κόλληση? έχει περάσει δύσκολες στιγμές αγκαλιά με πάγο? Πρόσεχε στο ότι η lead-free κόλληση ala ROHS είναι ένα μικρό θηρίο και παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο βαθμό προβλημάτων στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι και ο λόγος που υπάρχουν εταιρίες που αρνούνται να κάνουν την μετάβαση απο την παλιά κόλληση στην καινούργια (μάλλον καλύτερα να πω στις καινούργιες, μιας και υπάρχουν πολλές ανάλογα απο τι αποτελούνται). Είναι ίσως και ένας παράγοντας αρνητικός (για το καλό του περιβάλλοντος βρε πες) της lead-free. Η μεγαλύτερη melting point θερμοκρασία. Άρα στο εργοστάσιο που οι πλακέτες περνάνε απο σειρά παραγωγής και αφού τοποθετηθούν ρομποτικά τα εξαρτήματα στην πλακέτα περνάνε απο φούρνο, έχεις ζεστάνει όλα τα ηλεκτρονικά παραπάνω απο ότι τα ζέσταινες με την παλιά και όχι καλή για το περιβάλλον κόλληση. Και η διαφορά είναι μεγάλη. Ίσως και γιαυτό απο όταν άρχισε το θέμα με την ευρωπαϊκή ένωση και την lead-free να έχουμε μεγαλύτερο failure rate σε πυκνωτές, και άλλα ηλεκτρονικά. Ή ίσως και να βάζουν οι εταιρίες χειρότερους σε ποιότητα πυκνωτές. Ποιος ξέρει. Ακριβώς το reflow είναι απλά για να σου δώσει λίγο χρόνο. Τίποτα παραπάνω. Το κάνεις και αν δουλέψει ξέρεις απο πριν ότι μετά από λίγο θα τα φτύσει πάλι. Μην ξεχάσω. οι 200 βαθμοί δουλεύουν μόνο σε όσες έχουν leadded κόλληση. Αν ήταν με lead-free τότε οι 200 δεν κάνουν τίποτα. Αν λοιπόν μιλάμε για κανούργιες κάρτες (αρα με lead-free που είναι το melting point απο 208 και βάλε ανάλογα με την κόλληση), θα πρέπει να κάνετε την διαδικασία σε άλλες θερμοκρασίες (πιθανότατα 230 με 235 για να πιάσετε όλη την γκάμα), για κανα 8λεπτο. Αν μιλάμε για κάρτες γραφικών και έχει κανα buzzer επάνω της (οι msi είχαν συνήθως και βαράει αν λείπει κανα 6πινο ή 8πινο ρεύματος), να είστε σίγουροι ότι το buzzer θα το πάρετε στο χέρι. Αλλά και αυτό το βρίσκετε εύκολα και πολύ φτηνά. Ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές θα ξεράσουν. Βασικά μετά απο τέτοια θερμοκρασία αλλάξτε ότι πυκνωτές βλέπετε. Είναι και ο λόγος που η διαδικασία αυτή δεν την κάνει κανονικά κανένας στο φούρνο. Για να μην στρεσάρει τα υπόλοιπα. Αν ψάξετε στο net θα βρείτε οδηγίες πως να το φτιάξετε με μια λάμπα gu11. Και ένα αισθητήρα θερμοκρασίας βεβαίως βεβαίως.
  9. GnF

    Καρτα στον φουρνο

    βάλε την. βγάλε πρώτα ότι βγαίνει απο επάνω της. στους 200 για 9 με 10 λεπτά. Πάρε σακούλα ψησίματος για τον φούρνο βάλε μέσα την πλακέτα και δέσε την πάρα πολύ καλά (θα ζεσταθεί ο αέρας στο εσωτερικό της σακούλας και θα φουσκώσει η σακούλα οπότε όταν λέμε καλό δέσιμο το εννοούμε). Το PCB, αυτοκόλλητα δεν παθαίνουν τίποτα για το 10λεπτο αυτό. Αν κανας πυκνωτής σου σκάσει απλά και όμορφα τον αλλάζεις. Όπως έχω ξαναπεί σε αυτό το thread η χρήση του φούρνου που τρώμε είναι απαγορευτική. Όντως υπάρχουν κάποια υλικά τα οποία και απελευθερώνονται με αυτή την διαδικασία. Αν πρέπει να το κάνεις σακούλα ψησίματος φούρνου. Και πολύ καλό δέσιμο στις άκρες. Ούτε κάν μαν μην λες τέτοια. Τριαλαρο λαρα λαρα Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αν και reflow έχουν αναγκαστεί να κάνουν αρκετοί με ξεκολλημένα ολοκληρωμένα απο πάγο ανάμεσα σε μητρική και τσιπ. Στους 100 όμως με τίποτα κάτι τέτοιο. Η κόλληση (leaded ξαναγίνεται υγρή στους 186) Ακριβώς. Και κάθε φορά που θα το κάνεις θα κρατάει και λιγότερο. Καλύτερη λύση είναι το reballing. Το θέμα είναι κατα πόσο σωστά θα γίνει και αυτό. Γιαυτό και η πολύ μικρή εγγύηση που δίνουν όσοι κάνουν rebbaling. Επίσης απο rebbaling υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός επιστροφών μέσα στο 6μηνο. 200 για 10 λεπτά (αν μιλάμε για leaded κόλληση, ή 208 με 220+ αν είναι lead free) Πρόσεχε γιατί μπορεί να ξεκολλήσουν κοντινά πράγματα με την πίεση του αέρα. Αν πρέπει να το κάνεις έτσι προσπάθησε να φτιάξεις ασπίδες απο αλουμινόχαρτο γύρω απο το τσιπ ώστε η πίεση του αέρα να μην πετυχαίνει άλλα πράγματα. Και στο χαμηλό για να έχεις και πιο ζεστό αέρα. ή ακόμα καλύτερα ένα πιστόλι θερμού αέρα. με λάμπα βέβαια είναι πολύ καλύτερα ακόμα. οι πυκνωτές λένε θερμοκρασία εν λειτουργία. Για το 10λεπτο δεν παθαίνουν και αν έχεις κανένα που ξεράσει απλά τον αλλάζεις. Σακούλα ψησίματος πολύ καλά δεμένη και την ανοίγεις σε εξωτερικό χώρο. το για πόσο είναι ένα θέμα. Δίνω στην καλύτερη 4 με 5 μήνες λειτουργίας. Αν ήταν και σε καμια 8600 που ζεσταίνονται πολύ και είναι με leaded που κάνει microcraks τότε καλύτερα να το έχει συνέχεια αναμένο σε σχετικά σταθερές θερμοκρασίες μπας και την βγάλει παραπάνω. Κανονικά θέλει ειδικό μηχάνημα. Μην φανταστείς ότι είναι κάτι τόσο σουπερ ουάου. Μια λάμπα έχει με παραπέτια και μπορείς να ορίσεις που πέφτει το φως της και τι ζεσταίνεις. Homemade μπορείς να φανταστείς με gu11 λάμπα απο σποτ, με πιστολάκι, με πιστόλι θερμού αέρα, με φούρνο. Όλα αυτά θα δουλέψουν αν όλα πάνε καλά και δεν κάνεις κάποιο λάθος. Στο reballing ξεκολάς το τσιπ, του καθαρίζεις την παλιά κόλληση, πρέπει να έχεις μπαλάκια κόλλησης με διάμετρο για το συγκεκριμένο τσιπάκι, να έχεις και stensil για να βάλεις τα μπαλάκια στην θέση τους, να καθαρίσεις την πλακέτα απο την παλιά κόλληση, και να το ξανακολλήσεις. Πάντως μαγαζί που λέει πως κάνει reballing έχω βρεί στην αθήνα. Το πόσο εγγύηση δίνει αυτό δεν το ξέρω. Όπως δεν ξέρω και το κόστος. Ξαναλέω όμως. Έχω δεί πολλά rebbaling να έχουν προβλήματα μετά απο λίγο καιρό αντλιστοιχα με τα αρχικά. Αναρωτιέμαι αν χρεώνανε rebbaling και κάνανε reflow. rebbaling = αλλαγή τα μπαλάκια κόλλησης κάτω απο ένα τσιπ reflow = ζεσταίνεις κάτι κολλημένο με κόλληση έτσι ώστε να ξανακάνεις την κόλληση υγρή. ανάλογα με την κόλληση δουλεύεις και σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
  10. GnF

    DIY NAS Thread

    Το βασικότερο που μπορώ να σκεφτώ είναι το καταπληκτικό web ui του μtorrent, που ειδικά με την προσθήκη rss feeds γίνεται το πιο εύκολο εργαλείο για torrents. Απλά το ψάξιμο τέρμα.
  11. GnF

    IP cams & NAS

    άφοβα πάρε το. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, και τα 40 ευρώ που θα δώσεις πίστεψέ με θα πιάσουν τόπο. Και αν μελλοντικά βάλεις κι άλλες κάμερες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το περιβάλλον του synology για τις κάμερες είναι εύκολο στην εκμάθηση. Και στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ πολύ καλύτερο από τα περισσότερα nvr της αγοράς. Όσο για το synology πίστεψέ με 1 μήνα μετά την αγορά του θα καταλάβεις τι εργαλείο έχεις πάρει και τι μπορείς να κάνεις με αυτό. Στήσε επάνω του και καμιά web σελίδα και δέσε αν θες και τις κάμερες εκεί. Να έχουμε να λέμε. Όπως λένε και παραπάνω το gigabit σε κάμερα αχρείαστο είναι αλλά αν τα περνάς τώρα βάλτο. Και ας είναι αχρείαστο.
  12. GnF

    Intel i7 Haswell 4770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

    Μαν κάνε μου μια χάρη να δοκιμάσεις μια άλλη κάρτα γραφικών. Στο 00 μένει και όταν δεν μπορεί να φορτώσει το VGA Bios. Και επειδή τα τελευταία 2 χρόνια έχει τύχει να έχω πιάσει 3-4 μηχανάκια με τέτοιο πρόβλημα ρίξε μια ματιά μπας και βρείς άκρη.
  13. GnF

    Προβλημα με Galaxy S4

    επειδή έχω περάσει απο σερβις, απλά να σου πώ ότι όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι, αλλά 99 στις 100 φορές που κάποιος τεχνικός απο καλοσύνη αποφάσιζε να βοηθήσει, κατέληγε να έχει προβλήματα στην δουλεία του. Βλέπεις μόλις κάτι έφτιαχνε, έτρεχε ο πελάτης να φωνάξει παντού ότι ενώ εσείς μου λέτε ότι έχει υγρασία ο άλλος δικός σας τεχνικός το πήρε και το έφτιαξε. Μάθανε με τα χρόνια οι τεχνικοί και προσέχουν τις δουλειές τους. Γιατί και ο πελάτης την δουλειά του θέλει να κάνει, όπως το λές και εσύ, και πραγματικά δεν τον νοιάζει αν δημιουργήσει προβλήματα στον όποιο τεχνικό πίσω απο τον παγκο. Δεν τον ξέρει και απο εχθές. Υπάρχουν καταστήματα (αν είσαι Αμβούργο μπορώ να σου πώ που να πάς), μικρά που θα σου φτιάξουν το κουμπί, ή και ακόμα καλύτερα θα βάλουν την πλακέτα για κάποια ώρα σε πισίνα με ισοπροπυλική αλκοόλη η οποία δημιουργεί κραδασμούς και σπάει τα όποια άλλατα υπάρχουν. Καλή τύχη, και μην τα βάζεις με τους τεχνικούς επειδή έκαναν την δουλειά τους μέχρι εκεί που τους επιτρέπουν. Βάλτα μαζί τους αν σου κάνουν κάποια ζημιά, αν έχουν κακούς τρόπους, είναι βρομιάρηδες, σου εμφανίζουν ζημιές που δεν υπάρχουν απλά για να στα αρπάξουν.
  14. GnF

    LGA 1366

    γιατί δεν βρίσκεις καμία foxconn flaming blade ρε μαν μεταχειρισμένη να την έχεις καβάτζα? το πολύ 70 με 90 ευρώ θα την πάρεις. τουλάχιστον εγώ αυτό έχω κάνει. αφού ο κόσμος κάνει αναβαθμίσεις και πουλάει τα παλιά εκμεταλλεύσου το από το να κάθεσαι να κλαίγεσαι. Και το πλαίσιο καμία υποχρέωση δεν έχει να σου έχει για 2-3-4 χρόνια μετά μητρικές που σου κάνουν. κάνε ένα πλάνο. αν είναι να κρατήσεις μία πλατφόρμα πολύ και βλέπεις ότι δεν βρίσκεις πράγματα, πάρε μια να τελειώνεις.
  15. GnF

    Καρτα στον φουρνο

    Θα αφαιρέσεις ότι μπορείς από πάνω της μέχρι και πάστες η thermal pads. Προθέρμανση στους 200 πάνω κάτω αντίσταση. Αγόρασε από σούπερ μάρκετ σακούλα ψησίματος για το φούρνο. Βάλε 4 μπαλάκια από αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι ή επάνω στη σχάρα και επάνω τους ακουμπά την κάρτα με τα πιο βαθιά ηλεκτρονικά να κοιτάνε προς τα επάνω. Όλα αυτά μέσα στην σακούλα βέβαια και αυτό είναι το δύσκολο....... 8 με 9 λεπτά όχι παραπάνω Τα αυτοκόλλητα χαρτάκια επάνω της με serial δεν παθαίνουν τίποτα. Μπορεί να γίνουν λίγο κίτρινα αλλά φωτιά δεν περνούν Καλή τύχη
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.