Jump to content

Hliasgx

Members
  • Posts

    9
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Hliasgx's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hliasgx

    Νέο PC στα 600€

    Αντίστοιχη περίπτωση: μια φίλη, πολιτικός μηχανικός, μου ζήτησε να της φτιάξω νέο PC. Αν και στην αρχή είχα σκοπό να περάσω έναν 1600+1050ti, τελικά κατέληξα στον 2400g. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η δαπάνη για ξεχωριστή VGA δεν έχει νόημα (υπερ-κοστολογημένες για τους γνωστούς λόγους), και σε κάθε περίπτωση η ενσωματωμένη Vega είναι υπεραρκετή για τις ανάγκες της. Αντίθετα, η εξοικονόμηση των χρημάτων μπορεί να αξιοποιηθεί αποδοτικότερα σε άλλα μέρη του συστήματος όπως καλύτερος/μεγαλύτερος ssd/m.2, περισσότερη ram, κ.λπ. Στη δική μου περίπτωση τα διέθεσα σε δεύτερο σκληρό για raid (mirroring, μιας και με το backup η φίλη δεν ήταν και πολύ συνεπής).
  2. Hliasgx

    Πρόβλημα με RX 480

    Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, το πρόβλημα λύθηκε μετά από ένα τελευταίο λύσιμο, καθάρισμα PCI slot και επανατοποθέτηση hardware, απεγκατάσταση-επανεγκατάσταση οδηγών. Με την ευκαιρία να ρωτήσω και το εξής: με τον 2500κ στα default (3,3 GΗz), το σύστημα εκμεταλλεύεται πλήρως την 480, ή χρειάζεται oc?
  3. Hliasgx

    Πρόβλημα με RX 480

    Τσέκαρα το bios και τα cpu graphics είναι απενεργοποιημένα. Συνδέθηκα με TeamViewer (είμαι Αθήνα, το PC Πάτρα) για να ξαναπεράσω AMD driver. Μόλις τελείωσα την εγκατάσταση έκανα restart αλλά πάλι όταν μπήκε στα windows μαύρισε η οθόνη. Εγώ, ωστόσο, με το TeamViwer συνέχιζα και "έβλεπα" κανονικά, μόνο που η ανάλυση ήταν 640 Χ 480 (!). Την άλλαξα χειροκίνητα σε 1080ρ (native) αλλά, παρόλο που η ένδειξη έλεγε 1920 Χ 1080, η ανάλυση δεν άλλαξε. Πρόσεξα ότι το refresh rate της οθόνης ήταν 59 hz. Το άλλαξα σε 60 και τότε έφτιαξε η ανάλυση και η οθόνη έδειχνε πλέον κανονικά, αλλά δυστυχώς μόνο για λίγα λεπτά, ώσπου μαύρισε πάλι. Επίσης όσο χρόνο έδειχνε η οθόνη, το bcakground ήταν μαύρο αντί να έχει την custom image που έχει οριστεί. Άρα είμαι ακόμη στο σημείο 0: η οθόνη δείχνει εντάξει μόνο με το generic windows display driver. Θα δοκιμάσω αύριο το DDU που προτείνει ο φίλος Thresh86. Όσο ήταν Αθήνα, με άλλη οθόνη, έπαιζε οκ. (και με απαιτητικά παιχνίδια), οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα με τροφοδοσία.
  4. Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με μια MSI RΧ 480, 8 GB: Η κάρτα τοποθετήθηκε στη θέση μιας 5950 και δούλευε οκ. για 2-3 μέρες. Κατόπιν το (φοιτητικό) μηχάνημα "μετακόμισε" στην Πάτρα, όπου όμως εμφάνησε πρόβλημα. To PC εκκινεί, αρχίζουν να φορτώνουν τα Windows αλλά λίγο πριν φτάσει στο login, η οθόνη μαυρίζει και δε δείχνει πλέον τίποτα. Από τους συνήθεις θορύβους (σκληρών κ.λπ.), φαίνεται ότι μάλλον μπαίνει στα Windows, αλλά η οθόνη παραμένει μαύρη. Δεδομένα: 1. Έλεγχος hardware, τοποθέτηση, κ.λπ., όλα φαίνονται οκ. 2. Εκκίνηση σε safe mode δουλεύει οκ. 3. Αλλάζοντας το dispaly driver από radeon σε generic windows, το μηχάνημα εκκινεί και δουλεύει οκ. 3. Προσπάθεια uninstall AMD drivers για re-install έγινε με πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί το uninstall κόλλαγε. Μετά από πολλές προσπάθειες τελικά έγινε η απεγκατάσταση, περάστηκαν οι τελευταίοι AMD drivers, αλλά το πρόβλημα παραμένει. 4. Restore windows σε restore point των ημερών που δούλευε οκ., δεν έλυσε το πρόβλημα. 5. Εκτός από το ταξίδι που μεσολάβησε, είναι επίσης διαφορετικά το καλώδιο (DVI) και η οθόνη, σε σχέση με αυτά που είχε όταν δούλευε εντάξει (το καλώδιο είναι καινούριο, η οθόνη δούλευε οκ. με 5950). Specs: CPU: 2500k HD: Samsung 850 evo Monitor: LG Flatron 22 EA PSU: Enermax 620 watt OS: windows 10 pro x64 Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια/ιδέα.
  5. Ανταποδίδοντας τη βοήθεια, ένα σύντομο σχόλιο που πιθανόν να βοηθήσει χρήστες που αναζητούν νέο μόνιτορ. Σχεδόν δύο μήνες χρήσης και μπορώ να πω ότι η επιλογή του ΗP 27 ήταν εξαιρετική. Για τα panel/εικόνα/χρωματική ακρίβεια κ.λπ. η διαφορά ήταν εμφανής με το πρώτο άνοιγμα της οθόνης (ως ένα σημείο αναμενόμενο και μόνο από το πέρασμα από matte σε glossy). Κανένα πρόβλημα επιδόσεων σε απαιτητικά apps/games, ενώ (προσωπικά) θεωρώ ασήμαντο το θέμα εμφάνισης των fonts στα κείμενα/browsing κ.λπ. λόγω της χαμηλής ανάλυσης σε σχέση με τη διαγώνιο. Εδικά στο θέμα της κούρασης μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα ήταν (ευτυχώς) αντίθετα από τις επιφυλάξεις μου. Πολύ πιο ξεκούραστη η χρήση σε σχέση με τα παλιά 21,5"/1080ρ (και με διαφορά), σε σημείο που πλέον τα τελευταία να με ενοχλούν και ως extended (ψυχραιμία όμως ένεκα... κρίσης). Δύο σημεία που πιθανόν να πρέπει να ληφθούν υπ' όψη. Η οθόνη διαθέτει περιορισμένες εισόδους (1χVGA, 2xHDMI) οπότε πιθανόν να χρειαστείτε κάποιον αντάπτορα DP ή DVI αν και όλες οι σύγχρονες κάρτες έχουν HDMI . Επίσης λόγω του glossy "απαιτεί" να μην υπάρχουν φωτεινές πηγές μπροστά από την οθόνη (π.χ. φωτιστικό) ή πίσω από το χρήστη (π.χ. ανοικτό παράθυρο), ειδικά στις περιπτώσεις που ασχολείται με επεξεργασία. Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι είναι το καλύτερο μόνιτορ από όσα προτάθηκαν, αφού η εμπειρία μου αφορά μόνο στο συγκεκριμένο μόνιτορ. Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  6. Ο κύβος ερρίφθη και παράγγειλα την ΗP 27xw.
  7. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια, αρκετή τροφή για σκέψη. Σκέφτομαι ότι ένα 1200ρ μόνιτορ θα μου δημιουργήσει θέμα στη σύλληψη video HD (screen capture και επεξεργασία με Camtasia είναι επίσης κύρια εργασία) καθώς η θέαση του σε μόνιτορ 1080ρ θα εμφανίζει μαύρες μπάρες πάνω και κάτω (ή κάνω λάθος?). Επίσης η 27αρα με "τρομάζει" για τόσο κοντινή θέαση. Προς το παρόν δίνω ένα προβάδισμα στην EV2336W (299 στο σάιτ της αντιπροσωπίας, 368 στον Σκρούτζ).
  8. Γεια χαρά! Θέλω να αγοράσω νέο μόνιτορ >= 1080ρ για καθημερινή πολύωρη χρήση, με κύριο κριτήριο να είναι όσο πιο ξεκούραστο γίνεται και χρειάζομαι τα φώτα σας. Με βάση αυτό το κριτήριο τι είναι προτιμότερο: ένα μόνιτορ με υψηλότερη ανάλυση ( > 1080ρ ) ή με περισσότερα hz (1080ρ στα 120 ή 144)? Χρήση: επεξεργασία video/photo, Unity 3d, παιχνίδια κ.λπ. (απόσταση γραφείου). Υποστήριξη: Gigabyte gtx 970 G1 Budget: έως 400 Ε Υπάρχουν 2 μόνιτορ 1080ρ (60 hz) τα οποία επίσης θα χρησιμοποιηθούν σαν extended (για πολλαπλά ανοικτά αρχεία). Εκ πρώτης φαίνεται η επιλογή 1080ρ πλεονεκτική για dragging αρχείων στα extended χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω το μέγεθος τους, ωστόσο προέχει η... υγεία. Κάθε άποψη/συμβουλή, ή δυνατόν και μοντέλων... ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!
  9. Hliasgx

    MSI GTX 970 Gaming 4G

    Έχουμε κάποια εικόνα για το Predator? To χρησιμοποίησε κανείς να μας πει εντυπώσεις?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.