Jump to content
 • Articles

 • Νέες απαντήσεις

  • Όπως πάντα, όταν τα νέα είναι φρέσκα, θέλει λίγη παραπάνω προσοχή. Ό,τι δεν προκύπτει από αδιάψευστα στοιχεία, καλό είναι να διατυπώνεται ως εικασία.   Ο τύπος στο βίντεο φέρεται να είναι αυτός: https://www.instagram.com/thisisnike1/   και το βίντεο, που ανέβασε με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, αλλά είναι παλιό, είναι αυτό:   Στη συζήτησή τους ακούγεται ξεκάθαρα πως υποψιάζονται ότι είναι ένας ύποπτος για τον οποίο έχουν ένταλμα σύλληψης. Αν και (στη Μινεσότα, όπου συνέβη το περιστατικό) δεν είναι υποχρεωμένος να τους δείξει την ταυτότητά του, εξαιτίας της υποψίας ότι είναι κακοποιός μπορούν να τον κρατήσουν για εξακρίβωση.   Αυτό δεν αλλάζει ότι στατιστικά είναι πολύ πιθανότερο τέτοιες παρανοήσεις να οδηγήσουν σε επικίνδυνη κλιμάκωση όταν οι ύποπτοι είναι μαύροι.   Πολλά από τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει την Αμερική σε ταραχές με φυλετικό υπόβαθρο στο παρελθόν εξακολουθούν να μένουν άλυτα. Θυμίζω ότι οι ταραχές του 1968, μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ήταν ο βασικότερος λόγος που επισπεύτηκαν ρυθμίσεις κατά των φυλετικών διακρίσεων που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες (Civil Rights Act).   Μπορεί από τη σχετική άνεση αυτής της όχθης του Ατλαντικού να φαίνεται περίεργο, αλλά για πολλά εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες που δεν είναι λευκοί, αυτός μοιάζει να είναι ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουν κοινωνικές αλλαγές. Πολλοί από τους διαδηλωτές έχουν αγνά κίνητρα (προκύπτει όταν πχ παραδίδουν τους πλατσικολόγους στην αστυνομία), άλλοι απλώς απολαμβάνουν την αναμπουμπούλα και κάποιοι εκτονώνουν την οργή τους για τις διακρίσεις που υφίστανται σπάζοντας, καίγοντας και καταστρέφοντας.   Όπως και να 'χει, αυτή η αναταραχή ήδη καταγράφεται ως μια από τις σημαντικότερες της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας, ανεξάρτητα από βίντεο σαν το παραπάνω.   Αν και τα γεγονότα δεν είναι στατικά, η κάλυψη της Wikipedia είναι αρκετά καλή, γιατί καλύπτει αρκετές από τις πτυχές των ταραχών: George Floyd protests - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG  
  • Πανεύκολα, απλά κάνεις εγκατάσταση (με ένα στικάκι usb) και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η microsoft ήδη έχει συνδέσει τον υπολογιστή σου με ένα κλειδί. Αν σε κάποιο σημείο κατά την εγκατάσταση, σου ζητήσει κλειδί επέλεξε το "δεν έχω κλειδί" και όταν συνδεθεί στο ίντερνετ θα ενεργοποιηθεί μόνο του.
  • Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε στο μυαλό μας την δική μας αστυνομία που μπορεί να απηχεί την θέληση της εκάστοτε ηγεσίας αλλά έχει ικανότητες για περισσότερα αφού τα μόρια εισόδου στις σχολές είναι στο θεό, εννω στην Αμερική μπάτσοι γίνονται οι αποτυχημένοι
  • Ότι έγινε δηλαδή και στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στην είδηση παραπάνω με το κομμένο βίντεο.   Και επειδή δε μπορώ να γνωρίζω τι είχε προηγηθεί κλπ, γι αυτό το λόγο έγραψα: Και το έγραψα κυρίως για να εστιάσω σε αυτό "Δεν με απασχολεί τι είναι και τι δεν είναι" επειδή έγινε τόσο ντόρος ότι είναι πράκτορας του FBI.
  • Σάββατο έξοδο με φίλους σε ψησταριά. Όχι 1,5 μέτρο, ούτε μισό. Σαν να μην είχε συμβεί ποτέ η ιστορία του κορονοιού.   Το πιο γελοίο πάντως είναι στις συγκοινωνίες. Με τα μισά καθίσματα να είναι καλυμένα από ταμπελάκια "Μην χρησιμοποιείται αυτή τη θέση" και καλά για την προστασία των επιβατών, οι επιβάτες στριμώχνονται όρθιοι στον διάδρομο του λεωφορείου.   Ελλάδα, η χώρα του παραλόγου.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.