Jump to content



Πρόβλημα με συνεχή κολλήματα.


Anagno

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου, ο οποίος από τότε που έκανα format και επανεγκατάσταση των windows σε 80ρη ssd Intel τρώει συνέχεια κολλήματα και στον firefox και σε παιχνίδια (league of legends) οποία πριν απο το φορμάτ δεν έτρωγε.

Να σας πω τι έχω κάνει μέχρι στιγμής, έχω εγκαταστήσει τον ssd μάλλον σε IDE mode διότι η μιτρική μου δεν το υποστηρίζει... (Είναι δυνατόν για τα συγκεκριμένα κολλήματα να φταίει ο δίσκος?)

Έχω εγκαταστήσει τους οδηγούς του chipset της μητρικής...

Και φτάνουμε στον τελευταίο και κύριο ύποπτο, την κάρτα γραφικών,(ati 4850) η οποία πριν το φορματ μπορει να μην έτρωγε καθόλου κολλήματα αλλα είχε τύχει την τελευταία βδομάδα να σταματήσει να λειτουργεί για ένα δευτερόλεπτο και να εεπανέλελει και τα windows να μου βγάλουν μήνυμα οτι η κάρτα γραφικών σταμάτησε να λειτουργεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα...

Στην κάρτα γραφικών έχω περάσει τους τελευταίους drivers απο την Ατι.

Στοιχεία που μπορώ να σας δώσω για τα κολλήματα είναι, οτι όταν κόλλησε στο παιχνίδι, μιλούσα και στο skype, το skype δεν έπαφε κανενός είδους κόλλημα, μιλούσα κανονικά, επίσης ένα άλλο κόλλημα που παρατήρησα στο παιχνίδι είναι οτι δεν κολλούσε μόνο σαν εικόνα, αλλα κολλούσε και ο ήχος, επαναλαμβανόταν συνεχώς ο ίδιος και ο ίδιος ήχος.

Τα κολλήματα είναι τον 2-3 δευτερολέπτων, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω απο που προέρχονται.

Το συστημα μου αποτελείται απο core 2 quad q8200, 4gb ram ddr2 motherboard gigabyte Ep31-Ds3l ssd 80 gb (1,8) Και 2 WD πράσινους.

Συγνώμη για το σεντόνι, απλά είμαι πραγματικά απογοητευμένος και προσπαθώ πολλές ώρες τώρα να καταλάβω τι φταίει, οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

memtest και prime/burntest περναει επιτυχως το συστημα?

furmark burning test/ 3d vantage xtrm. βγαζει ή καρτα για καμια ωρα τουλαχιστον?

εχεις περασει τπτ software intel matrix manager κτλ>?

εχεις τσεκαρει Bιοs της μητρικης & firmware του δισκου?

Link to comment
Share on other sites

το λολ είναι περιέργης φάρας game με πολλά bugs... πριν το φορμάτ όλα ήταν κομπλέ? η κάρτα γραφικών εχει υποστεί overcloack?

Το lol πριν έπαιζε μια χαρα, και η κάρτα δεν εχει υποστεί οverclock

memtest και prime/burntest περναει επιτυχως το συστημα?
Prime του έβαλα για λίγο, και δεν είχε κάποιο πρόβλημα, πόση προτείνεις να το αφήσω, ωστε να δούμε έγκυρα αποτελέσματα;

Furmark burning test και 3d vantage xtrm δεν τα εχω βάλει κάν, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτά τα προγράμματα, φαντάζομαι, οτι στρεσάρουν την κάρτα γραφικών, για να δουν αν θα βγάλει κάποιο σφάλμα κάτι αντίστοιχο και με το Prime, να κατεβάσω ένα απο αυτά; ή χρειάζονται όλα;

Επίσης πιό memtest προτίνεις;

εχεις περασει τπτ software intel matrix manager κτλ
Είχα πάει να το περάσω, αλλα δεν με άφησε, δεν ξέρω γιατί.

το firmware του δίσκου λογικά αναγράφεται στο παρακάτω screenshot, αν όχι πες μου να το ψάξω.

στο bios της μητρικής τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξω;

post-14905-1416075568,2604_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ετρεξα και το furmark, τράβηξα και ενα screenshot, αν χρειάζεται μου λες, και το ανεβάζω, Ποιά άλλη πληροφορία μας νοιάζει απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Θερμοκρασίες;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.