Jump to content



Πρόβλημα με λευκό στίγμα λάπτοπ


bowser

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την άποψή σας σε ένα θέμα.

Έχω ένα παλιό Sony VAIO (VGN-Fj3S) με οθόνη X-black LCD. Εδώ και καιρό, εμφανίστηκε στην οθόνη ένα στίγμα, σαν σύννεφο ένα πράγμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

αν έχει εγγύηση, στείλτο. Αν όχι θα πρέπει λογικά να πάς για αλλαγή οθόνης.

Δυστυχώς εγγύηση πλέον δεν έχω. Κάτι διαβάζω αλλού για backlight. Τι είναι αυτό ακριβώς; Το πρόβλημα που έχω δεν είναι καμένο pixel, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά (specifications) εδώ το λάπτοπ σου διαθέτει έξοδο VGA. Το πρόβλημα που περιγράφεις κατά 90% έχει να κάνει αποκλειστικά με την οθόνη όπως λέέι και ο φίλος πιό πάνω, απλώς για να σιγουρευτείς, σύνδεσε το λάπτοπ με μιά εξωτερική οθόνη όσο είναι σε λειτουργία και φένεται το σημάδι. (χρησιμοποίησε το καλώδιο vga). Άν δέν υπάρχει πρόβλημα στην εξωτερική οθόνη τότε πάς για αντικατάσταση της οθόνης του λάπτοπ.

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι αποτελεί ένα από τα πιό ακριβά ανταλλακτικά όταν γίνει η στραβή είτε μιλάμε για νέα είτε για παλιά μοντέλα λάπτοπ. Θα δείς περιπτώσης που οι ΝΕΕΣ-του κουτιού και αυθεντικές οθόνες (μέσω αντιπροσωπείας) έχουν μικρή εγγύηση και άν ψάξεις για ΣΥΜΒΑΤΗ/νέα μέσω ebay και σε σχετικά site βρίσκεις πιό φθηνή με την ίδια ακριβώς εγγύηση και ΤΕΛΙΚΑ καταλήγουν πολύ να πάρουν το φθηνό για να κάνουν την δουλεία τους.

~ Θα πρέπει όπως και νά χει εφόν πιάνουν τα χέρια σου, να λύσεις το λάπτοπ (να βγάλεις το cover της οθόνης και όχι όλο ουσιαστικά) και να γράψεις σε ένα χαρτάκι ότι γράφεις ακριβώς η ετικετούλα της οθόνης....μετά ξεκινάς το ψάξιμο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες καί τους δύο. Γενικά γνωρίζετε αν η εγγύηση καλύπτει θέματα οθόνης; Όπως για παράδειγμα καμένα πίξελ ή παρόμοια;

το συγκεκριμένο πρόβλημα θα στο κάλυπτε. Άμα δεν μπορείς να αλλάξεις την οθόνη μόνος σου, άμα το πας σε κάποιο service, μαζί με το κόστος της οθόνης να είσαι έτοιμος να πληρώσεις 150+ ευρά ;) Δηλαδή το ψιλοσκέφτεσαι για καινούργιο μετά αν είναι παλιό το laptop :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.