Jump to content

ΕΚΤΑΚΤΟ! Αλλαγή ηγεσίας στην AMD!


Recommended Posts

<div align="justify"> <img src="http://www.thelab.gr/gallery3/var/albums/News/News-Icons/AMD-icon.png?m=1403611032" align="left" hspace="8" vspace="8" alt="AMD Logo"/>Σε μια μάλλον ξαφνική κίνηση που κανείς δεν περίμενε, ο Rory Read αποχωρεί από την AMD και CEO αναλαμβάνει η Dr. Lisa Su μετά από απόφαση του συμβουλίου της εταιρίας. Ο Read δεν αποχωρεί απλά από την θέση του CEO της εταιρίας, αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Θα παραμείνει απλά ως σύμβουλος μέχρι το τέλος του 2014.

Η αποχώρηση έγινε γνωστή μέσω επίσημου εγγράφου της AMD στον SEC. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα παρακάτω

The Board and Mr. Read are currently negotiating a Transition, Separation Agreement and Release. Effective immediately, Mr. Read will continue his employment with the Company in a non-executive role as an advisor through December 31, 2014, when his employment with the Company will end. Mr. Read will continue to receive the salary and benefits he currently receives during this period of time… Dr. Su and the Board are currently negotiating the terms of an employment agreement. Dr. Su is currently paid an annual base salary of $650,000. Further details of Dr. Su’s compensation are set forth in the Company’s proxy statement for its Annual Meeting of Stockholders…

Ο Bruce Claflin, πρόεδρος της AMD, δήλωσε για τη διαδοχή

“Leadership succession planning has been a joint effort between Rory and the board and we felt that Lisa’s expertise and proven leadership in the global semiconductor industry make this an ideal time for her to lead the company. The board looks forward to continuing to work with Lisa and the rest of the senior management team to build on the company’s momentum. I would also like to thank Rory for his many accomplishments and contributions positioning AMD for long-term success by helping to create a strong foundation and clear path to re-establish the company’s growth and profitability.”

Η μετοχή της AMD αυτή τη στιγμή χάνει 6,7%, δείγμα της αντίδρασης της αγοράς, λίγες μέρες πριν η AMD ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Read_Su.jpg?m=1412806358

Rory Read και Lisa Su

Πηγή:

24/7 Wall St.

Edited by yanni
Link to post
Share on other sites

Updated: Lisa Su promoted to AMD CEO as Rory Read steps down - The Tech Report

For starters, Read made it clear that Su has been groomed to succeed him as CEO from the start. Addressing the timing of the change, Read said, "The part I'm good at, I've already done." The former CEO explained that Su's more product-centric background makes her a better candidate to steer AMD through the next phase of its transformation, which will involve, among other things, the ramp-ups of Project Skybridge and the K12 architecture.

Su also outlined her goals for AMD's future, which don't sound too different from those Read had already set. AMD's "highest priority" will be to "build great products," she said. The company will also seek to forge more "strategic relationships with market leaders" as it's already done with Sony and Microsoft for the current crop of consoles. Finally, Su said she will "continue to simplify the company and speed up [its] execution."

Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν ακούγεται καλό. Αν το τρίτο τρίμηνο της AMD ήταν καλό, φαντάζομαι - αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό - ότι θα έφευγε πάνω στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτό είναι το απαισιόδοξο σενάριο.

Από την άλλη αν πιστέψουμε τα λεγόμενά του, ήρθε απλά για να κάνει μια απλή διαχείριση στην AMD και να την βοηθήσει να βρει τον δρόμο της, στα οικονομικά κυρίως αλλά και στα οργανωτικά, ώστε να μπορέσει να αναδιαρθρωθεί σε κάτι ποιο ευέλικτο και λειτουργικό, σε κάτι ποιο βιώσιμο για να παίξω λίγο με μια λέξη που την ακούμε συνέχεια τώρα τελευταία. Η δουλειά ολοκληρώθηκε και αφήνει το τιμόνι στην Su. Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.

Link to post
Share on other sites

Τα οικονομικά βασικά πήγαν καλά, αλλά η εταιρία έχει μείνει πολύ πίσω όσον αφορά τα προϊόντα της τα οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ανταγωνιστικά μόνο στο κομμάτι των καρτών γραφικών και πλέον και εκεί αρχίζει και υπάρχει θέμα.

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν στις 16. Εκείνη την ημέρα ανακοινώνει αποτελέσματα η AMD και παράλληλα η Apple νέους Mac νομίζω. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά και τα νέα Mac δεν έχουν AMD gpu inside, θα είναι άσχημα τα πράγματα.

Link to post
Share on other sites
Όπως διάβασα τον τίτλο νόμιζα ότι άρχισε πόλεμος! :confused:

Ειλικρινά αυτός ο τίτλος είναι ξεκάθαρο clickbait...δηλαδή τι θα έγραφαν εάν δήλωνε η AMD / Intel πτώχευση

"ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ LAB ΜΕΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ"

Link to post
Share on other sites
Ειλικρινά αυτός ο τίτλος είναι ξεκάθαρο clickbait...δηλαδή τι θα έγραφαν εάν δήλωνε η AMD / Intel πτώχευση

"ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ LAB ΜΕΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ"

y2e5apet.jpg

Link to post
Share on other sites
Ειλικρινά αυτός ο τίτλος είναι ξεκάθαρο clickbait...δηλαδή τι θα έγραφαν εάν δήλωνε η AMD / Intel πτώχευση

"ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ LAB ΜΕΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ"

clickbait?

clickbait?

DON'T CLICK!!!

....clickbait............το ακούσαμε και αυτό.........

:hehe:

picard-facepalm.jpg

Link to post
Share on other sites

το είχα διαβάσει λίγο πριν το βάλεις εδώ, ο προηγούμενος δεν ήταν technical-oriented (τον είχαν φέρει να συμμαζέψει τις οικονομικές ζημιές κι εκεί έριχνε το βάρος). Τούτη έχει background τεχνολογίας (M.I.T. και τέτοια).

Παρόμοια ερμηνεία με σένα δίνω, συνεχίζοντας στο απαισιόδοξο σενάριο: «τους έπιασε κόψιμο επειδή τα προϊόντα που έχουν για το κοντινό μέλλον είναι χειρότερα από όσο νομίζει ο sebastian και τρέχουν μπας και προλάβουν να σώσουν την κατάσταση». Μακάρι να πετύχει αλλιώς σε κάνα 10άρι χρόνια από τώρα θα ξεχάσουμε τη συναρμολόγηση υπολογιστή imho.

Link to post
Share on other sites

Το πρόβλημα της AMD είναι ότι τώρα τελευταία είναι όλο too little, too late. Το too little δεν είναι και τόσο πρόβλημα μιας και της επιτρέπει να παίξει σε αρκετές αγορές με περιορισμένα περιθώρια κέρδους. Το too late όμως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ισοδυναμεί με DOA.

Έχω την εντύπωση ότι και το Maxwell έπαιξε τον ρόλο του και ο Kaveri έπαιξε τον ρόλο του. Ο maxwell είναι τρελή απειλή για την μόνη αγορά στην οποία η AMD είναι ακόμα ανταγωνιστική. Λογικά ο Rory δεν το είχε προσέξει αυτό, νόμιζε ότι μέχρι τα 20nm το όποιο μερίδιο αγοράς ήταν secured και τι έγινε το είδαμε. Ο Kaveri από την άλλη έπρεπε να έχει πλημμυρίσει την αγορά από την Άνοιξη με μισή ντουζίνα μοντέλα, αλλά έπρεπε να μπει Φθινόπωρο για να μην χρειάζεσαι τουφέκι για να βρεις οτιδήποτε άλλο πέραν των 7850Κ, 7700Κ. Επίσης η Intel με τις Atomικές δωροεπιταγές τύπου Z3735 δεν επέτρεψε στην AMD να κάνει το οτιδήποτε ουσιώδες στην αγορά με τα Mullins, Beema. Ε κάπου είδαν ότι δεν έβγαζε άλλο αυτό το πράγμα πουθενά. Ακόμα και τα μελλοντικά Amur και Nolan αργούν. Μόνο οι Carrizo-L φαίνεται να έρχονται την σωστή στιγμή, αλλά να δούμε τι θα λένε και αυτοί.

Link to post
Share on other sites

ναι αν και δε νομίζω ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στα γραφικά. Με γραφικά χωρίς οικοσύστημα δεν στέκεσαι πλέον στην πρώτη γραμμή κι εκεί κινδυνεύει και η NVIDIA ασχέτως της πορείας της ATI.

Εν τω μεταξύ αυτοί πάνε από γκάφα σε γκάφα, εταιρεία στην αιχμή της τεχνολογίας σε στιγμές που μάλλον δίνει μάχη επιβίωσης πάει να μπει στην αγορά τροφοδοτικών, έλεος.

Link to post
Share on other sites

Το πρόβλημα της AMD με τον Rory ήταν ότι πέταγε λεφτά σε φιλόδοξα πρότζεκτ αμφιβόλου βιωσιμότητας όπως το mantle(όταν η nvidia βγάζει απλά πολύ καλούς drivers), την bulldozer αρχιτεκτονική(που προοριζόταν για servers) και το HUMA που απαιτεί σοβαρή software υποστήριξη.

Αν αντί για όλα αυτά έβγαζε τώρα π.χ. έναν ολόιδιο bulldozer στα 20nm αναπτύσσοντας στο background νέα αρχιτεκτονική για τους gamers τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και δεν θα επιβάρυνε το gpu κομμάτι.

Όταν μετά από 6 χρόνια είσαι πίσω από έναν ι7 920 clock for clock αυτό δείχνει λάθος κατεύθυνση, όχι έλλειψη χρημάτων.

Link to post
Share on other sites

Τα ίδια κάνανε και οι παλαιότεροι. Και μάλιστα αυτοί είχαν και τεχνικό υπόβαθρο. Μιλάω για τον Dirk Meyer ο οποίος αγνόησε πλήρως την mobile αγορά και πήγε και έφτιαξε έναν επεξεργαστή στην λογική του Pentium 4. Υψηλοί χρονισμοί, χαμηλό IPC, υψηλή κατανάλωση, module σχεδίαση στην λογική του Hyperthreading.

Αυτό ακριβώς που λες εσύ για έναν 20nm Bulldozer, που εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν ακόμα και σήμερα υπάρχουν άλλα εργοστάσια πλην αυτά της Intel που να μπορούν να τον κατασκευάσουν, το λέγαμε όλοι όταν βγήκε ο Bulldozer. Το πόσο καλύτερα θα ήταν ένας 32nm Thuban.

Τώρα το Mantle είχε άλλο σκοπό και αυτός δεν ήταν ο ανταγωνισμός με την Nvidia. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Η τούρτα ήταν να γίνουν ποιο ανταγωνιστικοί οι επεξεργαστές της AMD στα games έναντι των Intel. Εκεί το Mantle πέτυχε, όχι ως Mantle, αλλά ως DirectX12.

Link to post
Share on other sites

Dr. Lisa Su Is AMD's New President and CEO | PC Perspective

Νομίζω πως τα λέει σωστά. O Read είχε έρθει σε μια post-bulldozer εποχή για να κάνει αλλαγές, από downsizing και να φέρει νέες συμφωνίες (πχ SeaMicro) μέχρι παλιούς και νέους engineers. Λίγο πολύ ότι έκανε και στη Lenovo πριν έρθει στην AMD. Δε νομίζω πως έχει σχέση με Maxwells και τα συναφή.

Άλλωστε οι 290 δεν τα πηγαίνουν άσχημα σε σχέση με 970/80 σε καθαρά FPS (πχ. Ryse και άλλα).

Επίσης μιας και πιάσαμε τις bulldozeς να και ένα "ευτύχημα" για την AMD λόγω των νέων, μεγάλων αναλύσεων.

AMD FX-8350 powering GTX 780 SLI vs GTX 980 SLI at 4K - TweakTown's Tweakipedia

Link to post
Share on other sites

Είχα την εντύπωση ότι ο Read ανέλαβε παλιότερα. Τότε τα λάθη ξεκινούν από τον Μάγιερ. [MENTION=188]yanni[/MENTION]

Αυτό που είπα για τα 20nm είναι η πολιτική μικροανανεώσεων της intel(π.χ. πάστες). Είχαν έτοιμη την αρχιτεκτονική και με 5Ghz επεξεργαστή στα 200€ π.χ. θα κέρδιζαν πολλούς gamers των 60 fps.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.