Jump to content

Pioneer XDJ-1000: Τέρμα τα CD


Recommended Posts

Η Pioneer, πριν από λίγες μέρες έκανε το ντεμπούτο ενός ολοκαίνουριου media player για Djs, το XDJ-1000, που άφησε άφωνους πολλούς καθώς δεν υποστηρίζει πλέον CDs και ξεφεύγει από την σειρά CDJ. Αντ' αυτού, το XDJ-1000 είναι σχεδιασμένο καθαρά για χρήση με το Rekordbox, USB drives και για σκοπούς HID control. Επιτέλους η Pioneer κάνει σχετικά προσιτή την ψηφιακή αναπαραγωγή κομματιών σε ένα επαγγελματικό σχεδιασμό CDJ-style.

3
4

 

 

 

Η μονάδα έχει ακριβώς την ίδια μορφή όπως τα hi-end μοντέλα της εταιρίας CDJ-2000 Nexus, ίδιες διαστάσεις και control layout, αν και έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές όπως η έλλειψη των cuepoint buttons, τα πλήκτρα αφής για searching κ.λπ.

 

1

 

 

Ωστόσο το XDJ-1000 διαθέτει μία οθόνη αφής 7 ιντσών η οποία επιτρέπει την απόλυτη δημιουργικότητα δίνοντας έλεγχο για loops, beat sync, slip mode και προσφέρει μια εντελώς νέα λειτουργία, που υπήρχε μόνο στο Traktor DJ, το Beat Jump / Loop Move.

 

5
10

 

 

Η μονάδα φέρει ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, το Qwerty πληκτρολόγιο και την Keyword αναζήτηση, που κάνουν την διαδικασία αναζήτησης ταχύτερη από ποτέ. Πλέον οι DJ μπορούν να επιλέξουν το τρόπο με τον οποίο θα βλέπουν τα κομμάτια τους: list, artwork ή προσαρμοσμένη προβολή και να περιηγηθούν ανάμεσά τους χρησιμοποιόντας την οθόνη αφής ή το μεγάλο περιστρεφόμενο επιλογέα.

 

6

 

 

 

Το Rekordbox αναβαθμίστηκε και πλέον οι Djs μπορούν να αναλύσουν τα κομμάτια τους και να ενημερωθούν για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτά, και μέσω του προγράμματος, αλλά και μέσω της οθόνης αφής της μονάδας. Σημαντικές αλλαγές βρίσκουμε στο Wave Zoom όπου προσφέρει πλέον έως και x5 zoom για μεγαλύτερη ακρίβεια στις loops και στα cues, στο Beat Countdown που έχει πλέον εύρος μέτρησης έως 64 bars, στο Phase Meter που δείχνει τη θέση του beat σε μία μπάρα, επιτρέποντας στο DJ να συγκρίνει την πρόοδο του τραγουδιού σε κάθε player με το master deck με μια ματιά και τέλος στο Key Analysis Indicator που προσφέρει ένα νέο “Trafic Light” σύστημα στον browser που εμφανίζει τα κομμάτια που είναι συμβατά μεταξύ τους, βάση του musical key τους, κάνοντας παιχνιδάκι την διαδικασία τους Mixing.

 

 

8

 

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα λειτουργία My Settings, που προσφέρει στους DJ την επιλογή να αποθηκεύσουν και να τροποποιήσουν τις δικές τους προσωπικές προτιμήσεις στο Rekordbox όπως Quantize ON/OFF και Master Tempo ON/OFF και να τις μεταφέρουν στο USB stick τους ή να τις κατεβάσει αυτόματα ο XDJ-1000 . Επιπλέον οι DJ μπορουν να χρωματίσουν τις Playlist τους στο Rekordbox (π.χ κόκκινο για την techno μουσική, μπλε για drum & base κ.λπ) και το φως γύρω από τη θύρα USB θα αντικατοπτρίσει αυτή τους την επιλογή, κάνοντας πιο εύκολη την αναγνώριση των κομματιών τους.

 

 


7

 

 

Τέλος, μια ακόμα νέα λειτουργία που προσφέρει ο XDJ-1000 αφορά την ασύρματη αναζήτηση και αναπαραγωγής μουσικής. Ειδικότερα, οι Djs μπορούν να φορτώσουν μουσικά κομμάτια - αφού έχουν ετοιμαστεί απο το Rekordbox πρώτα – από Pcs, laptops και smartphones χρησιμοποιώντας μια σύνδεση Wi-Fi ή μια σύνδεση USB.

 

9

 

 

Άλλα χαρακτηριστικά του XDJ-1000:

 

 

-USB-HID control possible with Serato Inc.’s “Serato DJ” software (More information will be published on the support site pioneerdj.com/support/ once available.)
-Fully MIDI compatible
-Built-in auto standby function

 

 

 

O XDJ-1000 αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον ερχομό του καινούριου έτους, πιο συγκεκριμένα στις αρχές Ιανουαρίου με τιμή 999$. Μπορείτε να δείτε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του player εδώΚάντε κλικ εδώ για να δείτε το άρθρο
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.