Jump to content



Περι στατικής πίεσης


das

Recommended Posts

Βλέπω η noctua έχει ως επι το πλείστον τρια ανεμιστηρια ,μια σειρά για μεγαλη στατική πίεση ,μια μεσαία ,και μια με πολυ airflow και χαμηλότερο θόρυβο.

Οταν έχουμε μια προσοψη κουτιού απο μονο mesh με το "φιλτρο " ,θα παει χαμενο ένα φαν (τα nf-s ειναι νομίζω; ) για μεγαλύτερη ροη ; χρειάζεται nf-p ξέρω γω εκεί ,όπως σε μια ψυχτρα ;

Οι nf-f ταιριάζουν σε ψυγεία καλύτερα αν εχω καταλάβει το consept σωστα.

Επίσης η ερώτηση μου ισχυει και για τον πίσω fan εξαγωγής ,εκει θεωρητικα τι βάζουμε ; μεγαλύτερης ροης η στατικής πίεσης ; νομιζω το πρωτο αλλα δεν ειμαι σίγουρος .

Έγινε επεξεργασία από das
Link to comment
Share on other sites

Τις καλησπέρες μου !

Το θέμα του τι ανεμιστήρα βάζουμε εξαρτάται από πολλά, αλλά επιγραμματικά μπορούμε να πούμε:

Στα πυκνά φίλτρα και σε περιπτώσεις όπου δεν φημιζόμαστε για την επιμελή φροντίδα να μένουν καθαρά καλό είναι να βάζουμε ανεμιστήρες που έχουν την ικανότητα να απορροφήσουν αέρα ακόμα και αν η είσοδός τους είναι "πνιγμένη" (μέσο προς υψηλό, αθόρυβους μεν , απορροφητικούς δε), σε όλες τις άλλες περιπτώσεις λογικής καθαριότητας και  σε αυτές όπου το φίλτρο είναι σχετικά αραιό σαν αυτό που αναφέρεις, η χρήση ενός ανεμιστήρα με ενδιάμεσα χαρακτηριστικά (μέσο προς χαμηλό, ήσυχους αλλά όχι ψόφιους)   είναι επαρκέστατη.

Σε κουτιά που είναι τελείως ελεύθερη η είσοδος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτοί που είναι αυξημενου airflow και μικρής πίεσης .

 

Στις ψύκτρες , εξαρτάται από την πυκνότητα των πτερυγίων τους, ανάλογα με αυτήν μπορούν να χρησιμοποιηθεί όλη σχεδόν η γκάμα ανεμιστήρων, αφήνοντας απέξω μόνο αυτούς που είναι ειδικά για "μηδενική" πίεση και πλήρως αθόρυβη ροή.

 

Στα radiator γίνεται μεγάλο παζάρεμα, συναντάμε από την μέση κλίμακα μέχρι exteme λύσεις που σου παίρνουν τα αυτιά εσένα και των κοντινών γειτόνων! ( λέγε με Delta ) :p

 

Στην έξοδο των κουτιών βάζουμε την χαμηλή και ήσυχη κατηγορία μέχρι και την μεσαία.

 

Πάντα βέβαια όλα αυτά παίζουν με την "στατική "' πίεση του κουτιού.

 

Αν έχεις θετική πίεση σε αυτό , πίσω μπορείς να βάλεις έναν με μεγάλη ροή και μικρή πίεση , ούτως η άλλως θα το βοηθάει το κουτί στο έργο του!

Αν όμως έχεις αρνητική πίεση, θα χρειαστείς κάποιον πιο ζωηρό, να μπορεί να ρουφήξει αέρα , έστω και αν υπάρχει κάποια αντίσταση!

 

Μια μέση και universal λύση είναι η χρήση ανεμιστήρων μέσου τύπου (που κάνουν λίγο θόρυβο) τους οποίους θα τους παίζεις σε λιγότερες στροφές ή ακόμα καλύτερα θα τους ελέγχεις με κάποιον controller , ή από την μητρική για να είναι αθόρυβοι όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά να μπορούν να γκαζώσουν για να αντιμετωπίσουν ένα θερμό επεισόδιο! :)

 

Λίγο προσοχή θέλει σε αυτούς που έχουν σταθερά πτερύγια συγκέντρωσης του αέρα πίσω από την φτερωτή τους, αυτοί είναι ειδικές περιπτώσεις, όπου θέλεις να πετύχεις αυξημένη ροή  συγκεντρωμένη σε περιορισμένο χώρο, είναι πολύ πιο αθόρυβοι από αυτούς που "αντικαθιστούν" , αλλά δεν παύουν να κάνουν  περισσότερο θόρυβο , από άλλους με την ίδια παροχή!

 

Φυσικά το  θέμα δεν εξαντλείται εδώ, πως θα μπορούσε άλλωστε , το κάθε pc είναι και μια ειδική περίπτωση και ξέρεις κι εσύ τι σφαγή γίνεται στην ανάπτυξη ολοένα και πιο νέων λύσεων που θα συνδυάζουν τα αντίθετα μεταξύ τους !

 

Πάντως στην επιδίωξη ησυχίας και επιδόσεων καλά είσαι εκεί που κοιτάς και ακόμα καλύτερα αν συμπεριλάβεις στις αναζητήσεις σου και κάποιες ακόμα εταιρίες που έχουν κάνει όνομά τους το "Ήσυχα!!!" :)

 

Ελπίζω να βοήθησα !

Καλή συνέχεια! :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.