Jump to content

Recommended Posts

 • Replies 42
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Catαπλικτικο review

Δεν είναι ριβιού, είναι επιστημονικό άρθρο! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον Seafalco! Εξαιρετική παρουσίαση για εξαιρετικό προϊόν!  Ευχαριστούμε!

Posted Images

Χριστός και απόστολος!!!

Τί review είναι αυτό;

 

Έχω μείνει άφωνος. Έτσι από περιέργεια... πόσες μέρες δουλειάς, μόλις διαβάσαμε;

 

Εμένα μου πήρε 28 λεπτά μόνο να το διαβάσω (μία φορά, όχι 3-4 για να κάνω review, το κείμενο του review).

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Καταπληκτικό review, άλλη μια φορά Στέλιο :D Και ενδιαφέρουσα πρόταση από τη Raijintek.

 

Αυτό που δεν είδα να αναφέρεται -αν και δεν λέει πολλά το ότι δεν το είδα. κάλλιστα μπορεί να το πέρασα 2 φορές και να μην το πήρα χαμπάρι :p-, είναι αν η αντλία κάνει θόρυβο. Αν δεν κάνει θόρυβο, με 4 αθόρυβους ανεμιστήρες (ποιους?) θεωρώ πως θα είναι πολύ καλή επιλογή για ήσυχο clc :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Catαπλικτικο review :p

 

LOL!

Όλα τα έχουμε φροντίσει ! :)

Ακόμα και τις ευκαιρίες για έξυπνα λογοπαίγνια! :T:

Τώρα δεν ξέρω αν η Αγάπη είχε σκύλο τι θα σκαρφιζόσουν , αλλά ..... σου έχω εμπιστοσύνη ! :D

 

 

Καταπληκτικό review, άλλη μια φορά Στέλιο :D Και ενδιαφέρουσα πρόταση από τη Raijintek.

 

Αυτό που δεν είδα να αναφέρεται -αν και δεν λέει πολλά το ότι δεν το είδα. κάλλιστα μπορεί να το πέρασα 2 φορές και να μην το πήρα χαμπάρι :p-, είναι αν η αντλία κάνει θόρυβο. Αν δεν κάνει θόρυβο, με 4 αθόρυβους ανεμιστήρες (ποιους?) θεωρώ πως θα είναι πολύ καλή επιλογή για ήσυχο clc :)

 

Σίγουρα το πέρασες! :p

 

Σελίδα 5 κάτω ακριβώς από την φωτογραφία της αντλίας και του block! :)

"Η αντλία είναι αρκετά ισχυρή (120 lit/Hour) και καθώς διαθέτει χιτώνιο από γραφιτούχο υλικό και κεραμικό άξονα δεν θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό (MTBF = 50.000 h), μοναδικό ίσως σχόλιο που θέλουμε να κάνουμε εδώ είναι ότι σε πολύ ήσυχο χώρο και με πραγματικό "σιωπηλό" PC, δεν θα χρειαστεί να βάλετε το αυτί σας επάνω της για να δείτε αν δουλεύει!"  

 

Με άλλα λόγια η αντλία ακούγεται μόνο αν είσαι σε πραγματικά ήσυχο χώρο.

Στις δοκιμές φυσικά πέρασε απαρατήρητη, γιατί ο ελάχιστος θόρυβος που κάνουν οι ανεμιστήρες της Triton -ακόμα και στην χαμηλό airflow- τον υπερκαλύπτουν.

Μόνο όταν την άφησα να δουλεύει μόνη της μπόρεσα να αντιληφθώ έναν πολύ χαμηλό βόμβο, στα όρια της ακοής από απόσταση περίπου 80 cm.

Και εδώ να σημειώσουμε ότι ο χώρος των μετρήσεων είναι πολύ ήσυχος (υπόβαθρο θορύβου < 31 dBA).

Την μέτρησα πρόχειρα με το dBA meter και έδωσε αποτέλεσμα ~ 34(-) dBA από περίπου μισό μέτρο απόσταση.

Τα 34 dBA είναι ο θόρυβος υποβάθρου ενός ήσυχου δωματίου στην πόλη.

Συνεπώς όπως το είπα και πριν, μόνο αν το PC είναι πραγματικά αθόρυβο, υπάρχει ενδεχόμενο να ακουστεί από κοντινή απόσταση και φυσικά αυτό που λέω σε κατ' ευθείαν ελεύθερη οπτική επαφή.

 

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο θόρυβος γίνεται αισθητός  μόνο αν οι σωλήνες τσακίσουν και διακοπεί η κυκλοφορία του νερού.

Η αντλία από ότι φαίνεται έχει αρκετή "ψυχή" και το δείχνει  ! :)

Πραγματικά εγκαταστημένη σε κουτί δεν την έχω δει, αλλά σίγουρα λόγω παρεμβολής του κουτιού και των υπόλοιπων μικροθορύβων, πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να παρατηρήσεις τον ήχο της, ο οποίος δεν περιέχει ενοχλητικές συχνότητες.

 

αν προσθεσεις αλλα 2 ψυγεια +1 waterblock GPU , θα μπορεσει να σπρωξει η αντλια του ?

 

Το radiator είναι αρκετά "σφιχτό" (θυμίζω ότι το εξωτερικό πάχος των σωλήνων του είναι 1,5mm.)

Δεδομένα για το headroom της αντλίας δεν έχουμε, οπότε θα αρκεστώ σε υποθέσεις! :)

Στις δοκιμές η μεγαλύτερη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του  νερού εισόδου και του θερμότερου νερού εξόδου από το block, ήταν από 2,8 έως 2,9 C.

Αυτό στα 356Watt.

Στα 60 Watt, το Δθ νερού ήταν 0,5 C και το Δθ του νερού αυξανόταν κατά 0,5 C/ 60Watt.

Σε δοκιμή που έκανα στα 356 Watt, μειώνοντας τις στροφές της αντλίας από τις 4500 rpm στις 3000 rpm, μετρήθηκε αύξηση του Δθ του νερού κατά 2,1 C (από 2,8C>>>4,9 C) και το  CPU Δθ αυξήθηκε μόλις κατά 0,6 C.

 

Συνεπώς η κυκλοφορία του νερού είναι αρκετά γρήγορη και η ανταπόκριση στην αλλαγή ταχύτητας της αντλίας πολύ πιο σημαντική από τις διαφορές που προκαλεί η μεταβολή της θερμικής επιβάρυνσης.

Επομένως η αντλία έχει αρκετά περιθώρια.

Σίγουρα μπορεί να δεχτεί και άλλο κυκλοφορικό φορτίο ενδεχομένως και σημαντικά αυξημένο, άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της Triton, αλλά περισσότερο συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω! :)

Αυτό που έχω δει στον ιστό είναι ότι την έχουν βάλει και με κάρτα γραφικών και πιο μεγάλο ψυγείο :

 

http://www.tomshardware.de/raijintek-triton-360mm-review-test,testberichte-241736.html

 

οπότε μπορούμε με ασφάλεια ότι η Triton είναι επεκτάσιμη! :)

 

 

 

Παιδιά να 'στε καλά, για τα καλά σας λόγια!!! :D

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

TLDR. Sorry Seafalco, άλλη φορά θα ξεκινάω να διαβάζω τα review σου από το τέλος :D . Συμπεράσματα, άντε και κανένα σχόλιο και ΑΝ μόνο φαίνεται ότι το μηχάνημα είναι αρκετά καλό για να το αγοράσω θα πηγαίνω και στα άλλα κεφάλαια  :lazy: .

 

Απίστευτο review για αυτούς που ακούνε πρώτη φορά το όνομα Seafalco, αναμενόμενο για τους υπόλοιπους :) . Μπράβο και είναι τιμή μας που σε έχουμε στο TheLab.

 

Όσο για το Raijintek, μάλλον δεν μου κάνει :hmm:. Καλή η προσπάθεια όμως. Έχουμε βαρεθεί τα closed loop AIOs που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

 

Δυστυχώς το ηχητικό αποτέλεσμα είναι υψίστης σημασίας για μένα, οπότε το "Στις δοκιμές φυσικά πέρασε απαρατήρητη, γιατί ο ελάχιστος θόρυβος που κάνουν οι ανεμιστήρες της Triton -ακόμα και στην χαμηλό airflow- τον υπερκαλύπτουν" το μεταφράζω "οι ανεμιστήρες ήταν τόσο θορυβώδεις που ακόμα και στο χαμηλό airflow υπερκάλυπταν την αντλία".

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

A ! ! !

Σε παρακαλώ ! ! !

Τα review έχουν σελίδες για όλα τα γούστα και τις αντοχές !  :hehe:

Και να μην επαναλάβω, ότι στην επίμαχη σελίδα το έχω πεί ο έρμος..... "καφεδάκι και όποιος αντέξει " !! !! :)

Τώρα πέρα από την πλάκα, και μετά τις ευχαριστίες για τα καλά σου λόγια, πράγματι κάποια πράγματα θέλουν έκταση για να ειπωθούν με τρόπο που να μπορεί και ο αναγνώστης, που δεν είναι "ειδικός", να καταλάβει και κυρίως να μπορεί -αν θέλει- να χρησιμοποιήσει !

Γι αυτό άλλωστε σε αυτό το review, έδωσα λίγο παραπάνω έκταση στο πως και τι, βλέπουμε  στα γραφήματα, πιστεύοντας ότι σε ένα φυσικό φαινόμενο από το ποίο τόσο εξαρτώνται τα PC μας, του αξίζει -αραιά και πού- λίγη κουβέντα παραπάνω!:)

 

Τώρα στο "δια ταύτα":

Πράγματι, η Raijintek στοχεύοντας σε μια ΑΙΟ που μπορεί να σηκώσει και άλλες πηγές θερμότητας, και σκοπεύοντας να μην ξεφύγει από την πεπατημένη των διαστάσεων, δεν είχε και πολλές επιλογές παρά την επιλογή ενός πραγματικά πυκνού radiator.

Δυστυχώς αυτό πάει πακέτο με το θόρυβο εκτός και αν το εφοδιάσεις με  πραγματικά μελετημένους για την περίπτωση ανεμιστήρες.

Για το λόγο αυτό δοκίμασα -όπως είπα και στο review- και άλλους, πιο ήσυχους ανεμιστήρες τα αποτελέσματα των οποίων φαίνονται στην σελίδα "Εις βάθος".

Η λύση για καλές επιδόσεις και μειωμένο θόρυβο βρίσκεται στο push-pull, όπου έχουμε καλές επιδόσεις χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο.

 

Για την αντλία θα το ξαναπώ, ο μόνος λόγος που παρατήρησα το θόρυβο που κάνει σαν κάτι που ήταν "κάπου εκεί πίσω", είναι γιατί οι δοκιμές έγιναν σε ένα πραγματικά ήσυχο χώρο, όπου πολύ συχνά ο θόρυβος υποβάθρου είναι κάτω από το 30 dB(A), αν μένεις σε ένα συνηθισμένο σπίτι στην πόλη τότε δεν πρόκειται να ακούσεις τίποτε εκτός και αν πας και κολλήσεις το αυτί πάνω της.

 

Πιστεύω ότι ένα "ανοιχτό στήσιμο" με ένα ακόμα radiator (αραιόφυλο όμως), θα επιτρέψει τον συνδυασμό των προτερημάτων  και των δύο τύπων των ψυγείων και θα έχεις και πολύ ήσυχη λειτουργία και -όταν χρειάζεται- τεράστιο απόθεμα για μεγαλύτερα ζόρια! :)

Άρα συντάσσομαι με την άποψη ότι πράγματι δεν είναι μια απλή ΑΙΟ!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

@kpetros και @Seafalco

 

Δεν είπα ότι είναι "μια ακόμη AIO", ίσα ίσα είπα μπράβο στην Raijintek που έβγαλε και κάτι διαφορετικό και όχι μια ακόμη AIO. Δυστυχώς από τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω διαπίστωσα ότι δεν μου κάνει. Αυτόν τον καιρό έβλεπα και προς αυτήν την κατεύθυνση (π.χ. την Swiftech) καθώς δεν είναι εύκολο εδώ που είμαι να βρω υλικά και χρόνο για custom loop αλλά τελικά ίσως δεν το αποφύγω.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

@Seafalco : respect :D

χορταστικο review Απο την αρχη μεχρι το τελος

κριμα που η τιμη στην Ελληνικη αγορα ανέβηκε πολυ απο το review και μετα :(

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Να 'σαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσε το review.:)

Η κατάσταση αυτή είναι συνυφασμένη -προφανώς- από το πόσα μαγαζιά την έχουν!

Τώρα μετά από ένα άλμα κατέβηκε πάλι στα 89,9 €, που και πάλι είναι 10 παραπάνω από αυτήν της ημέρας ανάρτησης του review.

Υπομονή, η Triton θα είναι για καιρό μια πολύ θελκτική πρόταση, οπότε θα την φέρουν και άλλοι προμηθευτές και η τιμή θα πέσει! :)

Link to post
Share on other sites

Για τη τιμή να συμπληρώσω στα όσα είπε ο Στέλιος ότι πέρα απο τη μικρή διαθεσιμότητα απο τα ελληνικά μαγαζιά φταίει και η πτώση του ευρω εναντι του δολαρίου. Γι αυτό και δεν ανεβηκε μόνο η τιμή του τρίτωνα αλλά και του Aeneas και πολλών άλλων προϊόντων δυστυχώς.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Εγω νομιζω πως ο reviewer φταιει για την ανοδο της τιμης

Ειπε καλα λογια , το ειδαν μερικοι και σκεφτηκαν να κανουν κομπινιες 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Nα ρωτήσω κάτι ρε παιδιά γιατι με τους ανεμιστήρες που έχει δεν παλευεται η κατάσταση. Τι θα προτείνατε για fans με γνώμονα τον θόρυβο, αλλά χωρίς να χασει σε απόδοση στην ψύξη;

Link to post
Share on other sites

Για δωσε περισσοτερες λεπτομερειες για το λογο που δεν παλευεται η κατασταση. Φανταζομαι εννοεις οτι ειναι πολυ θορυβυδεις. Αλλα εχεις τσεκαρει καθολου θερμοκρασιες; Μηπως κατι δεν εχεις τοποθετησει σωστα και ανεβαινει η θερμοκρασια; Σε αυτη την περιπτωση οι ανεμιστηρες θα ανεβαζουν στροφες και λογικο ειναι να ακουγονται.

Link to post
Share on other sites

Για δωσε περισσοτερες λεπτομερειες για το λογο που δεν παλευεται η κατασταση. Φανταζομαι εννοεις οτι ειναι πολυ θορυβυδεις. Αλλα εχεις τσεκαρει καθολου θερμοκρασιες; Μηπως κατι δεν εχεις τοποθετησει σωστα και ανεβαινει η θερμοκρασια; Σε αυτη την περιπτωση οι ανεμιστηρες θα ανεβαζουν στροφες και λογικο ειναι να ακουγονται.

Ναι λογω θορύβου. Τους εχω συνδεσει στην υποδοχη για το CPU_FAN αλλα δεν μπορει να τους ελέγξει η μητρική, παρά μονο με το ρυθμιστικό που έχουν.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.