Jump to content



Σύγκριση Boot Time, με βάση Dual Core / Quad Core


Recommended Posts

Θέλω να κάνω σύγκριση έναν Intel Pentium G3258 Dual Core, με σύγκριση έναν Intel i5 Core 4460 που ειναι Quad Core και Value for money.

 

Στο άνοιγμα των Windows 7 και στο Internet, και γενικά σε εφαρμογές γραφείου ποιος θα δουλεύει πιο γρήγορα?

Ο Intel Pentium πάει για πλάκα στα 4,4GHz. Ο άλλος δεν έχει Overclock δυνατότητα γιατι δεν ειναι K.

 

Από ότι κατάλαβα ο Intel Pentium θα κάνει πολύ γρηγορότερες τις δουλειές διότι σε Single Thread από ότι είδα σε Reviews κοντράρεται με κορυφαία μοντέλα i7 4670k σε single thread κτλ..!!

 

Οπότε τι ειναι προτιμότερο..?

 

Ένας SSD Vertex 4 με 500MB/s read/write κ με εγκατεστημένα Windows 7 με ποιον επεξεργαστή θα ανοίγει πιο γρήγορα και θα έχει την καλύτερη απόκριση στο browsing?

Με εναν G3258 στα 4GHz η με έναν i5 4460? Η μήπως με ένα 8πύρηνο 8350?

 

 

----- edit

 

σκεφτόμουν εάν ισχύει οτι με τον Intel Pentium οτι θα ειναι πολύ πιο γρήγορο, τα υπόλοιπα λεφτά που θα περισσεύουν να τα βάλω σε πολύ γρήγορες μνήμες όπως αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/4307213/Corsair-Vengeance-Pro-8GB-DDR3-2800MHz-CMY8GX3M2A2800C12R.html

Έγινε επεξεργασία από aris22gr
Link to comment
Share on other sites

Οι σημερινοί επεξεργαστές είναι αρκετά ισχυροί, για να παρατηρείς μεγάλες διαφορές στο άνοιγμα των Windows 7 και στο Internet, και γενικά σε εφαρμογές γραφείου.. μιλάμε για επεξεργαστές που ανταπεξέρχονται μέχρι και σε επεξεργασία βίντεο, οπότε το να ανοίγεις word/excel/pdf είναι πταίσμα.. 

Δεύτερον, το πόσο γρήγορα θα ανοίξει κάτι, είτε είναι όλο το pc, είτε απλά ένα αρχείο, μικρό ή μεγάλο, έχει να κάνει με το μεγαλύτερο bottleneck στους υπολογιστές, το οποίο είναι ο σκληρός δίσκος. Μη φαντάζεσαι τον επεξεργαστή σου στο 100% όσο ανοίγουν κάποιες εφαρμογές. Αυτό γίνεται πλέον όλο και πιο σπάνιο φαινόμενο. Από την άλλη, αυτό που βαράει υπερωρίες εκείνη την ώρα είναι ο σκληρός σου ο οποίος ψάχνει ότι του ζήτησες ώστε να το διαβάσει και να το πάει στη Ram. Άρα για μένα εκεί πρέπει να επικεντρωθείς.

Αν θες άνοιξε το task manager στη καρτέλα Επιδόσεις και παρατήρησε το γράφημα της cpu ενώ ανοίγεις ένα word ή ένα excel. Τι παρατηρείς; Επίσης δοκίμασε να κλείσεις κάποια πράγματα από το startup και μέτρα πάλι το boot time του υπολογιστή σου.

Τέλος, το internet δε γίνεται πιο γρήγορο αλλάζοντας cpu ή βάζοντας ssd.. ότι σελίδα ανοίξεις με το pc, θα έρθει το ίδιο γρήγορα είτε σε 2πύρινο, είτε σε 4πύρινο. Απόκριση στο browsing θα δεις αν ζητήσεις από τον πάροχό σου να σε γυρίσουν σε fastpath. Όταν surfάρεις, δύσκολα θα επηρεάσει το σύστημά σου η cpu ή ο σκληρός. Σε extreme καταστάσεις.

Ειδικά για εφαρμογές γραφείου κλπ, όλα αυτά είναι μια μεγάλη υπερβολή.. αν όντως αργεί πολύ το σύστημά σου, ίσως φταίει κάτι άλλο. Δεν αξίζει με τίποτα να πάρεις π.χ. τις μνήμες των 200€. Δε θα καταλάβεις διαφορά, στο εγγυώμαι. Αν πάλι έχεις λεφτά για πέταμα κι όρεξη.. ψάξου για ssd raid 0 ή για πιο γρήγορους ssd στην pci-e ας πούμε, ώστε να ξεπεράσεις το όριο του sata3.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εκανα υποβαθμηση απο ι5 4670Κ σε G3258  (δεν εχει γινει OC )

Η διαφορα στα καθημερινα μου ? καμια απολυτος . Το pc ανοιγει το ιδιο γρηγορα και το chrome τρεχει το ιδιο καλα . Εκει που εχω εντοπισει διαφορα ειναι στο οτι με το G3258 , οταν τρεχω 2 FLASH FB ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , παρατηρειται μια καθυστερηση στο Alt+Tabing  , λογικο πραμα βεβαια 

 

Οσο για τις μνημες που εδειξες αν θες να τις παρεις για το χρωματακι , παρτες

Αν παλι τις θες για τις επιδοσεις , τοτε μαλλον θα σε ποιασουν κοροιδο  

 

 

Τελος , οσο πιο καλα γνωριζει καποιος την μεθοδο που δουλευουν τα πραματα , τοσο πιο ευκολα μπορει να βρει την αιτια και τελος την λυση τους .

Και επειδη αναφερεσαι στοinternet  browsing . Πως γινεται η δουλεια ?    Εχεις το εξης ....

 

Κατεβαζεις τα αρχεια απο την σελιδα (Πρωτος περιορισμος λογο ταχυτητας )  

Αποθηκευονται στην cache του εκαστοτε Browser  (Δευτερος περιορισμος απο αποψη εγγραφης δισκου) 

Μεταφερονται στις μνημες και τελος στην οθονη σου(Τριτος περιορισμος λγο ταχυτητας αναγνωσης δισκου και λογο ταχυτητα εγγραφης μνημων) 

 

Ταχυτητα μνημων >>>>>>> ταχυτητα δισκου >>>>>>>> ταχυτητα ιντερνετ

περιπου 15.000MB/s             περιπου 500MB/s               περιπου αστα να πανε ? 

 

Ο cpu μπαινει στην μεση μονο για την τυπικουρα και για ορισμενα βαρυα sites . 

 

 

Που καταληγουμε ? Αμα θες γρηγορο ιντερνετ βαλε VDSL , γιατι η εναλλακτικη λυση ειναι να γινεις επιστημονας :p   (η και να αλλαξεις χωρα!!! )

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Για τη χρηση που το προοριζεις, θα δεις ελαχιστες διαφορες αναμεσα τους. Ο AMD ειναι ισως πιο αργος και απο τους δυο μιας και δεν τα παει τοσο καλα σε single thread performance. Απο τη στιγμη που θα εχεις ssd στο συστημα,εισαι καλυμμενος. Σκεψου οτι απο 2500K (i5 2-3 γενιες πισω) με ssd αναγκαστηκα να δουλεψω για εναν μηνα σε μηχανημα με 4790K (i7 τελευταιας γενιας) με μηχανικο δισκο. Ο 4790Κ τα πηγαινει περιφημα στις δουλειες για τις οποιες αγοραστηκε, αλλα στα υπολοιπα (boot, χρηση γραφειου, etc) η διαφορα ειναι δυσκολο να στην περιγραψω. Απο τον i5 στον i7 εχω την αισθηση οτι εκατσα σε διπυρηνο λαπτοπ με ssd..!

Οποτε τον ssd και τα ματια σου..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

εγω θα τραβηξω κιαλλο την συγκριση...
ειτε i7 εχεις ειτε c2d 8400 και στα 2 να εχεις ssd ,στα windows ειναι ιδια.

ναι οκ , μικροδιαφορες σε βαριες σελιδες , θα δεις..αλλα αν κανεις απλη χρηση γραφειου , πιστεψε με δε θα καταλαβεις ποιος ειναι ποιος.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εγω να πω την δική μου εμπειρια, οταν αλλαξα απο το Ε6750 που είχα με τον XEON που εχω βάλει,ειδα διαφορα στην αποκριση

του υπολογιστή ,οσο αφορά το σερφαρισμα με τον Chrome.Ηταν ενα κλικ πιο αερατο.

Ισως λογο πιο παλιας πλατφορμας οι διαφορες να ηταν πιο εμφανείς,αλλα εγω δεν νομιζω να επελεγα διπυρηνο Cpu σε συγχρονο PCακι

Link to comment
Share on other sites

Εγω να πω την δική μου εμπειρια, οταν αλλαξα απο το Ε6750 που είχα με τον XEON που εχω βάλει,ειδα διαφορα στην αποκριση

του υπολογιστή ,οσο αφορά το σερφαρισμα με τον Chrome.Ηταν ενα κλικ πιο αερατο.

Ισως λογο πιο παλιας πλατφορμας οι διαφορες να ηταν πιο εμφανείς,αλλα εγω δεν νομιζω να επελεγα διπυρηνο Cpu σε συγχρονο PCακι

 

 

Ειναι διαφορετικα πραματα , οχι αμεσα συγκρισιμα.

Oι σημερινοι διπυρηνοι δεν εχουν σχεση με οτι εβγαινε 10 χρονια πριν,..Αντε 8 

Μεχρι soc ειναι εξισου γρηγορα με εναν e6750 ..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Απο E8500 με 4gb ram, σε i5-750 4gb ram, ειδα καποιες διαφορες , χωρις να εχω ssd.Σε μηχανικους δισκους παντα,ειχα εκκινησεις αναλογα με το τι φορτωνα πανω στο δισκο καθε φορα.

 

Απο τον i5-750 στον i5-4590 ΜΕ ssd αλλα στον τελευταιο με 8gb ram , οι διαφορες ειναι μηδαμινες (απλα ειναι πιο αερατο και λογω ραμ και βλεπω καποιες διαφορες σε ελαχιστες καταστασεις).

Ολες οι περιπτωσεις με απειραχτα ρολογια. 

 

Στο ανοιγμα των windows με το ιδιο ssd πανω κουμπωμενο, εχει 5 sec διαφορα. Απο το ξεκινημα του logo των windows μεχρι το "welcome" screen , στο εν λογω μηχανημα κανει 6 sec και στο προηγουμενο εκανε 11 (πιθανολογω , λογω Sata 2 εναντι Sata 3 ).

 

Οποτε σε μητρικη με sata 3,  με ssd στην εκκινηση των Windows , δε προκειται να δεις καμμια διαφορά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτο ειναι το gpu bottleneck. Γενικα το bottleneck ειναι το φαινομενο κατα το οποιο ενα η περισσοτερα εξαρτηματα δεν αποδιδουν την μεγιστη δυναμη-ταχυτητα-επιδοση (οπως θες πες το), εξαιτιας ενος αλλου εξαρτηματος που δουλευει πιο αργα και αρα η ολη διεργασια εκτελειται πιο αργα. Πχ αν θες ν ανοιξεις το nero να γραψεις ενα cd, με το που κανεις διπλο κλικ ο επεξεργαστης σου και η ραμ σου μπορουν να το ανοιξουν αστραπιαια αλλα αυτο δε θα γινει γτ χρειαζεται ενα εστω μικρο χρονικο διαστημα μεχρι να τους στειλει πληροφοριες ο σκληρος. Δλδ cpu-ram "περιμενουν" τον σκληρο δισκο. Αυτο το "περιμενουν" ειναι το bottleneck

Link to comment
Share on other sites

Όταν οποιοδήποτε υποσύστημα "κρατάει πίσω" τον υπόλοιπο υπολογιστή.

Πιο πάνω μιλάνε για τον σκληρό, γιατί λόγω της μικρής ταχύτητας του σε ανάγνωση/εγγραφή σε σχέση με τις ταχύτητες επεξεργασίας των δεδομένων η της ανάγνωσης/εγγραφής των μνημών (RAM) κάνει το σύστημα να αργεί.

Έγινε επεξεργασία από pgetsos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.