Jump to content



Παρέα για την Dell U2414H


Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!

 

Πριν λίγους μήνες πήρα την Dell U2414H και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σκέφτομαι λοιπόν να επεκτείνω την επιφάνεια εργασίας μου. Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κυρίως για εργασία και πολύ λιγότερο για παιχνίδια (Minecraft και ίσως το νεο GTA V).

 

Το σύστημά μου είναι:

Intel i7 4770

Asus H97

32GB ram

Nvidia 460

LINUX

 

Σε πρώτη φάση λοιπόν αλλάζω οθόνη και βλέπουμε λίγο αργότερα για κάρτα γραφικών. Οι οθόνες που έχω ξεχωρίσει είναι:

 

1. Dell U2414H (2η ίδια)

2. Dell U2715H

 

Ποια είναι η άποψή σας; Αξίζει την κόπο η μετάβαση στο μεγαλύτερο μοντέλο;

 

 

Link to comment
Share on other sites

λίγο άσχετο γιατί έχεις τόσο πολύ μνήμη ?? πόση μνήμη έχει δει σε μέγιστη χρήση ????

 εμένα μου χάλασε η u2711 και αναγκάστηκα να πάρω την καινούργια u2713 h .προς στιγμή έχω βάλει και τις δύο . και είναι εντυπωσιακό το δύο μόνιτορ μαζί. αν και θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσεις. λένε ότι καλό είναι να έχεις ίδια μόνιτορ για dual screen . αλλιώς μπορεί να ενοχλείσαι . έχω δει και άλλους που δεν έχουν πρόβλημα βέβαια με διαφορετικά μεγέθη οθονών. για παιχνίδια δεν κάνει για eyefinity . θέλεις τουλάχιστον τρεις .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Σηκώνω εικονικές μηχανές και επίσης χρησιμοποιώ μέρος της μνήμης για ramdisk. Τα 16GB δεν έφταναν, τα 32GB ήταν πολλά... Μαζί με την cache έχω φτάσει μέχρι τα 30GB χρήση.

 

Την διαφορετική ανάλυση-μέγεθος σκέφτομαι και δεν έχω πάρει ακόμα την 27αρα. Αλλιώς πάω στην ίδια οθόνη! Τα παιχνίδια θα τα παίζω στη μια οθόνη βέβαια!!

Link to comment
Share on other sites

Στο linux η διαχείριση μνήνης είναι εξαιρετική οπότε φορτώνει από μόνο του τα πιο χρησιμοποιούμενα στοιχεία στην cache. Το ramdisk βοηθάει κυρίως σε εφαρμογές που γράφουν συνέχεια στο δίσκο. Για παράδειγμα το /tmp φορτώνεται όλο στη μνήμη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Βλέπω ότι έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που ρώτησες και ίσως να έχεις ήδη αποφασίσει. Η γνώμη μου είναι ότι για 2 οθόνες είναι προτιμότερο να είναι σχετικά όμοιες, εκτός εάν χρησιμοποιείς πολύ περισσότερο τη μία εις βάρος της άλλης (στο σημείο να την ανάβεις μόνο όταν την χρειάζεσαι).

Εάν δεν πάρεις ίδιες, καλό είναι να έχουν κοντινή ανάλυση (dpi) ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά μεγέθους όταν μετακινείς κάτι από τη μία στην άλλη. Αυτό ισχύει μεταξύ U2414H και U2715H. Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να σκεφτείς πώς θα οργανώνεις τα παράθυρά σου εάν προτιμήσεις δύο τόσο διαφορετικές.

 

Πάντως εάν θέλεις να κάνεις μια μικρή αναβάθμιση μένοντας όμως στις 24", παίζει και η 2415H, με λίγο μεγαλύτερη κατακόρυφη ανάλυση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kαλησπερα.

Η 27αρα Dell που κοιτας ειναι καλη, αλλα η LG 27MB85R-B ειναι λιγο καλυτερη. Εχει λιγο καλυτερα color presets και δεν εχει inner black bezels που χαλαvε την αντιληψη του βαθους του μαυρου. Δυστυχως δεν υπαρχει στην ελλαδα, αλλα υπαρχει στο amazon.de.

http://www.amazon.de/LG-27MB85R-B-27Zoll-2-560x1-440-AH-IPS/dp/B00II5PWR0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1433347961&sr=8-1&keywords=LG+27MB85R

 

Στο ebay.de βρισκεις επισης πολυ καλες κορεατικες 27αρες. Οριστε αυτες που ξεχωριζουν.

Matte coating: http://www.ebay.de/itm/New-Crossover-2795QHD-AH-IPS-75Hz-Realclock-DVI-D-2560-x-1440-27-LED-Monitor-/151591480855?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item234b8e6e17

Glossy coating: http://www.ebay.de/itm/New-YAMAKASI-CATLEAP-Q270-LED-MULTI-S-IPS-2560X1440-27-Stereo-Computer-Monitor-/121453727127?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c4734cd97

Plasma Deposition Coating: http://www.ebay.de/itm/New-27-Crossover-27QW-IPS-LED-2560-x1440-QHD-Monitor-DVI-D-AH-IPS-Panel-/151206054195?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2334954933

 

Παρατηρησε οτι ειναι αρκετα πιο οικονομικες, χωρις να εχουν αν ζηλεψουν τιποτα απο τις πιο επωνυμες. Μαθε ομως πρωτα τους ορους της εγγυησης.

Ολες οι παραπανω προτασεις δεν χρησιμοποιουν PWM dimming frequencies.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
Καλησπέρα σε όλους.

   Είμαι καινούριος στο forum. Ειλικρινά έψαχνα καιρό να βρω ένα τέτοιο λεπτομερές review κ forum για το συγκεκριμένο monitor κ ειδικά κάποιον να έχει surround display ( 3monitors ) με το συγκεκριμένο μοντέλο. Οπότε μόλις είδα δύο-τρία post, καταλαβαίνετε... δάκρυσα!  :-) Έχω μερικές ερωτήσεις λοιπόν κ ελπίζω να με διαφωτίσετε γιατί θέλω κ εγώ να κάνω surround display κ λόγω της τιμής ( κ για τα τρία ) χωρίς να έχω ξεκάθαρη άποψη για τα τυχόν θέματα που προκύψουν δυσκολεύομαι να πάρω την απόφαση. Οπότε ξεκινάω: 

 

      surround display ( 3 monitors ) κυριώς για τα πολύ μικρά Bezels, με την Nvidia GTX 980ti G1 Gaming.

 

1. Λόγω των επιλογών σύνδεσης του monitor ( HDMI - Display Port ) θα ήθελα να τις συνδέσω ως εξής:

 

     Monitor                  PC

 

a. HDMI                      HDMI

b. DisplayPort             DisplayPort

c. HDMI                      DVI ( adaptor )

 

Η πρώτη ερώτηση είναι αν θα αντιμετωπίσω κάποιο θέμα με αυτή τη συνδεσμολογία είτε σε Surround Display mode ( gaming ) ή σε extended Mode ( χρήση δηλ καθημερινή ). Υπάρχει βέβαια από ότι έχω δει κ η Daisy Chain συνδεσμολογία. Ποια από τις δύο θα προτιμούσατε? Ποια η ποιο αξιόπιστη? Η κάρτα υποστηρίζει το Flex Display αλλά κ DisplayPort 1.2 όπως κ το monitor οπότε και οι δύο τρόποι σύνδεσης υποστηρίζονται. Θεωρητικά βέβαια για μένα γιατί αν δεν δοκιμάσω κάτι... 

 

 

2. Τα monitors θα τα χρησιμοποιήσω τόσο για Gaming όσο κ για καθημερινή χρήση αλλά κ για 3D graphics - Video Editing σε ερασιτεχνικό βέβαια επίπεδο. Γνωρίζω ότι στην καθημερινή χρήση αλλά κ για τα υπόλοιπα δε νομίζω να έχω θέμα γιατί πρόκειται καθαρά για εργαλείο κ από ότι έχω διαβάσει τα θέματα με τις Nvidia GPUs έχουν λυθεί ως προς το full RGB, σωστά?Δεν είμαι κ πολύ καλός γνώστης γι αυτό κ ρωτάω. Αν έχει απαντηθεί στο review ή κ στο forum, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.

 

 

Αυτά τα ολίγα. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας, sorry αν κούρασα!!

Έγινε επεξεργασία από NOxiOuS__
Link to comment
Share on other sites

Ναι τα θεματα εχουν λυθει.

 

Εχε στο νου σου παντως οτι για gaming μια 27αρα 144Hz 1440p ΑΗVA με G-Sync ειναι καλυτερη επιλογη, ενω για productivity ειναι καλυτερη επιλογη 2 1440p.

Μάλιστα,

 

    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Θα ψάξω εκτενέστερα στο forum για τις απαντήσεις. Όσο για τις 1440p δεν ξεφεύγουμε στη τιμή? Γιατί όπως προανέφερα ενδιαφέρομαι για τρία (3) monitors ( ξέρω, στην εποχή μας δύσκολα αλλά λόγω δουλειάς κ χόμπυ -gaming- θα ήθελα αυτή την εμπειρία ).

 

Ευχαριστώ κ πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Ναι δε μιλαω για 3. Αναφερομαι σε ενα 1440p με ολα τα gaming features (ιδανικη λυση για gaming) ή 2 1440p για μεγαλυτερο real estate απο τους αλλους συνδυασμους (θα παιζεις στην μια σε αυτη την περιπτωση). Βεβαια οι 2 1440p πατανε το χιλιαρικο. Εναλλακτικη ειναι και μια 32" 4Κ, μικροτερο real estate απο τις 2 1440p ή τις 2 1440p αλλα χωρις bezels στην μεση, μειονεκτημα η πανακριβη gpu power που χρειαζεσαι σε αυτη την περιπτωση..

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.