Jump to content


Αγορά pc για 3Ds max,autodesk alias automotive,photoshop,after effect rendering 3d cars.


Recommended Posts

Καλησπέρα,μετά από καιρό ανοίγω θέμα σχετικά με την σύθεση υπολογιστή, περίμενα 1 χρόνο για να αποφασίσω τελικά και έχω απορία με την κάρτα γραφικών, ασχολούμαι για να σχεδιάζω 3D μοντέλα αυτοκινήτων,alias automotive και photoshop,after effects. Αλλα έχω κ την αρρώστεια κ το gaming,λίγο flight sim x,project cars,nfs.

Η αγορά και η συναρμολόγηση θα γίνει απο το κατάστημα ,μίας κ μένω πλέον Γερμανία για το μεταπτυχιακό.

https://www.alternate.de/html/configurator/builder/pc/page.html

https://www.alternate.de/html/configurator/builder/structure/detail.html?kind=pcBuilder

CPU-Kühler ψύκτρα επεξεργαστή

be quiet! Dark Rock 3, CPU-Kühler

1 x € 66,90*

Festplatte σκληρός δίσκος

Seagate ST2000NM0023 2 TB, Festplatte

SAS 600, Constellation ES.3 1 x € 162,90*

Grafikkarte κάρτα γραφικών

EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0, Grafikkarte

HDMI, 3x DisplayPort, DVI, Retail 1 x € 549,-*

Prozessor επεξεργαστής

Intel® Core™ i7-5820K, Prozessor

FC-LGA4, "Haswell-E", boxed 1 x € 404,-*

PC-Netzteil τροφοδοτικό

Corsair CX750, PC-Netzteil

schwarz, 4x PCIe, Retail 1 x € 89,90*

Big-Tower-Gehäuse κουτί πύργος xxl

MS-TECH X3 Crow¹, Big-Tower-Gehäuse

schwarz, Window-Kit, Retail 1 x € 89,90*

DVD-Brenner

Samsung SH-224DB/BEBE, DVD-Brenner

schwarz, Bulk 1 x € 14,99*

Festplatte σκληρός

Toshiba DT01ACA200 2 TB, Festplatte

Retail 1 x € 69,90*

Arbeitsspeicher μνήμες

Corsair DIMM 16GB DDR4-3200 Kit, Arbeitsspeicher

CMK16GX4M2B3200C16, Vengeance LPX 1 x € 172,90*

Μητρική

ASRock X99X Killer, Mainboard

1 x € 264,-*

Quadro k2200 με Gtx980 evga δεν έχουν μεγάλη διαφορά ,αλλά δεν ξέρω ποια συμφέρει κ αν η quadro k2200 θα μπορώ κ να σχεδιάζω αυτοκίνητα κ θα παίζω στις ελεύθερες ώρες κανά project cars,nfs,flight sim x.

Evga gtx 980 549euro

Quadro k2200 529euro

Έγινε επεξεργασία από Cardesign
Link to comment
Share on other sites

3d rendering και games δε νομίζω ότι πανε μαζί .

Από τη μια η quadro δεν ειναι καν για παιχνίδια ,ίσως για κάποια σούπερ απλα ,από την άλλη ,gpu για games ,σέρνεται η δε βοηθά σε rendering .

Link to comment
Share on other sites

Αν το rendering δεν γίνεται με την κάρτα γραφικών, αλλά με τον επεξεργαστή, δεν χρειάζεσαι ακριβή κάρτα. Στο viewport performance η βελτίωση που υπάρχει με τις ακριβές κάρτες είναι απειροελάχιστη σε σχέση με τις mid end κάρτες. 

 

Μια 970, 4gb χρειάζεσαι. Μια Quadro θα είχε ένα πλεονέκτημα σε OpenGL και σε ό,τι χρειάζεται καλή επίδοση σε double precision (σαν gpgpu δηλαδή), αλλά η μικρή εμπειρία που τυχαίνει έχω στο Rhino 3d και στο Archicad (που χρησιμοποιούν OpenGL επίσης) με κάρτα μια gtx 780, 3gb είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Το ίδιο φαντάζομαι ότι θα ισχύει με το Alias. ΓΙα το 3ds max κανένα θέμα δεν τίθεται γιατί τρέχει με Direct3d. 

 

Απλά, ξεκαθάρισε λίγο το θέμα με το After Effects. Θα κάνεις χρήση ray traced rendering με χρήση της κάρτας; Αν ναι, τότε ανάλογα με την έκδοση υποστηρίζονται και άλλες κάρτες. Νομίζω, οι Maxwell υποστηρίζονται με χακάρισμα στην τελευταία έκδοση (CC 2015, την οποία έχω και εγώ στο σύστημά μου), αν και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, γιατί η δική μου κάρτα είναι παλιότερη (gtx780) και υποστηρίζεται κανονικά. 

 

Αφού αγοράζεις από Γερμανία, σου έκανα και μια σύνθεση από Geizhals, πάνω-κάτω στο budget σου, που μπορεί να σε βοηθήσει λίγο, με έμφαση στην ποιότητα και την ησυχία. Έχει βελτίωση σε κάποια κομμάτια σε σχέση με το δικό σου.

 

Έγινε επεξεργασία από pnick
Link to comment
Share on other sites

Το Rhino δεν είναι χαρακτηριστικό πρόγραμμα για GPU-Assisted rendering, εκτός κι αν ο λόγος γίνεται για το V-Ray και την RT-rendering χρήση του. Εκεί παίζουν τα cores που θα ρυθμίσεις να χρησιμοποιούνται (είτε επεξεργαστή είτε γραφικών).

 

Το Rhino χρησιμοποιεί αποκλειστικά επεξεργαστή. Οι περισσότεροι renderers για Rhino παίζουν με Cuda και οι πιο συνήθεις πλέον έχουν βελτιωθεί και αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό και gaming κάρτες.

 

Σχετικά με τα άλλα προγράμματα που δεν χρησιμοποιώ, καλό θα είναι να το ψάξεις. Στα περισσότερα μια καλή Nvidia αρκεί και χρησιμοποιείται πλήρως. Σε άλλα, η Quadro θα σου δώσει διαφορά αλλά μπορεί στην τελική σούμα της αγοράς σου να μην αξίζει.

 

Για παράδειγμα, το Vred αξιοποιεί στο 100% την W8000 Firepro σε viewing assistance. Σε μεγάλα 3D μοντέλα δουλεύει η κάρτα φουλ και έχω smooth κίνηση. Δεν έχω χρησιμοποιήσει rendering στο συγκεκριμένο, αλλά ενδέχεται να αξιοποιείται και εκεί, εφόσον υπάρχει υποστήριξη.

 

Παιχνίδια με Quadro και Firepro παίζεις μια χαρά, απλώς δεν θα είσαι βελτιστοποιημένος για τους πυρήνες που θα διαθέτει η κάρτα σου (μικρό το κακό για μένα, μιας και η κύρια κατεύθυνσή σου είναι το design).

 

Βάσει του ποιά προγράμματα χρησιμοποιείς τώρα και ποιά θα ήθελες στο μέλλον, κάνε το research στα δικά τους φόρουμ και δές τί αξιοποιεί το καθένα από επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και OpenGL,OpenCL κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Το Rhino δεν είναι χαρακτηριστικό πρόγραμμα για GPU-Assisted rendering, εκτός κι αν ο λόγος γίνεται για το V-Ray και την RT-rendering χρήση του. Εκεί παίζουν τα cores που θα ρυθμίσεις να χρησιμοποιούνται (είτε επεξεργαστή είτε γραφικών).

 

Το Rhino χρησιμοποιεί αποκλειστικά επεξεργαστή. Οι περισσότεροι renderers για Rhino παίζουν με Cuda και οι πιο συνήθεις πλέον έχουν βελτιωθεί και αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό και gaming κάρτες.

 

Νομίζω παρανόησες τί έγραψα. Ανέφερα το Rhino όχι σε σχέση με το gpu rendering (αυτό δεν αφορά το κάθε 3d πρόγραμμα καθ' αυτό, αλλά τον renderer με τον οποίον συνεργάζεται ή που έχει ενσωματωμένο μέσα του), αλλά με το viewport performance λόγω OpenGL (δηλαδή, τα fps που θα παίρνει όταν γυρνάει το μοντέλο στην οθόνη την ώρα που σχεδιάζει), γιατί και το Alias OpenGL χρησιμοποιεί. Και είπα ότι ακόμα και με μια συμβατική εμποροκάρτα τύπου Nvidia GeForce gtx 780 που έχω στο σύστημά μου, μια χαρά τα πάει στα viewports. Έγινε πιό κατανοητό τώρα; 

 

Το rendering είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το viewport performance και δεν έχει να κάνει με το API (=OpenGL, OpenCL, Direct3d κ.λπ΄) που χρησιμοποιεί το κάθε πρόγραμμα για να τρέξει τα γραφικά του. 

Έγινε επεξεργασία από pnick
Link to comment
Share on other sites

Δεν έκανα παράθεση πολύ απλά γιατί δεν απάντησα σε κάποιον συγκεκριμένα, οπότε δεν τίθεται ζήτημα παρανόησης.

Αναφέρθηκα με βάση τα 2-3 προηγούμενα ποστ και την παρανόηση που έχει συμβεί αρκετές φορές και εδώ και σε άλλα φορουμ ότι αν ένα πρόγραμμα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα resources "πιθανόν" και τα υπόλοιπα λειτουργούν έτσι.

Η απάντησή μου σχετίζεται με το να έχει πιο ξεκάθαρο στο μυαλό του ο ενδιαφερόμενος τα benefits της κάθε κατηγορίας κάρτας και το πώς θα πρέπει να επιλέξει τη σύνθεσή του.

Στην κατηγορία αυτής της χρήσης, η προσεκτική ανάλυση των απαιτήσεων των προγραμμάτων είναι σημαντική για την επιλογή του εξοπλισμού.

Οι γενιές από αυτήν που αναφέρεις και ύστερα ( μιας λογικής τιμής ), ακόμη και σε βαριά αρχεία δεν συναντούν προβλήματα στο viewport performance.

Τελικώς, δεν γράφω κάτι που να θίγει κάποιο ποστ, αναλύω από μία διαφορετική σκοπιά ορμώμενος από το παράδειγμα του προγράμματος που τυγχάνει να έχω κάνει αρκετή χρήση.

Ελπίζω να ήμουν πιο σαφής τώρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική εμπειρία πάντως τα 500 ευρώ μιας Quadro πιάνουν τόπο στο viewport του AutoCad. Μέρα με την νύχτα σε σχέση με μια αντίστοιχη gaming κάρτα. Αλλά σε 3D όπως 3d Studio Max κλπ δεν θα δεί και τρομερή διαφορά οπότε ίσως καλύτερα να πάει για την 980. Σύν το γεγονός ότι θα έχει την δυνατότητα για GPU Rendering το οποίο μπορεί να μην είναι αξιόπιστο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά βοηθάει πάρα πολύ για διορθώσεις κλπ.

 

Βγάλε άκρη πρώτα με την κάρτα γραφικών και μετά νομίζω η πρόταση του pnick είναι μια χαρά. Η δικιά σου είχε κάποια λάθη όπως κουτί και τροφοδοτικό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

]Από προσωπική εμπειρία πάντως τα 500 ευρώ μιας Quadro πιάνουν τόπο στο viewport του AutoCad. Μέρα με την νύχτα σε σχέση με μια αντίστοιχη gaming κάρτα.

 

Είναι λίγο offtopic, αλλά ποιά εμπορική gaming κάρτα είχες που είναι τόσο χάλια σε σχέση με την Quadro?

 

Ειδικά το Autocad, όπως και τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα προϊόντα της Autodesk τρέχουν με Direct3d που ευνοεί της gaming κάρτες έναντι των επαγγελματικών.

 

Μου κάνει εντύπωση και το ρωτάω πληροφοριακά, γιατί Autocad 2d τρέχει άνετα ακόμα και ενσωματωμένες gpu. Έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω (με κέρδισε το Archicad στις 2d), αλλά έχω φτιάξει σύστημα για φίλο Μηχανικό που το χρησιμοποιεί για 2d και το τρέχει άνετα με την ενσωματωμένη ενός i3 haswell.

 

Με τα υπόλοιπα, εννοείται πως συμφωνώ όπως και με τον @felix, στο προηγούμενο μήνυμα.  

Έγινε επεξεργασία από pnick
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στην προκειμένη περίπτωση μια 680GTX. Δεν μιλάω για κατόψεις αλλά για interior design μαγαζιών και 3d σχέδιο με custom σχεδιασμένα έπιπλα, μελέτες φωτισμού κλπ μέσα στο σχέδιο. Δλδ το σχέδιο ήταν πάρα πολύ φορτωμένο. Τα zoom in/out, περιστροφές κλπ γίνονται σε miliseconds, αντιθέτως με την 680 που ήταν εντελώς αντιπαραγωγική στο χειρισμό. Στο Autocad 2012 αυτά. Δε ξέρω αν στα επόμενα έκαναν κάτι με το viewport. Δεν είμαι εγώ ο χρήστης να σου πώ λεπτομέρειες, φίλος είναι και έχω συχνή εμπειρία με τα σχέδια του και το performance της quadro.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

 

Να ξεκαθαρίσω,είμαι χρήστης photoshop,και after effects,όσον αφορά το After effects τπτ τρελό δεν θα κάνω,δεν θα κάνω σκηνικά τύπου Michael bay ;p. απλά εφέ. πχ εισαγωγή γραφικών γραμμάτων σε ταινία, μερικά μαγικά κόλπα,πχ εξαφάνιση αντικειμένου,ταχύτητα,ακτίνες,μερικές εισαγωγές στην αρχή  όπως στις διαφημίσεις στην τηλεόραση τα κόλπα. τπτ παραπάνω.

 

3Ds max , Σχεδιασμός αμαξώματος αυτοκίνητου που έχει πολλές καμπύλες,ναι θα του φορτώσω χρώμα,υφή,γυαλάδα,φώτα, κ τον εξοπλισμό σαλονιού,καθίσματα κλπ. αλλά ως στατικό μοντέλο, φυσικά θα του αλλάζω γωνίες,να ζουμάρω να παίρνω φωτογραφίες, να τις εκτυπώνω  τις φωτός σε όλες τις γωνίες κ να τα δείχνω στο καθηγητή κλπ.  είδα μερικά βίντεο στο Youtube, που άλλαζαν γωνία ,και φόρτωνε σχετικά γρήγορα, δεν ξέρω τι δυνατότητες θέλει για υπολογιστή.

 

V-RAY-V RED  προσθέτεις υφή,χρώμα για το τελικό αποτέλεσμα

 

Autodesk Alias automotive, έχει εργαλεία για την δημιουργία καμπύλων , γραμμών κατάλληλα για αυτοκίνητο.Δεν το έχω δοκιμάσει. 

 

 

Η πρώτη σύνθεση μου την έφτιαξε  ένας που είναι καθηγητής πληροφορικής-συγγραφέας,και έχει και  γνωστό Blog.

Αρχικά μου έβαλε Quadro k2200  ως η πιο σίγουρη επιλογή και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο,και ότι έχει ειδικούς Drivers για το σχέδιο σε σχέση με τις GTX970-980 4 GB.  αλλά δεν έχει ασχοληθεί με το 3D  για να ξέρει τις διαφορές.

 

για παράδειγμα, αν πάρω την GTX 

 

 

 

Τέτοια χαρακτηριστικά να μπορεί να κάνει τουλάχιστον τις επιδόσεις που θα ήθελα να έχει η Σύνθεση του Δικού μου υπολογιστή ..εκτός αν ξεφεύγει πολύ σε κόστος. υπολογίζω τα 1800-1850max μόνο το κουτί, και οθόνη,πληκτρολόγιο+ποντίκι ,εκτυπωτή θα μπεί ξεχωριστά  δεν θέλω να ξεπεράσω τα 2200 σαν σύνολο. Αλλιώς Quadro κ2200 αν είναι πιο σίγουρα τα πράγματα, εξάλλου δεν έχει μεγάλη διαφορά  ηGTX980-k2200 =διαφορά 20 ευρώ, αν καταλήξω σε GT970 - quadrok2200 =171 ευρώ διαφορά.

 

SSD είναι υποχρεωτικό? μου λένε καίγονται και αξιόπιστα είναι οι HDD Δίσκοι.

τουλάχιστον να έχω 2 σκληρούς έναν για τα προγράμματα κ άλλον για τα αρχεία

H asrock x99 σε σχέση με την Asus X99-A,?

για το τροφοδοτικό, τουλάχιστον να επαρκούν τα Watt μου φτάνει,ανάλογα την ισχύ που απαιτείται το σύστημα

η Ψύκτρα να ψύχει αρκετά καλά τα ζεστά μέρη κ να ρίχνει τις θερμοκρασίες ικανοποιητικά 

 

Όσο για τα παιχνίδια δεν με πειράζει για τα μειωμένα γραφικά,αρκεί να παίζει, βάζω περισσότερη βαρύτητα στο Design

 

Περιμένω Γνώμες.

 

:)

Έγινε επεξεργασία από Cardesign
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, για αυτό είπα στο πρώτο μήνυμα 

 

Αν το rendering δεν γίνεται με την κάρτα γραφικών

 

 

Και τα δύο παραδείγματα που ανέβασες αφορούν σε gpu rendering, τόσο το Vray RT gpu (υπάρχει και RT cpu, ανάλογα τί επιλέγεις και μπορείς να δείς περισσότερα εδώ http://docs.chaosgroup.com/display/VRAY3/V-Ray+RT+Supported+Features#), όσο και το iray της Nvidia που πλέον υπάρχει στις νεότερες εκδόσεις του 3ds max. 

 

Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω μια πρόταση; Ξέχνα τις επαγγελματικές κάρτες (ειδικά την Κ2200) για αυτό που θέλεις. 

 

Επειδή ασχολείσαι με automotive modeling αποκλειστικά (αν θυμάμαι καλά από τα παλιότερα θέματα, αν δεν ισχύει διόρθωσέ με), μπορείς να χτίσεις ένα σύστημα για gpu rendering, το οποίο θα είναι επεκτάσιμο στο μέλλον με προσθήκη περισσοτέρων καρτών. 

 

Ειδικά στο gpu rendering, επειδή γίνεται χρήση single-precision floating-points, οι εμπορικές κάρτες έχουν μεγάλο αβαντάζ σε σχέση με τις επαγγελματικές γιατί αυτό που ουσιαστικά χρειάζεσαι είναι όσο περισσότερους cuda cores μπορείς να βρείς και όσο μεγαλύτερη vram μπορείς να αγοράσεις. Ε, οι εμπορικές προσφέρουν αυτά με πολύ μικρότερο κόστος από τις επαγγελματικές, και μπορείς να προσθέσεις όσες κάρτες σηκώνει η μητρική σου και να αθροίσεις rendering power. 

 

Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε μια απλή μητρική Χ99 που να υποστηρίζει x8/x8/x8 τουλάχιστον, και να ρίξεις όλο το βάρος στις κάρτες γραφικών. Για το car modeling τα 4gb vram είναι αρκετά. Συνήθως, ένα τελειωμένο μοντέλο αυτοκινήτου έχει 1.5-2 εκατομ. πολύγωνα και δεν απαιτεί πάνω από 2-2.5gb vram. 

 

Τί προτείνω, δηλαδή: 

 
ΣΥΝΟΛΟ: 2188€ χωρίς μεταφορικά, μέσα στο budget σου δηλαδή μαζί με οθόνη.
 
Ο προσανατολισμός στο gpu rendering αλλάζει. Θέλεις πιό ευρύχωρο κουτί με καλό airflow και θέλεις δυνατό τροφοδοτικό που να σηκώνει μέχρι 3 κάρτες σε full load. Για gtx970 όπως η Asus Strix (την επέλεξα γιατί φημίζεται για την ήσυχη λειτουργία της, αν άλλος έχει κάποια εμπειρία με πιό ήσυχες 970 ας το πεί), χρειάζεσαι ένα ποιοτικό 1000άρι. 
 
Ξεκινάς με μια 970 λόγω budget και προσθέτεις στο μέλλον και άλλην, όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν. Φυσικά, για το gpu rendering δεν χρειάζεται sli configuration. Απλά, να βλέπει η μητρική τις κάρτες. 
 
Και φυσικά, σε αυτό το budget και για αυτή την χρήση πας σε 1440p και 27" διαγώνιο. Η 2715Η είναι μια ασφαλής επιλογή.
 
Τέλος, επειδή ασχολείσαι με car design δεν χρειάζεσαι και φοβερά πολλή RAM. Ξεκίνα με 16gb και αν δείς στο μέλλον ότι περιορίζεσαι, προσθέτεις άλλα 16. Επειδή τυχαίνει να έχω πειραματιστεί με το θέμα σχεδιασμού αυτοκινήτου (στο 3ds max και εγώ), η RAM που απαιτείται δεν νομίζω ότι είναι πολλή.
 
Αυτά από μένα, και τα λέμε στην συνέχεια.  
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@pnick,όχι δεν κάνεις λάθος, ενδιαφέρον η πρόταση σου,άρα είτε με τον επεξεργαστή ή είτε με κάρτα γραφικών και επεκτάσιμες μνήμες, συμφωνώ με όλα εκτός από την οθόνη, μου φαίνεται πανάκριβη πιο φτηνή οθόνη δεν υπάρχει? Έστω 24-25 ίντσες βολεύομαι, και επίσης δεν χρειάζομαι τόσο ειδική οθόνη, τουλάχιστον φουλ HD να είναι, οχι 4κ, 5κ δεν ξέρω.

ΥΓ, μίας κ παίρνει η μητρική μελοντικές εφόσον το επιτρεψει το οικονομικό σε κανα 2 χρόνια, γίνεται να συνδιαστεί και για παράδειγμα η quadro k2200 (ξέρω να την ξεχάσω την επεγγελματική κάρτα :) ) με την GTX 970? Πχ να δουλευούν ξεχωριστά αν δουλεύω το 3D?

Post by android phone.

Έγινε επεξεργασία από Cardesign
Link to comment
Share on other sites

Για οθόνη μη πέσεις κάτω από 27" με 1440p. Δεν είναι 4Κ αυτή η ανάλυση, αλλά κάτι ενδιάμεσο. 

 

Κάτι πιό οικονομικό είναι αυτές οι περιπτώσεις:

 

http://geizhals.de/aoc-q2770pqu-a1043716.html?hloc=at&hloc=de

http://geizhals.de/benq-gw2765ht-9h-lcela-tbe-a1156142.html?hloc=at&hloc=de

http://geizhals.de/asus-pb278qr-90lmga001t02251c-a1136279.html?hloc=at&hloc=de

 

Γλυτώνεις 100-150€ από την Dell.

 

Όσο για τις κάρτες, εννοείται πως μπορείς ας πούμε να έχεις την Quadro συνδεδεμένη με την οθόνη για να τρέχεις τα CG προγράμματα, και να έχεις παράλληλα κουμπωμένη μια εμπορική κάρτα επάνω για τα renderings. Είναι κάτι μάλιστα που στο εξωτερικό γίνεται πολύ συχνά. Απλά, δεν βγαίνει στο budget σου. Αν στο μέλλον έχεις την δυνατότητα το βλέπεις και αυτό. Για μένα δεν υπάρχει λόγος, εκτός βέβαια αν ζορίζεται το Alias (που δεν το έχω δουλέψει για να έχω άποψη) με τις εμπορικές. Εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πρέπει να κάνεις έρευνα γύρω από το πώς συνεργάζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις κάρτες γραφικών. Με το 3ds max θα είσαι άρχοντας με μια 970.  

Link to comment
Share on other sites

Οκ thanks. Θα κρατήσω τη σύνθεση που πρότεινες και κάποια απο τις οθόνες εκείνες, έπεσε στο μάτι μου κ μια dell 27άρα με 249 τι λές για εκείνη? 1920χ1080 http://geizhals.de/dell-ultrasharp-uz2715h-210-acvv-210-acwc-a1117041.html?hloc=at&hloc=de,

25άρα 1440p

http://geizhals.de/dell-ultrasharp-u2515h-210-adzg-a1212071.html?hloc=at&hloc=de

Ναι εννοείται ξεφεύγει το μπάτζετ άν το βάλω τώρα 2 κάρτες για αυτό ρώτησα άν γίνεται σύνδεση 2 διαφορετικών καρτών,γιατί μου έλεγε ένας ότι πρέπει να είναι 2 ίδιες της

ίδιας μάρκας κ τύπου :p , για αργότερα έλεγα,πρός το παρών θα βάλω την ASUS STRIX GTX970, Κ Εγώ έχω διαβάσει καλά λόγια για τη συγκεκριμένη κάρτα.

Έγινε επεξεργασία από Cardesign
Link to comment
Share on other sites

Οκ thanks. Θα κρατήσω τη σύνθεση που πρότεινες και κάποια απο τις οθόνες εκείνες, έπεσε στο μάτι μου κ μια dell 27άρα με 249 τι λές για εκείνη? 1920χ1080 http://geizhals.de/dell-ultrasharp-uz2715h-210-acvv-210-acwc-a1117041.html?hloc=at&hloc=de,

25άρα 1440p http://geizhals.de/dell-ultrasharp-u2515h-210-adzg-a1212071.html?hloc=at&hloc=de

Ναι εννοείται ξεφεύγει το μπάτζετ άν το βάλω τώρα 2 κάρτες για αυτό ρώτησα άν γίνεται σύνδεση 2 διαφορετικών καρτών,γιατί μου έλεγε ένας ότι πρέπει να είναι 2 ίδιες της

ίδιας μάρκας κ τύπου :p , για αργότερα έλεγα,πρός το παρών θα βάλω την ASUS STRIX GTX970, Κ Εγώ έχω διαβάσει καλά λόγια για τη συγκεκριμένη κάρτα.

Καμμία από τις δύο αυτές dell δεν θα διαλεγα, ειδικά την 27άρα στα 1080p. Καλύτερα ψάξε μια από αυτές που σου πρότεινα.

Όσο για τις κάρτες, ξεκίνα με μια 970 και συνεχίζεις στο μέλλον με όποια κάρτα βρείς σε ευκαιρία. Δεν τις έχεις σε sli για να πρέπει να είναι ακριβώς ίδιες. Απλά κουμπώνουν οι κάρτες πάνω στην μητρική και εφόσον τις βλέπει σωστά αθροίζεις rendering power.

1000w για μια αλλα και δυο 970 ειναι υπερβολη

με ενα 750w εισαι παραπανω απο καλυμενος

Φτιάχνει ένα σύστημα με προοπτική για μέχρι 3 κάρτες να κάνουν rendering ταυτόχρονα. Τα 1000w θα του χρειαστούν πιθανότατα στο μέλλον. Έχε υπόψιν ότι το rendering τις γονατίζει τις κάρτες. Η strix θα τραβάει τουλάχιστον 200w στο rendering. Επί 3 αν το βάλεις (στο μέλλον) το 1000άρι φαντάζει και λίγο.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.