Jump to content


Αγορά ψηφιακής φ/μ


Hgetis

Recommended Posts

Επειδή νομίζω πως έφτασε η ώρα να αποκτήσω κι εγώ μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, θα ήθελα να ακούσω μερικές συμβουλές για το ποια να προτιμήσω! Βασικά με ενδιαφέρει :

1ον) ο μικρός όγκος,

2ον) το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ζουμ,

3ον) η λογική τιμή (όχι πάνω από 500ευρά είναι πολλά!)

4ον) σαφώς η ποιότητα λήψης εικόνας τόσο στο manual όσο και στο auto!

5ον) ότι άλλο καλούδι έχει!!

Από ότι διάβασα στο thread του Greek (νομίζω!) η Canon A80 είναι πολύ καλή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο καλύπτει τις παραπάνω προϋποθέσεις. Στην εμφάνιση και στον όγκο μοιάζει με την Α75??

Εγώ κοιτούσα και τις Olympus C-60, C-760(λόγω του ζουμ) αλλά δεν ξέρω τι να προτιμήσω καθώς δεν μαρέσει να κάνω επιπόλαιες αγορές τις οποίες να μετανοιώνω μετά! Γι αυτό ζητάω μία μικρή βοήθεια από όσους γνωρίζουν! :100:

:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

οι περισσοτερες ψ.φ. εχουν περιορισμνενο ογκο,αλλα οσο πιο μικρες τοσο πιο ακριβες,

οσο για το ζουμ δωσε βαση στο οπτικο,το ψηφιακο θα το κανεις στον υπολογιστη σου χωρις προβλημα,εαν δεν εχεις μεγαλη σχεση με φωτογραφικες θα σε ικανοποιησουν οι περισσοτερες στο θεμα της ποιοτητας ληψης εικονας.

τα πολυ βασικα στα ειπα,για λεπτομεριες πανε στο www.dpgr.com

Link to comment
Share on other sites

H Canon είναι πολύ καλή τόσο για τον αρχάριο όσο και για πιο ειδικευμένο. Πέρα από την πολύ καλή συμπεριφορά στο auto mode όπου σχεδόν δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα και οι φωτογραφίες είναι σχεδόν τέλειες, ένα άλλο που μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση είναι η χρηστικότητα.

Λόγω της δουλειάς έχω χρησιμοποιήσει μερικάw από της ψηφιακές της κατηγορίας όπως την Olympus camedia και την Nikon Coolpix και ομολογώ ότι το μενού και οι ρυθμίσεις τους ήταν πολύ δυσνόητες τουλάχιστον σε σχέση με την Canon , οι οποίες είναι πανεύκολες.

Τι τρίτο πλεονέκτημα είναι η πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος όπου σε συνδιασμό με ένα καλό σετ μπαταρίες 2100mA επαναφορτιζόμενες μπορεί να βγάλεις και μια εβδομάδα με καθημερινή χρήση.

Επιπλέον , στην Canon μπορείς να αλλάξεις και φακό και να βάλεις και ευρυγώνιο ή μάκρο αργότερα σν θές να την αναβαθμίσεις ( έχει κουμπί ασφαλείας που αφαιρείς το φακό) .

Έχει προειδοποιητικό ταρακουνήματος ώστε να μην σου βγούν οι φωτογραφίες κουνημένες ενώ έχει αυτόματη σκόπευση μέχρι 6 σημεία.

Το μόνο μείον που για μένα δεν είναι και τόσο σοβαρό είναι το μέγεθοσ το οποίο εγώ θεωρώ ικανοποιητικό για 2 λόγους...

1. χωράει στο χέρι μου ακριβώς και μου δίνει σταθερό κράτημα ώστε να μην την κουνάω πολύ αλλά και να μην μου γλιστρήσει....

2. επειδή δεν είναι πολύ μικρή δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσω κάπου φευγοντας γιατί η έλειψη βάρους θα γίνει αμέσως αισθητή. Όσοι έχουν μικρά κινητά θα καταλάβουν τι εννοώ.....

Συνολικά σαν μηχανή είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την αγορά της και ακόμα δεν έχω αρχίσει να σκαλίζω τις ρυθμίσεις...... και τη συνιστώ ανεπιφύλαχτα..

Επίσης , βάζοντάς γρήγορη κάρτα μνήμης όπως εγώ , η αναζήτηση , προβολή και μεταφορά εικόνων γίνεται σχεδόν άμεσα......

Link to comment
Share on other sites

Το κανονικό μου επάγγελμα είναι φωτογράφος.

Σχεδόν όλος ο εξοπλισμός μου είναι της Canon, μπορεί να μην είναι ψηφιακός αλλά γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα της.

Επίσης έχω δουλέψει ψηφιακές Canon (όχι compact) και μου άφησαν καλές αναμνήσεις.

Η Canon είναι στην κορυφή μαζί με την Nikon.

Αγοράζοντας μια φωτογραφική μηχανή, ότι και να είναι αυτή, δηλαδή αναλογική ή ψηφιακή, αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το γιατί την θες.

Την θέλεις για τα σαββατοκύριακά;

για τα πάρτι;

Με αυτή θα τραβάς που και πού ή όσο πιο πολύ μπορείς;

Ακόμα τι είναι αυτό που θέλεις να τραβάς;

Θέλεις να τραβάς τα βουνά ενώ εσύ είσαι κάτω από αυτά;

Θέλεις να τραβάς τα μικρά ζουζουνάκια της φύσης ενώ είσαι πάνω από αυτά;

Ή θέλεις και τα δυο μαζί;

Όσο πιο πολλά θέλεις τόσο πιο πολλά χρήματα θα στοιχίσει και η μηχανή σου.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ της γνώμης ότι η φωτογραφική μηχανή δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή και φυσικά πολύ ελαφριά.

Αυτό το λέω από την πείρα μου… η μηχανή μου ήταν μια απλή Slr φυσικά είχε ένα κλασικό ¨γκρίπ¨ (γκρίπ είναι το σημείο που πιάνουμε με το δεξί χέρι την μηχανή) και δεν ήταν πολύ μεγάλο, ακόμα δεν είχα πολύ βάρος…

Το μικρό γκρίπ και το επίσης μικρό βάρος δεν ήταν σύμμαχοι μου, αντίθετα δεν με βοηθούσαν καθόλου. Γιατί; Γιατί με το μικρό γρίπ δεν μπορούσα εκμεταλλευτώ το χέρι μου, διότι αυτό ήταν μικρότερο από την παλάμη μου και δεν μπορούσα να την κρατήσω πολύ σταθερά.

Το μικρό βάρος δεν μου επίσης και αυτό δεν μου έδινε σταθερότητα γιατί με την παραμικρή κίνηση (ακούσια) του χεριού μου, κούναγε και την μηχανή ή με ένα ελαφρύ αεράκι τα ίδια.

Την λύση την βρήκα, αγόρασα ένα battery pack που μπαίνει κάτω από την μηχανή.

Αυτό μου έδωσε και βάρος αλλά μου μεγάλωσε και το κρίπ.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω για να καταλάβεις ότι το σχετικά βαρύ και μεγάλο αντί να είναι κακό, μπορεί και να σε βοηθήσει.

Τώρα. Με 500 € δεν θα πάρεις και κάτι wow με μεγάλο ζουμ, με μικρό όγκο κτλ…

Αλλά θα πάρεις ένα πολύ καλό μοντέλο.

Link to comment
Share on other sites

Με πείσατε για τον όγκο και το βάρος μιας κάμερας γενικά!

Ρίχνοντας μια ματιά και στο www.dpreview.com σκέφτομαι για: Canon Powershot A80, Canon Powershot S1 IS, Olympus C-60 Zoom...

Με προβληματίζει όμως το γεγονός της C-60 λόγω της xD μνήμης της γιατί είναι κατιτίς πανάκριβες! 256ΜΒ 150ευρώ περίπου!! Αντίθετα οι compact flash της Canon είναι κατά πολύ φθηνότερες..

Επίσης η Olympus έχει Li-ion rechargeable αντί των πιο απλών Ni-MH της Canon. Δεν ξέρω τί θα κοστίζει λιγότερο και τι θα διαρκεί παραπάνω...

Κάτι όσον αφορά την τιμή... πόσο περίπου κυμαίνονται αυτές οι τρείς. Την Α-80 π.χ. εσύ Greek πόσο την πήρες??

Επαγγελματίας δεν είμαι αλλά θάθελα η ψηφιακή φ/μ να κάνει για να τραβάω προσωπικές στιγμές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και γενικά όμορφα τοπία ή κάποια αντικείμενα που βρίσκονται μακριά ζουμάροντας πάνω σε αυτά... Τώρα ζουζουνάκια πάνω σε λουλούδια δεν νομίζω να τραβήξω... Πάντως η γνώμη σου φίλε μου ως φωτογράφος λαμβάνεται πιο πολύ υπόψιν χωρίς να υποτιμώ τις υπόλοιπες ας πούμε ερασιτεχνικές!!

Link to comment
Share on other sites

Greek για κοιτα αυτό..

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_a80&opinion=22440

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_a80&opinion=22063

Βέβαια οι προηγούμενες 160+ γνώμες έχουν ποικίλα και κυρίως θετικά σχόλια...

Λοιπόν τι λέτε;!

Link to comment
Share on other sites

Επίσης η Olympus έχει Li-ion rechargeable αντί των πιο απλών Ni-MH της Canon. Δεν ξέρω τί θα κοστίζει λιγότερο και τι θα διαρκεί παραπάνω...

Κάτι όσον αφορά την τιμή... πόσο περίπου κυμαίνονται αυτές οι τρείς. Την Α-80 π.χ. εσύ Greek πόσο την πήρες??

Και εγώ στην αρχή έτσι έλεγα αλλά έκανα πίσω γιατί οι μπαταρία είναι της Olympus και το κόστος είναι μεγάλο αν χρειαστεί αλλάγή γιατι πρέπει να πάρεις την ίδια. Ενω με τις άλλες είναι πιο φθηνές οι επαναφορτιζόμενες πόσο μάλλον οι απλές.

Εγο τιν πιρα μεσο γνωστου 390 τελικη με φπα .

Link to comment
Share on other sites

ναι htanso21,την εχεις καμια ιδεα?

Κοίτα φίλε μου…

Λίγο δύσκολο μου φαίνετε… μπορεί να έχει καλό ζουμ αλλά δεν αλλάζει ο φακός.

Ένας που θέλει να πάρει μια Slr θα θέλει να αλλάζει και ο φακός. Αυτός είναι εν μέρει και ο λόγος που θα την πάρει… φυσικά και δεν είναι και ο μόνος.

Κάποιος τώρα που δεν θέλει να αλλάζει ο φακός θα πάει να πάρει μια compact. Που πλέον και σε αυτές μπορείς να βρεις μηχανή με τέτοιο ζουμ.

Για να βρεις κάποιον που θα την αγοράσει, αυτός θα πρέπει να μην έχει πρόβλημα με τον όγκο και να θέλει μια Slr για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της. Διότι αυτό της αλλαγής του φακού πρέπει να το ξεχάσουμε.

Είναι αρκετά καλή μηχανή και από όσο μπορώ να καταλάβω στιβαρή.

Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να την κρατήσεις, ακόμα και να την πουλήσεις δεν πρόκειται να πιάσεις πολλά χρήματα.

Έτσι πιστεύω εγώ, αλλά αν καταφέρεις να την πουλήσεις για ¨καλά¨ χρήματα, αυτό θα είναι ένα καλό νέο που σου το εύχομαι.

Αλλά επανέρχομαι… αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να την κρατήσεις. Γιατί; Γιατί πολύ απλά σε μερικά χρόνια που η αναλογικές μηχανές θα είναι μόνο για τους πραγματικούς λάτρεις της φωτογραφίας και όπου πλέον λίγες εταιρίες θα βγάζουν μοντέλα τέτοια, θα μπορείς να πιάσεις μια καλύτερη τιμή. Όχι από ανάγκη ότι ο άλλος δεν θα μπορεί να βρει μια αναλογική αλλά ότι θα είναι μια αντίκα.

Εγώ έχω μια παλιά 6Χ6 όπου τώρα είναι περίπου 35 ετών. Για εμένα δεν έχει καμία συναισθηματική αξία. Κάλλιστα θα μπορούσα να την πουλήσω… (και μεταξύ μας πιάνει καλά λεφτά) αλλά δεν το κάνω για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι αν την κρατήσω κάποτε αυτή θα είναι ένα από τα καλά εκθεσιακά μοντέλα, θα είναι ας πούμε η ιστορία της φωτογραφίας μέσα στο σπίτι μου και η άλλη είναι ότι αν τελικά μετά από χρόνια αποφασίσω να την πουλήσω τότε θα πιάνει ακόμα περισσότερα χρήμα…

Δες το και εσύ κάπως έτσι.

Πάντως αν ακόμα θέλεις να την πουλήσεις… μπορείς να πας στο κέντρο της Αθήνας (όχι μοναστηράκι και τέτοια αλλά σε κανονικό μαγαζί) όπου εκεί θα δεις πόσο περίπου κάνει.

Φιλικά Θανάσης. Και ότι άλλο με θέλετε εδώ είμαι.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση ότι την Α80 θα πάρω.. Από μπαταρίες και compact flash μνήμες τι να προμηθευτώ και πόσο θα μου βγουν;

Η τιμή της Α80 ενδεικτικά κυμαίνεται σε:

Πλαίσιο= 421 ευρώ

Μultirama=447 ευρώ

Κωτσόβολος=493 ευρώ

Αν κατέβω Ομόνοια υπάρχει περίπτωση να τη βρω πιο φθηνά? Κάποιο άλλο μέρος που θα μπορούσα να την ψάξω? Μένω κέντρο Αθήνας.

Link to comment
Share on other sites

Ναι , στην Αθήνα θα την βρείς πιο φθηνά , κάνε μια βόλτα στα μαγαζία χαμηλά στην Πανεπιστημίου . Μνημη 128ΜΒ γρήγορη 40? , τρίποδο 21? , ταχυφορτιστής που είναι και αυτοκινήτου με μπαταρίες 2100 41?... και τσαντάκι Νοναμε 25 ευρώ.

Εμένα μου πήγε σύνολο 420? χψρίς Φπα που τον χρέωσα αλλού με όλα τα παραπάνω......

Link to comment
Share on other sites

Ο δικός σου ρε c Greek ήταν πραγματικά γνωστός σου και σου βγήκε σε καλή τιμή ή έγινε γνωστός με την αγορά της Α80 από το κατάστημά του;;

Αν είναι έτσι γιατί να πάω στον ίδιο!!

Πανεπιστημίου, σχεδόν ομόνοια εννοείς φαντάζομαι... 128ΜΒ δεν είναι λίγα και ποιες μνήμες είναι πιο γρήγορες; γιατί δεν έχω ιδέα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.