Jump to content



ΤΕλικα Χ800 η 6800


georgeks78

Recommended Posts

Ρε παιδια παντου βλεπω οτι η x800 (συμπεριλαμβανονται οι προ και ΧΤ)ριχνουν στα αυτια στις αντιστοιχες nvidia ΑΛΛΑ οι ατι λεει δεν υποστηριζουν τον Pixel shader 3.0 ( :102: ) ενω οι nvidia τον υποστηριζουν και δεν αξιζει λεει να παρεις την ΑΤΙ γι αυτο το λογο. Ισχυει αυτο? Τι παιζεται? Για δωστε τα φωτα σας. Δεν ειμαι τυπος που αλλαζει καρτες καθε 5 μηνες οποτε τι να παρω τωρα για να μεινει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν ριχνουν στα αυτια, ισοδυναμες περιπου ειναι, αλλου λιγο πανω η μια (ΗL2) αλλου λιγο πανω η αλλη (Doom3)

Αυτη τη στιγμη οτι και να παρεις εισαι οκ.

Για το μελλον δεν νομιζω οτι μπορει να σου πει κανεις, γιατι ολα εξαρτωνται απο τι βελτιστοποιηση κωδικα θα κανουν αυτοι που φτιαχνουν τα παιχνιδια.

και εξηγουμαι:

Με τον PS παιζεται ενα μεγαλο παιχνιδι.

Η nvidia εβαλε το PS3, ενω η ΑΤΙ αποφασισε επιχειρηματικα οτι τωρα δεν τη συνεφερε το PS3 και καλυτερα θα ειναι να χρησιμοποιησει σε αλλες λειτουργιες τα τρανζιστορ που αυτο θα χρειαζοταν.

και εφαρμοσε το PS2b που στην πραξη εχει ιδια αποδοση καθως υποστηριζει ενα βασικο χαρακτηριστικο του PS3, το Geometry Instancing.

ΟΜΩΣ, τα "μισα κολπα" του PS2b δεν πληρουν τις προδιαγραφες της Microsoft

Αυτη λεει, ή θα εχεις πληρη υποστηριξη PS3 ή αλλιως PS2.

3 μηνες μετα την εισαγωγη του DX9.0c και των αντιστοιχων πιστοποιησεων, δηλ απο αρχες Νοεμβρη, η ΑΤΙ δεν θα μπορει να εχει WHQL drivers με ενεργοποιημενο το GI και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του PS2.0b

Θα αναγκαστει να τα εχει οff σαν default, για να παρει το WHQL

Και εκει ειναι ολο το παιχνιδι.

Θα γραφουν οι προγραμματιστες κωδικα για ενα χαρακτηριστικο που θα ειναι default off, και αρα θα παραμεινει off στο 90% των ασχετων χρηστων?

ή θα γραφουν μονο για το PS3, υπολογιζοντας οτι ετσι κι αλλιως η ΑΤΙ θα αναγκαστει να το εφαρμοσει στην επομενη γενια που θα βγαλει?

Ουσιαστικα μιλαμε για τα λιγα τοπ παιχνιδια που βγαινουν το χρονο, και αν σε αυτα θα μπορεις να παιξεις καλα με τεραστιες αναλυσεις και τοπ ρυθμισεις.

Βεβαια αν εχεις δωσει τοσα λεφτα και γινει καμμια "στραβη" θα σε χαλασει σιγουρα.

Δυσκολο να πει κανεις με σιγουρια.

Εγω δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα με την Χ800, αλλα αν σκοπευεις να μην αλλαξεις για πανω απο 2 χρονια, ισως με την 6800 να εισαι πιο σιγουρος.

link http://www.theinquirer.net/?article=18119

:003:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά γιατί νομίζω ότι ισχύει το ανάποδο? Ότι δηλαδή οι NVidia είναι έτσι και αλλιώς μπροστά? Μόνο η Χ800ΧΤ φαίνεται δυνατότερη και μάλιστα όχι παντού, αλλά όπως και η αντίστοιχη Ultra είναι εκτός λογικής η αγορά της. Από εκεί και πέρα νομίζω η Χ800Pro χάνει από την 6800GT που μάλλον μας ενδιαφέρει περισσότερο.

Και υπάρχει και το θέμα PS3 που μπορεί να αποδειχτεί πυροτέχνημα μπορεί όμως και όχι.

Link to comment
Share on other sites

επισης σκεψου ποτε θα αλλαξεις και πλατφορμα.

Σε 6 μηνες απο τωρα θα αρχισει να κυριαρχει το PCI-E

Aν πχ σε 1 χρονο νομιζεις οτι θα χρειαστεις αναβαθμιση στο PC, ισως θα ειναι καλυτερα να περιμενεις να τα "χωσεις" ολα τοτε μια και καλη :003:

Αλλιως ισως θα αναγκαστεις να παρεις "παλια" και "ξεπερασμενη" μητρικη

και σε ΑΜD κατι θα λεει με nforce3 ή ΚΤ800προ

Σε Intel βεβαια με τιποτα, (875? :003: )

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο του χρονου την ανοιξη θελω να περασω σε 64 bit και 939 οποτε αξιζει να περιμενω pci express καρτες? Αρα τωρα με μια 9800 προ η ΧΤ που μπορω να φερω απο ebay με 150 περιπου ευρω μαλλον τη βγαζω μεχρι του χρονου

Link to comment
Share on other sites

Καλά με Intel δεν λέει να κάνεις ανοίγματα αυτόν τον καιρό. Όσο για την κατανάλωση .... εξαρτάται το τροφοδοτικό. Αν είναι πολυ καλό.... οκ. Αλλιώς είναι ένα επιπλέον έξοδο έτσι και αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο του χρονου την ανοιξη θελω να περασω σε 64 bit και 939 οποτε αξιζει να περιμενω pci express καρτες? Αρα τωρα με μια 9800 προ η ΧΤ που μπορω να φερω απο ebay με 150 περιπου ευρω μαλλον τη βγαζω μεχρι του χρονου

κοιτα, αν εγω ηταν να τα δωσω τοσα λεφτα που κανουν αυτες οι καρτες, και ταυτοχρονα να παρω και 939 την ανοιξη, σιγουρα θα περιμενα να παρω PCI-E τοτε, γιατι εχεις να κερδισεις σε πολλους τομεις:

-σε πλατφορμα. Ακομα κι αν δεν ειναι καλυτερα τα Κ8Τ890 και nforce4 ή οπως αλλιως λεγεται, σιγουρα δεν θα ειναι χειροτερα.

Και θα εχει και πιο πολυ μελλον με PCI-E

-σε καρτα. μετα απο 2 χρονια, πιο ευκολα θα πουλας μια PCI-E παρα μια AGP. (ασε που ανοιξη θα παρεις και καλυτερο μοντελο με τα ιδια λεφτα :003: )

-και κυριως θα δεις τι θα παιζει και με το SLI.

αν πιασει, θα προγραμματισεις αναλογα να παρεις μητρικη με 2 PCI-E vga slots, ακομα κι αν δεν παρεις απο την αρχη 2 καρτες.

μπορει ξερω γω να σκασεις τοσα λεφτα τωρα για AGP, να αναγκαστεις τοτε να παρεις παλι AGP μητρικη,

και οι αλλοι να παιρνουν 2 6600GT στη φτηνια και να ειναι καλυτεροι !

αν ομως δε σε νοιαζει να αλλαξεις και vga, παρε μια και τη στελνεις τοτε :003:

Link to comment
Share on other sites

Σημερα περνω και εγω την 6800(την ιδια που πηρε και ο apotsi).

Βασικα δεν με νοιαζει ποσα frames θα βγαζει ,αν δηλαδη αντι για 80 που βγαζει η χ800 στο HL2 θα βγαλει 60.Για μενα ειναι ασημαντη διαφορα και δε νομιζω οτι εχει και τοσο μεγαλη σημασια.

Παιδια μην τρελενεστε με τα frames που βλεπετε στα bench γιατι μας βαζουν στην μπριζα και τα σκαμε συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω πει και παλιότερα , δεν έχει σημασία αν είνα 10 - 20 frame λιγότερο ή περισσότερο. Σημασία έχει να είναι διαφορετικό μοντέλο ( άλλη γενιά ) για να καταλάβεις διαφορα΄αλλά και να αξίζει τώρα.

Για να είμαι πιο σαφείς , εννοώ ότι αξίζει η αναβάθμιση αν είχες GF3 ή GF4 ή 5200 ή 9200 κλπ. Άμα έχεις 9800 προ τι παραπάνω να δείς?

Λοιπόν πάρε την κάρτα που είναι στα οικονομικά μέτρα σου. Η 6800 είναι μια πολύ κάρτα έστω και αν έχει έστω και θεωρητικά χαμηλότερες επιδόσεις . Παρόλα αυτά είνα απο τα καλύτρα κομμάτια που μπορείς να έχεις αυτήν την στιγμή. Εγώ έχω περάσει 2 χρόνια με την GF3 ti 500 και δεν έχω νιώσει την ανάγγκη ακόμα να αλλάξω κάρτα.

Αν περιμενεις να αλλάξες κάρτα την εποχή που θα πάρεις τον Α64 τότε ετοιμάσου για μεγάλο κονδύλη διότι θα σου πέσουν όλα μαζί. Πάρε την τώρα που τη έχεις βρεί σε καλήτιμή και την πουλάς αργότερα αν θές και προχωράς σαναβάθμιση...

Άλλωστε αν δεν υπήρχαν τα μετροπρογράμματα δεν θα ήταν τόσο ευδιάκριτες οι διαφορές μεταξύ του εξοπλισμου...

Εδώ λες ότι

Link to comment
Share on other sites

Η καρτα που εχω τωρα ειναι μια GF4 Ti4200 η οποια τρεχει σταθερα σαν Ti4600. Στα παιχνιδια δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα το μονο που με απασχολει ειναι η μη υποστηριξη του Dx9. Τη καρτα αυτη την ειχα παρει περιπου πριν απο 3 χρονια 300 ευρω. Οποτε οπως καταλαβαινετε αν παρω τωρα καρτα δε σκοπευω να αλλαξω πριν περασει μια διετια, μαλλον ειναι καλυτερα να περιμενω. Εκτος αυτου ειμαι RPGας παιχνιδια τυπου doom και H2 τα συχαινομαι. Οι απαιτησεις μου λοιπον δεν ειναι μεγαλες σε ταχυτητα και δυναμη οσο στην σωστη απεικονιση των γραφικων. Οπως και να το κανουμε ολα τα νεα rpg θα χρησιμοποιουν dx9. και θελω να τα βλεπω τα γραφικα.

Link to comment
Share on other sites

Την πηρα και εγω λοιπον την 6800.Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες.Το σαββατοκυριακο θα κανω και τις μετρησεις και θα τις ποσταρω.

Παντως οταν περνεις μια καλη καρτα νομιζεις οτι τα υπολοιπα κομματια πανε πολυ αργα(σκληρος).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.