Jump to content


βοηθεια με sata δισκους


ktm640

Recommended Posts

ρε παιδια εχω εδω μπροστα μου ενα συστημα με 2 sata 160gb σε raid 0.

Πως μπορω να βαλω τα windows? οταν το βαζω μεσα το cd εγκαταστασης μου λεει οτι δεν τους βρισκει τους δισκους, ενω οταν ειμαι bios τους βλεπει.

Το chipακι ειναι ενα nforce2 asus και οι σκληροι ειναι 2 western digital.

Ρωτησα καπου και λεει οτι πρεπει πρωτα να κανω το συστημα να τους δει πριν βαλω παραθυρα. ΕΙναι αληθεια???? (λογικα ειναι). Πως ομως μπορω να τοκανω αυτο ?????

Βοηθεια.......

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις μια δισκέτα με τους οδηγούς του controller. Θα τον βρεις στο CD της μητρικής.

Μετά όταν βάλεις τα XP για εγκατάσταση, με το που βγάλει οθόνη εγκατάστασης, κάτω κάτω θα σου πει πάτα F6 για να περάσεις εξτρά οδηγούς. Ε, θα πατήσεις F6 και θα βάλεις να τους διαβάσει από την δισκέτα. Μετά συνεχίζεις κανονικά

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν πρέπει να είναι δηλωμένοι στοπ bios του ελεγκτή σαν array 1

δεύτερον πρέπει να πατήσεις F X (χ=νούμερο) (sorry κόλησα τώρα δεν θυμάμαι το νούμερο) όταν ξεκινάει η εγκατάσταση (σε dos mode) - σου λέει ''press fx to install a third party .....'' και μετά να βάλεις την δισκέτα με τους οδηγούς του ελεγκτή (όταν στο ζητήσει)

Link to comment
Share on other sites

-Άσχετο- Αχααααα.....και τον είχα στην μπούκα αυτόν τον controller.....αυτό πάει να πεί οτι δεν είναι pure raid αλλά μέσω software......σκατά επιδώσεις....μην ασχοληθείς καθόλου για raid. -Άσχετο-

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα του KTM640 το έχουν οι περισσότεροι που θέλουν να φτιάξουν συστοιχία SATA. Πάνω που είναι έτοιμοι να στήσουν το μηχάνημα τους λείπει η δισκέτα και τρέχουνε.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος η μητρική σου έχει τον sil311x. Έχε υπόψη σου ότι έχει διαφορετικούς οδηγούς για απλό controller και διαφορετικούς για raid…

Μην μου λέτε τέτοια και μόλις έφταιξα το raid 0 με τους νέους drivers από το site της Abit..... :(

Μήπως υπάρχει κανένα εύκαιρο link πάνω σε αυτό το θέμα?

Ok βρήκα τα απαραίτητα στο site της Silicon Image.

Πάντως thanks γιατί δεν το ήξερα... ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.