Jump to content



Cannon A85 ή Sony P73??????


spresv

Recommended Posts

Καλημερα

Παλι βρισκομαι σε ένα διλημα. Νομιζω εφτασε η ωρα να παρω και γω μια ψηφιακη.

Ειμαι αναμεσα στις Cannon A85 και στη Sony DSC-P73. Είναι και οι δυο με 4 megapixel αναλυση. Η cannon εχει 3 οπτικο και 3,6 ψηφιακο ζουμ, και η sony 3 οπτικο και 9,6 ψηφιακο.

Για την cannon εχω ακουσει καλα λογια (και από τον αδερφο μου που εχει την Α75), και για τη sony εχω διαβασει πολύ καλα reviews. Εσας ποια είναι η γνωμη σας?

Τιμες είναι από nomatica 305 και 309 ευρω αντιστοιχα (η sony με θηκη και 128mb memory stick και η cannon με θηκη και 256mb compact flash.

Link to comment
Share on other sites

canon και ξερό ψωμί! είναι ασύγκριτα καλύτερες σε όλα από την sony.

όσο για την μπαταρία που είπε forwardS, σκέψου ότι η canon παίρνει 4ΑΑ οι οποίες κρατάνε πολύ περισσότερο από τις μπαταρίες λιθίου της sony. το κόστος για 4 μπαταρίες ΑΑ και φορτιστή είναι 35-40Ε,ενώ η μπαταρία λιθίου της sony κοστίζει πάνω από 60Ε.

η δικιά μου canon, η Α75 λειτουργεί για 3,5 ώρες με οθόνη ανοιχτή, ενώ σε συγκριτικά που έχω διαβάσει στο δίκτυο η αντίστοιχη μπαταρία λιθίκου κρατάει με το ζόρι λίγο πάνω από την μία ώρα. επίσης αν ξεμείνω από μπαταρία πάω και παίρνω 4 από το περίπτερο ενώ αν έχω λιθίου απλά τον ήπια... ;)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ουτως η αλλως φορτιστη και μπαταριες εχω. Η sony δινει μαζι (σε ενα μαγαζι στη στουρναρη) 2 επαναφορτιζομενες 2100mAh ενω η cannon εχει 4 απλες.

Η sony δεν εχει φακο zeiss. Cannon λετε ε?

Link to comment
Share on other sites

Πηρα τη p73 250€+φορτηστη+θηκη+2ΑΑ xtra,

k η sony λειτουργει με 2ΑΑ κ εχουν διαρκεια 4ωρες

εχει πολλες ρυθμισεις κ ακομα δεν την εχω ψαξει εντελως,αλλα ειναι κ εξισου απλη που με ενα πατημα εχεις αρκετα ικανοποιητικες φωτο!

ειμαι αρκετα ευχαριστημενος,χωρις ομως να εχω δουλεψει με canon

Link to comment
Share on other sites

Περί μπαταριών και μνήμης:

http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.802255

http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.802242

Μπορεί ο πρώτος να μην είναι ταχυφορτιστής, αλλά όπως βλέπεται και όπως είδα και εγώ καθυστερημένα ( 2 ΑΑΑ 800mA Sanyo 10.60€ στον Γερμανό ....μπουχουχου....), τα έξοδα για κορυφαίες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες + φορτιστή είναι μικρά.

Αυτό που ίσως να είναι σημαντικό είναι το κόστος απόχτησης έξτρα μνήμης. Η Compact Flash έχουνε φτηνύνει πάρα πολύ νομίζω τον τελευταίο καιρό έναντι των memory sticks κάτι που είναι στα + της Canon.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σκεφτομαι και εγω να παρω την Α85 με τα εξης:

Πακέτο : Canno PowerShot A85 + Holdall Case + Mini Tripod + Memory Card Holder + Charger + 4 batteries (2000 mAh) + Lens Cleaning Kit + Compact Flash 256 Mb

Η τιμη ειναι 321 ευρω τελικη απο nomatica. Πως σας φαινεται?

Κανεις που να την εχει αγορασει να μου πει εντυπωσεις?

Παντως, για οποιον ενδιαφερονται, επειδη το e-shop αυτο ειναι στη Γαλλια, ειχα καποιες επιφυλαξεις σχετικα με την εγγυηση, αν σε περιπτωση βλαβης θα επρεπε αναγκαστικα να τους το στειλω Γαλλια.

Τους εστειλα e-mail και μου απαντησαν οτι η εγγυηση ισχυει και απο τον αντιπροσωπο της Ελλαδας και για τα εξουσιοδοτημενα service. Οποτε + τα 2 χρονια που δινει μου φαινεται καλη περιπτωση....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.